Άρθρο 68: Θέματα Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ.)

  1. 1.    α) Από τη δημοσίευση  του παρόντος νόμου καταργούνται οι δημόσιες και ιδιωτικές Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.), οι οποίες ιδρύθηκαν και λειτουργούν δυνάμει των διατάξεων του ν.4186/2013 (Α΄ 193).

β) Τα τμήματα κατάρτισης των ειδικοτήτων των καταργούμενων Σ.Ε.Κ. αποτελούν εφεξής αυτοτελή αντίστοιχα τμήματα για όσους έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση και είναι ενήλικες, τα οποία μεταφέρονται και εντάσσονται αυτοδικαίως στα πλησιέστερα κατά τόπον δημόσια ή ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.). Οι απόφοιτοι των ειδικοτήτων αυτών θα λαμβάνουν τη βεβαίωση της παραγράφου 3 του άρθρου 22 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193). Οι μαθητές που είχαν ήδη εγγραφεί στα τμήματα των καταργούμενων Σ.Ε.Κ. συνεχίζουν τις σπουδές τους στα αντίστοιχα τμήματα που δημιουργούνται στα Ι.Ε.Κ.

γ) Μετά από εισήγηση της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, ρυθμίζονται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, δημοσιευόμενα στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, τα θέματα  ειδικοτήτων, μαθητείας ανά ειδικότητα, η ίδρυση σχετικών Παραρτημάτων σε έκαστο Ι.Ε.Κ. για τις ειδικότητες όπου τούτο είναι αναγκαίο, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου.

  1. 2.    Η παράγραφος 3 του άρθρου 18 του ν.4186/2013 (Α΄193) όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 47 του ν.4264/2014 (Α΄118) και ισχύει αντικαθίσταται ως εξής:

«Οι απόφοιτοι και οι καταρτιζόμενοι των ΙΕΚ και οι απόφοιτοι άλλων δομών τυπικής ή μη τυπικής εκπαίδευσης, είναι δυνατόν να κατατάσσονται σε συναφείς ειδικότητες των ΙΕΚ απαλλασσόμενοι από τα μαθήματα τα οποία ήδη έχουν διδαχθεί ή να κατατάσσονται σε πέραν του Α΄ εξαμήνου αντίστοιχης ειδικότητας των ΙΕΚ, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα προγράμματα σπουδών και ύστερα από έγκριση της ΓΓΔΒΜΝΓ. Με απόφαση της ΓΓΔΒΜΝΓ καθορίζεται, με βάση τη συνάφεια των ειδικοτήτων και το περιεχόμενο των σπουδών, η κατάταξή τους σε εξάμηνο, η διάρκεια φοίτησης, οι προϋποθέσεις, οι όροι και η διαδικασία για τη μετάβαση από ένα επίπεδο κατάρτισης σε άλλο καθώς και κάθε άλλο σχετικό ειδικότερο, τεχνικού ή λεπτομερειακού χαρακτήρα θέμα».

  1. 3.    α) Στην παράγραφο 3 του άρθρου 23 του ν.4186/2013 (Α΄193) προστίθεται εδάφιο ως εξής:

«Για τη λειτουργία των ανωτέρω ΙΕΚ μπορεί να εκδίδονται ειδικοί Κανονισμοί Λειτουργίας τους, με τους οποίους πέραν των θεμάτων που ρυθμίζονται σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 17 του παρόντος νόμου, μπορεί να θεσπίζονται επιπλέον ειδικές διαδικασίες λειτουργίας και στελέχωσής τους, όπως σε θέματα εκπαιδευτικής μεθοδολογίας, ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού, ειδικότητες εκπαίδευσης και κατάρτισης, εποπτικών μέσων, ειδικών διαδικασιών και επιτροπών αξιολόγησης, θεμάτων υποδομών καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο θέμα σχετίζεται με το περιεχόμενο εκπαίδευσης και κατάρτισης και τη φυσιογνωμία τους».

β) Η παράγραφος 5 του άρθρου 23 του ν.4186/2013 (Α΄193) αντικαθίσταται ως εξής:

«Οι σπουδαστές των Ι.Ε.Κ. είναι δυνατόν να πραγματοποιούν την Πρακτική Άσκηση ή τη Μαθητεία σε φυσικά πρόσωπα, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. και δημόσιες υπηρεσίες με τους όρους και τις προϋποθέσεις του παρόντος νόμου με ευθύνη του Ι.Ε.Κ. στο οποίο φοιτούν. Η περίοδος της πρακτικής άσκησης μπορεί να είναι συνεχιζόμενη ή τμηματική».

γ) Η παράγραφος 7 του άρθρου 23 του ν.4186/2013 (Α΄193), όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 3 του άρθρου 47 του ν.4264/2014 (Α΄118), αντικαθίσταται ως εξής:

«7. Η φοίτηση στα Ι.Ε.Κ. ξεκινά κατά το χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο, διαρκεί πέντε (5) συνολικά εξάμηνα και επιμερίζεται σε τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα προγράμματα σπουδών και σε ένα (1) εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας συνολικής διάρκειας 960 ωρών. Το εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας δύναται να λαμβάνει χώρα τμηματικά και εφόσον ο εκπαιδευόμενος έχει ολοκληρώσει τα δύο πρώτα εξάμηνα. Ο μέγιστος αριθμός ανά εκπαιδευτή καθορίζεται σε τριάντα (30) καταρτιζόμενους, σε εργαστηριακά ή θεωρητικά ή και μεικτά μαθήματα. Δικαίωμα φοίτησης στα Ι.Ε.Κ. έχουν οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας μη υποχρεωτικής τυπικής εκπαίδευσης ή ΣΕΚ ή ανώτατης εκπαίδευσης».

  1. 4.    α) Η παράγραφος 1 του άρθρου 44 του ν.4186/2013 (Α΄193) αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων:

α) Καθορίζεται η διαδικασία, τα προσόντα, τα κριτήρια επιλογής και κάθε άλλο επιμέρους θέμα ή αναγκαία λεπτομέρεια για την πλήρωση των θέσεων Διευθυντών και Υποδιευθυντών των Ι.Ε.Κ. και  Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.). 

β) Προστίθενται πιστοποιημένες ειδικότητες που προσφέρονται από τα Ι.Ε.Κ.» 

β) Η παράγραφος 2 του άρθρου 44 του ν.4186/2013 (Α΄193) καταργείται και αναριθμούνται οι παράγραφοι 3 και 4 σε 2 και 3 αντιστοίχως.

  1. 5.    α) Η παράγραφος 6 του άρθρου 47 του ν.4186/2013 (Α΄193) όπως αντικαταστάθηκε με την περίπτωση 6 της παραγράφου 1 του άρθρου 11 του ν.4229/2014 και αναριθμήθηκε σε παράγραφο 4 σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 47 του ν.4264/2014 καταργείται.

β) Η παράγραφος 7 του άρθρου 47 του ν.4186/2013 (Α΄193), η οποία προστέθηκε με την παράγραφο 5 του άρθρου 12 του ν. 4283/2014 επαναριθμείται σε παράγραφο 4.

γ) Στο άρθρο 47 του ν.4186/2013 (Α΄193) προστίθενται παράγραφοι 5 και 6 ως εξής:

«5. Μέχρι την έκδοση των οδηγών σπουδών, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 18 του παρόντος νόμου, είναι δυνατόν με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων να αντιστοιχίζονται παρεχόμενες ειδικότητες των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) με νέες.

6. Η θητεία των Διευθυντών των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. που λήγει την 31-08-2015 παρατείνεται έως την 31-08-2016».

  1. 6.    Η παράγραφος 2 του άρθρου 19 του ν.3879/2010 (Α’ 163) όπως αντικαταστάθηκε με τις διατάξεις της παραγράφου 7 του άρθρου 12 του ν.4283/2014 (Α’ 189) και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

«2. Από 1.9.2016 η πιστοποιημένη εκπαιδευτική επάρκεια αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου εκπαιδευτής να μετάσχει σε χρηματοδοτούμενο από δημόσιους πόρους πρόγραμμα της μη τυπικής εκπαίδευσης».

  1. 7.    α) Το άρθρο 239 του ν.4281/2014 αντικαθίσταται ως εξής :

«Για την άσκηση των επαγγελμάτων του κομμωτή-κουρέα και Τεχνίτη περιποίησης χεριών-ποδιών απαιτούνται κατά περίπτωση μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1. Για Κομμωτή – Κουρέα

α) Πτυχίο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 2 του ν.2009/1992 ειδικότητας Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής «Κομμώσεων και Βαφής Μαλλιών» ή Πτυχίο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 2 του ν.2009/1992 ειδικότητας Τ.Ε.Ε. Α΄ Κύκλου σπουδών «Κομμωτικής Τέχνης» ή ισότιμος τίτλος σπουδών και ένας (1) χρόνος προϋπηρεσίας.

β) Πτυχίο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 3 του ν.2009/1992 ειδικότητας Τ.Ε.Ε. Β΄ κύκλου σπουδών «Κομμωτικής Τέχνης» ή ισότιμος τίτλος σπουδών και εννέα (9) μήνες προϋπηρεσίας.

γ) Πτυχίο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης του ν.3475/2006 ειδικότητας ΕΠΑ.Σ. «Κομμωτικής Τέχνης» ή ισότιμος τίτλος σπουδών αλλοδαπής και εννέα (9) μήνες προϋπηρεσίας.

δ) Πτυχίο επαγγελματικής ειδικότητας εκπαίδευσης και κατάρτισης, επιπέδου 3, που χορηγείται στους αποφοίτους των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.) μετά από πιστοποίηση της ειδικότητας «Τεχνίτης Κομμωτικής Τέχνης» ή ισότιμος τίτλος σπουδών και έξι (6) μήνες προϋπηρεσίας.

ε) Πτυχίο επαγγελματικής ειδικότητας εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 4, που χορηγείται στους αποφοίτους της Γ΄ τάξης των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) μετά από ενδοσχολικές εξετάσεις ή Απολυτήριο Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.), επιπέδου 4 (ισότιμο με το Απολυτήριο Γενικού Λυκείου), που χορηγείται στους αποφοίτους της Γ΄ Τάξης των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) μετά από ενδοσχολικές εξετάσεις, ειδικότητας «Κομμωτικής Τέχνης» και 6 μήνες προϋπηρεσίας.

στ) Δίπλωμα επαγγελματικής ειδικότητας εκπαίδευσης και κατάρτισης, επιπέδου 5, που χορηγείται στους αποφοίτους Ι.Ε.Κ. μετά από πιστοποίηση ή ισότιμος τίτλος σπουδών της αλλοδαπής.

