Άρθρο 43 Πολύτεκνες οικογένειες

1. Η παράγραφος 3 του άρθρου 63 του Ν.1892/1990 (ΦΕΚ Α΄ 101) αντικαθίσταται ως εξής: «Σους πολύτεκνους, όπως αυτοί ορίζονται σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν.1910/1944 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σε συνδυασμό με την παράγραφο 5 του άρθρου 39 του Ν.2459/1997, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, καταβάλλεται μηνιαίο επίδομα ποσού σαράντα τεσσάρων (44) ευρώ υπό την προϋπόθεση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων να μην υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ και να έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή παραμονή στην Ελλάδα. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης».
2. Η παράγραφος 4 του άρθρου 63 του Ν.1892/1990 (ΦΕΚ Α΄ 101) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «Στην μητέρα που δεν δικαιούται πλέον το επίδομα της προηγούμενης παραγράφου χορηγείται ισόβια σύνταξη ποσού εκατόν δύο (102) ευρώ. Την ανωτέρω σύνταξη δικαιούνται επίσης και όσες μητέρες δεν θεωρούνται πολύτεκνες, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν.1910/1944 (ΦΕΚ Α΄229), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, υπό την προϋπόθεση να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή να είναι ελληνικής καταγωγής πρόσφυγες και στις δύο περιπτώσεις οι δικαιούχοι να έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή παραμονή στην Ελλάδα και να είχαν ή να έχουν τέσσερα τουλάχιστον στη ζωή τέκνα. Για την χορήγηση της ανωτέρω σύνταξης απαιτείται υποβολή σχετικής αιτήσεως από την ενδιαφερόμενη μητέρα και πιστοποιητικό δημοτικής ή κοινοτικής αρχής περί της οικογενειακής κατάστασης αυτής. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης»
3. Στις πολύτεκνες οικογένειες, από 1-1-2011 και εφεξής, για όσο χρονικό διάστημα καταβάλλεται το επίδομα τρίτου παιδιού της παραγράφου 1 του άρθρου 63 του Ν.1892/1990 δεν θα καταβάλλεται το επίδομα παιδιού πολύτεκνης οικογένειας της παραγράφου 3 του άρθρου 63 του Ν.1892/1990.
4. Στο τέλος της παραγράφου 5 του άρθρου 39 του Ν.2459/1997 (ΦΕΚ Α΄17) προστίθενται εδάφια ως ακολούθως: «Η ιδιότητα του πολυτέκνου αναγνωρίζεται στις ανωτέρω κατηγορίες προσώπων, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ και οι δικαιούχοι έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή παραμονή στην Ελλάδα. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης.»
5. Στο τέλος της παραγράφου 6 του άρθρου 39 του Ν.2459/1997 (ΦΕΚ Α΄17) προστίθενται εδάφια ως ακολούθως: «Τα επιδόματα παρέχονται στις ανωτέρω κατηγορίες προσώπων, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ και οι δικαιούχοι έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή παραμονή στην Ελλάδα. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης.»
6. Το ύψος των επιδομάτων καθώς και των οικογενειακών εισοδημάτων των δικαιούχων των προηγούμενων παραγράφων δύνανται να αναπροσαρμόζονται με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 14:11 | DIADIM

    Μάλλον ειναι προαποφασισμενο να το ψηφισετε…οσον αφορα αυτη την «διαβουλευση» ,μάλλον «τρύκ» την βλέπω….

    ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ!!!!

    ΔΩΣΤΕ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

    ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ…ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ «ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ…ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ

    Ποιός είδε κράτος λιγοστό
    σ’όλη τη γή μοναδικό
    έκατό να εξοδεύει
    και πενήντα να μαζεύει;

    να τρέφει όλους τους αργούς
    να’χει επτά πρωθυπουργούς
    ταμείο δίχως χρήματα
    και δόξης τόσα μνήματα;

    νά’χει κλητήρες για φρουρά
    και να σε κλέβουν φανερά
    κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
    τον «κλέφτη» να γυρεύουνε;

    όλα σ’αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
    ονείρατα,ελπίδες και σκοποί
    οι μούρες μασ μουτσούνες εγινήκαν
    δεν ξέρουμε τι λέγεται ΝΤΡΟΠΗ!

    ΣΠΑΘΊ ΑΝΤΊΛΗΨΗ,ΜΥΑΛΌ ΞΕΦΤΈΡΙ
    ΚΆΤΙ ΜΙΣΌΜΑΘΕ ΚΙ ΌΛΑ ΤΑ ΞΈΡΕΙ
    ΚΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΠΆΠΠΟΥ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΠΠΟΥ
    ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΜΠΟΥΦΟΣ ΚΙ ΑΛΕΠΟΥ

    θέλει ακόμα-κι αυτό είναι ωραίο-
    να παριστάνει τον ευρωπαίο
    στα δυό φορώντας τα πόδια που’χει
    στό’να λουστρίνι ,στ’άλλο τσαρούχι

    ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
    ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ
    Ω ΕΛΛΑΣ ΗΡΩΩΝ ΧΩΡΑ
    ΤΙ ΓΑΙΔΑΡΟΥΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΩΡΑ;

    (Γεώργιος Σουρής 1853-1919)

    ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ

    ευχαριστω κ.ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 13:56 | ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    ΚΟΨΤΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΥΞΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ν ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 13:03 | ΘΩΜΑΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

    Αξιοτιμοι κυριοι Πρωθυπουργε και υπουργε
    Σεβαστείτε το ΣΥΝΤΑΓΜΑ των Ελλήνων,
    Πατάξτε τη φοροδιαφυγή,
    Τιμωρήστε τους υπεύθυνους της χρεωκοπίας,
    Περιορίστε τη δημόσια σπατάλη (δώστε το καλό παράδειγμα)
    Bοηθήστε την πολύτεκνη οικογένεια που έρχεται να βοηθήσει στο ασφαλιστικό ως αιμοδότες του ΈΘΝΟΥΣ!!!
    Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 42,43,44

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 12:55 | Φώτης Φωτεινάκης

    Μπορεί ο υπουργός Υγείας κ Κοινωνικής Αλληλεγγύης να απέσυρε τα «εισοδηματικά» κριτήρια σε σχέση με το επίδομα, αλλά:

    1) Παραμένει η διάταξη που καθορίζει ως συνολικό μηνιαίο πολυτεκνικό επίδομα μόνο το ποσό των 44 ευρώ (παρ. 1 του άρθρου 43),
    2) Παραμένει η κατάργηση της χορήγησης του πολυτεκνικού επιδόματος, για όσο χρόνο η πολύτεκνη μητέρα λαμβάνει το επίδομα του τρίτου τέκνου (όπως ρητά διατυπώνεται στην παρ. 3 του άρθρου 43). Δηλαδή ενώ ελάμβανε 178 ευρώ μηνιαίως για το 3ο τέκνο και 178 για το πολυτεκνικό επίδομα, τώρα λαμβάνει μόνο το ένα δηλ. μόνο 178 ευρώ μηνιαίως)

    — ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ, εφόσον είναι αντισυνταγματικό στους πολυτέκνους να μειώνουμε επιδόματα σε περιόδους κρίσης αντί να τους προστατεύουμε!

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 12:27 | ΜΑΡΙΑ….

    Αν και το εν λόγω νομοσχέδιο φαίνεται τελικά ότι δε θα ψηφιστεί θέλω να εκφράσω τη γνώμη μου…
    1) δεν είναι λογικό να υπάρχει το ίδιο εισοδηματικό πλαφόν ανεξάρτητα από τον αριθμό των παιδιών, είτε 4 δηλαδή είτε 14 μπορούν να τα καταφέρνουν με τα 40000;
    2) είναι αδύνατο να εξαρτάται η πολυτεκνική ιδιώτητα από το εισόδημα, η πολυτεκνική ιδιότητα είναι αναφαίρετο δικαίωμα συνδεδεμένο με τον αριθμό των παιδιών και μόνο, εδώ και δεκαετίες
    3) γιατί χρειάζεται δεκετής διαρκή παραμονή στην ελλάδα για την καταβολή του εισοδήματος; αν δηλαδή κάποιος λείψει εκτός ελλάδας για δυο χρόνια για λόγους, υγείας ή επαγγαλματικούς δεν χρειάζεται όταν επιστρέψει το επίδομα;

    και κάτι ακόμα που δεν έχει σχέση με τα νομοσχέδια: γιατί το πολυτεκνικό πουλμανάκι των 2000 κυβικών να φορολογείτε όπως το αντίστοιχο τζίπ;είναι και αυτό είδος πολυτελείας όπως το τζιπ ή είδος ανάγκης;

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 12:11 | Νικόλαος Μήλας

    Οποιαδήποτε περικοπή στα ήδη ελάχιστα δικαιώματα που έχουν οι πολύτεκνοι – σε σχέση με αυτά που απολαμβάνουν σε κάθε ελάχιστα προοδευμένη χώρα – αποτελεί καίριο πλήγμα στην ισορροπία της πολύτεκνης οικογένειας.

    Το οικονομικό επίδομα είναι το λιγότερο. Γι’ αυτό και μόνο, ως εισοδηματικό κριτήριο, είναι λογικό αυτό της προτάσεως της ΑΣΠΕ: 12000€ ανά μέλος της οικογενείας.

