Άρθρο 47: Θέματα αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

1.    Η παράγραφος 4 του άρθρου 5Α του ν.3848/2010 (Α΄ 71), όπως το άρθρο αυτό προστέθηκε με το άρθρο 5 του ν.4283/2014 (Α΄ 189), καταργείται.

2.    Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών, όπως αυτοί ίσχυαν μέχρι τη δημοσίευση του ν.3848/2010 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, συνεχίζουν να τροφοδοτούνται από 1.9.2010 με στοιχεία προϋπηρεσίας. Ειδικά, κατά την προσμέτρηση αυτή, ο χρόνος πραγ­ματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που έχει διανυθεί κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014 σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες δεν υπολογίζεται στο διπλάσιο.  Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών τροφο­δοτούνται από το ανωτέρω χρονικό διάστημα με τα στοιχεία προϋπηρεσίας από το σχολικό έτος 2015-2016.

3.    Η περίπτωση α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 59 του ν.3966/2011 (Α΄ 118), αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«α) Εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσλαμβάνονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διαγράφονται από τους πίνακες αναπληρωτών για το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης, εφόσον δεν αναλαμβάνουν για οποιονδήποτε λόγο υπηρεσία εντός πέντε ημερών από την ανακοίνωση της πρόσληψής τους ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και παραιτούνται κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους».

  4.Η προϋπηρεσία αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος ή μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην ειδική εκπαίδευση ή στη σχολική ψυχολογία ή κάτοχοι αναγνωρισμένου ως αντίστοιχου και ισότιμου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής καθώς και οι κάτοχοι πιστοποιητικού παρακολούθησης ετήσιων σεμινα­ρίων κατάρτισης στην ειδική εκπαίδευση από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους από το Υπουργείο κρατικούς φορείς το οποίο αποκτήθηκε μέχρι 31-08-2010, υπολογίζεται αποκλειστικά στον οικείο Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών που αφορά στις δομές όπου προσφέρθηκε η υπηρεσία (Γενικής ή Ειδικής Εκπαίδευσης) και όχι σε περισσότερους του ενός πίνακες αναπληρωτών.  Με Απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 28 του ν.4186/2013 (Α΄ 193), μπορεί να καθορισθεί ελάχιστο ποσοστό πρόσληψης σε θέσεις προσωρινών αναπληρωτών ειδικής εκπαίδευσης από τους ανωτέρω εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει σε δομές ειδικής εκπαίδευσης. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής δεν ισχύουν για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου.

 5. Η υποπερίπτωση δ΄ της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 34 του άρθρου 6 του ν.3027/2002 (Α΄ 152), όπως η παράγραφος αυτή αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 του ν.3687/2088 (Α΄ 159) καταργείται.

 6. Το άρθρο 60 του ν.3528/2007 (Α΄26), όπως έχει αντικατασταθεί με την παράγραφο 1 του άρθρου 5 του ν.4210/2013 (Α΄ 254), εφαρμόζεται και για τους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

7. Στους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να χορηγούνται άδειες μικρής χρονικής διάρκειας για συμμε­τοχή σε συνέδρια, συνδιασκέψεις, σεμινάρια και κάθε είδους συναντήσεις επιστημονικού χαρακτήρα στο εσω­τερικό, εφόσον η συμμετοχή κρίνεται συμφέρουσα για την υπηρεσία. Οι άδειες αυτές χορηγούνται από το προβλεπόμενο για τους τακτικούς εκπαιδευτικούς όργανο και με την ίδια διαδικασία, με αποδοχές για όλο τον χρόνο κατά τον οποίο ο εκπαιδευτικός μετέχει στις εν λόγω δραστηριότητες. Στον χρόνο αυτόν προστίθενται οι ημέρες που είναι αναγκαίες για τη μετάβαση και την επιστροφή του εκπαιδευτικού.

8. Από το διδακτικό έτος 2014-15 και εφεξής και αποκλειστικά για θέματα προσμέτρησης προϋπηρεσίας σε πίνακες κατάταξης, ως ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, του ίδιου κλάδου και οι οποίοι περιλαμβάνονται στην ίδια φάση πρόσληψης, λογίζεται η χρονικά προηγούμενη εναρκτήρια ημερομηνία από τις οριζόμενες στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις προθεσμίες, υπό την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται εντός των προθεσμιών αυτών.

  • 28 Ιουνίου 2015, 21:26 | Γεωργία Κοντολέων

    Απαράδεκτη η παράγραφος 4 του άρθρου 47. Αδιανόητος Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ! Οι εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής με πληθώρα προσώντων στην εκπαίδευση (μεταπτυχιακά στη σχολική ψυχολογία, διδακτορικά, σεμινάρια στη δυσλεξία, στη διάσπαση προσοχής κ.τ.λ.) είναι πιο μάχιμοι από ποτέ και από οποιονδήποτε άλλο για να επιλύσουν τα εκπαιδευτικά ζητήματα της γενικής εκπαίδευσης, αλλά και συνάμα της ειδικής εκπαίδευσης, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της γενικής εκπαίδευσης. Λόγω υψηλών προσώντων προτείνεται να αξιοποιούνται ταυτόχρονα στη διάθεση ειδικής – γενικής εκπαίδευσης. Συυνεπώς αναγκαία και δίκαιη κρίνεται η συνολική αναγνώριση της προυπηρεσίας αναδρομκά, αλλά και στο μέλλον

  • 28 Ιουνίου 2015, 21:25 | MARIA P.

    Στηρίζω τις θέσεις των ΣΑΤΕΑ!

  • 28 Ιουνίου 2015, 21:22 | Μ.

    ΝΑΙ στο άνοιγμα των Πινάκων που έκλεισαν το 2010 και Μοριοδότηση με βάση:
    α) Προϋπηρεσία από 01/09/2010
    β) Έτος απόκτησης πτυχίου
    γ) Βαθμό πτυχίου
    δ) Ακαδημαϊκά προσόντα και λοιπά αξιοκρατικά κριτήρια

    ΟΧΙ στην ενοποίηση Γενικής και Ειδικής Αγωγής!

  • 28 Ιουνίου 2015, 21:21 | Κωνσταντίνα

    Φτάνει πια η κοροϊδία. Αυτό είναι εγκλωβισμός και αφανισμός των δασκάλων και των νηπιαγωγών με μεταπτυχιακό.
    Εργαζόμαστε εδώ και χρόνια στην παράλληλη στήριξη σε σχολεία της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. Τα πτυχία μας είναι πτυχία ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ και η περαιτέρω εξειδίκευσή μας αφορά την ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.
    Πώς γίνεται να μετρήσει η προϋπηρεσία σε έναν πίνακα στον οποίο δεν θα γίνουν ποτέ διορισμούς;; Δηλαδή τι θα λαμβάνουμε;; Εικονική προϋπηρεσία;;
    Η προϋπηρεσία μας έχει αξία μόνο στον πίνακα που είναι το ΒΑΣΙΚΟ μας πτυχίο!!
    Σεβαστείτε την απόφαση της ΔΟΕ, σεβαστείτε την εκπαιδευτική κοινότητα που μας στηρίζει, σεβαστείτε τους κόπους και τις θυσίες μας!
    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΌ ΕΙΔΙΚΗΣ Κ ΓΕΝΙΚΗΣ! ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΌ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4 ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ!!

  • 28 Ιουνίου 2015, 21:10 | Βασιλης

    EΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΣΚΕΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ Η ΜΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΠΕ.6050 ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΙΝΑΚΕΣ..ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΩΣ ΤΩΡΑ Η ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ..ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΔΥΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ ΕΦΟΣΩΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΜΗΦΘΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ..

  • 28 Ιουνίου 2015, 21:09 | Θάνος

    Άδικη η ρύθμιση για τα δυσπροσιτα. Να μην γίνει καμία αλλαγή.
    Είναι θεμιτό να μετράει και η ημερομηνία κτήσης πτυχίου για τους μόνιμους διορισμούς.
    Η προϋπηρεσία των ΠΕ 60.50 ΠΕ 70.50 να μέτρα και στον πίνακα της γενικής φυσικά αναδρομικά και τα επόμενα χρόνια.

  • 28 Ιουνίου 2015, 21:08 | Giorgos A.

    Απόσυρση της παραγράφου 4 του άρθρου 47 . Η προυπηρεσία ακολουθεί τον εργαζόμενο.

    Κατάργηση της υπουργικής απόφασης του 2014 η οποία προτάσσει τους ΠΕ61/71 και αποκλείει τους ΠΕ60/70 από την ειδική αγωγή.