ζ) Βεβαίωση επάρκειας του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. μετά από παρακολούθηση προγράμματος συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης διάρκειας τουλάχιστον εξακοσίων (600) ωρών σε πιστοποιημένο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.), συμβατό με το εκάστοτε ισχύον επαγγελματικό περίγραμμα και το οποίο συνοδεύεται από αποδεδειγμένη προϋπηρεσία είκοσι τεσσάρων (24) μηνών στο οικείο επάγγελμα, η οποία αποκτήθηκε πριν ή μετά από την αποφοίτηση ή και κατά τη διάρκεια της φοίτησης, και πιστοποίηση από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Επιτρέπεται η συμμετοχή στις ανωτέρω εξετάσεις πιστοποίησης στους μη έχοντες τίτλο σπουδών εμπειροτεχνίτες, οι οποίοι έως την 31-12-2017 θα έχουν προϋπηρεσία τριών (3) ετών και άνω ή 900 ημερομίσθια, με εξαρτημένη ή μη εργασία, σε κομμωτήριο ή κουρείο ή προσκομίζουν πιστοποιητικό προϋπηρεσίας από Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

2. Για Τεχνίτη περιποίησης χεριών και ποδιών

α) Πτυχίο επαγγελματικής ειδικότητας εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 3, ειδικότητας ΣΕΚ, «Τεχνίτης Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού νυχιών και Ονυχοπλαστικής» ή ισότιμος τίτλος σπουδών της αλλοδαπής και έξι (6) μήνες προϋπηρεσίας.

β) Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, επιπέδου Μεταδευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Κατάρτισης, ειδικότητας ΙΕΚ «Αισθητικός Ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών» ή Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5, ειδικότητας ΙΕΚ «Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής» ή ισότιμος τίτλος σπουδών της αλλοδαπής.

γ) Βεβαίωση επάρκειας του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. μετά από παρακολούθηση προγράμματος συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης διάρκειας τουλάχιστον εξακοσίων (600) ωρών σε πιστοποιημένο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.),συμβατό με το εκάστοτε ισχύον επαγγελματικό περίγραμμα και το οποίο συνοδεύεται από αποδεδειγμένη προϋπηρεσία είκοσι τεσσάρων (24) μηνών στο οικείο επάγγελμα, η οποία αποκτήθηκε πριν ή μετά από την αποφοίτηση ή και κατά τη διάρκεια της φοίτησης, και πιστοποίηση από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Επιτρέπεται η συμμετοχή στις παραπάνω εξετάσεις πιστοποίησης στους μη έχοντες τίτλο σπουδών εμπειροτεχνίτες, οι οποίοι έως τις 31-12-2017 θα έχουν προϋπηρεσία τριών (3) ετών και άνω ή 900 ημερομίσθια, με εξαρτημένη ή μη εργασία, σε κομμωτήριο ή κουρείο ή προσκομίζουν πιστοποιητικό προϋπηρεσίας από Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

β) Η τελευταία φράση της παραγράφου β) του άρθρου 240 του ν.4281/2014 τροποποιείται ως εξής:

«όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 237».

  1. 8.    Καταργείται η περίπτωση 6 της παραγράφου 3 του άρθρου 11 του ν.4229/2014 (Α΄ 8).
  • 23 Ιουνίου 2015, 21:39 | Χρύσα

    Θεωρώ αδιανόητο άτομα με μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, στην Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και στην Δια Βίου Μάθηση να εξετάζονται για την διδακτική τους επάρκεια. Επίσης τα ποσό για την εγγραφή στο μητρώο είναι απαγορευτικό σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

  • 23 Ιουνίου 2015, 21:35 | Αυγή Προγκίδη

    ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ,
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΟΤΙ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ-
    «Ρυθμίσεις για την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και άλλες διατάξεις»το οποίο ως τις 26.6 βρίσκετε σ,ε διαβούλευση ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 68 (Παράγραφος 1)
    το οποίο ανέφερε:
    Άρθρο 68
    Σχολές Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης
    α) Οι τίτλοι σπουδών που χορηγήθηκαν από Ανώτερες Δημόσιες και Ιδιωτικές Σχολές Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης, οι οποίες ιδρύθηκαν και λειτούργησαν ή λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.1158/1981, εφόσον αποκτήθηκαν έως την ημερομηνία έναρξης ισχύος του ν.3149/2003 (A’ 141), θεωρούνται ως ισότιμοι προς τους τίτλους σπουδών που χορηγούσαν έως τις 10.06.2003 τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, χωρίς αντιστοιχία προς υπάρχουσες κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα ειδικότητες των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων προσδιορίζονται οι Ανώτερες Σχολές Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του προηγούμενου εδαφίου, το αρμόδιο όργανο και η διαδικασία έκδοσης διαπιστωτικής πράξης για την υπαγωγή των ενδιαφερομένων στις διατάξεις του παρόντος άρθρου.

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ προς όλους τους διπλωματούχους καθηγητές χορού Ανωτέρων Επαγγελματικών Σχολών Χορού και της ΚΣΟΤ , σχολών που εποπτεύει το Υπουργείο Πολιτισμού.

    Ειδικότερα, οι αναγνωρισμένες από το Κράτος σχολές χορού είναι τριετούς φοιτήσεως, λειτουργούν με την υπ’ αριθμ. 12034/20-07-1992 (ΦΕΚ 487/Β/92) απόφαση του τότε Υπουργείου Πολιτισμού και ανήκουν στην τρίτη βαθμίδα εκπαίδευσης, σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 1158/1981 «Περί οργανώσεως και διοικήσεως σχολών Ανωτέρας Καλλιτεχνικής Εκπαιδεύσεως κλπ.». Τούτο πρακτικά σημαίνει, πως οι σχολές αυτές, οι μοναδικές που παρέχουν δίπλωμα καθηγητή χορού, παρότι ανήκουν βάσει νόμου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν αναγνωρίζονται ως ανώτατες, ούτε καν ανώτερες, και κατ’ επέκταση δεν υπάρχει ειδικός εκπαιδευτικός κλάδος υπαγωγής τους.
    1. Η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ.) που λειτουργεί σύμφωνα με το Π. Δ/γμα 598/85 «Κατάταξη της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ.), στην Ανώτερη Βαθμίδα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, οργάνωση και λειτουργία αυτής» (ΦΕΚ 212/Α/85). Πληροφορίες για τις προϋποθέσεις εισαγωγής και λειτουργίας της Σχολής παρέχονται από τη Γραμματεία της.
    2.Ιδιωτικές, που λειτουργούν σύμφωνα με το Ν. 1158/81 «Περί Οργανώσεως και και διοικήσεως Σχολών Ανωτέρας Καλλιτεχνικής Εκπαιδεύσεως κλπ» (ΦΕΚ 127/Α/81) και το Π. Δ/γμα 372/83 «Κανονισμός οργάνωσης και λειτουργίας Ανωτέρων Σχολών Χορού» (ΦΕΚ 131/Α/83) και περιλαμβάνουν τμήματα Καθηγητών Χορού και Χορευτών χωρίς άλλη εξειδίκευση. (Εισαγωγικές και διπλωματικές εξετάσεις σε επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού)
    Επειδή παρουσιάζεται ένα σημαντικό νομικό κενό στο σημείο αυτό ,(όχι με υπαιτιότητα των αποφόιτων των Ανώτερων σχολών χορού ) που ακυρώνει το πτυχίο των Ανώτερων Σχολών χορού, αναγνωρισμένων από το ΥΠ.ΠΟ (ενιαίο πλέον με το Υπουργείο Παιδείας), ζητάμε όλοι οι απόφοιτοι Ανώτερων Σχολών χορού , που είναι αναγνωρισμένες από το Υπουργείο Πολιτισμού ως υπαγόμενες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΦΕΚ 131/Α/83) και (ΦΕΚ 212/Α/85), να τους δοθεί επιτέλους μετά απο 12 χρόνια νομικού κενού η ανάλογη ισοτιμία και να αναγνωρισθεί και διαβαθμισθεί το δίπλωμά τους όπως ανέφερε η παραπάνω διάταξη που για «άγνωστους » λόγους αποσύρθηκε ξαφνικά.

    Παρακαλούμε όπως ζητήσετε στη Βουλή όταν έλθει προς ψήφιση το νομοσχέδιο: «Ρυθμίσεις για την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και άλλες διατάξεις» την επαναφορά και την ψήφιση του παραπάνω άρθρου δικαιώνοντας τόσους διπλωματούχους που ταλαιπωρούνται επί 12 χρόνια και έχουν Δίπλωμα Αναγνωρισμένης(αλλά αδιαβάθμητης) από το κράτος σχολής.

    Ευχαριστώ
    Αυγή Προγκίδη
    Καθηγήτρια χορού, χορογράφος

  • 23 Ιουνίου 2015, 21:20 | Χατζητουλούσης Ανδρέας

    Κύριε Υπουργέ,
    μόλις τελείωσα με τις εξετάσεις του 4ου εξαμήνου στο Δ.ΙΕΚ Αγίου Δημητρίου ως Βοηθός Φυσικοθεραπευτή και απο Σεπτέμβρη μπαίνω στρατό. Περίμενα 1 χρόνο τώρα το ΦΕΚ για το θέμα του 5ου εξαμήνου και των πρακτικών. Δυστυχώς δεν το έχετε σαν προτεραιότητα απ’ότι φαίνεται. Ελπίζω να το κοιτάξετε μπας και δούμε τι θα κάνουμε τόσες χιλιάδες άτομα που μας έχετε στο περίμενε και μας έχετε στο «κενό» με το τι θα κάνουμε και πως θα προχωρήσουμε στην μετέπειτα σταδιοδρομία μας…!!!

  • 23 Ιουνίου 2015, 19:41 | Σοφία Ρούσσου

    Κύριε Υπουργέ,
    είναι απαράδεκτο και παράλογο να περιμένετε να εφαρμοστεί ο νόμος, και συγκεκριμένα το εδάφιο που θεσπίζει την υποχρεωτική παρακολούθηση πέμπτου εξάμηνου πρακτικής άσκησης, στους σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ που εισήχθησαν πριν από την τροποποίηση του εν λόγω ΦΕΚ. Φυσικά και είναι θεμιτή η θεσμοθέτηση της πρακτικής άσκησης ως μέσο διασύνδεσης με την αγορά εργασίας, αλλά κάθε αλλαγή στους ισχύοντες νόμους θα πρέπει να εφαρμοστούν στα εξάμηνα σπουδών που ακολουθούν. Εξ’άλλου, συγκεκριμένα για τους σπουδαστές που ολοκληρώνουν τώρα το Δ’ εξάμηνο σπουδών, δεν υπήρξε μέριμνα από πλευράς σας (ενημέρωση, αποστολή δικαιολογητικών) για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, ώστε να μπορούν οι σπουδαστές να ξεκινήσουν τη πρακτική παράλληλα με το Γ’ ή Δ’ εξάμηνο σπουδών, δικαίωμα που θεσπίζεται με το ίδιο εδάφιο.
    Ως εκ τούτου, η μόνη βιώσιμη λύση είναι να εξαιρεθούν από τη διαδικασία οι σπουδαστές που εισήχθησαν στο εξάμηνο 2013Α και 2013Β και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σύμφωνα με το ΦΕΚ που ίσχυε όταν εισήχθησαν στο ιεκ της επιλογής τους.
    Με εκτίμηση,
    Σοφία Ρούσσου

  • 23 Ιουνίου 2015, 19:14 | ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Κύριε υπουργέ, με όλο τον σεβασμό που αρμόζει στο αξίωμα σας, θα ήθελα να σας εκφράσω την βαθιά απογοήτευση μου, για την απόφαση σας να κλείσετε την ΣΕΚ Επιδαύρου η οποία σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και με μηδενικό κόστος έχει παράξει τόσο μεγάλο έργο. Η μεγαλύτερη απογοήτευση όμως δεν είναι τόσο το κλείσιμο της ΣΕΚ όσο ότι έχετε αναιρέσει τον εαυτό σας, στην τόσο σύντομη υπουργική σας πορεία. Κρίμα για την παιδεία, κρίμα για την προσωπική σας σταδιοδρομία.