    Όμως αν περικοπεί οτιδήποτε από τα υπόλοιπα δικαιώματα, ΑΣΧΕΤΩΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, η οικονομική και γενικότερη ισορροπία της οικογενείας μπορεί να ανατραπεί πλήρως.

    Για παράδειγμα:
    – Εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα μεταγραφών των φοιτητών στην πόλη τους, πώς η πολύτεκνη οικογένεια θα καλύψει τα έξοδα στέγασής τους; Πώς θα ανταποκριθεί στις οικονομικές και λοιπές ανάγκες πολλών παιδιών ταυτόχρονα φοιτούντων σε διαφορετικές πόλεις;
    – Εάν δεν υπάρχουν προβλέψεις κάλυψης των παιδιών των πολυτέκνων στα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς κατά προτεραιότητα, πώς θα ανταπεξέλθει η οικογένεια στην φροντίδα των νηπίων και μάλιστα όταν και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι;
    – Εάν δεν υπάρχει δικαίωμα χαμηλών εισιτηρίων μετακίνησης, πώς θα μπορέσουν οι πολύτεκνοι να τα βγάλουν πέρα, με τα τόσο αυξημένα έξοδα και τους μειωμένους μισθούς; Όταν μάλιστα πολλοί έχουν εξαναγκαστεί – λόγω υψηλού κόστους στέγης εντός Αθηνών – να μετακομίσουν στην περιφέρεια της Αθήνας (π.χ. Ανατολική Αττική), πώς θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις συνεχείς αυξήσεις του κόστους μετακίνησης;
    – Εάν δεν εξασφαλιστεί κατά προτεραιότητα η δυνατότητα εργασίας στον τόπο κατοικίας (εφ’ όσον βέβαια υπάρχουν τα τυπικά προσόντα!), η οικογένεια αποσυντίθεται.

    Ο χώρος δεν προσφέρεται για εκτενείς αναλύσεις, όμως σίγουρα είναι απαραίτητα και πρόσθετα μέτρα στήριξης (ουσιαστική αύξηση αφορολόγητου, κατάργηση διοδίων, μείωση τελών κυκλοφορίας, επιδότηση καυσίμου κίνησης, αύξηση χρόνου αδείας άνευ αποδοχών για την μητέρα δημ. υπάλληλο) ώστε να υπάρχει η αυτονόητη δικαιοσύνη: αντιστοιχία πραγματικού εισοδήματος με πραγματικές δαπάνες και πραγματικές ανάγκες.

    Ας πρυτανεύσει η λογική. Σίγουρα η χώρα χρειάζεται εξορθολογισμό δαπανών. Όμως τα μέτρα για τους πολυτέκνους – έστω και αν είναι ανεπαρκή – δεν αποτελούν αιτίες δαπάνης. Είναι προάσπιση της κοινωνικής δικαιοσύνης με βάση την αρχή της αναλογικότητας και ζωτική επένδυση στο μέλλον της χώρας.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 12:53 | ΚΟΥΤΡΩΤΣΙΟΣ ΘΑΝΟΣ

    ΓΙΝΑΜΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 8 ΜΗΝΕΣ . ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΙΩΝΟΥΜΕ.ΕΛΑΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ .ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΤΟ ΕΠΙΔΩΜΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ
    ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ( ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ………..)ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ
    ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ( ΟΧΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ).

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 11:05 | Γιώργος

    Οι πολύτεκνοι χρειάζονται επιπλέον ενίσχυση και όχι μείωση εισοδημάτων. Όλο το σκεπτικό είναι λάθος. ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΡΑ !!!! ΜΗΝ ΠΑΊΖΕΤΕ ΜΕ ΤΙ ΠΙΟ ΥΓΙΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 11:47 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    Σήμερα που γράφω είναι η επομένη της ψήφισης του νόμου και με χαρά μου έμαθα χθές από ειδήσεις μικρού καναλιού ότι τα επίμαχα άρθρα για τους πολυτέκνους δεν ψηφίστηκαν. Παρακολουθώντας την Βουλή (που όλοι οι Έλληνες έπρεπε να κάνουμε), διαπίστωσα ότι το μόνο κόμμα που έδωσε πραγματική μάχη κατά των περικοπών προς τους πολυτέκνους ήταν ο ΛΑ.Ο.Σ. Και πιστεύω πως η νίκη οφείλεται στους βουλευτές του. Όπως δικαιολογημένα καταδικάζουμε τους βολεμένους, απαθείς, απόντες βουλευτές της πλειοψηφίας του Κοινοβουλίου, νοιώθω την ανάγκη να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τον αγώνα των παραπάνω βουλευτών και ελπίζω πως όσοι αγωνίζονται τίμια, έστω και αν αποτελούν μειοψηφία, στο τέλος δικαιώνονται. Συμπατριώτες μου, μην αφήνεστε στο τέλμα της αδιαφορίας και της γενικής, προς δικαίους και αδίκους, δυσαρέσκειας. Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας, ο καθένας ατομικά με προσωπική αφύπνιση, ας αναλογιστούμε σε τι φταίξαμε εμείς και σε τι φταίμε ακόμη, και πριν κατηγορήσουμε τους άλλους, ακόμη και τους κλέφτες που μας κυβερνάνε εναλλάξ 35 χρόνια τώρα, ας θυμηθούμε ποιός τους εξέλεγε: ο ίδιος ο λαός.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 10:30 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 42, 43 και 44 του παραπάνω σχεδίου νόμου δεδομένου ότι:

    Μετά τις δηλώσεις του κυρίου Λοβέρδου…

    1) Παραμένει η διάταξη που καθορίζει ως συνολικό μηνιαίο πολυτεκνικό επίδομα μόνο το ποσό των 44 ευρώ, ανεξαρτήτως της αποσύρσεως της διάταξης για τα εισοδηματικά κριτήρια, αφού είναι ρητή η διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 43 του άνω σχεδίου νόμου.

    2) Παραμένει η κατάργηση της χορήγησης του πολυτεκνικού επιδόματος, για όσο χρόνο η πολύτεκνη μητέρα λαμβάνει το επίδομα του τρίτου τέκνου κατά τη ρητή διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 43 του ίδιου ως άνω σχεδίου νόμου (δηλ. ενώ ελάμβανε 178 ευρώ μηνιαίως για το 3ο τέκνο και 178 για το πολυτεκνικό επίδομα, τώρα λαμβάνει μόνο το ένα δηλ. μόνο 178 ευρώ μηνιαίως).

    3) Μέχρι σήμερα το πολυτεκνικό επίδομα δεν μπορούσε να είναι μικρότερο των 102 ευρώ (δηλ. όσο είναι το ποσό της πολυτεκνικής σύνταξης), αυτό καταργείται κατά τη ρητή διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 43 του άνω σχεδίου νόμου.

    4) Ακόμη στη μητέρα που λαμβάνει το επίδομα του τρίτου τέκνου μέχρι ηλικίας 6 ετών της καταργεί το επίδομα για τα άλλα δύο τέκνα εφόσον είναι κάτω των 23 ετών, που ήταν 44 ευρώ μηνιαίως για κάθε τέκνο.

    ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ…

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 10:35 | Πολύτεκνη Ελληνίδα Μητέρα

    Μην παίρνετε πίσω από τον κόσμο αυτά που έχετε ήδη δώσει. Ρεζιλεύετε τους ίδιους τους εαυτούς σας και τους «Πολιτικούς σας Πατέρες» που τόσο καυχιέστε για αυτούς.
    Επικεντρωθείτε στην ουσία των πραγμάτων. Κόψτε τα βουλευτικά σας περιττά έξοδα, όλοι ξέρουμε πόσα παίρνετε ανά μήνα, ποιές είναι οι παροχές σας, ποιά είναι τα πόθεν έσχες σας, οι λογαριασμοί των κινητών σας, οι εξοπλισμοί των πολιτικών σας γραφείων και τα έξοδα των προεκλογικών σας εκστρατιών.
    Μόνοι σας προσδιορίσατε το όριο της φτώχειας και προσπαθείτε να ρίξετε κι άλλους ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες κάτω από αυτό.
    Αν επιθυμείτε να θέσετε εισοδηματικά κριτήρια, υπολογίστε το πραγματικό κόστος καθημερινής ζωής ανά άτομο/ανά μήνα και αναλόγως θεσπίστε το.
    Ειδάλλως, δοκιμάστε εσείς οι ίδιοι να ζήσετε με 400 ευρώ το μήνα και αν το καταφέρετε πείτε μας κι εμάς τον τρόπο να το κάνουμε.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 10:59 | Παναγιώτης

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !!! ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 42, 43, 44…… ΤΩΡΑ

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 10:09 | Αντώνης

    Αγαπητέ dk με μήνυμα στις 21/2/2010, 05:29.

    Διάβασα με προσοχή το μήνυμά σου όπως και πολλοί άλλοι που είτε το υπερψήφισαν είτε το καταψήφισαν.

    Διαφωνώ με την άποψή σου αλλά δεν μου αρκεί απλά να την καταψηφίσω… ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ!

    Γράφεις ότι θα έπρεπε ο κος Υπουργός να μην καταργήσει το πλαφόν αλλά να το βάλει στις 50.000€ και ότι «ο λαός δεν αντέχει άλλες προκλήσεις και λαϊκισμούς». Εδώ, συμφωνούμε απόλυτα!!!