  • 28 Ιουνίου 2015, 21:08 | Πάνος

    ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡ. ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
    Η εγκύκλιος που συντάσσεται κάθε χρόνο και καλεί τους αναπληρωτές να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους ώστε να ενταχθούν στους πίνακες της ειδικής αγωγής αναφέρει στο Κεφάλαιο Β: “Προϋπηρεσία που προσμετράται στους πίνακες” ότι: η προϋπηρεσία που προσμετράται στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων είναι αυτή που προσφέρθηκε: α) στα δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, εφόσον η πρόσληψη έχει γίνει από: i) το Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ή από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης»

    Εκτός των παραπάνω, η ίδια εγκύκλιος ορίζει πως οι εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής μπορούν να προσληφθούν στις δομές ειδικής αγωγής. Αναγνωρίζει με αυτόν τον τρόπο ότι οι δομές ειδικής αγωγής ανήκουν στο δημόσιο σύστημα παιδείας της χώρας άρα οι προϋπηρεσία σε αυτές τις δομές πρέπει να προσμετράται στους πίνακες αναπληρωτών γενικής αγωγής. Το Υπουργείο με αυτή τη ρύθμιση που προωθεί κάνει σαφές ότι δεν θεωρεί εκπαιδευτικούς τους εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής, αφού δεν προσμετρά την προϋπηρεσία τους στους πίνακες της γενικής αγωγής, όπως συνέβαινε πάντοτε σε όλες τις βαθμίδες.

    Εάν λοιπόν κατατεθεί και περάσει η ρύθμιση αυτή, και μάλιστα αναδρομικά όπως ζητάνε διάφοροι, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην ανεργία δασκάλους και νηπιαγωγούς με τουλάχιστον 6 χρόνια υπηρεσίας που έχουν στην κατοχή τους μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο. Αυτό θα συμβεί διότι:

    α. στους πίνακες της γενικής αγωγής δε θα μετρήσει η προϋπηρεσία προσφέρθηκε στις δομές της ειδικής αγωγής με αποτέλεσμα να χάσουν χιλιάδες θέσεις στην κατάταξή τους,

    β. στους πίνακες της ειδικής με την υπ΄αριθμ΄ 128005/Δ2/08-08-2014 υπουργική απόφαση προηγούνται οι ΠΕ71 και ΠΕ61 αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο χάνουν αρκετές θέσεις, αφού τους προσπερνούν οι απόφοιτοι των συγκεκριμένων τμημάτων.

    Θεωρούμε ότι οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στην ειδική αγωγή δικαιούνται βάσει νόμου, αλλά και στα πλαίσια της ισονομίας και της δικαιοσύνης στην εκπαίδευση, να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία τους στους πίνακες της γενικής αγωγής. Είναι αντιφατικό στο τραπέζι της ειδικής αγωγής να κάθονται μαζί έννοιες όπως η ένταξη, η συνεκπαίδευση και ο διαχωρισμός. Η εκπαίδευση είναι ενιαία και η εκπαιδευτική υπηρεσία κάθε εκπαιδευτικού με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση, σε όποια βαθμίδα εκπαίδευσης παρέχεται ΠΡΕΠΕΙ να αναγνωρίζεται.
    Αν η αναβάθμιση στην ειδική αγωγή συμβαδίζει με την έννοια του διαχωρισμού όπως παραπλανητικά ισχυρίζονται κάποιοι τότε όντως κάτι δε μάθαμε καλά στα μεταπτυχιακά μας. Με βάση αυτές τις απόψεις λοιπόν να φανταστώ ότι εάν έχουν μαθητή που χρειάζεται παράλληλη στήριξη τον βγάζουν έξω από την τάξη μαζί με τον εκπαιδευτικό (εάν έχει προσληφθεί από τον πίνακα της ειδικής αγωγής)…
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

  • 28 Ιουνίου 2015, 21:06 | Nikoς

    Απόσυρση της παραγράφου 4. Προϋπηρεσία ενιαία και στους 2 πίνακες και αναδρομικά και στο μέλλον.

    Απόσυρση της ρύθμισης της ποσόστωσης. Ρύθμιση για τους μέχρι τώρα έχοντες βασικό πτυχίο παιδαγωγικών και μεταπτυχιακό στους πίνακες της ειδικής αγωγής ισότιμα με 61/71 και κατάταξη με προϋπηρεσία (μην τιμωρείτε αυτούς τους εκπαιδευτικούς άλλο)

    (ρύθμιση κλειδώματος μεταπτυχιακών δηλαδή από εδώ και πέρα να είναι κριτήριο ένταξης η μοριοδότησης)

  • 28 Ιουνίου 2015, 21:01 | Θάνος

    Διπλή μοριοδοτηση για τα δυσπροσιτα σχολεία η αδικία για αυτούς τους εκπαιδευτικους θα είναι καταφορη.
    Ημερομηνία κτήσης πτυχίου ως κριτήριο για τους μόνιμους διορισμούς.
    Να μην έχει αναδρομική ισχύ ο νόμος για τους εκπαιδευτικους της ειδικής αγωγής αν είναι ν αλλάξει κάτι πρέπει να είναι γνωστό κ όχι να γίνονται αλλαγές με ύπουλο τρόπο.

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:57 | Παναγιώτης Σ.

    Είναι απαραίτητη η διπλή προσμέτρηση της προϋπηρεσίας σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες κατά τα έτη 2010-2014.Το ίδιο υποστηρίζει και το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Ο Ν.3848/2010 (άρθρο 9, παρ.3) προέβλεπε την παύση τροφοδότησης των πινάκων προϋπηρεσίας με νέα στοιχεία από 1.9.2010 αλλά δεν καταργούσε τον Ν.3391/2005. Όσοι επιλέξαμε να υπηρετήσουμε σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες τα έτη 2010 – 2014 το πράξαμε συνειδητά με βάση τις διατάξεις του Ν.3391/2005.

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:57 | ΕΑΡ

    Στην περίπτωση των γεωπόνων και των τεχνολόγων γεωπόνων στις προσλήψεις των αναπληρωτών παρατηρείται το εξής παράδοξο, ενώ η πρόσληψη γίνεται από ενοποιημένο πίνακα ανά κλάδο, σε περίπτωση πρόσληψης αναπληρωτή που διαθέτει δεύτερο πτυχίο άλλης ειδικότητας του ιδίου κλάδου, η προϋπηρεσία προσμετράται μόνο στη μία ειδικότητα. Η πρόσληψη γίνεται από κλάδο αλλά η προσμέτρηση προϋπηρεσίας στην ειδικότητα, ενώ όλες οι ειδικότητες διδάσκουν τα ίδια μαθήματα σε πρώτη ή δεύτερη ανάθεση, λες και δεν πρόκειται για εκπαιδευτική προϋπηρεσία του κλάδου που προσφέρθηκε από το ίδιο και αυτό άτομο.Έτσι κάποιος που προσλήφθηκε σαν ΠΕ 14 Γεωπόνος-Δασολόγος (κοινός πίνακας) και διαθέτει πτυχίο και Γεωπόνου (14.04) και Δασολόγου (14.05), θα λάβει προϋπηρεσία μόνο για ένα από αυτά. Ομοίως για τις ειδικότητες τεχνολόγων Γεωπόνων ενώ προσλαμβάνονται από τον κλάδο (ΠΕ 18.12) λαμβάνουν μόρια για μία από τις ειδικότητες ΠΕ 18 .12, 13, 14, 16, 17, 30. Δεν αποτελεί κίνητρο για επιπλέον επιμόρφωση. Καθώς το γεγονός ότι στους αναπληρωτές δεν αναγνωρίζεται το δεύτερο πτυχίο ώστε να εξυπηρετείται η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

    Μοριοδότηση ακαδημαϊκών και κοινωνικών κριτηρίων!!!! Δεν είναι δυνατόν να απαξιώνονται γνώσεις και ολόκληρες κοινωνικές ομάδες και να θέλουμε να καλούμαστε κοινωνικό κράτος δικαίου, χάριν προσωπικών συμφερόντων.

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:56 | Θεμης

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ Η ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ..Ο ΝΟΜΟΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ..ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΩΡΩ ΑΔΙΚΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΡΑΝ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΕ.6050 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ..ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗΣ ΤΟΥΣ..

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:54 | Ηλίας

    Μητέρα αναπληρώτρια με νεογέννητο παιδί η οποία αναγκάζεται να επιστρέψει λεχώνα στο σχολείο και διακόπτει το θηλασμό πρόωρα δεν δικαιούται επίδομα ανεργίας το καλοκαίρι που απολύεται λόγω της δίμηνης άδειας λοχείας που εξασφάλισε. Πατέρας αναπληρωτής που με το επίδομα ανεργίας θα πρέπει να φροντίσει για αρκετούς μήνες την μητέρα αυτή και το βρέφος γνωρίζει ότι το Σεπτέμβριο θα τους αποχωριστεί αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει συνυπηρέτηση αναπληρωτών. Τι επιπλέον επιχείρημα χρειάζεστε για να κατοχυρώσετε τα ανθρώπινα δικαιώματα ενός βρέφους; Άδεια ανατροφής και συνυπηρέτηση γονέων αναπληρωτών είναι απαραίτητη. Παρακαλώ μεριμνήστε.