  • 23 Ιουνίου 2015, 18:50 | Αγγελική Πίτσα

    κύριοι της διαπραγματευτικής ομάδας,
    θεωρώ τεράστιο σφάλμα να καταργείτε τις ΣΕΚ σε όλη την Ελλάδα κι ιδαιτέρως την αγαπημένη μου σχολή ΣΕΚ Επιδαύρου στην οποία μαθαίνω την τέχνη της Λιθογλυπτικής που τόσο αγαπώ!
    Εύχομαι να σας φωτίσει ο Θεός για να κρατήσετε τη σχολή μας ανοικτή και να την ενισχύσετε, διότι κύριε υπουργέ η Σχολή αυτή έχει προοπτικές στο Δήμο Επιδαύρου.
    Σας παρακαλώ θερμά να μην κλείσει η ΣΕΚ και σας προσκαλώ να ρθείτε εδώ και να δείτε πόσο όμορφα πράγματα δημιουργούμε!

  • 23 Ιουνίου 2015, 18:46 | Κωνσταντίνος Πασπαλιάρης

    Κύριε υπουργέ,
    είναι λάθος σας να καταργήσετε τη ΣΕΚ Επιδαύρου, που μετρά μόλις 4 μήνες λειτουργίας.
    Είναι πράγματι σπουδαίο το έργο που συντελείται εδώ, τον τελευταίο καιρό, καθώς είναι έκδηλο το ενδιαφέρον των σπουδαστών και των εκπαιδευτών για τη διεξαγωγή αυτού του σπουδαίου εγχειρήματος. Η γνώση που μας παρέχεται μας βοηθά να γίνουμε καλύτεροι σ’αυτή τη σπουδαία παραγωγή και βοηθά τους ήδη και τους εν δυνάμει τυροκόμους να αναβαθμίσουν την παραγωγή τους. Μη μας καταργείτε! Είναι σημαντικό για εμάς να συνεχίσουμε την εκπαίδευση μας σ’αυτό το αντικείμενο. Η σχολή λειτουργεί υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις με ζήλο από τους εκπαιδευτές και τους εκπαιδευομένους.
    Πριν πάρετε την οποιαδήποτε απόφαση, σας προσκαλώ να έρθετε και να βιώσετε από κοντά μια μέρα κατάρτισης στη σχολή και είναι σίγουρο ότι θα αλλάξετε γνώμη….

  • 23 Ιουνίου 2015, 18:30 | Θανάσης Οικονόμου

    κύριε Υπουργέ,
    είμαι σπουδαστής στη ΣΕΚ Επιδαύρου, στο τμήμα μελισσοκομίας, έχοντας ήδη τίτλο τεχνολόγου γεωπόνου, του ΤΕΙ Καλαμάτας. Αποφάσισα να εγγραφώ στη σχολή για να διευρύνω τους επαγγελματικούς μου ορίζοντες σε μια εποχή που οι εργασιακές διέξοδοι τείνουν να στερεύουν. Η μελισσοκομία στην περιοχή μου κατέχει περίοπτη θέση – οι μελισσοκόμοι στον Αγ. Δημήτριο Επιδαύρου έχουν τη δεύτερη θέση πληθυσμιακά, σε κατάταξη σε όλη την Ελλάδα – πράγμα που συντείνει στην σημασία της συνέχισης λειτουργίας της σχολής. Εγώ, αλλά και οι συμμαθητές μου, οι περισσότεροι επαγγελματίες μελισσοκόμοι, μάθαμε ήδη πολλά, αν και παρακολουθήσαμε μόνο τέσσερις μήνες μαθήματα. Η καθημερινή μας συμμετοχή και η εφαρμογή των γνώσεων που εισπράξαμε, αναβάθμισε το προϊόν μας, την ποιότητα, την ποσότητά και την αναγνωρισημότητα του.
    κύριε Υπουργέ,
    αντί να καταργήσετε τη σχολή ίσως πρέπει να την ενισχύσετε, ούτως ώστε να θεμελιωθούν οι παράγοντες, που θα αυξήσουν την παραγωγή στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, με σκοπό να βοηθήσουν την Ελλάδα να βγει απ’ την κρίση.
    …ας θυμηθούμε τα λόγια του Ελύτη… «Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις».

  • 23 Ιουνίου 2015, 17:47 | Βασίλης Σπουδαστής

    Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
    ως σπουδαστής στη ΣΕΚ Επιδαύρου, στο τμήμα λιθοξοΐας, αναστατώθηκα στο άκουσμα της είδησης ότι η σχολή κλείνει. Μαζί μ’εμένα αναστατώθηκαν και οι δικοί μου… πρώτα-πρώτα η οικογένεια μου και έπειτα οι φίλοι μου. Ήταν όλοι περήφανοι και συμπαραστάτες στην απόφαση μου να ασχοληθώ με τη λιθοξοϊα και να αποκτήσω ένα τίτλο σπουδών σε ένα αντικείμενο που με ενδιαφέρει τόσο πολύ. Δυστυχώς, όμως, η απόφαση που παίρνετε έρχεται να γκρεμίσει το όνειρο μου και με αναγκάζει να κάνω πισωγυρίσματα στη ζωή μου. Γιατί δε σέβεστε τον προγραμματισμό στη ζωή ενός ενήλικα, που το ίδιο το κράτος ενέπνευσε;
    Έχοντας επενδύσει πολύτιμο χρόνο στην παρακολούθηση των μαθημάτων, σας ζητώ:
    α) να μην κλείσετε τη σχολή
    β) να την ενισχύσετε
    γ) να μας επιτρέψετε να σας εγγράψουμε τιμητικά στο τμήμα μας

  • 23 Ιουνίου 2015, 17:22 | Αγγελική Πίτσα

    Κύριε υπουργέ,
    θεωρώ μεγάλο λάθος να καταργείτε τις ΣΕΚ σε όλη την Ελλάδα κι ιδαιτέρως την αγαπημένη μου σχολή ΣΕΚ Επιδαύρου στην οποία μαθαίνω την τέχνη της Λιθογλυπτικής που τόσο αγαπώ!
    Εύχομαι να σας φωτίσει ο Θεός για να κρατήσετε τη σχολή μας ανοικτή και να την ενισχύσετε, διότι κύριε υπουργέ η Σχολή αυτή έχει προοπτικές στο Δήμο Επιδαύρου.
    Σας παρακαλώ θερμά να μην κλείσει η ΣΕΚ και σας προσκαλώ να ρθείτε εδώ και να δείτε πόσο όμορφα πράγματα δημιουργούμε!

  • 23 Ιουνίου 2015, 16:20 | ΜΥΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
    είμαι σπουδαστής της ΣΕΚ Επιδαύρου, στο ένα και μοναδικό τμήμα πανελληνίως της ειδικότητας Τυροκομίας- Γαλακτοκομίας του Υπουργείου Παιδείας.
    Θεωρώ άδικη τη βεβιασμένη διακοπή της παραγωγικής αυτής σχολής που συνδέεται άρρηκτα με τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα στους οποίους στηρίζεται το μεγαλύτερο ποσοστό της ελληνικής οικονομίας.
    Αναλογιστείτε μόνο πως η πράξη σας αυτή θα καταστρέψει τα όνειρα πολλών σπουδαστών οι οποίοι επένδυσαν στην λειτουργία της σχολής και δαπάνησαν χρόνο και κόπο προκειμένου να οπλιστούν με τεχνογνωσία και εμπειρία με σκοπό την προσωπική και επαγγελματική τους ανέλιξη.

  • 23 Ιουνίου 2015, 15:51 | ΜΠΕΛΜΠΑ ΣΟΦΙΑ

    Αγαπητοί κύριοι της διαβούλευσης
    διαφωνώ με την επικείμενη κατάργηση των ΣΕΚ.
    Με την κατάργηση αυτών των σχολών θα καταγραφείτε στη συνείδηση του κόσμου ως δήμιοι των τεχνικών γνώσεων στη μελισσοκομία,τη λιθοξοΐα, την τυροκομία, τη δενδροκομία κι άλλων πολλών ειδικοτήτων που θα μπορούσαν να διδαχθούν, όπως πολύ στοχευμένα είχαν σχεδιαστεί από το Υπουργείο Παιδείας.

    Στις ΣΕΚ γίνεται δουλειά.Οι Σχολές εφοδιάζονται με εξοπλισμό, προγραμματίστηκε η ύλη, οι εκπαιδευτές είναι εξαιρετικού επιπέδου, οι σπουδαστές πλαισιώνουν με ενδιαφέρον κάθε απαίτηση των σπουδών και η ΓΓΔΒΜ υποστηρίζει με οργανωμένη ομάδα συνεργατών.
    Ενδιαφέρονται πολλοί για τις εγγραφές του Σεπτέμβρη πανελληνίως. Όλη αυτήν την επιτυχημένη πορεία η απόφαση του κυρίου Μπαλτά την καταστρέφει και ενισχύει τα ΙΕΚ.
    Με ικανοποιημένη την απαίτηση που τέθηκε να σπουδάζουν τέχνες μόνον ενήλικες για ποιο λόγο ζητάτε την κατάργηση μιας τόσο ελπιδοφόρας προσπάθειας?

    Σας επισημαίνω πως είμαι ήδη σπουδάστρια της ΣΕΚ Επιδαύρου και ήδη απόφοιτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

  • 23 Ιουνίου 2015, 15:47 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ
    ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΕΚ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΣΚΟΠΑ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ.ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΕΤΕ.ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΜΑΙ ΕΞΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ.ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΠΡΟΒΛΕΨΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ.ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΧΑΜΕΝΟ ΠΙΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

  • 23 Ιουνίου 2015, 15:25 | Χρήστος Παπαδόπουλος

    Κύριε Υπουργέ,

    οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων ΠΕ11, ΠΕ06, ΠΕ16 της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αποκλείονται με το νόμο 4186/2013 από τη δυνατότητα να διεκδικήσουν θέση διοίκησης στις εκπαιδευτικές δομές της μη τυπικής εκπαίδευσης, ενώ έχουν τα τυπικά προσόντα αντίστοιχα συναδέλφων που ανήκουν στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
    Ήδη δικαστικές αποφάσεις δικαιώνουν συναδέλφους. Ο αποκλεισμός αυτός πρέπει να αναιρεθεί σε αυτό το νομοσχέδιο.