    Όμως, κάτι αντίστοιχο δεν είναι το να κάνεις «σημαία» την εξαίρεση και να θάβεις τον κανόνα; Δεν είναι άδικο στο όνομα κάποιων δεκάδων οικογενειών που έχουν όντως εισόδημα πάνω από 100.000€ να τιμωρείς εκατοντάδες χιλιάδες πολυτέκνων άκριτα και ισοπεδωτικά; Δεν μπορώ να κατανοήσω την λογική του «πλαφόν» που βάζεις (στις 50.000€) χωρίς άλλα κριτήρια. Δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά, για εσένα, αυτός που έχει εισόδημα 55.000€, οκτώ παιδιά και πληρώνει 1200€/μήνα για στεγαστικό πρώτης κατοικίας, 800€/μήνα, δόση για το πουλμανάκι που αγόρασε πρόσφατα για να βάζει τα 8 παιδιά του, καθώς και πολλά-πολλά άλλα αυτονόητα έξοδα, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ;;;;

    Όπως βλέπεις, για να ορίσεις τι είναι δίκαιο και άδικο, πρέπει να μελετήσεις την κάθε περίπτωση χωριστά (και πάλι δεν νομίζω ότι θα βγάλεις άκρη!)

    Τα πράγματα για εμένα είναι απλά και χρειάζεται κοινός νους…. Τα πενιχρά αυτά επιδόματα που η πολιτεία χορηγεί στις πολύτεκνες οικογένειες ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ οικογενειών μέσω της αυξημένης κατανάλωσης. Και αυτό χωρίς να υπολογίσω την τεράστια μελλοντική παραγωγική συνεισφορά του κάθε νέου παιδιού που γεννιέται!!! Τόσο απλά…. Ακόμα και ο πλούσιος φίλος σου με τα 4 παιδιά και το εισόδημα των 100.000€ σίγουρα έχει πληρώσει σε ΦΠΑ και λοιπούς φόρους κατανάλωσης πολλαπλάσια ποσά από εσένα και ναι… δικαιούται να πάρει πίσω ένα μικρό μέρος από αυτά, σε μορφή επιδόματος…

    Μακάρι, στην σημερινή Ελλάδα, να γεμίσουμε με οικογένειες με τέτοια εισοδήματα που αποφασίζουν να κάνουν 4,5,6 παιδιά αντί να ξοδεύουν την περιουσία τους σε πολυτελή αυτοκίνητα και χρυσαφικά!! Και τότε …. ΧΑΛΑΛΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ!!!!!

    Και κάτι άλλο… Νομίζω ότι επιτέλους στην Ελλάδα πρέπει να σταματήσουμε να σκεπτόμαστε με την λογική που έλεγε «να ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα», να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τον διπλανό, φίλο, συγγενή μας και τα εισοδήματά του, και να δούμε ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΑΤΟΜΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. Γιατί, το μόνο που δεν χρειάζεται ο τόπος είναι η διχόνοια που καλλιεργείται συστηματικά τα τελευταία χρόνια με στόχο, ο ένας να βγάζει το μάτι του διπλανού του και να μην ασχολούμαστε με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου μας.

    Εξάλλου, από αρχαιοτάτων χρόνων, η λογική του «διαίρει και Βασίλευε» ήταν πολύ αποτελεσματική……

    Φιλικά,
    Αντώνης

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 10:41 | ΒΑΣΙΛΗΣ Κ. ΛΑΡΙΣΑ

    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΣΑΣ ,ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΑΤΕ ΑΦΕΙΔΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΧΙΛΙΕΣ ΔΥΟ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ( ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΧΡΕΩΝ,ΥΠΟΔΟΧΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ,49 ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥΣ,300 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 150 Κ.Λ.Π.)ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΕΤΕ ΤΟ ‘ΑΝΤΙΔΩΡΟ’ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΘΕΣΠΙΣΤΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ.ΟΤΑΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΕΤΕ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ‘ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ Ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ’ ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΕ;;;ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ,ΤΟΤΕ ΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ;;;

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 10:12 | Γιάννης Φωτιάδης

    Μην τολμήσετε να πειράξετε κανένα από τα πολυτεκνικά επιδόματα! Αν επιθυμείτε κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική γαλήνη θα πρέπει να επιδοτήσετε τους πολύτεκνους με τις δαπάνες μισθώματος για την α’ κατοικία, το σύνολο της δαπάνης του πετρελαίου θέρμανσης, το σύνολο των δαπανών για την αγορά καυσίμου κίνησης του οικογενειακού αυτοκινήτου, κουπόνια για την αγορά βασικών ειδών διατροφής (ψωμί, γάλα, λαχανικά κλπ.). Όλοι μας γνωρίζουμε ότι «τα λεφτά υπάρχουν».
    Με σεβασμό
    Ιωάννης Φ. Φωτιάδης
    Δικηγόρος, LLM

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 10:20 | ΣΑΒΒΑΣ απο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Με το εισοδηματικό κριτήριο των 40 χιλιάδων ευρώ (μικτά), θα βρεθούμε στην τραγελαφική περίπτωση, γιατροί, δικηγόροι, λοιποί ελεύθεροι επαγγελματίες που δηλώνουν κατα μέσο όρο κάτω απο τα 12,000 ευρώ ετησίως να παίρνουν και επιδόματα, και όσοι δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν, δηλαδή μισθωτοί, οι οποίοι ήδη πληρώνουν αρκετούς φόρους (πχ ΦΜΥ) να χάνουν και τα βοηθήματα και την πολυτεκνική ιδιότητα.

    Δηλαδή η κυβέρνηση με λίγα λόγια μας λέει τι γνωστή έκφραση για όσους δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν, και να καταδεικνύει ως μάγκες και έξυπνους όσους μπορούν να κλέψουν, να φοροδιαφυγουν, να εισφοροδιαφύγουν ότι μπορούν να χαίρουν και βοηθημάτων κλπ. Καμμιά σύνδεση με την πραγματική περιουσία. Δηλαδη πχ εαν κάποιος δηλώνει 12000 ευρώ εισόδημα, μπορεί να παίρνει τα επιδόματα, ασχέτως εαν έχει καμμια δεκαριά διαμερίσματα, οικόπεδα, χωραφια και κτήματα, porsche cayenne κλπ. Και ο άλλος οικογενειάρχης επειδή δουλεύει αυτός και η γυναίκα του ως μισθωτοί, και παίρνουν κάπως παραπάνω απο τον βασικό, να τιμωρούνται με κατάργηση επιδομάτων μέχρις και του σημείου κατάργησης της πολυτεκνικής ιδιότητας. Και όλα αυτά επειδή το υπουργείο οικονομικών προσπαθεί να κάνει οικονομία όχι πιάνοντας τους φοροφυγάδες (αλήθεια δεν μπορούν ή μήπως δεν θέλουν; ) αλλά στοχεύοντας σε κάθε περίπτωση αυτούς που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν, τους μισθωτούς (δημοσίου και ιδιωτικού τομέα), είτε με περικοπές αποδοχών είτε με περικοπές επιδομάτων και βοηθημάτων.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 10:03 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Είναι πραγματικά κρίμα να μοχθούμε και να αγωνιζόμαστε καθημερινά προσπαθώντας το καλύτερο για τα παιδιά μας και κατ’ επέκταση για την Ελληνική κοινωνία δηλαδή την Ελλάδα μας και να έχουμε αρωγό σε αυτή την προσπάθειά μόνο την ελπίδα και τα όνειρά μας . Η ύστατη υποχρέωσή σας σαν Κράτος, είναι να τηρήσετε τις υποσχέσεις σας, που κατά καιρούς δίνατε στους πολίτες σας υπενθυμίζοντας τους, ότι η Ελλάδα πάσχει από υπογεννητικότητα και ότι θα επιδοτηθούν οι Ελληνίδες Μάνες για την προσπάθειά τους, να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Άρα θα τιμούσατε αυτές της γυναίκες και θα της ενισχύατε οικονομικά ώστε να μπορούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αξιοπρέπεια και γιατί; Γιατί η ανατροφή των παιδιών τους δεν θα τους επέτρεπε να εργαστούν και επειδή θα έπρεπε να ασχοληθούν και με το νοικοκυριό τους κ.λ.π. ………. Όμως κάτι άλλαξε γιατί σήμερα η Ελληνίδα Μάνα είναι και πολύτεκνη και εργαζόμενη και χρεωμένη. Πήρε λοιπόν προαγωγή, ξέφυγε από το νοικοκυριό της και απέκτησε θέση εργασίας δηλ. προσαρμόστηκε στις τρέχουσες κοινωνικές εξελίξεις και δεν έμεινε στάσιμη, αναγκάστηκε να θυσιάσει τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο της για να συνεισφέρει στα οικιακά έξοδα, δεν θα μπορούσε άλλωστε να κάμει διαφορετικά. Τα έξοδά της αυξήθηκαν και χρεώθηκε……… και προς τιμήν της γιατί ξεχωρίζει από της άλλες Ευρωπαίες μάνες που μεγαλώνουν ένα το πολύ δυο παιδάκια με ηρεμία χωρίς να πληρώνουν φροντιστήρια……………. Γιατί αυτές απολαμβάνουν ένα Κράτος κοινωνικού δικαίου και πρόνοιας. Γιατί αυτές τα βασικά και απαραίτητα για τα παιδιά τους τα θεωρούν και τα απολαμβάνουν δεδομένα. Αυτά είναι λίγα λόγια που στάζουν πίκρα και λύπη. Είναι λόγια ανησυχίας και φόβου. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ ΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ ΛΙΓΕΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 09:49 | ΕΧ