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:54 | Σταύρος

    Άδικη η θέση για τα δυσπροσιτα η μοριοδοτηση πρέπει να είναι διπλή.
    Η ημερομηνία κτήσης πτυχίου είναι σημαντικό δεδομένο για τους μόνιμους διορισμούς δεν θα πρέπει να παραληφθεί από τα κριτήρια.
    Η εκπαίδευση είναι ενιαια οι εκπαιδευτικοι της ειδικής δεν θα πρέπει να τιμωρούνται αλλά να επιβραβευονται.

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:49 | Alexandra A.

    ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4 του άρθρου 47 του πολυνομοσχεδίου.

    NA αναγνωρίζεται αυτόματα στη γενική εκπαίδευση η προϋπηρεσία των ΠΕ70/60 που εργάζονται στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση τόσο ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ όσο και στο ΜΕΛΛΟΝ.
    ΓΙΑΤΙ Η προϋπηρεσία είναι ενιαία σε όποια δομή και αν αποκτάται και είναι του εκπαιδευτικού και όχι κάποιων επιμέρους πινάκων.

    ΚΛΑΔΟΣ 70.50/60.50 δεν υφίσταται το «.50» είναι ένας συμβατικός κωδικός που επεξηγεί ποιοι εκπαιδευτικοί ΠΕ60/70 έχουν τα πρόσθετα επιστημονικά-εκπαιδευτικά προσόντα για να εργαστούν στις δομές της Ειδικής Αγωγής. Ο κλάδος όμως παραμένει ο 60/70. Και εδώ διερωτόμαστε: Πως γίνεται να μην προσμετράται αυτόματα η προϋπηρεσία στον κλάδο μας εφόσον από αυτόν προερχόμαστε;

    ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ καθώς ως φυσικά πρόσωπα κάθε χρονιά εργαζόμαστε σε μία και μόνο θέση και με την κάλυψη αυτής της θέσης αυτόματα διαγραφόμαστε από τον άλλο πίνακα.

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ του 2014 η οποία προτάσσει τους ΠΕ61/71 και αποκλείει τους ΠΕ60/70 από την ειδική αγωγή. Αντικατάστασή της με:
    Νομοθετική ρύθμιση που να μας συμπεριλαμβάνει ισότιμα ως εργαζόμενους στην Ειδική Αγωγή σε κάθε περίπτωση, δικαίωμα συμμετοχής σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ στην Ειδική Αγωγή

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:49 | ΖΕΤΑ

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ..ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΔΥΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΤΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΒΑΣΗ ΝΟΜΙΚΗ..ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΒΑΣΙΚΟ ΚΡΗΤΙΡΙΟ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΩΡΙΩΝ ΤΩΝ ΠΕ.60.50 ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΙΝΑΚΕΣ..

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:49 | Περικλής

    ΥΠΕΡ της απόσυρσης της παρ. 4
    1.ΔΟΕ
    2. 84Η Συνέλευση της ΔΟΕ
    3. ΕΡΑ (Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς)
    4. .Παρεμβάσεις Π.Ε. και Δ.Ε.
    5. ΔΑΚΕ/Π.Ε. (Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
    6. Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε.
    7. ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών
    8. ΠΕΣΕΑ (Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Ειδικής Αγωγής)
    9. ΣΑΚΕΑ (Αναπληρωτές Καθηγητές Ειδικής Αγωγής)
    10. ΣΑΤΕΑ (Σύλλογοι Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής)
    11. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κέρκυρας
    12. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αριστοτέλης
    13. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης (Άλιμος, Ελληνικό, Αργυρούπολη)
    14. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περικλής
    15. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λήμνου
    16. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας
    17. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιωαννίνων
    18. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σεφέρης ( Ν. Ιωνίας, Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης)
    19. Συντονιστικό Συλλόγων εκπ/κών Π.Ε. Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, «Παρθενώνας», Δυτ. Αττικής, «Κ. Σωτηρίου», Αμαρουσίου, Ν. Σμύρνης, Κερατσινίου-Περάματος, Αιγάλεω, Σαλαμίνας. Α΄ Αθηνών, «Πρόοδος», Νίκαιας-Πειραιά, Μολάων, Λακωνικής (Γυθείου), Σπάρτης, Αρκαδίας, Γλυφάδας-Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης, «Δ. Γληνός», «Θεόφιλος Καΐρης», Λέσβου, Ζ΄ Θεσ/νίκης, Σύρου-Τήνου-Μυκόνου
    Θα αγνοήσετε όλες αυτές τις φωνές και θα προτάξετε το συμφέρον μιας συγκεκριμένης ομάδας σε βάρος τόσων εκπαιδευτικών;ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ!
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡ.4. ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ!

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:48 | Σάκης

    Τα δυσπροσιτα ονομάζονται έτσι ακριβώς για να εκφραστεί η δυσκολία διαβίωσης σε αυτά η οποία δεν αλλάζει ανά διάστηματα σαφέστατα λοιπόν δεν θα πρέπει να αλλάζουν κ τ δεδομένα και τα πλεονέκτηματα της υπηρεσίας σε αυτά. Διπλή μόριοδοτηση χωρίς εξαιρέσεις.
    Κριτήριο για τους μόνιμους διορισμούς πρέπει να αποτελεί κ η ημερομηνία κτήσης πτυχίου.

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:46 | Νατάσα

    Στηρίζω τις θέσεις των ΣΑΤΕΑ.
    Ειδικά για την ποσόστωση:οταν τελειώνουν οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών ΠΕ70.50, για την συμπλήρωση της ποσόστωσης θα επιλέγονται ΠΕ70.50 με μόνο προσόν την προυπηρεσία, έναντι πτυχιούχων ειδικής αγωγής ΠΕ71?Είναι σωστό?
    Σε ποιόν κλάδο γίνονται ποσοστώσεις και όχι προτίμηση του βασικού τίτλου σπουδών?
    Ως πότε θα εδραιώνονται οι προτάσεις των κλάδων με τον ισχυρότερο συνδικαλισμό, παρά το δίκαιο και το σωστό? (δηλαδή αυτό που ισχύει σε όλους τους κλάδους?)

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:46 | vaso

    ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΑ ΙΣΑ ΔΙΚΑΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

    ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΣΙΑΣ ΣΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΕΤΡΑΤΑΙ ΔΙΠΛΑ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2010 – 2014; ΑΛΛΑΞΑΝ ΜΟΡΦΗ ΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΥΠΡΟΣΙΤΑ;

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΧΩΡΣΙΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΟΝΤΑ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΥΠΤΑΜΕ ΠΑΓΙΑ ΚΕΝΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΕ 61 ΚΑΙ ΠΕ71. Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕ60 ΚΑΙ ΠΕ70. ΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΟΤΑΝ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΡΕΣΤΕΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΕ61 ΚΑΙ ΠΕ71; ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΤΡΕΧΑΜΕ ΝΑ ΕΡΓΑΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗς ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΑΣ;

    Απαράδεκτο εμείς οι αναπληρωτές να μην έχουμε ίσα δικαιώματα με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς. Είμαστε εκπαιδευτικοί 2ης κατηγορίας; Απαράδεκτο να μην έχουμε τα ίδια δικαιώματα με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς σε θέματα αδειών. Απαράδεκτο να έχουμε μόνο 2 μήνες άδεια μητρότητας χωρίς καν να προσμετρείται ως χρόνος προϋπηρεσίας.
    Απαράδεκτο να μην έχουμε τα ίσα δικαιώματα στις αποσπάσεις (πχ, συζύγων σταρτιωτικών, αμοιβαίες ανταλλαγές). Για πόσο ακόμη Θα είναι η ζωή μας μια βαλίτσα; Κάθε 9 μήνες να μένουμε σε άλλη πόλη.

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:45 | ΟΛΥΜΠΙΑ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47.
    Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΣΤΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ; ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ Σ ΕΝΑ ΠΙΝΑΚΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ; ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:40 | Πάνος

    Δίπλα μόρια για τις δυσπρόσιτες περιοχές το διάστημα 2010-2014.
    Ημερομηνία κτήσης πτυχίου σαν κριτήριο για μόνιμους διορισμούς μαζί με την προϋπηρεσία και το καλύτερο βαθμό του ΑΣΕΠ όπου και αν αποκτήθηκε.
    Μέτρηση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικων της γενικής που δούλεψαν στην ειδική και στους δυο πίνακες.