    Με εκτίμηση

  • 23 Ιουνίου 2015, 15:13 | Λασιθιώτης

    Ποιο σωστό θα ήταν, αν σκοπεύετε όντος να παρατείνετε την θητεία των Δ/ντων Ι.Ε.Κ., να έχουν δικαίωμα αποδοχής ή άρνησης της παράτασης όσοι έχουν προγραμματίσει κάτι διαφορετικό από 1/9/15 ή υπηρετούν σε Ι.Ε.Κ. μακριά από την οργανική τους θέση.

    Για την πρακτική άσκηση των σπουδαστών θα πρέπει, τουλάχιστον για τους φετινούς αποφοίτους, να γίνει προαιρετική. Επίσης θα πρέπει να ορισθεί και ποσό αμοιβής τους κατά την πρακτική όσο το 60% της Εθνικής Σύμβασης, όπως γίνεται με τα Ι.Ε.Κ. άλλων Υπουργείων (Τουρισμού, Υγείας) ώστε να υπάρχει δικαιοσύνη και όχι εκμετάλευση.

  • 23 Ιουνίου 2015, 14:25 | Γιόρτσος Γεώργιος

    Θεωρώ ότι στα πλαίσια της ισοπολιτείας, οι σπουδαστές που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2013 θα πρέπει να τύχουν -όχι ευνοϊκής- αλλά διορθωτικής κίνησης
    που θα αίρει τη στρέβλωση που δημιουργήθηκε από την μη-δυνατότητα εφαρμογής των διατάξεων του νόμου 4186/2013.
    Επίσης πρέπει άμεσα να δοθεί η δυνατότητα Μαθητείας-Πρακτικής και στα μεταγενέστερα εξάμηνα, διότι άλλως θα συσσωρευθεί μεγάλος αριθμός σπουδαστών – λόγω της έκρηξης που παρουσιάστηκε στο δυναμικό των ΙΕΚ από τον Φεβρουάριο του 2014 και μετά.
    Κάτι τέτοιο θέλω να πιστεύω ότι μπορούμε με ασφάλεια να μεταφέρουμε οι Διευθυντές αφού μας το ζητούν με πολλές ερωτήσεις τους οι σπουδαστές μας.

    Γιόρτσος Γεώργιος
    Διευθυντής ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ & ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

  • 23 Ιουνίου 2015, 13:38 | Άρης

    Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
    ως απλός παρατηρητής και πολίτης αυτής της χώρας θεωρώ πως είναι άδικο τόσο για την Σχολή να μετακινηθεί σε εγκαταστάσεις όμορου Δήμου ενώ λειτουργεί άψογα στον δήμο Επιδαύρου, (μιας και το κτήριο που εδρεύει πληροί όλες τις απαραίτητες προυποθέσεις) όσο για τους σπουδαστές και τους κατοίκους της περιοχής καθώς η σχολή ως απτή πραγματικότητα από την έναρξη της μέχρι και σήμερα σύμφωνα με μαρτυρίες έχει δώσει νόημα και πνοή όπως αποδεικνύεται από τη συμμετοχή σπουδαστών και γενικότερα του κοινωνικού περίγυρου της περιοχής. Κατ επεκταση όλη αυτή η «επένδυση» και η «ζωή» που έχει δοθεί στον τόπο χάνεται πριν τελεσφορήσει.
    Κύριε Υπουργέ,
    έστω και την ύστατη στιγμή μεριμνήστε ώστε να μην κλείσει η Σχολή. Με εκτίμηση.

  • 23 Ιουνίου 2015, 13:00 | Σύλβια Γκερζελή

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
    είμαι σπουδαστρια στην ΣΕΚ Επιδαύρου.Εφόσον ικανοποιήθηκε η απαίτηση στην ΣΕΚ να σπουδάζουν μόνο ενήλικες, για ποιο λόγο μας μετακινείτε από το ήδη υπάρχον όμορφο κτίριο με υποδομές όπου στεγαζόμαστε και με κοπο και μεράκι φτιάξαμε; Για ποιο λόγο υποχρεώνετε ενήλικες ανθρώπους και οικογενειάρχες καθηγητές και σπουδαστές να αλλάξουν ολόκληρο το πρόγραμμα τους με το να μετακινούνται 25χλμ επιπλέον απο όσα καθημερινά διανύουν εφόσον ερχόμαστε απο περιοχές απο όλη την αργολίδα;Για ποιο λόγο κόβετε τα όνειρα και τις ελπίδες μας για ενα καλύτερο αύριο στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα για εμάς και τον τόπο μας;
    Ζητάμε:
    1) Η σχολή να παραμείνει στο ίδιο κτήριο
    2) Να έχει δική της Διεύθυνση
    3) Να γίνουν εγγραφές το Σεπτέμβριο

  • 23 Ιουνίου 2015, 12:57 | ΙΕΚ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ

    Ο μίσος χρόνος πρακτικής μέχρι τώρα δεν ειχε κανένα όφελος για τον καταρτιζόμενο. Μετα απο αγώνες μπήκε στο τραπέζι να ισχύει και για τα ΙΕΚ οτι και για τις αλλες σχολές, δηλαδή η πρακτική να μετράει χρόνος φοίτησης, για να μπορύν να αποκτήσουν διδακτικές μονάδες περισσοτερες σαν τίτλος.
    Μονο που το εξάμηνο ειναι λιγος χρόνος, όπως και το οτι τα ΙΕΚ δεν εχουν γραφεία διασύνδεσης με επιχειρήσεις.
    Οπως και στα ΤΕΕ (επαλ) ο χρονος πρακτικής να γίνει ενα χρόνο και να αποκτάει ο καταρτοζόμενος 180 πιστωτικές μονάδες στο ευρωπαικο πλαίσιο προσόντων.
    Ο μισος χρόνος παλι στην απεξω μας αφηνει για αναγνωριση.
    Η πιστοποίηση γιατι δεν καταργειται εφοσον δεν μας χρησιμευει? τα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ δινουν πιστοποιηση γνώσεων? Συντεχνιες ακομα???

  • 23 Ιουνίου 2015, 12:56 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Εφόσον ικανοποιήθηκε ή απαίτηση στην ΣΕΚ να σπουδάζουν μόνο ενήλικες, για ποιο λόγο μας ξεριζώνετε από ένα όμορφο κτήριο με εξοπλισμό και υποδομές στο οποίο υπάρχει προγραμματισμός και μια σειρά που με κόπο οικοδομήθηκε.
    Ζητάμε:
    1) Η σχολή να παραμείνει στο ίδιο κτήριο
    2) Να έχει δική της Διεύθυνση
    3) Να γίνουν εγγραφές το Σεπτέμβριο

  • 23 Ιουνίου 2015, 11:17 | Συνοδινός Χρήστος

    Όσοι από εμάς γραφτήκαμε στα Δ.Ι.Ε.Κ. το καλοκαίρι του 2013 γνωρίζαμε και κάναμε τα σχεδιά μας για φοίτηση τεσσάρων εξαμήνων. Το πιο δικαίο θα ήταν το 5ο εξάμηνο της πρακτικής να γίνει προεραιτικό, γιατί κάποιοι σπουδαστές θα έχουν χάσει 2 χρόνια σπουδών έτσι απλά!

    (Σπουδαστής: ΙΕΚ Γαλατσίου / τμήμα: Συντήρησης αρχαιοτήτων και έργων τέχνης)

  • 23 Ιουνίου 2015, 11:10 | ΑΚΗΣ ΠΙΠΠΑΣ

    23 Ιουνίου 2015, 11:53 | ΑΚΗΣ ΠΙΠΠΑΣ Μόνιμος Σύνδεσμος Σχετικα με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και τον ΕΟΠΠΕΠ η επαγγελματική κατάρτηση χρειάζεται γνώστες του αντικειμένου συνεπώς στα Δ.Σ χρειάζονται ατομα που να γνωρίζουν από την εκπαιδευση των ΙΕΚ και των αλλων παρόχων μεταδευτεροβαθμιας και για βίου μάθησης εκπαίδευση.
    Καθώς και στις εξετάσεις πιστοποίησης των αποφοίτων ΙΕΚ στις επιτροπές εξέτασης πρακτικού μέρους να είναι εκπαιδευτές των ΙΕΚ με συμμετοχή σε προηγούμενες εξετάσεις και όχι άσχετοι με την κάθε ειδικότητα προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολιτικά ρουσφέτια
    Το Σχόλιο σας θα δημοσιευθεί μόλις ελεγχθεί απο τον διαχειριστή.

    Από την άλλη η μοριοδότηση πρόσληψης εκπαιδευτών δημοσίων ΙΕΚ να γίνεται και με βάση την διδακτική και επαγγελματική εμπειρια, δεν είναι δυνατόν μεταπτυχιακός νέος άνεργος να διδάξει μαθήματα που δεν είναι γνωστης και να μην ξέρει τι διδάσκει και πως το διδάσκει σε σχέση με έναν έμπειρο.

    Η μοριοδότηση για την πρόσληψη να έχει και κατηγορίες ΠΕ άνευ πτυχίου στις οποίες να εντάσσονται οσοι δεν έχουν συνάφεια με το αντικείμενο όπως και ειδικότητες που δεν έχουν αντίστοιχη πανεπιστημιακή σχολή να έχουν ειδική κατηγορία ΔΕ η ΠΕ άνευ πτυχίου όταν δεν υπάρχει συνάφεια με τις σπουδές

  • 23 Ιουνίου 2015, 02:36 | ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

    Ἀξιότιμε κύριε Ὑπουργέ,

    Κυριε Μπαλτα δωστε μια ευκαιρια στις σχολες επαγγελματικης καταρτισης ΣΕΚ , εχουν μονο 4 μηνες που ξεκινησαν ,ποτε ειδατε την προοδο τους ?? Τα παπαγαλακια της ΟΛΜΕ δεν σας τα ειπαν καλα ,ο κοσμος βραζει σιγα ,μην τους κανετε αυτην τη ζημια με το επικειμενο κλεισιμο , ποιος θελει
    να κανει την εκπαιδευση ιδιωτικη ?? Δημοκρατια εχουμε και ελπιζω να μην καταργησετε τις ΣΕΚ ,θα ειναι τεραστιο εγκλημα ,προσεξτε,πρωτη φορα αριστερα και θα κλεινετε τις σχολες ???

  • 23 Ιουνίου 2015, 00:41 | Γιάννης Ζορμπάς

    Οσον αφορά την εκτέλεση διοικητικού έργου στα ΔΙΕΚ μιας και έγιναν σχόλια σχετικά με αυτό το θέμα, ευκαιρία να διευκρινιστεί ότι μέσα στο προσωπικό αυτό υπάρχουν εκτός από καθηγητές Β’βάθμιας, και συναδέλφους της Α’βαθμιας καθώς και μεταταγμένους ΠΕ ΔΙΟΙΚ που μετράνε πολλά χρόνια υπηρεσίας στον χώρο της μη τυπικής εκπαίδευσης. Για τους προσφατους ΠΕ ΔΙΟΙΚ, ΔΕΝ γίνεται ΛΟΓΟΣ πουθενά ούτε ως προς τα δικαιώματα/καθήκοντα/αρμοδιότητες που προβλέπονται σε συνάφεια με τη διοίκηση ΔΒΜ και λειτουργία των ΔΙΕΚ, ούτε ως προς τη μελλοντική υπηρεσιακή τους εξέλιξη κυρίως αναφορικά με το αξιοκρατικό δικαίωμα συμμετοχής αυτών και των προαναφερομένων της ΑΒαθμιας στο μέλλον, σε διεκδίκηση θέσης ευθύνης σε δομές της ΔΒΜ (κυρίως στα ΔΙΕΚ)όπως προβλέπεται μέχρι στιγμής για καθηγητές Ββάθμιας μόνο. Πρέπει επίσης να υλοποιηθούν άμεσα οι δομές ΔΒΜ που να επιτρέπουν την ομαλότερη λειτρουργία της μη τυπικής εκπαίδευσης και την κατοχύρωση της υπηρεσιακής κατάστασης των όσων έχουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα να υπηρετήσουν σε αυτές.