    Αντί να περικόπτονται θα έπρεπε να ενισχύονται τα πολυτεκνικά επιδόματα. Κι αυτό γιατί οι πολύτεκνοι έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, δεδομένου ότι σε μια πολύτεκνη οικογένεια υπάρχουν, στην καλύτερη περίπτωση μόνο δύο ενήλικες εργαζόμενοι που πρέπει να θρέψουν 6 και άνω στόματα …. και αν προσθέσουμε και την ανεργία …
    Πώς λοιπόν θα αναθρέψουμε τα παιδιά μας, που, μην ξεχνάτε, είναι το μέλλον και η αυριανή γενιά; Πώς θα φροντίσουμε για τη μόρφωσή τους (όλοι ξέρουμε ότι η περιβόητη «δωρεάν παιδεία» δεν υπάρχει), την ψυχική και σωματική τους υγεία;
    Και επαναλαμβάνω, μιλάμε για το μέλλον της χώρας, την επόμενη γενιά, άρα είναι προς το συμφέρον όλων μας όλα τα παιδιά να μεγαλώνουν σωστά.
    Εξάλλου, οι διάφορες παροχές προς τους πολύτεκνους θεσπίστηκαν ως δημογραφικό κίνητρο, για να ενθαρρυνθούν τα ζευγάρια στην απόκτηση περισσότερων παιδιών. 44 ευρώ το μήνα είναι κοροϊδία, δεν είναι κίνητρο. Ενώ πολλά άλλα ευρωπαϊκά κράτη λαμβάνουν μέτρα κατά της υπογεννητικότητας εμείς κάνουμε το αντίθετο. Σε λίγο οι Έλληνες θα αποτελούν τη μειοψηφία. Είμαστε ήδη μια γερασμένη χώρα. Δε θα ήθελα βέβαια να σκεφτώ ότι αυτά τα μέτρα είναι προσταγές των δανειστών μας ώστε μαζί με την αμετάκλητη και άνευ όρων παραίτηση από τις ασυλίες προστασίας της εθνικής κυριαρχίας μέσω του μνημονίου (βλ. από 2/12/10 σχετική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών), να εξαφανιστεί η χώρα από το χάρτη….

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 09:38 | maria xroni

    Έχω να κάνω τις εξής προτάσεις επισημάνσεις

    1. Να αρθούν οι διατάξεις που αφορούν τους διορισμούς πολύτεκνων εκπαιδευτικών στην εκπαίδευση.

    2. Να καταργηθούν τα άρθρα 42, 43, 44.

    3. Η πολυτεκνική ιδιότητα να ορίζεται με τον αριθμό των τέκνων και όχι με εισοδηματικά κριτήρια.

    4. Είναι αδιανόητο να γίνεται προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων από τις ευαίσθητες πολύτεκνες οικογένειες.

    5. Αγαπάμε τα παιδιά και προσφέρουμε στο γερασμένο κράτος Ελληνόπουλα.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 09:05 | Τάσος-Πτολεμαίδα

    Τι να πω αυτό το κράτος δεν θα σοβαρευτεί ποτέ. Άκου από που βρήκαν να κόψουν χρήματα…… εμάς τους πολύτεκνους.Να ρωτήσουμε έναν βουλευτή αν μία οικογένεια με τρία και τέσσερα παιδιά μπορεί να τα βγάλει πέρα με 40.000 μικτά. Φυσικά και δεν μπορεί να το καταλάβει γιατί όλοι αυτοί παίρνουν 140.000 το λιγότερο και τους ψηφίζουμε!!!
    Ας αφήσουν λοιπόν τους πολύτεκνους ήσυχους και να μαζέψουν λεφτά από τους έχοντες και κατέχοντες, και όλοι αυτοί οι βουλευτές ας αφήσουν λίγο τον εαυτούλη τους και ας κοιτάξουν την πατρίδα γιατί δεν πάμε καλά… λίγος πατριωτισμός δεν βλάφτει

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 09:04 | ΛΑΜΠΗΣ

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!Βρέθηκαν αυτοί που τα «φάγανε» και ευθύνονται για τα δεινά της Πατρίδας μας. ΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 08:13 | Ν. Φωτόπουλος

    Όχι άλλες ολοκληρωμένες και οριζόντιες πολιτικές για τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας σαν και αυτές που επιφύλαξε για τους πολύτεκνους η σημερινή Κυβέρνηση…!!!

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 08:54 | Ν. Φωτόπουλος

    Να αποσυρθεί στο σύνολό του το επίμαχο σχέδιο Νόμου για τα πολυτεκνικά επιδόματα, γιατί δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας σε πολλά νέα ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν πολλά παιδιά, τα οποία πρέπει να μεγαλώσουν με αξιοπρέπεια.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 07:47 | Ν. Φωτόπουλος

    Ζητώ να αποσυρεθεί στο σύνολό του το σχέδιο Νόμου, για τα επιδόματα των πολυτέκνων και των τριτέκνων. Ήδη δημιούργησε ένα κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας σε πολλά νέα ζευγάρια, τα οποία επιθυμούν να αποκτήσουν περισσότερα του ενός ή δύο παιδιών. Θα πρέπει κάποτε η Πολιτεία να είναι αξιόπιστη και να έχει συνέπεια και συνέχεια και να μην αιφνιδιάζει ιδιαίτερα τις πολυμελείς οικογένειες με ρυθμίσεις τέτοιες που τινάζουν στον αέρα τους οικογενειακούς τους προυπολογισμούς. Δεν μπορούμε να παίζουμε όταν έχουμε να κάνουμε με έμψυχα όντα, όπως είναι τα παιδιά μας. Οφείλει ένας Υπαουργός όπως είναι ο αξιότιμος κ. Λοβέρδος με κύρος και επιστημονικές περγαμηνές να μην παρασύρεται από ανεγκέφαλους συμβούλους και να δίδει στη δημοσιότητα ένα τόσο πρόχειρο και εξωφρενικό νομοσχέδιο όπως είναι και το επίμαχο. Θα πρέπει κάποτε σ’αυτή τη χώρα να γίνεται σεβαστό το Σύνταγμα και οι αποφάσεις του Σ.τ.Ε.(βλέπε παραγράφους 1,2 και 5 του άρθρου 21 του Συντάγματος). Θα έπρεπε να γίνει αποκατάσταση της αγοραστικής αξίας των επιδομάτων στα επίπεδα που βρίσκονταν όταν πρωτοκαθιερώθηκαν και όχι να περικοπούν ή να φαλκιδευθούν. Η Κυβέρνηση πρέπει να πάρει γενναία και μακροπρόθεμα μέτρα, για την ανάκαμψη του δείκτη γεννητικότητας, γιατί δεν θα είναι ευχάριστο να ακούμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας να λένε ότι η Ελλάδα ανήκε κάποτε στους Έλληνες , αφού κινδυνεύουν να γίνουν οι γηγενείς και αυτόχθονες ΈΛΛηνες με τις διαγραφόμενς προοπτικές ξένοι στον τόπο τους.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 07:12 | Νικόλαος

    Αγαπητέ κ.υπουργέ,

    αυτό που σχεδιάζετε να κάνετε είναι μεγάλη αδικία.

    Δεν έχει καμία λογική να βάζετε το όριο των 40.000 ευρώ. Δέν είναι δυνατό το νομοσχέδιο να μην λαμβάνει υπόψιν τον αριθμο παιδιών των πολύτεκνων οικογενειών και να μην υπάρχει διάβάθμιση σε σχέση με το αριθμό παιδιών. θα έπρεπε να γίνει οικονομοτεχνική μελέτη για το ποσό που θα εξοικνομηθεί απο την συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση η οποία θα δικαιολογεί την επιλογή των 40,000 ευρώ αλλά και θα δημοσιευθεί προς διαβούλευση.

    Σε μία εποχή όπου υπάρχει δημογραφικό πρόβλημα, ο πληθυσμός των Ελλήνων μειώνεται και ασφαλιστικά ταμεία οδεύουνε προς χρεωκοπία, έρχεστε και αποδυναμώνετε αυτούς που θυσιάζονται προσφέροντας περισσότερα παιδιά και μελλοντικούς Έλληνες πολίτες.

    Να κοιτάξετε να μαζέψετε τους διαφυγόντες φόρους από του μεγαλογιάτρους αλλά και όχι μόνο,

    Σε άλλες ευρωπαικές χώρες ένας πολύτεκνος με 6,7 και 8 παιδιά δεν θα χρειαζόταν να δουλέψει καν.