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:40 | Maria Stylianoudaki

    Απόσυρση της παραγράφου 4 του άρθρου 47. Αναγνώριση της προυπηρεσίας των Π.Ε 70/60 στον πίνακα της γενικής αγωγής αναδρομικά αλλά και στο μέλλον..Η εκπαίδευση είναι ενιαία!!
    Κανένας εργαζόμενος δεν είναι αναλώσιμος, θα πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε ανθρώπους για να καλύπτουμε κενά και στη συνέχεια να τους πετάμε σε εργασιακό περιθώριο!
    Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου οι κάτοχοι μεταπτυχιακών τιμωρούνται και υποβιβάζονται με αυτό τον τρόπο!
    Κατάργηση της απαράδεκτης υπουργικής απόφασης του 2014 η οποία προτάσσει τους ΠΕ61/71 και αποκλείει τους ΠΕ60/70 από την ειδική αγωγή.

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:38 | Γαλήνη Σ.

    Στηρίζω τις θέσεις των ΣΑΤΕΑ

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:37 | Ρεβέκκα

    Είναι πραγματικά παράλογο και άδικο να μην προσμετράτε τα διπλά μόρια στα δυσπρόσιτα τα έτη 2010-2014..Ανεξάρτητα απ τους λόγους που οι εκπαιδευτικοί τοποθετήθηκαν σ αυτά (είτε συνειδητά είτε αναγκαστικά), η ουσία είναι ότι προσέφεραν εκπαιδευτικό έργο όπως οι συνάδελφοι τους πριν το 2010 μετά το 2014. Ο διαχωρισμός που προωθείται με την παράγραφο 2 του άρθρου 47 υπονομεύει τη δικαιοσύνη και την ισονομία. Η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών ζητά, μεμονωμένα αλλά κ μέσα από συλλόγους, την απόσυρση της εν λόγω ρύθμισης με μια διαδικασία που βασίζεται στις αρχές της δημοκρατίας. Οφείλετε να πάρετε άμεσα θέση προκειμένου να αποτραπεί η εφαρμογή αυτής της άδικης ρύθμισης.

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:37 | Μιχαήλ Σ.

    Στηρίζω τις θέσεις των ΣΑΤΕΑ

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:37 | Πάνος

    Αδικη η ρύθμιση για τα δυσπροσιτα.
    Η ημερομηνία κτήσης πτυχίου είναι παράλογο να μην αναφέρεται στα κριτήρια μόνιμου διορισμού.
    Μη διαχωρισμός της εκπαίδευσης.

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:36 | Παρασκευή Σ

    Στηρίζω τις θέσεις των ΣΑΤΕΑ

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:35 | Αναστασία Στ.

    Στηρίζω τις θέσεις των ΣΑΤΕΑ

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:33 | Ολυμπία

    Διπλή μοριοδοτηση των δυσπροσιτων σχολείων για το διάστημα 2010-2014.
    Κριτήριο για τους μόνιμους διορισμούς η ημερομηνία κτήσης πτυχίου.

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:28 | giorgos

    Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που πρόσφεραν υπηρεσία σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες ή απομακρυσμένες περιοχές κατά την περίοδο 2010-2014, με μεγάλη έκπληξη και ιδιαίτερη απογοήτευση είδαν τη νομοθετική ρύθμιση, που αφορά την προσμέτρηση προϋπηρεσίας στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών που συνεχίζουν να τροφοδοτούνται από το 2010, να μην υπολογίζεται στο διπλάσιο ο χρόνος πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που έχει διανυθεί κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014 σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες.
    Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη λογική μιας τέτοιας απόφασης, για την οποία δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας, καθώς νιώθουμε ότι απαξιώνεται με αυτό τον τρόπο από την πολιτεία το εκπαιδευτικό έργο που προσφέραμε υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Ειδικά όταν συνεχίζεται να προσμετράτε στο διπλάσιο η προϋπηρεσία των συναδέλφων που υπηρέτησαν στις ίδιες σχολικές μονάδες πριν το 2010 και μετά το 2014. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε αυτή τη διάκριση στην αντιμετώπιση των συναδέλφων και ποια συμφέροντα μπορεί να εξυπηρετεί!!!
    Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετήσαμε σε δυσπρόσιτα σχολεία τα σχολικά έτη 2010 – 2014 ζητάμε να ανακληθεί η ρύθμιση που αποτελεί κατάφωρη αδικία σε βάρος των εκπαιδευτικών που δε δίστασαν να υπηρετήσουν σε δύσκολα προσβάσιμες και απομονωμένες περιοχές, και να υπάρξει άμεση τροποποίηση της νομοθετικής ρύθμισης, ώστε αυτή να ισχύει για όλους και όχι μόνο για συναδέλφους που υπηρέτησαν πριν το 2010 και μετά το 2014. Με τη λογική του υπουργείου, ότι δεν ήξεραν οι συνάδελφοι ότι θα ανοίξουν οι πίνακες, θα μπορούσε να μην αναγνωριστεί καμία προϋπηρεσία στους αναπληρωτές. Η διαιώνιση των αδικιών προκαλούν το κοινό αίσθημα και προσβάλλουν τον κόπο των ανθρώπων που εργάστηκαν σε δυσμενείς συνθήκες ανά τη χώρα.

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:27 | giorgos

    Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2010 – 2014 ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ. ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΧΑΡΑΚΗΤΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ 2 ΚΡΙΤΗΡΙΑ: 1) ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ 2) ΜΟΡΙΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ.

    Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑΦΩΤΗ ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΤΑ ΕΤΗ 2010 – 2014.

    ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΕ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΤΗ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΠΥΣΑΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΛΕΕΙ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΑΔΙΚΙΑ.

    ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΝΟΜΟΣ. ΟΧΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΟΜΟΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

    Ο νόμος για τα δυσπρόσιτα και το διπλασιασμό της προσφερθείσας προϋπηρεσίας σε αυτά δεν είναι ο 3848/2010 αλλά ο 3391/2005. Επομένως όσοι πρεσβεύουν πως δε γνώριζαν για το διπλασιασμό των μορίων είτε ψεύδονται είτε αγνοούσαν το νόμο 3391/2005.

    Όσοι επιλέξαμε να υπηρετήσουμε σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες μετά το 2010 δεν το πράξαμε τυχαία αλλά το πράξαμε είτε συνειδητά σε γνώση του Ν.3391/2005 είτε αναγκαστικά καθώς σε περίπτωση άρνησής μας υπήρχε η ποινή του διετούς αποκλεισμού από τους σχετικούς πίνακες αναπληρωτών.

    Δεν τίθεται ζήτημα αιφνιδιασμού της εκπαιδευτικής κοινότητας εάν η προϋπηρεσία μας για τα έτη 2010-2014 σε δυσπρόσιτα υπολογιστεί στο διπλάσιο καθώς ο Ν.3391/2005 δεν καταργήθηκε ποτέ με άλλο νόμο αλλά δεν είχε δυνατότητα εφαρμογής από το 2010 και εφεξής όσο βρισκόταν σε ισχύ οι σχετικές διατάξεις του Ν.3848/2010.

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:27 | Γιαννης Δ.

    Να αποσειρθεί η παραγ. 4 για τη μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και στους δυο πίνακες των εκπαιδευτικών ΠΕ 0.50. Είναι άδικη και ρατσιστική για τους αναπληρωτες.

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:26 | giorgos

    ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΧΩΡΣΙΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΙΔΙΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
    ΠΡΟΣΜΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΤΗ

    ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

    Ο κύριος Κουράκης είχε δεσμευτεί για την εξίσωση των δικαιωμάτων μας με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς. Ντροπή σας που παίζετε μαζί μας! Δεν βλέπω στο άρθρο 47 καμία προσπάθεια εξίσωσης των δικαιωμάτων μας. Μάλλον βλέπω και αφαίρεση των δικαιωμάτων μας με τιμωριτικό ύφος. Η μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας μας στα δυσπρόσιτα για τα έτη 2010 – 2014 και μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας μας στις Δομές Ειδικής Αγωγής και στους δύο πίνακες είναι φωτογραφικές ρυθμίσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα κάποιων ομάδων.

    Η εκπαίδευση είναι μια και ενιαία. Ένας νόμος για όλους.

    Ντροπή σας, διότι έχετε φέρει τη σύγχυση και τη διχόνοια μεταξύ συναδέλφων!

    ΝΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ. ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΙΝΑΚΕΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΝΟΜΟΣ.

    ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ. ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΑΖΟΝΑΤΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ /ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. ΑΥΤΟ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. ΕΣΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 3Ο ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ. ΚΡΙΜΑ!

    ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΑ ΙΣΑ ΔΙΚΑΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

    ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

    ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΣΙΑΣ ΣΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΜΗΠΩς ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΥΠΡΟΣΙΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 20110 – 2014;

    Απαράδεκτο εμείς οι αναπληρωτές να μην έχουμε ίσα δικαιώματα με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς. Είμαστε εκπαιδευτικοί 2ης κατηγορίας; Απαράδεκτο να μην έχουμε τα ίδια δικαιώματα με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς σε θέματα αδειών. Απαράδεκτο να έχουμε μόνο 2 μήνες άδεια μητρότητας χωρίς καν να προσμετρείται ως χρόνος προϋπηρεσίας.
    Απαράδεκτο να μην έχουμε τα ίσα δικαιώματα στις αποσπάσεις (πχ, συζύγων σταρτιωτικών, αμοιβαίες ανταλλαγές). Για πόσο ακόμη Θα είναι η ζωή μας μια βαλίτσα; Κάθε 9 μήνες να μένουμε σε άλλη πόλη.

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:25 | Μαριάννα

    Αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών της ειδικής αγωγής ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50 αναδρομικά και στο μέλλον και στους 2 πίνακες, καθώς κατέχουν περαιτέρω εξειδίκευση και όχι τιμωρία τους λόγω των επαυξημένων προσόντων τους. Η εκπαίδευση είναι ενιαία!!!Ας το αναγνωρίσει η κυβέρνηση της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στην πράξη και ας μην υποκύπτει σε φωτογραφικες συντεχνιακές εξυπηρετήσεις!!!AΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓ.4 ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ.

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:24 | ΜΑΡΙΑ Φ.

    Η ρύθμιση της παραγράφου 2 με βρίσκει σύμφωνη, για τη μη προσμέτρηση διπλάσιων μορίων για τους εκπαιδευτικούς που υπηρέτησαν σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες την περίοδο 2010-2014, καθώς οι πίνακες ήταν κλειδωμένοι και κανείς δεν γνώριζε το ενδεχόμενο προσμέτρησης αυτών.
    Για να ικανοποιηθεί το αίσθημα δικαίου και αξιοκρατίας θα πρέπει να ισχύσει και ο αναδρομικός διαχωρισμός των πινάκων από το 2010 άρα προτείνουμε κατάργηση της πρότασης στο παρόν άρθρο «Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής δεν ισχύουν για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου» Αν προσμετρηθεί η προϋπηρεσία τους η οποία προσφέρθηκε στην ειδική και στους πίνακες γενικής, μένουν άνεργοι οι αναπληρωτές γενικής που είναι και επιτυχόντες ΑΣΕΠ καθώς δε θα μπορούν να εργαστούν ούτε στη γενική ούτε φυσικά στην ειδική. Οι νηπιαγωγοί ΠΕ 60.50 δεν πρόκειται να μείνουν άνεργοι καθώς οι ΠΕ 61 είναι μόλις 28 ενώ της γενικής είμαστε χιλιάδες.

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:22 | Νίκος

    Διπλή μοριοδοτηση των δυσπροσιτων σχολείο για όλα τα έτη χωρίς εξαιρέσεις οτιδήποτε άλλο είναι άδικο κ παραβιάζει το σύνταγμα.
    Η ημερομηνία κτήσης πτυχίου είναι ένα σημαντικό κριτήριο για τους μόνιμους διορισμούς δεν θα πρέπει να παραληφθεί.
    Τέλος η εκπαίδευση είναι ενιαια δεν θα πρέπει να διαχωρίζεται για κανένα λόγο κ φυσικά όχι για να εξυπηρετήσει συμφέροντα.

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:21 | dimitris

    Θέμα: Ρυθμίσεις πολυνομοσχεδίου Υπουργείου Παιδείας για την προϋπηρεσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

    Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΣΦΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
    Η ΜΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ ΣΕ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΤΗ 2010 – 2014 ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ – ΑΔΙΚΗ – ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΗ
    ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΙΚΡΩΝ Η ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ «ΥΨΗΛΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ»

    Το επίσημο συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου μας και οι τοπικοί σύλλογοι έχουν ταχθεί κατά των παραπάνω φωτογραφικών ρυθμίσεων. Οφείλεται να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τις θέσεις του:

    Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκτιμά ότι το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου σε σχέση με τα θέματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών εκτιμά πως το πολυνομοσχέδιο πέρα από το άνοιγμα των πινάκων προϋπηρεσίας για το χρονικό διάστημα 2010 – 2014 που ικανοποιεί το αίτημα που έχει επανειλημμένα καταθέσει καθώς και τη μείωση της «ποινής» για τους αναπληρωτές που δεν αποδέχονται την τοποθέτησή τους στο τρέχον έτος, διαιωνίζει το καθεστώς κατακερματισμού ως προς την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών.
    Οι ρυθμίσεις για τα θέματα αναπληρωτών που εισάγονται με το άρθρο 47 φανερώνουν ότι η πολιτική ηγεσία κινείται στην κατεύθυνση της υιοθέτησης της τακτικής της καλλιέργειας κατηγοριοποιήσεων εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας και τη διατήρηση ενός ιδιότυπου καθεστώτος σύγκρουσης «συμφερόντων».
    Η πολύ θετική ρύθμιση του ανοίγματος των πινάκων αναπληρωτών για το διάστημα 2010-2014 σκιάζεται από την αδικία που υφίστανται οι αναπληρωτές που έχουν προσφέρει υπηρεσία στην ειδική Αγωγή (ως κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων κλπ.) με το να στερούνται του δικαιώματος της προσμέτρησης της προϋπηρεσίας τους και στη Γενική Αγωγή κάτι που ανατρέπει την ενιαία αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών αφού, αν και δεν κάνει αναφορά στην «κανονιστική» κατηγοριοποίηση ΠΕ 60.50 και 70.50, επί της ουσίας την υιοθετεί τιμωρώντας τους εκπαιδευτικούς αυτούς για το ότι πρόσφεραν στο νευραλγικό τομέα της Ειδικής Αγωγής . Το ίδιο ισχύει και για την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας στα δυσπρόσιτα σχολεία όπου το Δ.Σ. επαναδιατυπώνει την αρχική του τοποθέτηση στο πλαίσιο της συνολικής και ενιαίας αντιμετώπισης της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών, θεωρώντας πως θα πρέπει να γίνει αναγνώριση όλης της εκπαιδευτικής υπηρεσίας σε όποιον τύπο σχολείου κι αν έχει παρασχεθεί, επομένως αυτό θα πρέπει να συμβαίνει με την προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτα σχολεία που θα πρέπει να δίνει διπλά μόρια σε όλους και όχι σε κάποιους μόνο.
    Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά την άρση των παραπάνω ρυθμίσεων και την αντιμετώπιση της κάθε προϋπηρεσίας με ενιαίο τρόπο για όλους.
    Μέσα από τις εργασίες της 84ης Γ.Σ., ο Κλάδος θα τοποθετηθεί αναλυτικότερα επί του πολυνομοσχεδίου καθώς και επί όλων των μεγάλων ζητημάτων της εκπαίδευσης που η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. δείχνει να αγνοεί, με κυρίαρχο αυτό για την πραγματοποίηση μαζικών διορισμών που το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει επανειλημμένα τονίσει ότι αποτελεί τη μοναδική λύση για την αντιμετώπιση του ζητήματος των τεράστιων ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς στο δημόσιο σχολείο.

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:20 | dimitris

    Η έλλειψη σχεδιασμού και οι αποσπασματικές ρυθμίσεις κάθε κυβέρνησης αλλά και Υπουργού Παιδείας έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια μια εκρηκτική κατάσταση και φέρνει σε πολλές περιπτώσεις, δυστυχώς, σε σύγκρουση τους εκπαιδευτικούς.
    Η δικαιότερη λύση αυτή τη στιγμή είναι η προσμέτρηση της όποιας προσφερθείσας προϋπηρεσίας με ενιαίο τρόπο και σε όλους τους πίνακες. Αυτό σημαίνει:
    Άνοιγμα των πινάκων και προσμέτρηση της προϋπηρεσίας από το 2010 ως το 2014.
    Διπλή μοριοδότηση της προϋπηρεσίας που έχει προσφερθεί σε δυσπρόσιτα σχολεία (ότι ίσχυε για όλους τους εκπαιδευτικούς άλλων ετών) αφού οι εκπαιδευτικοί πρακτικά δεν μπορούσαν να επιλέξουν το να μην τοποθετηθούν σε αυτά υπό την απειλή του αποκλεισμού.

    Προσμέτρηση της μέχρι και το τρέχον σχολικό έτος προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών ΠΕ 60.50 και 70.50 τόσο στους πίνακες της Γενικής όσο και της Ειδικής Αγωγής (αφού αποκλεισμός τους από τον ένα από τους δυο θα αποτελούσε αναδρομική δυσμενή πράξη καθώς με αυτό το δεδομένο προσλαμβάνονταν).