  • 22 Ιουνίου 2015, 23:43 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    Θα ήθελα να τονίσω την ανάγκη να θεσπιστεί η δυνατότητα στελέχωσης των ΙΕΚ σε θέσεις Διευθυντών και Υποδιευθυντών από τους μόνιμους διοικητικούς υπαλλήλους της ΓΓΔΒΜΝΓ που υπηρετούν σε αυτά . Ειδικά οι μεταταγμένοι εκπαιδευτικοί έχοντας πολλά χρόνια εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας σε συνδυασμό με τη διοικητική τους ιδιότητα πλέον , πιστεύω ότι έχουν όλα τα προσόντα για να συμμετέχουν στη διοίκηση των ΙΕΚ .
    Άλλο θέμα είναι η δημιουργία των Διευθύνσεων Διά Βίου Μάθησης η οποία προβλέπεται από το νόμο αλλά δεν έχει γίνει . Πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν οι ΔΔΒΜ σε επίπεδο Νομού και να έχουν υπό την επίβλεψή τους όλες τις δομές της ΓΓΔΒΜΝΓ στο Νομό . Αυτό θα απαλλάξει τα ΙΕΚ , τα ΣΔΕ κτλ από όλη τη διοικητική και οικονομική γραφειοκρατία και θα επιτρέψει τον καλύτερο συντονισμό και λειτουργία όλων των δομών της ΓΓΔΒΜΝΓ του Νομού .

  • 22 Ιουνίου 2015, 23:40 | NATASA

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,
    Είναι δυνατόν να επιτρέπεται αυτή την ομηρία τόσων σπουδαστών των ΙΕΚ,σχετικά με το θέμα της Πρακτικής άσκησης;.
    Πως είναι δυνατόν να είναι υποχρεωτικό το 5ο εξάμηνο;
    Που θα βρούμε να κάνουμε πρακτική (φοιτώ στο τμήμα ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ );
    Γιατί να μην να μπορούμε να πάρουμε το ΒΕΚ και να μας δοθεί το δικαίωμα στις εξετάσεις πιστοποίησης;
    Αλλωστε όταν εγώ γράφτηκα στην σχολή (Οκτώβριος 2013) δεν ήταν υποχρεωτική,αλλά προαιρετική η πρακτική.
    Ζητώ λοιπόν να πάρετε θέση αν και έπρεπε να το είχατε κάνει αρκετό καιρό πριν, γιατί έφτασε πια το τέλος της σχολικής χρονιάς.
    Ζητώ την εξαίρεση μας από την υποχρεωτική πρακτική,(άλλωστε είναι ένα λογικό αίτημα μιας που στην Ελλάδα όλες οι αλλαγές γίνονται βιαστικά, χωρίς μελέτη και έτσι φτάσαμε στο τέλος της φοίτησης μας και ακόμα δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε την ζωή μας).
    Ευχαριστώ…

  • 22 Ιουνίου 2015, 23:01 | ΡΕΝΑ ΣΤΕΙΑΚΑΚΗ

    Κύριε Υπουργέ,
    είμαι καταρτιζόμενη στις δομές των ΔΙΕΚ στην ειδικότητα του ΦΥΛΑΚΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ. Αντιπαρέρχομαι τις σοβαρότατες ελλείψεις σε κτιριακές και υλικές υποδομές (άλλωστε εξάρχής συνεργαστήκαμε με τη διεύθυνση αποδεχόμενοι τη μετακίνηση της ειδικότητάς μας 25 χλμ πέραν της προβλεπόμενης τοποθεσίας με την αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση που αυτό συνεπάγεται) μια που το ανθρώπινο δυναμικό τόσο απο τη πλευρά των εκπαιδευτών όσο και απο τους σπουδαστές του ΔΙΕΚ Γουρνών κινείται με γνώμονα την επιτυχή κατάρτιση και ολοκλήρωση των σπουδών στο γνωστικό αντικείμενο της επιλογής μας.
    Το γεγονός ότι είμαστε διαλλακτικοί και συνεγάσιμοι ,λαμβάνοντας υπ’όψην μας τις αντικειμενικές δυσκολίες που είναι απότοκο της οικονομικής δυσπραγίας των ημερών δεν μας καθιστά αυτομάτως άβουλα και ανίκανα προς αντίδραση όντα , όταν με δογματικό τρόπο επιχειρείται να επιβληθεί η άδικη & παντελώς ανεφάρμοστη προυπόθεση της ολοκλήρωσης 5ου εξαμήνου σπουδών με τη μορφή της πρακτικής άσκησης για το δικαίωμα στη πρόσβαση των εξετάσεων πιστοποίησης .Το γεγονός της αντικειμενικής αδυναμίας εκ μέρους του φορέα στον οποίο υπαγόμαστε,να εξασφαλίσει τις προβλεπόμενες εκ του νόμου προυποθέσεις για πρακτική άσκηση για το σύνολο των σπουδαστών που δεν διαθέτουν την επαρκή προυπηρεσία καθιστά την πολιτεία και το υπουργείο αφερέγγυους και υπόλογους για τη καταπάτηση της ισονομίας και της ισοπολιτείας που διέπουν κάθε ευνομούμενο δημοκρατικό κράτος.
    Η διαμόρφωση διχαστικών πλαισίων με σπουδαστές δύο κατηγοριών που ενώ πληρούν όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για να ασκήσουν το δικαίωμα στην πιστοποίηση των γνώσεων που κατέχουν, με μοναδικό κριτήριο την πρότερη εργασιακή εμεπιρία στο αντικείμενο των σπουδών συνιστά αθέμιτη άσκηση πολτικής διακρίσεων.Σε τελική ανάγνωση, ας είχε θεσπιστεί ως βασική προυπόθεση για την όποια εισαγωγή στην αντίστοιχη επιλεγόμενη σχολή εφ’ όσον το θεωρείτε βαρύνουσας σημασίας προσόν .
    Γι αυτούς τους λόγους αιτούμαι την άμεση κατάργηση της άδικης αυτής διάταξης που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση με το νόμο 4264 παράγραφος 7 του άρθρου 23 και επιστροφή στο ότι ίσχυε από την έναρξη λειτουργίας των ΔΙΕΚ όπου η πρακτική άσκηση ήταν προαιρετικής φύσης.
    Ευχαριστώ

  • 22 Ιουνίου 2015, 22:47 | Τριανταφυλλιά Δημοπούλου

    Ισοτιμία Αποφοίτων Σχολών Δραματικής Τέχνης

    Στις 7/6 δημοσιεύθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Ανώτατη Εκπαίδευση στο alfavita.gr και στο esos.gr. Στο Άρθρο 68 του νομοσχεδίου αναφέρονταν τα εξής:

    Σχολές Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης
    α) Οι τίτλοι σπουδών που χορηγήθηκαν από Ανώτερες Δημόσιες και Ιδιωτικές Σχολές Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης, οι οποίες ιδρύθηκαν και λειτούργησαν ή λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.1158/1981, εφόσον αποκτήθηκαν έως την ημερομηνία έναρξης ισχύος του ν.3149/2003 (A’ 141), θεωρούνται ως ισότιμοι προς τους τίτλους σπουδών που χορηγούσαν έως τις 10.06.2003 τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, χωρίς αντιστοιχία προς υπάρχουσες κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα ειδικότητες των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων προσδιορίζονται οι Ανώτερες Σχολές Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του προηγούμενου εδαφίου, το αρμόδιο όργανο και η διαδικασία έκδοσης διαπιστωτικής πράξης για την υπαγωγή των ενδιαφερομένων στις διατάξεις του παρόντος άρθρου.

    Όμως, στις 18/6, που το σχέδιο νόμου αναρτήθηκε στη διαβούλευση, διαπίστωσα ότι είχε αφαιρεθεί η συγκεκριμένη διάταξη που θα άνοιγε το δρόμο για πρόσληψη περισσότερων ηθοποιών στη δημόσια εκπαίδευση και, κυρίως, για τη διδασκαλία του μαθήματος της θεατρικής αγωγής, στα Πιλοτικά Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που λειτουργούν από το 2010 με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια και Λύκεια. Για τη διδασκαλία του μαθήματος στα δημοτικά σχολεία θα έπρεπε να προσλαμβάνονται ηθοποιοί και θεατρολόγοι, με ποσόστωση 50 % ο κάθε κλάδος. Νομίζω πως, από τη στιγμή που το μάθημα της θεατρικής αγωγής, με τη διάταξη αυτή θα έπαυε να διδάσκεται σχεδόν αποκλειστικά από θεατρολόγους, όπως συμβαίνει σήμερα, αφού είναι ελάχιστοι οι ηθοποιοί που έχουν ισοτιμία Ι.Τ.Ε., είναι προφανές ότι, πιθανότατα, το άρθρο αφαιρέθηκε κατόπιν πίεσης. Όμως, το μάθημα της θεατρικής αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, βάσει του αναλυτικού προγράμματος και του βιβλίου του μαθήματος πρέπει να διδάσκεται και από ηθοποιούς.

    Είναι δυνατόν για ένα πρόβλημα που υφίσταται από το 2003 (όταν έπαψε το Ι.Τ.Ε. να χορηγεί βεβαιώσεις ισοτιμίας στους αποφοίτους ανώτερων σχολών δραματικής τέχνης) να μην μπορεί επί 12 χρόνια να βρεθεί λύση; Είναι δυνατόν δύο απόφοιτοι της ίδιας ανώτερης σχολής την ίδια χρονιά, κάτοχοι πιστοποιητικού παιδαγωγικής επάρκειας (4ος χρόνος σπουδών) να έχουν διαφορετικά εργασιακά δικαιώματα επειδή ο ένας από αυτούς δεν κατέχει μία τυπική βεβαίωση ισοτιμίας από έναν φορέα που δεν υφίσταται;

    Είμαι σχεδόν βέβαιη ότι η μεροληπτική στάση απέναντι στον κλάδο ΠΕ 18.41 Δραματικής Τέχνης, χρόνια τώρα, υποδεικνύει ύποπτες πιέσεις. Ας σταματήσει επιτέλους αυτή η αδικία! Ας επιστρέψουμε στην κανονικότητα και στη δίκαια μεταχείριση. Ας μπει ένα τέλος στην ταλαιπωρία τόσων χρόνων. Ας επιστρέψει το επίμαχο άρθρο κι ας γίνει μια νέα αρχή δικαίου.