    Ευχόμαστε ο Θεός να φωτίσει και να τροποποιήσετε το νομοσχέδιο πρίν έρθει στην Βουλή προς ψήφιση. Αλλά να ξέρετε ότι ο Θεός δεν αφήσει τους πολύτεκνους.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 07:59 | Νόκος Κατσούλης

    Είναι προδοσία και λειτουργείτε ακρ;evw αντεθνικά και μόνο που προτείνετε αυτές τις προτάσεις. Για αυτό άλλωστε έχετε καταστείλει την δημοκρατία και την δικαιωσίνη.
    Το Σχόλιο σας θα δημοσιευθεί μόλις ελεγχθεί απο τον διαχειριστή.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 07:46 | Γιωργος Σαμαντζης

    Το αρθρο 43 ειναι η ταφοπλακα στην πολυτεκνη οικογενεια.Κανενας δεν εχει το δικαιωμα τετοιων αποφασεων εις βαρος της πολυτεκνης οικογενειας.Ειναι ντροπη για ολους σας.500.000 οικογενειες σας περιμενουν στην γωνια.Μην πεζεται με το μελλον της χωρας μας τα παιδια μας.Η υπομονη καποτε τελειωνει.Δεν θα σας αφησουμε να κανετε οτι θελετε.Δεν τακλεψαμε μαζι τα λεφτα.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 07:27 | Χρυσόγελος Μ

    Κ. Υπουργέ,πρέπει
    ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 42 – 43 και 44 του σχεδίου νόμου δεδομένου ότι μετά τις γνωστές δηλώσεις σας:

    1) Παραμένει η διάταξη που καθορίζει ως συνολικό μηνιαίο πολυτεκνικό επίδομα μόνο το ποσό των 44 ευρώ, ανεξαρτήτως της αποσύρσεως της διάταξης για τα εισοδηματικά κριτήρια, αφού είναι ρητή η διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 43 του άνω σχεδίου νόμου.
    2) Παραμένει η κατάργηση της χορήγησης του πολυτεκνικού επιδόματος, για όσο χρόνο η πολύτεκνη μητέρα λαμβάνει το επίδομα του τρίτου τέκνου κατά τη ρητή διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 43 του ίδιου ως άνω σχεδίου νόμου (δηλ. ενώ ελάμβανε 178 ευρώ μηνιαίως για το 3ο τέκνο και 178 για το πολυτεκνικό επίδομα, τώρα λαμβάνει μόνο το ένα δηλ. μόνο 178 ευρώ μηνιαίως).
    3) Μέχρι σήμερα το πολυτεκνικό επίδομα δεν μπορούσε να είναι μικρότερο των 102 ευρώ (δηλ. όσο είναι το ποσό της πολυτεκνικής σύνταξης), αυτό καταργείται κατά τη ρητή διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 43 του άνω σχεδίου νόμου.
    4) Ακόμη στη μητέρα που λαμβάνει το επίδομα του τρίτου τέκνου μέχρι ηλικίας 6 ετών της καταργεί το επίδομα για τα άλλα δύο τέκνα εφόσον είναι κάτω των 23 ετών, που ήταν 44 ευρώ μηνιαίως για κάθε τέκνο.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΣΑΣΤΕ κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΑΦΗΝΗΣΕΤΕ… ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΗΡΕΜΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ;

    ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ:

    «ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
    1095/2001
    […]
    5. Επειδή, με τις προπαρατεθείσες διατάξεις του άρθρου 39 του ν. 2459/1997 εισάγεται το πρώτον περιορισμός στην χορήγηση των κατ’ άρθρ. 63 παρ. 1-4 του ν. 1892/1990 παροχών, υπό την έννοιαν ότι οι παροχές αυτές δεν χορηγούνται πλέον σε όλες αδιακρίτως τις πολύτεκνες μητέρες, αλλά μόνον σε εκείνες, το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των οποίων δεν υπερβαίνει το προσδιοριζόμενο από τις νεώτερες αυτές διατάξεις (άρθρο 39 ν. 2459/1997) όριο. Ο περιορισμός δε αυτός προβλέπεται μεν κατ’ αρχήν από τις τελευταίες αυτές διατάξεις του νόμου, καθίσταται όμως συγκεκριμένος και εξειδικεύεται, εις τρόπον ώστε να καθίσταται εφαρμόσιμος, με την προσβαλλομένη κοινή υπουργική απόφαση, αφού με αυτήν προσδιορίζεται η έννοια του ετησίου οικογενειακού εισοδήματος, καθορίζεται ο τρόπος πιστοποιήσεως του ύψους του και θεσπίζονται συμπληρωματικές ρυθμίσεις για την εφαρμογή του περιορισμού αυτού. Εν όψει τούτου, παραδεκτώς προσβάλλεται με την κρινομένη αίτηση η ως άνω κοινή υπουργική απόφαση, είναι δε ακουστοί κατ’ αυτής λόγοι ακυρώσεως αφορώντες την συνταγματικότητα του εν λόγω περιορισμού (πρβλ. Σ.Ε. 1792-3/1997 Ολομ.).
    6. Επειδή, το άρθρο 21 παρ. 2 του Συντάγματος ορίζει ότι «πολύτεκνες οικογένειες . . . δικαιούνται της ειδικής φροντίδος του Κράτους». Με την διάταξη αυτή, η θέσπιση της οποίας αποσκοπεί την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Χώρας (βλ. Πρακτικά Βουλής επί του Συντάγματος, Συνεδρίαση ΟΘ’/26-4-1975, σελ. 479, 486), παρέχεται μεν, κατ’ αρχήν, υπόδειξη προς τον κοινό νομοθέτη για την λήψη των καταλλήλων μέτρων φροντίδος υπέρ των πολυτέκνων οικογενειών, εξυπακούεται, όμως, ταυτοχρόνως στοιχειώδης απαγορευτικός κανόνας, δεσμευτικός για τον κοινό νομοθέτη, συμφώνως προς τον οποίο δεν είναι συνταγματικώς ανεκτός ο περιορισμός ή η υποβάθμιση της παρεχομένης στους πολυτέκνους ειδικής φροντίδος, άνευ αποχρώντος λόγου, στα πλαίσια της αυτής σχέσεως (βλ. Σ.Ε. 2773, 2778, 2781/1991). Εν όψει δε της αδιαστίκτου διατυπώσεως της εν λόγω συνταγματικής διατάξεως αλλά και του προαναφερθέντος σκοπού της, η εξυπηρέτηση του οποίου συνιστά και λόγον γενικωτέρου δημοσίου συμφέροντος (βλ. Σ.Ε. 2773/1991), δεν είναι, επίσης, συνταγματικώς ανεκτές, ρυθμίσεις με τις οποίες ορισμένες πολύτεκνες οικογένειες εξαιρούνται της ανωτέρω ειδικής κρατικής φροντίδος, αφού έτσι αναιρείται, ως προς αυτές, η αδιαστίκτως υπέρ των πολυτέκνων οικογενειών επιβαλλομένη από το Σύνταγμα ειδική φροντίδα του Κράτους. Η θέσπιση δε, ειδικώτερα, τέτοιων εξαιρέσεων με κριτήρια αναγόμενα στο εισόδημα των πολυτέκνων οικογενειών δεν είναι συνταγματικώς επιτρεπτή, εν όψει και του ότι ο συνταγματικός νομοθέτης, θεσπίζοντας την υπέρ αυτών ειδική κρατική φροντίδα, δεν απέβλεψε στην ενίσχυση αυτών ως κατηγορίας οικονομικώς αδυνάτων ή αναξιοπαθούντων προσώπων.
    7. Επειδή, εν προκειμένω, οι προβλεπόμενες από το άρθρο 63 του ν. 1892/1990 παροχές αποτελούν, λόγω του καθολικού των χαρακτήρος και της φύσεώς των ως χρηματικών παροχών, μέτρα με τα οποία, κατ’ εξοχήν, πραγματώνεται η κατ’ άρθρον 21 παρ. 2 του Συντάγματος ειδική κρατική φροντίδα υπέρ των πολυτέκνων οικογενειών. Εν όψει τούτου, και σύμφωνα με όσα εκτίθενται στην προηγουμένη σκέψη, η θέσπιση, με το άρθρο 39 παρ. 1-3 του ν. 2459/1997, ανωτάτου ορίου ετησίου οικογενειακού εισοδήματος ως προϋποθέσεως για την χορήγηση των ως άνω παροχών αντίκειται στην εν λόγω συνταγματική διάταξη, αφού με τις ρυθμίσεις αυτές, οι οποίες μάλιστα συνεπάγονται μείωση των σχετικών υπέρ των πολυτέκνων δημοσίων δαπανών (βλ. την 17/10/23-1-1997 έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνόδευσε την τροπολογία η οποία ψηφίσθηκε ως άρθρο 39 του ν. 2459/1997), εξαιρούνται τελικώς από την εκδηλουμένη με την χορήγηση των παροχών τούτων ειδική κρατική φροντίδα πολύτεκνες μητέρες, το ετήσιο εισόδημα των οποίων υπερβαίνει το θεσπιζόμενο ανώτατο όριο. Κατόπιν τούτου, και η επακολουθήσασα προσβαλλομένη κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία, όπως εξετέθη, η χορήγηση των επιμάχων παροχών συναρτάται προς το εν λόγω ανώτατο όριο ετησίου οικογενειακού εισοδήματος (λαμβανομένου, μάλιστα, υπό την έννοια όχι μόνο του φορολογουμένου πραγματικού αλλά και του τεκμαρτού εισοδήματος, καθώς και του εισοδήματος που απαλλάσσεται του φόρου ή φορολογείται με ειδικό τρόπο), αντίκειται στο άρθρο 21 παρ. 2 του Συντάγματος. Είναι, επομένως, βάσιμος ο σχετικός προβαλλόμενος λόγος ακυρώσεως. Αντιθέτως, αβασίμως υποστηρίζεται με το από 16-6-2000 υπόμνημα του Δημοσίου ότι η θέσπιση της ανωτέρω προϋποθέσεως δικαιολογείται συνταγματικώς από την ανάγκη ενισχύσεως των οικονομικώς ασθενεστέρων πολυτέκνων οικογενειών, αφού, εκτός του ότι η κατά το άρθρο 21 παρ. 2 του Συντάγματος ειδική κρατική φροντίδα αφορά, όπως προεξετέθη, όλους ανεξαιρέτως τους πολυτέκνους, πάντως ο αποκλεισμός των υπερβαινουσών το εν λόγω ανώτατο όριο εισοδήματος πολυτέκνων οικογενειών από την χορήγηση των ως άνω παροχών δεν συνεπάγεται, καθ’ εαυτόν, την ενίσχυση των οικονομικώς ασθενεστέρων πολυτέκνων οικογενειών, εν όψει μάλιστα και της επερχομένης διά των επιμάχων ρυθμίσεων συνολικής μειώσεως των σχετικών υπέρ των πολυτέκνων δημοσίων δαπανών.
    […]
    Διά ταύτα
    Δέχεται την κρινομένη αίτηση.
    Ακυρώνει την Π3δ/οικ.1078/19-3-1997 κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών και Υγείας και Προνοίας, κατά τα εκτιθέμενα στο σκεπτικό.
    […]»