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:19 | dimitris

    Είναι απαράδεκτο να συζητάμε για διαχωρισμό της προϋπηρεσίας της Ειδικής Αγωγής από τη Γενική Εκπαίδευση. Τόσο η Ειδική όσο και η Γενική Εκπαίδευση εντάσσονται στο ενιαίο πλαίσιο της υποχρεωτικής παρεχόμενης εκπαίδευσης που προβλέπεται και προστατεύεται από το Σύνταγμα. Οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι τα Ειδικά Σχολεία αποτελούν ΥΠΟΣΥΝΟΛΟ της Γενικής εκπαίδευσης, όπως αντίστοιχα υποσύνολο αποτελούν τα Εκκλησιαστικά σχολεία, τα Μουσικά σχολεία, η Σιβιτανίδειος κλπ.

    Οι αναπληρωτές της Ειδικής Αγωγής δεν έχουν απολέσει ούτε απεμπολήσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο τη Γενική τους εξειδίκευση βάσει ειδικότητας. Το ότι συμμετέχουν ΚΑΙ στον πίνακα της Ειδικής Αγωγής οφείλεται σε ΠΡΟΣΘΕΤΑ προσόντα/κριτήρια που έχουν αποκτήσει και τα οποία τους δίνουν το δικαίωμα αυτό (καθώς και σε όποιον άλλο αποφασίσει να τα αποκτήσει ελεύθερα). Άλλωστε, σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής είναι ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟΙ και στον αντίστοιχο πίνακα της Γενικής εκπαίδευσης του κλάδου τους. Το γεγονός ότι το Υπουργείο τους απορροφά κατά προτεραιότητα στα σχολεία Ειδικής Αγωγής γίνεται για να καλυφθούν τα ανάλογα κενά από εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπήρχε.

    Διαχωρισμός της προϋπηρεσίας δεν γινόταν ούτε την εποχή που οι αναπληρωτές καλούνταν για εργασία τόσο στη Γενική όσο και στην Ειδική εκπαίδευση και είχαν και δικαίωμα ΕΠΙΛΟΓΗΣ σε ποια σχολεία τελικά θα αποφασίσουν να εργαστούν! Και θα γίνει τώρα διαχωρισμός της προϋπηρεσίας τη στιγμή μάλιστα που όταν προσλαμβάνεσαι από τον ένα πίνακα διαγράφεσαι από τον άλλο αυτόματα και χωρίς να ερωτηθείς; Τη στιγμή που οι συνολικές προσλήψεις διασπώνται σε πολλές επιμέρους φάσεις και δεν γνωρίζεις καν ποια φάση, πότε και σε ποια δομή θα σε προσλάβει; Δηλαδή θα κρίνεται στην τύχη ένα τόσο σοβαρό ζήτημα για το που θα χρεωθεί τελικά η αποκτηθείσα προϋπηρεσία;

    Εξυπακούεται ότι στην περίπτωση που περάσει τελικά αυτή η πρόταση (υποκινούμενη από συγκεκριμένα ατομικά συμφέροντα άλλων υποψηφίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών) αυτομάτως θα εκκινήσει δικαστικό αγώνα από πλευράς των αναπληρωτών της ειδικής αγωγής και ταυτόχρονα θα αποτελεί πάγιο και διαρκές αίτημα η άρση της συγκεκριμένης πρότασης μέχρι να βρεθεί ευήκοον ους από την όποια μελλοντική ηγεσία του Υπουργείου. Μέχρι τότε, θα έχει δημιουργηθεί ένα αναλόγου διαστάσεως πρόβλημα όπως με το κλείδωμα των πινάκων της Γενικής εκπαίδευσης και τα παρεπόμενα του ανοίγματός των. Διότι στο μέλλον θα αποτελεί μέγα πρόβλημα η επανενσωμάτωση της προϋπηρεσίας της Ειδικής αγωγής στους πίνακες της Γενικής. Επιπροσθέτως, δεν μπορεί να ισχύουν άλλα μέτρα και σταθμά για την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των μονίμων εκπαιδευτικών και άλλα για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Για παράδειγμα, οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί μπορούν να εργάζονται και να παίρνουν μεταθέσεις σε οργανικές θέσεις στις Δομές της Ειδικής Αγωγής, αλλά οι αναπληρωτές δεν μπορούν να εργάζονται σε δομές της Ειδικής Αγωγής και να παίρνουν τα μόρια τους στον Πίνακα του Κλάδου τους (π.χ. ΠΕ 60 και ΠΕ 70).

    Όπως θεωρούνται ΥΠΟΣΥΝΟΛΟ της Γενικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης τα Εκκλησιαστικά σχολεία, η Σιβιτανίδειος (όπου και εκεί απαιτούνται πρόσθετα προσόντα), τα Μουσικά σχολεία, ακόμα και ο ΟΑΕΔ (προσφάτως) όπου η εκεί αποκτηθείσα προϋπηρεσία αθροίζεται στον πίνακα της Γενικής εκπαίδευσης, έτσι ακριβώς και η Ειδική εκπαίδευση αποτελεί ΥΠΟΣΥΝΟΛΟ της Γενικής (για στοχευόμενο μαθητικό δυναμικό). Κανείς δεν μπορεί να την ξεχωρίσει ως κάτι το «άλλο», το «ξένο» που πρέπει να αποκοπεί από το γενικό κανόνα. Επιπλέον, δεν έχουμε ακούσει ποτέ φωνές διαχωρισμού για άλλες προϋπηρεσίες π.χ. σε άλλο ξεχωριστό πίνακα για τα Εκκλησιαστικά σχολεία, σε άλλο για τη Σιβιτανίδειο, σε άλλο για τα Μουσικά σχολεία κλπ. Γιατί αποκλειστικά για τα Ειδικά σχολεία; Μήπως το ζήτημα τελικά (και η «ενόχληση» που προκαλεί σε κάποιους) δεν είναι ΠΟΙΟΤΙΚΟ, αλλά ΠΟΣΟΤΙΚΟ;

    ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΠΟΙΑΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ Ή ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ;

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:19 | ΑΜΑΛΙΑ

    Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

    Ως εκπαιδευτικοί βιώνουμε με το πιο δραματικό τρόπο τα αποτελέσματα της κρίσης.

    Θέλουμε ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ διορισμούς ή Θα κοιτάξετε την ΠΑΙΔΕΙΑ ή ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ, ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:18 | xristina

    Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
    Είμαι νηπιαγωγός ΠΕ 60 και ΠΕ60.50. Είμαι επιτυχούσα μη διοριστέα και στους τρεις τελευταίους γραπτούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Μετά το 2010, θα μπορούσα να εργάζομαι ως νηπιαγωγός σε νηπιαγωγεία Γενικής Εκπαίδευσης. Παρόλα αυτά επέλεξα να δουλεύω σε δομές της Ειδική Αγωγής, διότι μου το επέτρεπε η ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. Είμαι κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών Τίτλων Σπουδών. Ο ένας από αυτούς μου επέτρεψε να εργασθώ στις Δομές της Ειδικής Αγωγής. Το γεγονός ότι έχω αφιερώσει χρόνο, κόπο, χρήμα προκειμένου να φροντίσω για την επιμόρφωσή μου είναι άξιο τιμωρίας; Μας τιμωρείτε επειδή καλύψαμε πάγιες ανάγκες οι οποίες δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν από τους συναδέλφους ΠΕ61 (είναι μόλις 28 άτομα). Οι υπόλοιποι νηπιαγωγοί Ειδικής Αγωγής που εργάσθηκαν φέτος στις Δομές Ειδικής Αγωγής είναι περισσότεροι από 550. Τιμωρείτε αυτούς τους 550 συναδέλφους επειδή κάλυψαν πάγιες ανάγκες; Τους τιμωρείτε αφαιρώντας τους το δικαίωμα να μεταφέρουν τα μόρια τους στους πίνακες γενικής εκπαίδευσης. Για να μην αναφερθώ στην αντισυνταγματική και παράνομη αναδρομική ισχύ για την οποία είχε γίνει λόγος. Μόνο σε αυτούς τους πίνακες έχουν δικαίωμα διορισμού. Εάν μας αφαιρέσετε αυτό το δικαίωμα, τα μόρια που έχουμε συγκεντρώσει τι θα τα κάνουμε άραγε; Μας είναι κάπου χρήσιμα; ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΝΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ.
    Προσωπικά επέλεξα να εργασθώ στις Δομές της Ειδικής Αγωγής διότι μου το επέτρεπε η σχετική νομοθεσία παρόλο που θα μπορούσα να εργάζομαι και στη Γενική Εκπαίδευση. Η σχετική νομοθεσία έλεγε: Από τις διατάξεις της παρ.5 περίπτ. α΄ του ίδιου άρθρου του ιδίου ως άνω νόµου, η οποία συµπληρώνει την παρ.13 του άρθρου 6 του Ν.3255/2004 (ΦΕΚ 138/22-7-2004 τ.Α΄), ορίζεται ότι η προϋπηρεσία αναπληρωτή ή ωροµίσθιου εκπαιδευτικού, που προσφέρθηκε σε περισσότερους του ενός κλάδους, υπολογίζεται στον κλάδο στον οποίο προσφέρθηκε.
    Με απλά λόγια, η προϋπηρεσία ενός αναπληρωτή εκπαιδευτικού ΠΕ70 ή ΠΕ60 ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΠΑΝΤΑ στον κλάδο που προσφέρθηκε (κλάδος=ΠΕ70 ή ΠΕ60) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από τον πίνακα πρόσληψης (γενικής-ειδικής). Ο ΚΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕ 60 ΚΑΙ ΠΕ 70. Δηλαδή, οι ΠΕ70.50 και ΠΕ60.50 θα πρέπει να παίρνουν την προϋπηρεσία τους και στους 2 πίνακες (γενικής και ειδικής) διότι ο κλάδος που ανήκουν είναι ΠΕ70/ΠΕ60 αντίστοιχα. Το «.50» στους πίνακες (π.χ. 60.50/70.50) είναι ένας συμβατικός κωδικός που επεξηγεί ποιοι εκπαιδευτικοί (ΠΕ70/ΠΕ60) έχουν πρόσθετα προσόντα και εξειδίκευση για να εργαστούν ΚΑΙ στην ειδική αγωγή, Ο ΚΛΑΔΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. Δηλαδή είναι ένας λειτουργικός κωδικός, τίποτα άλλο.