  • 22 Ιουνίου 2015, 22:08 | Γεωργίου

    Κύριε Μπαλτά

    Μέσα στο καλοκαίρι πετάτε στην ανεργία πάνω από 80 οικογένειες ωρομίσθιων εκπαιδευτικών των ΣΕΚ που κλείνετε απότομα και είχαν κανονίσει τη ζωή τους με αυτά τα λιγοστά ευρώ για τα επόμενα 2 – 3 χρόνια .

    Τους πετάτε κυριολεκτικά στο δρόμο της ανεργίας χωρίς καμία πρόβλεψη απολύτως αποκατάστασης τους έστω στα ΙΕΚ . Αλλά εσείς είστε ο Υπουργός και μαζί με τους συνδικαλιστές «συναδέλφους» ΣΥΡΙΖΑ των πρωην ΕΠΑΣ με το καλοβολεμένο σωματείο τους πήρατε την απόφαση σας : Στην ανεργία όλοι οι ωρομίσθιοι καθηγητές των ΣΕΚ

    Αυτή είναι η προσφορά σας στην παιδεία για επιστήμονες καθηγητές που διδάσκουν μέχρι σήμερα στις ΣΕΚ ? Για σκεφτείτε το καλύτερα εάν αυτό είναι το έργο σας στην εκπαίδευση ενηλίκων και πόσοι θα σας πουν Μπράβο ?

    Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ λοιπόν από εμάς και τις οικογένειες μας για τις αποφάσεις σας.

  • 22 Ιουνίου 2015, 21:46 | araxnas

    Καταργήστε το 5ο εξάμηνο πρακτικής άσκησης των ΙΕΚ Εαν γνωριζα οτι εχει και υποχρεωτικη πρακτικη δεν θα ειχα γραφτει στο ΙΕΚ πολλα τα εξοδα…

  • 22 Ιουνίου 2015, 21:44 | Βασίλης Προύντζος

    Διαβάζοντας το αρθρο 68 και εχοντας προσωπικη γνωση για το εργο που γινεται στο ΣΕΚ Επιδαύρου πιστευω οτι ειναι ΛΑΘΟΣ η μεταφορα της σχολης . Βρισκεται στον κατεξοχήν χωρο στον οποιο αναφέρονται οι ειδικότητες οι οποίες διδάσκονται και στον λιγο χρονο λειτουργίας της και μεσα στις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στη χωρα μας εχει καταφέρει να δείξει αξιόλογο εργο γιατί πλαισιώνεται απο εκπαιδευτές και φοιτητές που αγαπούν αυτο που κάνουν. Η σχολή θα πρέπει να παραμείνει αυτόνομη στον τοπο που εχει πολλαπλα πλεονεκτηματα για τη διδασκαλια των ειδικοτήτων και θα πρέπει να συνεχιστεί η λειτουργία της και τα επόμενα χρόνια .

  • 22 Ιουνίου 2015, 21:32 | ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

    ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΑ ΙΕΚ.
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ.
    ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΣΤΑΜΑΤΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΕ!

  • 22 Ιουνίου 2015, 21:26 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Οι σπουδαστές του Δημόσιου ΙΕΚ Γαλατσίου, όλων των ειδικοτήτων, που ξεκινήσαμε την κατάρτισή μας τον Οκτώβριο του 2013 και σήμερα βρισκόμαστε στο τέταρτο εξάμηνο των σπουδών μας, με ομόφωνη απόφαση ζητάμε την εξαίρεσή μας από την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ παρακολούθηση της πρακτικής άσκησης, που ορίστηκε αιφνιδιαστικά από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ως πέμπτο εξάμηνο σπουδών τον Ιούλιο του 2014, (ΦΕΚ Φ.1807, 5954/2-7-2014) και ενώ εμείς είχαμε ΗΔΗ ολοκληρώσει το δεύτερο εξάμηνο της φοίτησής μας.
    Ουδέποτε ενημερωθήκαμε (ούτε κατά την εγγραφή μας στο ΙΕΚ τον Οκτώβριο του 2013), ότι υπάρχει και πέμπτο εξάμηνο σπουδών, καθώς μέχρι τότε, η φοίτηση ήταν τέσσερα εξάμηνα και η πρακτική άσκηση ήταν ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ, όπως αναγραφόταν άλλωστε και στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης σχετικά με τον Κανονισμό Λειτουργίας τον ΙΕΚ. (http://www.gsae.edu.gr/…/i-e-k-ins…/kanonismos-diek/895-1-11).

    Το γεγονός ότι ο Κανονισμός Λειτουργίας τον ΙΕΚ άλλαξε, βρίσκοντας όλους εμάς, αλλά και χιλιάδες σπουδαστές σε όλη τη χώρα, στην μέση των σπουδών μας, μας αναγκάζει να διαμαρτυρηθούμε, καθώς αναστατώνει τις ζωές μας και τον προγραμματισμό των οικογενειών μας.
    Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζαμε ότι τον Ιούλιο του 2015, θα αποφοιτούσαμε από το Δ. ΙΕΚ Γαλατσίου και θα αποκτούσαμε το ΒΕΚ (Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης). Πολλοί από εμάς είχαν κάνει τον προγραμματισμός τους, είτε να δώσουν εξετάσεις πιστοποίησης στον ΕΟΠΠΕΠ, είτε να βγουν στην αγορά εργασίας (όσο πιο γρήγορα γίνεται), είτε να συνεχίσουν τις σπουδές τους, ή ακόμη και να μεταναστεύσουν με τις οικογένειές στο εξωτερικό. Παρατείνοντας την φοίτηση στο ΙΕΚ κατά ένα εξάμηνο για την απόκτηση του ΒΕΚ (που εμείς επαναλαμβάνουμε δεν το γνωρίζαμε κατά την εγγραφή μας τον Οκτώβριο του 2013), ενδεχομένως να μην προχωρούσαμε στην παρακολούθηση της ειδικότητας που μας ενδιέφερε, καθώς πολλοί να μην μπορούσαμε να δεσμευθούμε για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
    Επίσης, σύμφωνα με το νέο κανονισμό, η πρακτική άσκηση πρέπει να ολοκληρωθεί ημερολογιακά σε ένα έτος. Αυτό δηλαδή σημαίνει, ότι ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ (περίπου 170 άτομα μόνο στο Δ.ΙΕΚ Γαλατσίου) θα πρέπει την 1η Ιουλίου του 2015, να βρούμε φορείς, επιχειρήσεις και εταιρίες (εν μέσω καλοκαιριού και οικονομικής κρίσης), προκειμένου να κάνουμε την πρακτική άσκηση και να αποκτήσουμε το ΒΕΚ τον Δεκέμβριο του 2015, κάτι το οποίο είναι ακατόρθωτο! Στην καλύτερη περίπτωση θα ξεκινήσουμε την πρακτική άσκηση – ημερολογιακά – μέσα στο 2016, θα αποκτήσουμε το ΒΕΚ, το 2016 ή ακόμη και το 2017, θα δώσουμε εξετάσεις πιστοποίησης το 2017 και ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;
    Για παράδειγμα, οι απόφοιτοι της ειδικότητας Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων πως θα ξεκινήσουν την πρακτική τους φέτος, όταν όλοι οι παιδικοί σταθμοί κλείνουν το καλοκαίρι; Άρα θα ξεκινήσουν την πρακτική το 2016!
    Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν ειδικότητες που έχουν “χτυπηθεί” από την οικονομική κρίση, όπως για παράδειγμα ο κλάδος των εργαστηρίων αργυροχρυσοχοΐας, όπου πρέπει να κάνουν την πρακτική του οι Τεχνικοί του Χειροποίητου Κοσμήματος, την στιγμή που το ένα εργαστήριο κλείνει μετά το άλλο και ενώ πριν την οικονομική κρίση τα εργαστήρια αριθμούσαν περίπου στις 6.500, σήμερα μετά βίας είναι περίπου 1.200!
    Σύμφωνα πάντα με το νέο κανονισμό λειτουργίας των ΙΕΚ, υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσει η πρακτική άσκηση από το τρίτο εξάμηνο σπουδών. Ωστόσο, δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε την πρακτική μας άσκηση σε αυτό το διάστημα, αν και είχαμε βρει εργοδότες, ΛΟΓΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.
    Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε είναι πάρα πολλές! Στα Δημόσια ΙΕΚ καταρτίζονται ενήλικες που μαστίζονται από την ανεργία λόγω της οικονομικής κρίσης και αυτό που επιθυμούν είναι να βγουν όσο πιο γρήγορα γίνεται στην αγορά εργασίας! Η παράταση του εξαμήνου, μας καθιστά ΟΜΗΡΟΥΣ, ενός συστήματος Παιδείας, που δημιουργεί στη συγκεκριμένη
    περίπτωση “στρατιές” σπουδαστών, οι οποίοι θα ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ:
    α) να βρουν επιχείρηση για να κάνουν την πρακτική τους
    β) να κάνουν την πρακτική τους
    γ) να αποκτήσουν την Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης
    δ) να δώσουν εξετάσεις Πιστοποίησης στο ΕΟΠΠΕΠ
    ε) να βρουν εργασία
    Όλοι εμείς που ξεκινήσαμε την κατάρτισή μας το χειμερινό εξάμηνο του 2013, θα μπορέσουμε να αποφοιτήσουμε (εάν είμαστε τυχεροί) μαζί με την πρακτική άσκηση και τις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ μετά το 2017, γεγονός που πάει τις ζωές μας πίσω και όχι μπροστά! Για το λόγο αυτό ζητούμε:
    • Την εξαίρεσή μας τον νόμο 5954/2-7-2014 που αλλάζει την πρακτική άσκηση από προαιρετική σε υποχρεωτική.
    • Την άμεση χορήγηση ΒΕΚ στους τελειόφοιτους καταρτιζόμενους Δ.Ι.Ε.Κ..

  • 22 Ιουνίου 2015, 21:24 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ Δ.ΙΕΚ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

    Οι σπουδαστές του Δημόσιου ΙΕΚ Γαλατσίου, όλων των ειδικοτήτων, που ξεκινήσαμε την κατάρτισή μας τον Οκτώβριο του 2013 και σήμερα βρισκόμαστε στο τέταρτο εξάμηνο των σπουδών μας, με ομόφωνη απόφαση ζητάμε την εξαίρεσή μας από την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ παρακολούθηση της πρακτικής άσκησης, που ορίστηκε αιφνιδιαστικά από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ως πέμπτο εξάμηνο σπουδών τον Ιούλιο του 2014, (ΦΕΚ Φ.1807, 5954/2-7-2014) και ενώ εμείς είχαμε ΗΔΗ ολοκληρώσει το δεύτερο εξάμηνο της φοίτησής μας.
    Ουδέποτε ενημερωθήκαμε (ούτε κατά την εγγραφή μας στο ΙΕΚ τον Οκτώβριο του 2013), ότι υπάρχει και πέμπτο εξάμηνο σπουδών, καθώς μέχρι τότε, η φοίτηση ήταν τέσσερα εξάμηνα και η πρακτική άσκηση ήταν ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ, όπως αναγραφόταν άλλωστε και στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης σχετικά με τον Κανονισμό Λειτουργίας τον ΙΕΚ. (http://www.gsae.edu.gr/…/i-e-k-ins…/kanonismos-diek/895-1-11).