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 07:52 | Μάνος

    Είναι θλιβερό μια σοσιαλιστική (υποτίθεται) κυβέρνηση να επιτίθεται με αυτό τον τρόπο σε μια υγιή και κυρίως ελπιδοφόρα κοινωνική ομάδα όπως οι πολύτεκνοι.
    Ορθώς αποσύρετε το κριτήριο των 40 χιλιάδων Ευρώ, τι θα γίνει όμως με το ύψος των επιδομάτων; Πιστεύετε ότι 44 Ευρώ το μήνα είναι μπορούν βοηθήσουν στη συντήρηση μιας πολυμελούς οικογένειας; Μόνο ως συμβολικό μπορεί να θεωρηθεί το ποσό αυτό, για να μην το χαρακτηρίσω απλά κοροϊδία.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 04:11 | Γεώργιος Μ.

    Οι διατάξεις του άρθρου 43 αποτελούν την σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι .Δεν έχουν καμία λογική εξορθολογισμού των κρατικών δαπανών .Αντιθέτως αποκαλύπτουν μια ιδεολογική προσέγγιση επικίνδυνη για τα συμφέροντα του έθνους την οποία φέρεστε να υιοθετείται και αυτό ειλικρινά μας έχει τρομάξει. Είναι αστείο να καμαρώνετε για περιστολή 150 εκατ. σε βάρος βασικών αναγκών παιδιών κατά βάση Ελλήνων. Έχετε τόσο δρόμο και τόσα πολλά που μπορείτε να κάνετε ώστε να εξοικονομείστε πολύτιμους πόρους από την επανάσταση του αυτονόητου που επαγγέλλεται ο πρωθυπουργός , ώστε οι επιλογές που μνημονεύονται στο παρόν άρθρο φαντάζουν το λιγότερο παιδαριώδεις.
    Το μήνυμα μου προς την κυβέρνηση είναι το εξής: Να αποσύρεται τις διατάξεις του παρόντος άρθρου στο σύνολο τους. Να τους επαναφέρεται εν μια νυχτί και να τους εφαρμόσετε με την στήριξη όλων των πολυτέκνων της Ελλάδας όταν 1) Φορολογήσετε το 30% του ΑΕΠ που κυκλοφορεί σήμερα ως μαύρο χρήμα όχι από τους μισθωτούς 2) Το Ελληνικό Δημόσιο πληρώνει για τα προϊόντα τις υπηρεσίες και τα έργα του ετήσιου προγράμματος του όπως πληρώνει ο πολίτης .3) Όταν μπορέσει η Ελληνική Πολιτεία να προσφέρει υπηρεσίας υγείας στους πολίτες αντί υπηρεσίες μίζας στα κυκλώματα που λυμαίνονται τις πιστώσεις για την υγεία 4) Όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται αξιοπρεπώς ανάλογα με τις διαπιστευμένες ικανότητες τους και το έργο που παράγουν και όχι με το υπουργείο που υπηρετούν 5) Όταν μπορέσετε να προσφέρεται δωρεάν παιδεία στον Έλληνα γονέα , ποσό μάλλον στον πολύτεκνο γονέα που για «κακή» του τύχη και τα τέσσερα παιδιά του έχουν το μυαλό να σπουδάσουν 6) Όταν αγοράσω 15 ευρώ το γάλα πρώτης βρεφικής ηλικίας για τον γιο μου όσο το αγοράζει ο μέσος ευρωπαίος και όχι 27 ευρώ γιατί εντάξει Έλληνες είναι επάνω τους παιδιά να τους τα πάρουμε .6) Όταν κάνετε πράξη την λογική του αυτονόητου και δεν επιλέγεται την λογική του,α-κατανόητου .και παρα ταύτα :
    Δεν θα έχει αποκτήσει η χώρα ακόμα πρωτογενές πλεόνασμα

    Τέλος θα ήθελα να σας επισημάνω τούτο : Η Ιθαγένεια συνδέεται με μια υποσυνείδητη δύναμη , μια ορμή ζωική που θέλει το υποκείμενο να προασπίζεται το χώμα , την γη που τον φιλοξενεί . Η έννοια αυτή σχετίζεται με την εθνική μας κυριαρχία και αυτοδιάθεση . Κάθε πολιτική επιλογή αντίθετη προς την αρχή αυτή πρέπει να εξετάζεται με προσοχή . Για να υπερασπιστείτε την πολιτική σας αυτή επιλογή, της αύξησης της υπογεννητικότητας (γιατί αυτό επιλέγετε) και κατά συνέπεια της όξυνσης του δημογραφικού προβλήματος της χώρας πρέπει τουλάχιστον να τεκμηριώνετε επαρκώς με επιχειρήματα την επιλογή αυτή και το καθαρό αποτέλεσμα πρέπει να ποιοτικά ανώτερο από την υποβάθμιση του έθνους .
    Μπορείτε να τεκμηριώσετε αυτήν την επιλογή; Τελειώνω όπως άρχισα.
    Οι διατάξεις του άρθρου 43 αποτελούν την σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι .

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 04:28 | ΓΙΑΝΝΗΣ Χ

    Άμεση απόσυρση των επίμαχων άρθρων 42, 43 και 44 του Κεφαλαίου 5 «Οικογενειακά επιδόματα σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες» του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Διορθωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις».

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 03:17 | ΑΝΝΙΤΑ Λ

    Ζητώ αμεση απόσυρση των επίμαχων άρθρων 42, 43 και 44 του Κεφαλαίου 5 «Οικογενειακά επιδόματα σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες» του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Διορθωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις».
    Είμαι πολύτεκνη μητέρα.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 00:08 | Στεργιος Βελλινης

    Ενας πιο λογικος τροπος να εξοικονομησετε χρηματα και σιγουρα πιο αρεστος στον κοσμο θα ειναι σε οσυς βουλευτες εχουν πανω απο 40.000 ευρω μικτα οικογενειακο εισοδημα απο την εργασια τους να καταργησετε την βουλευτικη τους αποζημιωση .
    Εχετε γραψει το Συνταγμα και τους νομους του κρατους στα παλια σας τα παπουτσια .
    Οι χουντικοι ειχαν περισσοτερες ευαισθησιες απο εσας.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 23:15 | ΣΟΦΙΑ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ

    Τό αρθρο 43 πιστευω οτι πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να καταργηθει κυριως επειδη ταυτιζει την πολυτεκνια με ενα οικονομικο μεγεθος.Η οικονομικη υποστηριξη σε μια ευνομουμενη πολιτεια ,δεν μπορει να αποτελει το προταρχικο κινητρο για την αποκτηση παιδιων.Ειναι μια ιεραρχικα σωστη φροντιδα και αποδοχη της πολιτειας στα κυτταρα τροφοδοσιας της. Πιστευω οτι ιδιαιτερα οι πολυτεκνοι,οι οποιοι εχουμε μαθει να ζουμε με μετρο, εγκρατεια και αυτοθυσια πολυ περισσοτερο απο τους αλλους πολιτες,θα επρεπε να εξαιρεθουμε ακομα και απο τα τελευταια δυσβαστακτα μετρα της κυβερνησης .Δεν πιστευω οτι μια σοσιαλιστικη κυβερνηση θεωρει οτι δικαιουνται να πολλαπλασιαζονται μονο οι πλουσιοι…..

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 23:00 | Αγγελος Σ. – Φωτεινή Χ

    Η πολυτεκνική ιδιότητα δεν έχει να κάνει με εισοδηματικά κριτήρια!
    Κάθε πολύτεκνη οικογένεια έχει κάνει τον προγραμματισμό της με βάση τα πολυτεκνικά επιδόματα και κάθε αλλαγή θα έχει οδυνηρές και απρόβλεπτες συνέπειες!
    Ας φροντίσει η κυβέρνηση να ξεπεράσει την κρίση με άλλους τρόπους και όχι »τιμωρώντας» τις πολύτεκνες οικογένειες, τις οποίες θα έπρεπε απεναντίας να ενισχύσει!
    Ας δείξει επιτέλους το κράτος την πρόνοια του για τις ευπαθείς ομάδες!