    Απαιτείται να αναγνωρίζεται συνολικά στον πίνακα Γενικής Εκπαίδευσης (ΠΕ 70-ΠΕ 60) και Ειδικής Αγωγής (ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50) η προϋπηρεσία όλων των συναδέλφων εκπαιδευτικών που εργάζονται σε δομές Ειδικής Αγωγής, είτε προσελήφθησαν από τον πίνακα ΠΕ 70.50 – ΠΕ 60.50, είτε από τον πίνακα ΠΕ 70 – ΠΕ 60. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗ, ΑΝΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:17 | ΒΑΛΙΑ

    ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47

    Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

    Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να ενδιαφερθεί σοβαρότερα για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης σε θέματα ειδικής αγωγής και όχι να τιμωρεί (αναδρομικά ή μη) τους εκπαιδευτικούς που έχουν επιπλέον προσόντα (μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς τίτλους και σεμινάρια εξειδίκευσης) να εργασθούν στο ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής αφαιρώντας τους το δικαίωμα προσμέτρησης της προϋπηρεσίας τους στους Πίνακες Γενικής Εκπαίδευσης, στους πίνακες του ΚΛΑΔΟΥ ΤΟΥΣ.

    Όσον αφορά τους ΠΕ60.50 και ΠΕ 70.50 ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50 είναι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί με ένα επιπρόσθετο τυπικό προσόν (μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο). Αυτόνομοι κλάδοι 70.50 και 60.50 δεν υπάρχουν. Πρόκειται περί ονομασίας για να ξεχωρίζουν από τους ΠΕ71 και ΠΕ61 (απόφοιτοι από τα τμήματα Ειδικής Αγωγής). Οι ΠΕ 70.50 και ΠΕ 60.50 καλύπτουν κενά στην ειδική αγωγή, τα οποία σε σύντομο διάστημα θα καλύπτονται από τους ΠΕ 61 – ΠΕ 71. Τα μόρια στον πίνακα ειδικής αγωγής δε θα έχουν κανένα νόημα πλέον, εφόσον στην Ειδική Αγωγή δεν τους δίνεται το δικαίωμα διορισμού. Οι ΠΕ 70.50 και ΠΕ 60.50 θα εξαφανιστούν από την ειδική αγωγή μαζί με την αποκτηθείσα προϋπηρεσία.

    ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης παραγράφου και η συνέχιση, αναδρομικά από την χρονιά που σταμάτησαν να τροφοδοτούνται οι πίνακες προϋπηρεσίας, της προσμέτρησης της προϋπηρεσίας σε δομές Ειδικής Αγωγής ΚΑΙ στον πίνακα της προϋπηρεσίας τη Γενικής Εκπαίδευσης του κλάδου που αφορά το βασικό μας πτυχίο

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:16 | ΑΘΑΝΑΣΙΑ

    ΑΠΟΣΥΡΣΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47

    ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ (ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΤΗ 2010 – 2014)

    Ο νόμος για τα δυσπρόσιτα και το διπλασιασμό της προσφερθείσας προϋπηρεσίας σε αυτά δεν είναι ο 3848/2010 αλλά ο 3391/2005. Επομένως όσοι πρεσβεύουν πως δε γνώριζαν για το διπλασιασμό των μορίων είτε ψεύδονται είτε αγνοούσαν το νόμο 3391/2005.
    2. Στους σχετικούς πίνακες η προϋπηρεσία αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες υπολογιζόταν στο διπλάσιο σε εφαρμογή του ισχύοντος και σήμερα Ν.3391/2005 (άρθρο 9, παρ. 3) αναδρομικά από το 2002 μέχρι και το 2010 και θα υπολογίζεται στο διπλάσιο από το 2014 και εφεξής σε μερική εφαρμογή του Ν.4283/2014 (άρθρο 5).
    Όσοι επιλέξαμε να υπηρετήσουμε σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες μετά το 2010 δεν το πράξαμε τυχαία αλλά το πράξαμε είτε συνειδητά σε γνώση του Ν.3391/2005 είτε αναγκαστικά καθώς σε περίπτωση άρνησής μας υπήρχε η ποινή του διετούς αποκλεισμού από τους σχετικούς πίνακες αναπληρωτών.

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:15 | Σαββίνα Δ.

    Να αποσειρθεί η παραγ. 4 για τη μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και στους δυο πίνακες των εκπαιδευτικών ΠΕ0.50. Είναι άδικο για τους αναπληρωτές.

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:14 | ΑΘΑΝΑΣΙΑ

    ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

    Ο κύριος Κουράκης είχε δεσμευτεί για την εξίσωση των δικαιωμάτων μας με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς. Ντροπή σας που παίζετε μαζί μας! Δεν βλέπω στο άρθρο 47 καμία προσπάθεια εξίσωσης των δικαιωμάτων μας. Μάλλον βλέπω και αφαίρεση των δικαιωμάτων μας με τιμωριτικό ύφος. Η μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας μας στα δυσπρόσιτα για τα έτη 2010 – 2014 και μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας μας στις Δομές Ειδικής Αγωγής και στους δύο πίνακες είναι φωτογραφικές ρυθμίσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα κάποιων ομάδων.

    Η εκπαίδευση είναι μια και ενιαία. Ένας νόμος για όλους.

    Ντροπή σας, διότι έχετε φέρει τη σύγχυση και τη διχόνοια μεταξύ συναδέλφων!

    ΝΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ. ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΙΝΑΚΕΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΝΟΜΟΣ.

    ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ. ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΑΖΟΝΑΤΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ /ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. ΑΥΤΟ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. ΕΣΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 3Ο ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ. ΚΡΙΜΑ!

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:14 | ΑΘΑΝΑΣΙΑ

    Η ρύθμιση για το διαχωρισμό των πινάκων Αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε Γενικής και Ειδικής κινείται ενάντια στη φιλοσοφία της Συνεκπαίδευσης. Ένα συμπεριληπτικό εκπαιδευτικό σύστημα δεν είναι δυνατό να προωθεί το διαχωρισμό και την κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών σε Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Η αναγνώριση των ειδικών εκπαιδευτικών ως ξεχωριστού και πλήρως διακριτού από τους γενικούς εκπαιδευτικούς κλάδου στηρίζεται στην κατηγοριοποίηση των μαθητών που έχουν κριθεί να έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αποτελεί εμπόδιο στην ενταξιακή/συμπεριληπτική μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος.

    Οι εκπαιδευτικοί ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50 είναι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί με ένα επιπρόσθετο τυπικό προσόν (μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο). Αυτόνομοι κλάδοι 70.50 και 60.50 δεν υπάρχουν. Πρόκειται περί ονομασίας για να ξεχωρίζουν από τους ΠΕ71 και ΠΕ61 (απόφοιτοι από τα τμήματα Ειδικής Αγωγής). Οι ΠΕ 70.50 και ΠΕ 60.50 καλύπτουν κενά στην ειδική αγωγή, τα οποία σε σύντομο διάστημα θα καλύπτονται από τους ΠΕ 61- ΠΕ 71. Τα μόρια στον πίνακα ειδικής αγωγής δεν θα έχουν κανένα νόημα πλέον. Οι ΠΕ 70.50 και ΠΕ 60.50 θα εξαφανιστούν από την ειδική αγωγή μαζί με την αποκτηθείσα προϋπηρεσία.