    Το γεγονός ότι ο Κανονισμός Λειτουργίας τον ΙΕΚ άλλαξε, βρίσκοντας όλους εμάς, αλλά και χιλιάδες σπουδαστές σε όλη τη χώρα, στην μέση των σπουδών μας, μας αναγκάζει να διαμαρτυρηθούμε, καθώς αναστατώνει τις ζωές μας και τον προγραμματισμό των οικογενειών μας.
    Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζαμε ότι τον Ιούλιο του 2015, θα αποφοιτούσαμε από το Δ. ΙΕΚ Γαλατσίου και θα αποκτούσαμε το ΒΕΚ (Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης). Πολλοί από εμάς είχαν κάνει τον προγραμματισμός τους, είτε να δώσουν εξετάσεις πιστοποίησης στον ΕΟΠΠΕΠ, είτε να βγουν στην αγορά εργασίας (όσο πιο γρήγορα γίνεται), είτε να συνεχίσουν τις σπουδές τους, ή ακόμη και να μεταναστεύσουν με τις οικογένειές στο εξωτερικό. Παρατείνοντας την φοίτηση στο ΙΕΚ κατά ένα εξάμηνο για την απόκτηση του ΒΕΚ (που εμείς επαναλαμβάνουμε δεν το γνωρίζαμε κατά την εγγραφή μας τον Οκτώβριο του 2013), ενδεχομένως να μην προχωρούσαμε στην παρακολούθηση της ειδικότητας που μας ενδιέφερε, καθώς πολλοί να μην μπορούσαμε να δεσμευθούμε για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
    Επίσης, σύμφωνα με το νέο κανονισμό, η πρακτική άσκηση πρέπει να ολοκληρωθεί ημερολογιακά σε ένα έτος. Αυτό δηλαδή σημαίνει, ότι ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ (περίπου 170 άτομα μόνο στο Δ.ΙΕΚ Γαλατσίου) θα πρέπει την 1η Ιουλίου του 2015, να βρούμε φορείς, επιχειρήσεις και εταιρίες (εν μέσω καλοκαιριού και οικονομικής κρίσης), προκειμένου να κάνουμε την πρακτική άσκηση και να αποκτήσουμε το ΒΕΚ τον Δεκέμβριο του 2015, κάτι το οποίο είναι ακατόρθωτο! Στην καλύτερη περίπτωση θα ξεκινήσουμε την πρακτική άσκηση – ημερολογιακά – μέσα στο 2016, θα αποκτήσουμε το ΒΕΚ, το 2016 ή ακόμη και το 2017, θα δώσουμε εξετάσεις πιστοποίησης το 2017 και ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;
    Για παράδειγμα, οι απόφοιτοι της ειδικότητας Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων πως θα ξεκινήσουν την πρακτική τους φέτος, όταν όλοι οι παιδικοί σταθμοί κλείνουν το καλοκαίρι; Άρα θα ξεκινήσουν την πρακτική το 2016!
    Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν ειδικότητες που έχουν “χτυπηθεί” από την οικονομική κρίση, όπως για παράδειγμα ο κλάδος των εργαστηρίων αργυροχρυσοχοΐας, όπου πρέπει να κάνουν την πρακτική του οι Τεχνικοί του Χειροποίητου Κοσμήματος, την στιγμή που το ένα εργαστήριο κλείνει μετά το άλλο και ενώ πριν την οικονομική κρίση τα εργαστήρια αριθμούσαν περίπου στις 6.500, σήμερα μετά βίας είναι περίπου 1.200!
    Σύμφωνα πάντα με το νέο κανονισμό λειτουργίας των ΙΕΚ, υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσει η πρακτική άσκηση από το τρίτο εξάμηνο σπουδών. Ωστόσο, δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε την πρακτική μας άσκηση σε αυτό το διάστημα, αν και είχαμε βρει εργοδότες, ΛΟΓΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.
    Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε είναι πάρα πολλές! Στα Δημόσια ΙΕΚ καταρτίζονται ενήλικες που μαστίζονται από την ανεργία λόγω της οικονομικής κρίσης και αυτό που επιθυμούν είναι να βγουν όσο πιο γρήγορα γίνεται στην αγορά εργασίας! Η παράταση του εξαμήνου, μας καθιστά ΟΜΗΡΟΥΣ, ενός συστήματος Παιδείας, που δημιουργεί στη συγκεκριμένη
    περίπτωση “στρατιές” σπουδαστών, οι οποίοι θα ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ:
    α) να βρουν επιχείρηση για να κάνουν την πρακτική τους
    β) να κάνουν την πρακτική τους
    γ) να αποκτήσουν την Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης
    δ) να δώσουν εξετάσεις Πιστοποίησης στο ΕΟΠΠΕΠ
    ε) να βρουν εργασία
    Όλοι εμείς που ξεκινήσαμε την κατάρτισή μας το χειμερινό εξάμηνο του 2013, θα μπορέσουμε να αποφοιτήσουμε (εάν είμαστε τυχεροί) μαζί με την πρακτική άσκηση και τις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ μετά το 2017, γεγονός που πάει τις ζωές μας πίσω και όχι μπροστά! Για το λόγο αυτό ζητούμε:
    • Την εξαίρεσή μας τον νόμο 5954/2-7-2014 που αλλάζει την πρακτική άσκηση από προαιρετική σε υποχρεωτική.
    • Την άμεση χορήγηση ΒΕΚ στους τελειόφοιτους καταρτιζόμενους Δ.Ι.Ε.Κ..

  • 22 Ιουνίου 2015, 21:01 | ΜΑΡΙΑ

    Θα πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή στα πτυχία που ζητούνται στους εκπαιδευτές σε κάποιες ειδικότητες.
    Πιο συγκεκριμένα στην ειδικότητα Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων σχεδόν όλα τα μαθήματα έχουν δικαίωμα να διδάξουν απόφοιτοι φιλοσοφικής χωρίς να έχουν καμία απολύτως σχέση με μαθήματα ασφαλείας (πώς να διδάξουν μαθήματα όπως βασικές αρχές φύλαξης κι ένα σωρό άλλα που αφορούν την ασφάλεια των μουσείων καθαρά).
    Στα μαθήματα που αφορούν την φύλαξη και ασφάλεια μουσείων να δίνεται η δυνατότητα να διδάξουν πιστοποιημένοι αρχαιοφύλακες με πτυχίο ΙΕΚ και με εμπειρία στην ειδικότητα αυτή.Είναι οι πλέον κατάλληλοι και γνωρίζουν το αντικείμενο πλήρως.Στα μαθήματα αυτά πρέπει να διδάσκουν επαγγελματίες του κλάδου που γνωρίζουν να πουν ακριβώς τί ισχύει.
    Σε όλα τα τμήματα των φυλάκων που λειτούργησαν φέτος υπήρχε πρόβλημα.Οι εκπαιδευτές δεν γνώριζαν το αντικείμενο της ειδικότητας γιατί έχουν τελειώσει φιλοσοφική (ή αρχαιολόγοι στην καλύτερη περίπτωση),έψαχναν σημειώσεις δεξιά-αριστερά ή από παλιότερες σειρές τμημάτων εφόσον δεν έχουν οι ίδιοι την εμπειρία από φύλαξη και δεν έχουν εργαστεί ποτέ στον κλάδο αυτό.

  • 22 Ιουνίου 2015, 20:40 | Κατερίνα Χατζηδάκη

    Καλησπέρα κ. Υπουργέ.
    1) Δεν επαρκεί ένας εκπαιδευτής για 30 μαθητές σε εργαστηριακό μάθημα, μια αξιοπρεπής αναλογία για εργαστηριακό μάθημα είναι 1 εκπαιδευτής/15 μαθητές
    2) ¨Οσοι εκπαιδευτικοί,προερχόμενοι από διαθεσιμότητα και με πολλή πείρα και χρόνια προϋπηρεσίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τοποθετήθηκαν σε θέσεις μόνιμου διδακτικού προσωπικού των Δημοσίων ΙΕΚ να θεωρηθούν ότι διαθέτουν εκπαιδευτική επάρκεια και να εξαιρεθούν από την πιστοποίηση
    3) Η σύσταση των θέσεων μας στα ΔΙΕΚ στο ΦΕΚ Β 1101/11.06.2015 αναφέρονται ως προσωρινές γιατί δεν υπάρχουν οι Διευθύνσεις Δια βίου μάθησης του άρθρου 26 του Ν.4186/2013, ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΟ προς του συναδέλφους μας που επανατοποθετήθηκαν σε οργανικές θέσεις στα ΕΠΑΛ. Παρακαλούμε όπως επιλειφθείται της αδικίας και όπως εκδόσετε διορθωτικό ΦΕΚ με οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις και για μας στα ΔΙΕΚ καθώς και απόδοση εργασιακού πλαισίου εργασίας μας ΟΜΟΙΟΥ με το διδακτικό προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΎ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΙ ΔΥΟ ΧΡΌΝΙΑ ΤΩΡΑ,ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ κ.Μπαλτά ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΜΑΣ και ολοκληρώστε τη θεάρεστη επιλογή της ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.
    Ευχαριστώ πολύ.

  • 22 Ιουνίου 2015, 20:37 | Μαρία

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
    Αποτελεί αδήριτη ανάγκη να σας γνωστοποιήσουμε ότι η ΣΕΚ Επιδαύρου είναι η μοναδική σχολή πανελληνίως με τέσσερις ειδικότητες που έχουν μεγάλη απήχηση στην τοπική και στην ευρύτερη κοινότητα του νομού.
    Οι αντιμεταρρυθμίσεις που έγιναν ασφαλώς δεν μας ευχαριστούν,
    καθώς η σχολή μας αυτούς τους λίγους μήνες λειτουργίας της μας οδήγησε σε μια κοινωνική και επαγγελματική ανέλιξη καθώς και σε μια αγαστή συνεργασία με τους εκπαιδευόμενους και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

  • 22 Ιουνίου 2015, 19:43 | Ελένη Δαγρέ

    ΣΕΚ Επιδαύρου άρθρο 68
    Κύριοι του υπουργείου κάνετε μεγάλο λάθος να καταργείτε τη δομή ΣΕΚ.
    Είναι ντροπή να πετάτε καθηγητές ωρομίσθιους που δίνουν την ψυχή τους καθημερινά και στηρίζουν δομή του υπουργείου σας.

    Είναι απαράδεκτο ότι χτίστηκε σε 6 μήνες με καθημερινό μόχθο να το γκρεμίζετε με μια μονογραφή.
    Ποιες συνδικαλιστικές πιέσεις σας εξαναγκάζουν να διαλύετε την εμπιστοσύνη που σας έχουμε;Με ποια ανταλλάγματα;
    Κύριε υπουργέ, στην μελισσοκομία όταν σκοτώνεται η εργάτρια είναι καταδικασμένο το μελίσσι, κοινώς πυροβολείτε τα πόδια σας, όπως είπε κι ο Πρωθυπουργός.