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 22:18 | Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

    το άρθρο χτυπάει ειδικά τις μεγάλες οικογένειες για τις οποίες το σχετικό ποσό κάθε άλλο παρά εξασφαλίζει μια άνετη ζωή. Επίσης στέλνεται άμεσα ένα πολιτικό μήνυμα αποθάρρυνσης των εν δυνάμει πολυτέκνων κάτι που δεν μπορεί να μετρηθεί σε οποιοδήποτε οικονομικό προϋπολογισμό δεδομένου του σοβαρού δημογραφικού προβλήματος της χώρας. Σας θυμίζω επίσης τις δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού ( http://goo.gl/ib8EQ ) ότι «…Πολιτικές, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν τις ανάγκες της πολύτεκνης οικογένειας, αλλά παράλληλα θα δίνουν κίνητρα και θα ενθαρρύνουν τα νέα ζευγάρια να μεγαλώσουν όχι όσα παιδιά μπορούν, αλλά όσα παιδιά θέλουν…»

    Ειλικρινά μου είναι ακατανόητο πόσο το μέτρο θα βοηθήσει οικονομικά τη χώρα δεδομένου ότι ο αριθμός των πολύτεκνων οικογενειών με δηλωμένο εισόδημα άνω των 40,000 είναι μικρός, Τελικά μένει μόνο το σκοτεινό πολιτικό μήνυμα και η αίσθηση της πικρίας.

    Σας παρακαλώ να αναθεωρήσετε ορθολογικά τα οικονομικά όρια και όχι να τα επιβάλλετε οριζόντια και ισοπεδωτικά. Πιστεύω πως μέσα στον κυκεώνα των αλλαγών πρόκειται για απροσεξία του νομοθέτη και πως η οικονομική επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό των επιδομάτων των πολυτέκνων από οικογένειες με εισόδημα μεγαλύτερο των 40,000 ευρώ είναι αμελητέα και ότι για το λόγο αυτό μπορεί να αναθεωρηθεί ουσιαστικά προς τα επάνω ή/και να καταργηθεί εντελώς.

    Είναι σημαντικό για τη χώρα μας που αντιμετωπίζει καταστροφικό δημογραφικό πρόβλημα να ενισχύσει τις νέες οικογένειες να κάνουν παιδιά. Είναι γεγονός ότι τα νέα ζευγάρια έχουν ανάγκη την ηθική και υλική υποστήριξη της κοινωνίας για να πάρουν την μεγάλη απόφαση. Θα πρέπει να μέτρα υπέρ των πολύτεκνων οικογενειών να ενισχυθούν αντί να αποδυναμωθούν. Πρέπει να σημειωθεί η σημασία που δίνεται στο πρόβλημα αυτό σε άλλες χώρες: Στο Ισραήλ επιδοτούνται γενναία και οι δύο πολύτεκνοι γονείς και στη Γερμανία και Δανία τα επιδόματα της πολύτεκνης μητέρας είναι αρκετά ώστε από οικονομικής άποψης να την ενθαρρύνουν να ασχοληθεί αποκλειστικά με την ανατροφή των παιδιών της.

    Είναι κατανοητό ότι το χρεωκοπημένο Ελληνικό κράτος δεν έχει οικονομικές δυνατότητες να υποστηρίξει οικονομικά τις μητέρες στον ίδιο βαθμό. Θα πρέπει όμως να προσφέρει αυτά που έχει: εργασία στο Δημόσιο όπου θα πρέπει η πολυτεκνία να είναι παράγων απόλυτης προτεραιότητας διορισμού των δύο γονέων.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 22:06 | ΧΡΉΣΤΟΣ

    Θεωρώ ότι με έχουν καλύψει οι προηγούμενοι και απλά θέλω να προσθέσω ότι εαν επιμείνετε στα μέτρα αυτά, απλά πυροβολάτε την Ελλάδα μας.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 22:26 | νικος βαφεας

    ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ.ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΦΟΝ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΤΑ ΨΑΛΙΔΙΖΕΤΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ.ΔΩΣΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΙΝΗΤΡΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ.ΘΕΛΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΒΡΕΙΤΕ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΙΧΤΟΥΝ ΟΙ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 21:54 | Ράπτης Γεώργιος

    Ζητούμε την Άμεση απόσυρση των επίμαχων άρθρων 42, 43 και 44 του Κεφαλαίου 5 «Οικογενειακά επιδόματα σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες» του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Διορθωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις». Τα παραπάνω άρθρα δεν στηρίζουν πουθενά την αναγκαιότητά τους. Ο στόχος τους είναι βραχυχρόνιος για εξοικονόμηση πόρων αλλά η ζημιά τους θα είναι μακροχρόνια στην ανάπτυξη του πληθυσμού. Ανάπτυξη του πληθυσμού είναι και μακροχρόνια ανάπτυξη του ΑΕΠ γι’ αυτούς που γνωρίζουν καλά οικονομικά, συνεπώς κοιτάτε μάλλον τα βραχυχρόνια οφέλη και όχι τα μακροχρόνια που αποτελούν τη στρατηγική της ανάπτυξης. Ο τρόπος που κατέβηκε η πρόταση αυτού του νομοσχεδίου μας δημιουργεί ερωτηματικά για τους σκοπούς και τις επινοήσεις ορισμένων συμβούλων που μάλλον εργάζονται για την πραγματική υπονόμευση της χώρας και όχι την κατ’ ουσίαν επίλυση του προβλήματος. Αν δεν ισχύει αυτό μάλλον κατεβαίνουν νομοσχέδια πρόχειρα σχεδιασμένα που θα δημιουργήσουν ζημιά αντί να ωφελήσουν. Μιλάμε είμαστε ίσως από τις πιο γερασμένες χώρες παγκόσμια, ποιος θα πληρώνει τους συνταξιούχους αύριο; Οι Έλληνες ή οι αλλοδαποί που θα έρχονται και θα φεύγουν με τις ελληνικές συντάξεις σε άλλες χώρες; Τα παραπάνω άρθρα είναι και αντισυνταγματικά συνεπώς μάλλον θα απασχολήσουν τα δικαστήρια αν δεν αποσυρθούν.
    Η πρότασή μας είναι αντίθετη με τα παραπάνω άρθρα και έχει μακροχρόνια στρατηγική στην ανάπτυξη της οικονομίας, να βοηθήσετε να αυξηθεί ο πληθυσμός με αυξήσεις των επιδομάτων, να χτίσετε βιομηχανίες που να υποστηρίζουν την αύξηση του πληθυσμού και έτσι θα αυξηθεί ραγδαία το ΑΕΠ και το χρέος σαν ποσοστό του (ΑΕΠ)θα πέσει γρήγορα.
    Η προχειρότητα των νομοσχεδίων που έρχονται και ψηφίζονται φαίνεται και από άλλα υπουργεία όπως των οικονομικών, μειώθηκαν τα δώρα των Χριστουγέννων και αυξήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας… περιττό να πούμε πως πλήττει κυρίως τους πολύτεκνους αφού φέτος παίρνουμε δώρο 400Ευρώ και θα πληρώσουμε τέλη κυκλοφορίας 600Ευρώ επειδή πήραμε μεγάλα αυτοκίνητα 3 χρόνια πρίν με δάνεια 7ετών… για να μεταφέρουμε τη μεγάλη μας οικογένεια…Αναχρονιστικοί νόμοι για αυτοκίνητα και πλούτο βάση κυβισμού εφαρμόζονται και στους μισθωτούς που δεν έχουν να κρύψουν τίποτα… Αυτή είναι η αλληλεγγύη και τα καλά μελετημένα νομοσχέδια που έρχονται να καταστρέψουν την μελλοντική ελληνική πολύτεκνη οικογένεια, όχι για εμάς που ήδη γεννήσαμε αλλά γι αυτούς που δεν θα τολμήσουν να κάνουν περισσότερο από ένα παιδί τα επόμενα χρόνια δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα για το ασφαλιστικό μας σύστημα.
    Η μεγαλύτερη όμως αγανάκτηση που αγγίζει πλέον τους πολύτεκνους είναι η ασυνέπεια του Ελληνικού κράτους (μέσω των εκλεγμένων κυβερνήσεων), τον ένα χρόνο μας λέει γεννήστε και θα σας βοηθήσω και τον επόμενο παίρνει πίσω αυτό που είπε τον προηγούμενο. Αν δεν μπορείτε κύριοι να είστε συνεπείς με τους λόγους που διέπουν το σύνταγμα και τις προσδοκίες αυτών που σας ψήφισαν καλύτερα να παραιτηθείτε και να αναλάβουν άλλοι πιο ικανοί ίσως να διαφυλαχτεί η χώρα από τα χειρότερα.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 21:06 | ΔΗΜΟΥΛΑ ΕΡΑΣΜΙΑ

    Ζητουμε αποσυρση των αρθρων 42,43,44.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 21:27 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΧΟΣ

    ΕΧΕΤΕ ΚΟΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΡΙΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΤΕ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ Η΄ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ??
    Ή ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ Η ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΤΕ??
    ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ:
    1) ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
    2) ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
    3)ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ (ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΚΙΝΗΤΑ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΟΔΗΓΟ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ Κ.Λ.Π.)
    4)ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    5)ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ
    6)ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΒΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ.
    ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΟΒΕΤΕ ΔΩΣΤΕ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΔΙΝΑ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΑΖΕΨΕΤΕ. ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ, ΚΑΤΑΧΡΑΖΟΝΤΑΙ, ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΤΕΧΟΥΝ.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 21:21 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ.ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.ΟΜΩΣ ΕΦΟΣΟΝ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΑΝ ΑΥΤΑ ΚΟΠΟΥΝ.ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΟΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΜΕ 350 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΩΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΜΑΧΑ ΑΡΘΡΑ 42,43 ΚΑΙ 44 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΗΣΥΧΟΥΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ .ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΩΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 21:54 | nancy p

    ‘Εγινα πολυτεκνη πριν εξι μηνες.Θεωρώ μεγαλη ευχή και ευτυχία τα 4 παιδιά μου, όμως αυτό δεν αναιρεί ότι τα παιδιά χρειάζονται – εκτός απο αγαπη,υπομονή-και χρήματα για να μεγαλώσουν σωστά.Δυστυχώς ανήκουμε στις 500 οικογένειες που εξαπατήθηκαν απο την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό της-ο οποίος έλεγε ‘ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ’- και έτσι ο σύζυγος μου έμεινε εκτός διορισμών, εφόσον το ΥΠΕΠΘ αποφάσισε οτι ο διορισμος των πολυτέκνων απειλεί τον προϋπολογισμό του κράτους.Και τώρα έρχεται το επόμενο χτύπημα στους πολύτεκνους με την ψήφιση του νομασχεδίου.Παροτι την οικογένεια μου με τον έναν εκ των δύο άνεργο,δεν αγγίζει καν τις 40000 ουτε καν τις 30000, ειναι απαράδεκτη αυτή η επιδρομή εναντίον των πολυτέκνων. Μάλλον το σχέδιο αφανισμού του ελληνικού κράτους προχωρά σε καλό δρόμο…

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 21:46 | ΠΑΣΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΕΧΕΤΕ ΚΟΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΡΙΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΤΕ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ Η΄ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ??
    Ή ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ Η ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΤΕ??
    ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ:
    1) ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
    2) ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΤΩΝ
    3)ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ (ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΚΙΝΗΤΑ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΟΔΗΓΟ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ Κ.Λ.Π.)
    4)ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    5)ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ
    6)ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΒΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ.
    ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΟΒΕΤΕ ΔΩΣΤΕ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΔΙΝΑ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΑΖΕΨΕΤΕ. ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ, ΚΑΤΑΧΡΑΖΟΝΤΑΙ, ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΤΕΧΟΥΝ.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 21:21 | ΠΙΕΡΡΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

    Είμαι μια πολύτεκνη χήρα μητέρα 4 παιδιών.Τα δύο αγόρια μου υπηρετούν τη θητεία τους και τα δύο κορίτσια μου φοιτούν στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.Εργάζομαι στο δημόσιο όπου ως γνωστόν δεν υπαρχουν κριτήρια πολυτεκνικής ιδιότητας προκειμένου να δοθουν αυξήσεις η να μη γίνουν περικοπές διαφόρων επιδομάτων.
    Αναρωτιέμαι πως ειναι δυνατόν να ανταπεξέλθει αξιοπρεπώς μια πολύτεκνη οικογένεια με ετήσιο εισόδημα κατω απο 40.000 ευρω.Εμείς πάντως σταματήσαμε την ξένη γλώσσα στα κορίτσια.Η περικοπή στη μισθοδοσία μας μεγάλη και αναμένεται μεγαλύτερη. Η ΔΕΗ δεν μας δινει πλέον έκπτωση στο τιμολόγιό της, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο παιδι ενηλικιώθηκε κ δεν σπουδάζει πλέον.
    Αραγε δεν πρέπει να πλένουμε τουλάχιστον 2 πλυντήρια την ημέρα? ούτε ν ανάβουμε το θερμοσίφωνο για μπάνιο? ( δυστυχώς λατρεύουμε την καθαριότητα).
    Ας μη μιλήσουμε και για τις κατσαρόλες και το φούρνο που ψήνει μέρα νυχτα.Δυστυχώς πεινάμε και ψήνουμε το φαγητό μας αφου εκπολιτιστήκαμε!!
    Το κοινωνικό τιμολόγιο δεν είναι για μας.Ολα τα λεφτα για ρεύμα.
    Και να θέλαμε να βρούμε και καμιά δουλίτσα για τα παιδιά μας, τωωωωωρα…..δύσκολα.
    Εππομένως όλοι μαζι στο ίδιο σπίτι, που σκέψη για γάμο και παιδιά…
    Κατα τ άλλα ο πληθυσμός μας γηράσκει….
    Και τώρα πρεπει να μην παίρνουμε επιδόματα αφου είμαστε <>
    Αναρωτιέμαι και πάλι, αφου η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή των πολυτεκνικών επιδομάτων εχει ΗΔΗ κριθεί ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ, δεν θα βρεθεί κανένας ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ να συμβουλέψει αυτόν τον έρμο υπουργό μας?
    ΚΎΡΙΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΟΨΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ….και θα εξοικονομήσετε πολύ περισσότερα απ όσα έχετε υπολογίσει!!!!!

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 21:39 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΚΑΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΛΕΓΕ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΝΙΒΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ.
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΗΣΥΧΟΥΣ,ΒΡΕΙΤΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ Κ’ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΔΕΝ ΒΑΖΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡIΤΗΡΙΑ ΤΩΝ 40000 ΕΥΡΩ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 21:26 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΥΡΩΣΕΤΕ ΔΗΘΕΝ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ο.Κ.ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΕΛΥΜΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΦΤΑΣΑΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ,ΜΙΣΘΟΥΣ,ΠΡΟΝΟΜΟΙΑ, ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΩΝ-ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ -ΚΑΤΩ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ ΟΛΑ .ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΑΓΓΕΣ ΝΑ ΠΛΥΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΙΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΚΟΠΕΣ ΕΩΣ ΓΕΛΕΙΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 21:39 | Ευη

    To εν λόγω αρθρο ειναι ανεδαφικό και «εκδικητικό» προς την πολύτεκνη οικογένεια για πολλούς λόγους.

    1.Θεσπίζει αυθαίρετα εισοδηματικά κριτήρια διαβίωσης χωρίς έρευνα και τεκμηρίωση απορροια της φρενίτιδας για «ισότητα» που έχει πλέον εξισωθεί με την ισοπέδωση.
    2.Ο πολύτεκνος παύει να είναι πολύτεκνος αν το εισόδημά του υπερβαίνει τα 40000; Ας το εξηγήσουμε αυτό σε μια συμβασιούχο μάνα με 5+ παιδια.Φέτος είναι τον άλλο χρόνο όχι;
    3.Την αντισυνταγματικότητα του όλου νομοσχεδίου οι γνώστες νομικοί τεχνηέντως την αποσιωπούν;
    4.Την υποφώσκουσα ανάγκη καταφυγής στην φοροδιαφυγή όσων πρέπει να πληρούν τα εισοδηματικά κριτηρια την έχουν λάβει υπ΄οψιν;
    5.Ο προσδιορισμός της πολυτεκνικής ιδιοτητας με εισοδηματικα κριτηρια ποια διαθεση της πολιτειας εκφραζει;Αυτή που είναι υπερ ή κατά της υπογεννητικότητας;

    Ας μην γελιώμαστε.Ολοι αντιλαμβάνονται το κατάπτυστο του εγχειρήματος.Εδω επιχειρηματολογούμε για άλλη μια φορά για το προφανές.Φευ!Ο ελληνας πολύτεκνος δε θα ζητιανεψει το επίδομα των 44 ευρω γιατι δεν είναι παρίας αυτης της κοινωνιας, γιατι μεγαλωνει πολλά παιδια με αξιοπρεπεια, μοχθει για αυτα και θέλει να τους δώσει ένα μάθημα ζωής:Η ψυχή δεν ανταλλασσεται δεν αφαιρείται δεν χαρακτηρίζεται. Ευτυχως που το DNA μας ειναι αγωνιστικό με τη γνήσια εννοια του όρου και σε κάτι τετοιες περιστάσεις άνθρωποι όπως οι πολύτεκνοι ξέρουν να παλεύουν να ανθιστανται και να πιστεύουν οτι δεν είμαστε έθνος ανάδελφο.
    Μια μόνο θα πρέπει να είναι η συνεπής απάντηση της πολιτικής ηγεσίας:ΑΠΟΣΥΡΣΗ του άρθρου!!!

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 21:11 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ

    Πόσες μαύρες τρύπες θα κλείσετε επιτέλους με το να κόψετε,έστω να μειώσετε και αυτά τα επιδόματα επιτέλους? Τόση μεγάλη εξοικονόμηση πόρων θα γίνει στα ταμεία του Ελληνικού Κράτους που ολοένα προσπαθείτε να το μειώσετε από Ελληνόπουλα?

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 21:36 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 42,43,44.