  • 22 Ιουνίου 2015, 18:36 | Καμποσος Δημητρης

    Όπως ενημερωθήκαμε οι λόγοι που έπρεπε να κλείσει η ΣΕΚ Επιδαύρου ήταν 2. πρώτον,το όριο της ηλικίας κ η υποχρεωτική δωδεκαετή εκπαίδευση,το οποίο ικανοποιηθηκε από την τρέχουσα έκδοση του νομοσχεδίου και δεύτερος λόγος ήταν το νοικοκύρεμα της παιδείας με συγχώνευση σχολών βάση ενός στρατηγικού σχεδίου.Δεν ενημερωθήκαμε ποιο θα είναι αυτό το σχέδιο.Άρα μπορούμε να υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει σχέδιο και ότι όλο αυτό γίνεται για να εξυπηρετηθούν διάφοροι άλλοι λόγοι.

  • 22 Ιουνίου 2015, 18:21 | ΣΟΦΙΑ ΔΡΟΥΛΙΑ

    Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ
    Είμαι σπουδάστρια στη ΣΕΚ Επιδαύρου.
    Κρίμα για τις ελπίδες που πήραμε, όταν άλλαξε μετά από πολλά χρόνια το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα! Χτυπάτε αλύπητα την παιδεία ενώ γνωρίζεται ότι από αυτή ξεκινάει το μέλλον αυτής της χώρας. Αλλά μάλλον δεν σας ενδιαφέρει…..
    Αποδείξτε μας λοιπόν ότι νοιάζεστε για το μέλλον αυτής της χώρας.
    Είμαστε όλοι ενήλικες σπουδαστές και αρκετοί από εμάς απόφοιτοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κατασταλαγμένοι με το τι μας ενδιαφέρει επαγγελματικά και ΖΗΤΑΜΕ: Η σχολή να παραμείνει στο ίδιο κτήριο, να έχει δική της Διεύθυνση και να γίνουν εγγραφές το Σεπτέμβριο.

  • 22 Ιουνίου 2015, 18:06 | xristina papagewrgopoulou

    Εφόσον ικανοποιήθηκε ή απαίτηση στην ΣΕΚ να σπουδάζουν μόνο ενήλικες, για ποιο λόγο μας ξεριζώνετε από ένα όμορφο κτήριο με εξοπλισμό και υποδομές στο οποίο υπάρχει προγραμματισμός και μια σειρά που με κόπο οικοδομήθηκε.
    Ζητάμε:
    1) Η σχολή να παραμείνει στο ίδιο κτήριο
    2) Να έχει δική της Διεύθυνση
    3) Να γίνουν εγγραφές το Σεπτέμβριο

  • 22 Ιουνίου 2015, 18:04 | ΜΕΛΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
    είμαι κάτοικος της περιοχής Επιδαύρου, η σύζυγός μου είναι μαθήτρια στη Σχολή και παρακολουθώ από κοντά τη δουλειά που γίνεται καθώς και τις εκδηλώσεις που έχουν λάβει χώρα στα πλαίσια λειτουργίας της Σχολής. Είναι, θεωρώ, άδικο η Σχολή να μετακινηθεί σε εγκαταστάσεις όμορου Δήμου ενώ εδώ λειτουργεί άψογα μια που το κτήριο που εδρεύει λειτουργούσε ως Γυμνάσιο, που δυστυχώς έκλεισε και τώρα που δόθηκε η ευκαιρία να ζωντανέψει και να δώσει πνοή στην Επαρχία Επιδαύρου, κάτι που είχαμε ανάγκη, όπως αποδεικνύεται από τη συμμετοχή σπουδαστών, όλη αυτή η «επένδυση» χάνεται πριν τελεσφορήσει.
    Κύριε Υπουργέ,
    έστω και την ύστατη στιγμή μεριμνήστε ώστε να μην κλείσει η Σχολή.

    Με εκτίμηση.

  • 22 Ιουνίου 2015, 17:42 | Χρήστος Κατσαργύρης του θεοδωσιου

    Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ.
    Ζητάμε να ληφθεί μέριμνα ώστε να ολοκληρώσουν την κατάρτισή τους στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις που με μόχθο εμπλουτίζονται καθημερινά σε σύγχρονους εργαστηριακούς χώρους. Αν η Σχολή μεταφερθεί στο Άργος (το ΙΕΚ Ναυπλίου στο οποίο πιθανόν μεταφερθεί και ενταχθεί η ΣΕΚ Επιδαύρου συστεγάζεται με το ΙΕΚ Άργους) οι τωρινοί σπουδαστές εκτός του ότι θα πρέπει να μετακινούνται καθημερινά σε απόσταση μεγαλύτερη από 25 χιλιόμετρα, θα βρεθούν ξανά αντιμέτωποι με ανύπαρκτες υποδομές. Είναι άλλο ένας ενήλικας να προγραμματίσει τις υποχρεώσεις του και να αποφασίσει να παρακολουθήσει μια σχολή, και άλλο στο μέσο της χρονιάς να υποχρεωθεί σε τέτοιες αλλαγές.

  • 22 Ιουνίου 2015, 17:36 | ΚΟΛΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

    Είμαι σπουδαστής στη ΣΕΚ Επιδαύρου.
    Εφόσον ικανοποιήθηκε ή απαίτηση στην ΣΕΚ να σπουδάζουν μόνο ενήλικες, για ποιο λόγο μας μετακινητε από ένα όμορφο κτήριο που πήρε πάλι ζωή μετά από 5 χρόνια ερήμωσις με εξοπλισμό και υποδομές στο οποίο υπάρχει προγραμματισμός και μια σειρά που με κόπο οικοδομήθηκε.
    Ζητάμε:
    1) Η σχολή να παραμείνει στο ίδιο κτήριο
    2) Να έχει δική της Διεύθυνση
    3) Να γίνουν εγγραφές το Σεπτέμβριο

  • 22 Ιουνίου 2015, 17:33 | ΚΟΛΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

    Είμαι σπουδαστής στη ΣΕΚ Επιδαύρου.
    Εφόσον ικανοποιήθηκε ή απαίτηση στην ΣΕΚ να σπουδάζουν μόνο ενήλικες, για ποιο λόγο μας ξεριζώνετε από ένα όμορφο κτήριο που πήρε πάλι ζωή μετά από 5ετια με εξοπλισμό και υποδομές στο οποίο υπάρχει προγραμματισμός και μια σειρά που με κόπο οικοδομήθηκε.
    Ζητάμε:
    1) Η σχολή να παραμείνει στο ίδιο κτήριο
    2) Να έχει δική της Διεύθυνση
    3) Να γίνουν εγγραφές το Σεπτέμβριο

  • 22 Ιουνίου 2015, 17:25 | ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    Εφόσον ικανοποιήθηκε ή απαίτηση στη ΣΕΚ να σπουδάζουν μόνο ενήλικες,με ποιο σκεπτικό μας μεταφέρετε σε απόσταση 30 χλμ. και πλέον; Με δεδομένο ότι η μέχρι τώρα λειτουργία της Σχολής κάθε άλλο παρά απογοητευτική είναι, γιατί θα πρέπει να ερημώσει ένα εξοπλισμένο και λειτουργικά άρτιο κτήριο; Ένα κτήριο που επαναλειτούργησε μετά από μία 5ετία και έδωσε πνοή και γνώση στην περιοχή της Επιδαύρου. Δώστε μας την ευκαιρία να παραμείνουμε και να συνεχίσουμε σ΄αυτό το κτήριο και τον Σεπτέμβριο,όπου και ξεκινούν οι νέες εγγραφές, διότι και οι ειδικότητες που διδάσκονται είναι συνυφασμένες με τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της περιοχής.

  • 22 Ιουνίου 2015, 17:19 | ΞΥΠΟΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ

    Εφόσον ικανοποιήθηκε ή απαίτηση στη ΣΕΚ να σπουδάζουν μόνο ενήλικες,με ποιο σκεπτικό μας μεταφέρετε σε απόσταση 30 χλμ. και πλέον; Με δεδομένο ότι η μέχρι τώρα λειτουργία της Σχολής κάθε άλλο παρά απογοητευτική είναι, γιατί θα πρέπει να ερημώσει ένα εξοπλισμένο και λειτουργικά άρτιο κτήριο; Ένα κτήριο που επαναλειτούργησε μετά από μία 5ετία και έδωσε πνοή και γνώση στην περιοχή της Επιδαύρου. Δώστε μας την ευκαιρία να παραμείνουμε και να συνεχίσουμε σ΄αυτό το κτήριο διότι οι ειδικότητες που διδάσκονται είναι συνυφασμένες με τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της περιοχής.

  • 22 Ιουνίου 2015, 16:56 | Στεφάνου Γιώργος

    Κύριε υπουργέ Παιδείας,
    Είμαι σπουδαστής της ΣΕΚ Επιδαύρου,
    θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι με την απόφασή σας αυτή, να καταργήσετε την Σχολή μας και να την μεταφέρετε αλλού, μας ξεριζώνετε από ένα όμορφο κτήριο με εξοπλισμό και υποδομές στο οποίο υπάρχει προγραμματισμός και μια σειρά που με κόπο οικοδομήθηκε.
    Ζητάμε:
    1) Η σχολή να παραμείνει στο ίδιο κτήριο
    2) Να έχει δική της Διεύθυνση
    3) Να γίνουν εγγραφές το Σεπτέμβριο

  • 22 Ιουνίου 2015, 16:48 | Γρηγόρης Πιτερός

    Κύριε υπουργέ,
    είμαι πρόεδρος των σπουδαστών του τμήματος Λιθοξοΐας Λιθοχαρακτικής της ΣΕΚ.
    Διάβασα λεπτομερώς το υπό διαβούλευση άρθρο που μας αφορά, δηλαδή το άρθρο 68 κι έχω την ακόλουθη απορία.

    Εφόσον ικανοποιήθηκε ή απαίτηση στην ΣΕΚ να σπουδάζουν μόνο ενήλικες, για ποιο λόγο μας ξεριζώνετε από ένα όμορφο κτήριο με εξοπλισμό και υποδομές στο οποίο υπάρχει προγραμματισμός και μια σειρά που με κόπο οικοδομήθηκε.
    Ζητάμε:
    1) Η σχολή να παραμείνει στο ίδιο κτήριο
    2) Να έχει δική της Διεύθυνση
    3) Να γίνουν εγγραφές το Σεπτέμβριο

  • 22 Ιουνίου 2015, 16:44 | Θανάσης Μακρής

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
    είμαι σπουδαστής της ΣΕΚ
    Εφόσον ικανοποιήθηκε ή απαίτηση στην ΣΕΚ να σπουδάζουν μόνο ενήλικες, για ποιο λόγο μας ξεριζώνετε από ένα όμορφο κτήριο με εξοπλισμό και υποδομές στο οποίο υπάρχει προγραμματισμός και μια σειρά που με κόπο οικοδομήθηκε;
    Ζητάμε:
    1) Η σχολή να παραμείνει στο ίδιο κτήριο
    2) Να έχει δική της Διεύθυνση
    3) Να γίνουν εγγραφές το Σεπτέμβριο