    Πολλοί εκπαιδευτικοί ήρθαν αντιμέτωποι με το «κλείδωμα» των πινάκων προϋπηρεσίας από το 2010 και εξής. Παρόλα αυτά, πολλοί από αυτούς, παρέμειναν ενεργοί και προχώρησαν στην απόκτηση επιπλέον παιδαγωγικών και μορφωτικών προσόντων που τους έδωσαν την δυνατότητα να εργαστούν στην ειδική αγωγή. Πολλοί από αυτούς έχουν επιτυχία στον ΑΣΕΠ (1- 3 φορές), έχουν εργαστεί στην γενική εκπαίδευση και έχουν υποστεί τον εμπαιγμό των προηγούμενων κυβερνήσεων με τις διαρκείς εξαγγελίες περί διενέργειας διαγωνισμών ΑΣΕΠ. Όμως, θέλησαν να αποκτήσουν επιπλέον προσόντα στην λογική της δια βίου μάθησης και της διεύρυνσης και βελτίωσης των ικανοτήτων, με αποκλειστικό γνώμονα, να προσφέρουν στους μαθητές την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση. Τα προσόντα αυτά αφορούν ως επί το πλείστον μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών Ελληνικών αλλά και Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, σε πολλές περιπτώσεις χωρίς δίδακτρα (άρα δεν υπάρχει η λογική της ταξικής – οικονομικής ελιτ σε όσους τα απέκτησαν) και με την αναγνώριση του επίσημου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου (άρα αναιρείται η παραφιλολογία περί ειδικών συνθηκών απόκτησης εκτός αν το ΥΠΟΠΑΙΘ συντηρεί εν γνώσει του ένα διαβλητό σύστημα) ΔΟΑΤΑΠ. Οπότε οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός επιθυμούσε πραγματικά να εργαστεί θα μπορούσε να προχωρήσει στην απόκτηση αντίστοιχου διπλώματος εξειδίκευσης και να αναγνωριστεί από τον επίσημο κρατικό φορέα.

    ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης παραγράφου και η συνέχιση, αναδρομικά από την χρονιά που σταμάτησαν να τροφοδοτούνται οι πίνακες προϋπηρεσίας, της προσμέτρησης της προϋπηρεσίας σε δομές Ειδικής Αγωγής ΚΑΙ στον πίνακα της προϋπηρεσίας τη Γενικής Εκπαίδευσης του κλάδου που αφορά το βασικό μας πτυχίο.

    Οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί εμπαιγμό απέναντι στον κόπο και την προσφορά των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών που στελεχώνουν τις δομές ΕΕ. και σε βάθος χρόνου την ανεργία. Ο ίδιος ο κ. Κουράκης μιλούσε για ενιαία εκπαίδευση. Ελπίζουμε να συνεχίσει να τηρεί τα όσα έχει εξαγγείλει και να σταματήσει με τις νομοθετικές ρυθμίσεις του να σπέρνει τη διχόνοια και τη σύγχυση μεταξύ των εκπαιδευτικών.

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:14 | ΧΑΡΟΥΛΑ

    Συνειδητοποιώ ότι κάποιοι παίρνουν νομοθετικές αποφάσεις και δεν αναλογίζονται τις συνέπειες που μπορεί να έχει σε κάποιους πολίτες ή την καταστροφή που μπορεί να προκαλέσει σε κάποιους ανθρώπους στην επαγγελματική, προσωπική ή οικογενειακή τους ζωή. Τι προγραμματισμό να κάνεις στην ζωή σου όταν δεν ξέρεις τι νόμους θα αλλάξουν κάποιοι αναδρομικά;
    Καλώς ή κακώς (κακώς για εμένα) στις 19-5-2010 ψηφίστηκε ένας νόμος που άλλαξε τα πάντα στους αναπληρωτές. Με βάση αυτόν τον νόμο και σε συνδυασμό με την κρίση που ξεκίνησε στην Ελλάδα και την δραματική μείωση μισθών σε όλους τους κλάδους έπρεπε κάνουμε μια οικονομικοκοινωνική μελέτη για την δημιουργία αίτησης επιλογών για περιοχές προτίμησης αναπληρωτών. Ξέροντας δηλαδή ότι η προϋπηρεσία το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν θα προσμετρήσει επιλέγεις με καθαρά οικονομικά κριτήρια να υπηρετήσεις σε περιοχές «κοντινές» στην περιοχή κατοικίας σου ώστε το κόστος να μειωθεί. Δηλ αν επιλέξεις περιοχές ακτίνας 400 χιλιομέτρων, το πρόσθετο κόστος είναι 250 ευρώ το ενοίκιο σπιτιού και 250 η μεταφορά στον τόπο που ζει η οικογένειά σου ώστε να μην αποξενωθείς από τα παιδιά σου. Κάντε τις προσθαφαιρέσεις και δείτε τι περισσεύει για φαγητό και διαβίωση, στον ήδη μειωμένο μισθό με βάση τον νόμο (μισθοδοσία αναπληρωτών) με μέγιστη αναγνώριση προϋπηρεσίας για μισθοδοσία, τα 7 έτη. Μήπως δουλεύουμε για χόμπι; Όχι, ο στόχος ήταν και είναι κάποια στιγμή να μπορούμε να είμαστε 2, 3, 5 χρόνια στον ίδιο τόπο.
    Με την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας από την 1-9-2010 θα αλλάξουν οι πίνακες, με τραγικές συνέπειες για κάποιους. Κάποιοι θα ωφεληθούν λίγες θέσεις ενώ κάποιοι θα ζημιωθούν δυσανάλογα πολλές θέσεις (από 700 έως 1000 θέσεις) που θα έχει ως συνέπεια ακόμη και την μη εξασφάλιση εργασίας την χρονιά που έρχεται (πόσο μάλλον και για την επαγγελματική αποκατάσταση). Και αυτό γιατί ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ. Πως να πιστέψουμε τον νέο νόμο που ετοιμάζεται; Πως να επιλέξουμε τις νέες θέσεις προτίμησης;
    Δεν ξέρω αν είναι ηθικό ή αν είναι αντισυνταγματική η αναδρομική μη ισχύς ενός νόμου άλλα αναλογιστείτε ξανά τις τραγικές συνέπειες στην ζωή κάποιων συμπολιτών σας τις δύσκολες αυτές μέρες που περνάει ο τόπος μας με την αναδρομική προσμέτρηση της προϋπηρεσίας.
    Παρατηρώ ότι ο καθένας που εκφράζει τις απόψεις του σε αυτήν την διαβούλευση φωτογραφίζει τον εαυτό του και ζητάει το ιδανικότερο για να ανέβει 5, 10 ή και 100 θέσεις, να μην πέσει 100, 200, 1000 θέσεις ή να μην φύγει τελείως από κάποια λίστα. Θα έπρεπε και εγώ να ζητούσα προσθήκη περεταίρω κριτηρίων στην λίστα αναπληρωτών, όπως οικογενειακή κατάσταση, πρόσθετο πτυχίο, μοριοδότηση ξένων γλωσσών, Η/Υ, ….. και έτσι να φωτογραφίσω τον εαυτό μου. Συγνώμη αλλά δεν θα μπω σε αυτήν την διαδικασία.

  • 28 Ιουνίου 2015, 20:13 | ΓΕΩΡΓΙΑ

    Κατά το έτος 2013 – 2014 υπηρέτησα σε θέση παράλληλης στήριξης σε δυσπρόσιτο νηπιαγωγείο. Ο συγκεκριμένος νομός ήταν η 2η επιλογή μου (για προσωπικούς λόγους) στην αίτηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Άρα δεν πήγα όπως θέλουν κάποιοι να υποστηρίζουν τυχαία.

    Την επόμενη χρονιά 2014 – 2015 υπηρέτησε σε αυτό το νηπιαγωγείο άλλη συνάδελφος Ειδικής Αγωγής.

    ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΔΙΚΑΙΟ ΕΚΕΙΝΗ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΜΟΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΦΕΤΟΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΠΕΡΥΣΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ; ΑΛΛΑΞΕ ΜΟΡΦΗ ΤΟ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΕΥΠΡΟΣΙΤΟ;

    Όσοι επιλέξαμε να υπηρετήσουμε σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες το 2010 – 2014 δεν το πράξαμε τυχαία αλλά το πράξαμε είτε συνειδητά σε γνώση του Ν.3391/2005 είτε αναγκαστικά καθώς σε περίπτωση άρνησής μας υπήρχε η ποινή του διετούς αποκλεισμού από τους σχετικούς πίνακες αναπληρωτών.

    Ο νόμος για τα δυσπρόσιτα και το διπλασιασμό της προσφερθείσας προϋπηρεσίας σε αυτά δεν είναι ο 3848/2010 αλλά ο 3391/2005. Επομένως όσοι πρεσβεύουν πως δε γνώριζαν για το διπλασιασμό των μορίων είτε ψεύδονται είτε αγνοούσαν το νόμο 3391/2005.

    ΑΠΟ ΠΟΤΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ; Κάποιος μπορεί να πήγε σε δυσπρόσιτο επειδή βρήκε εκεί τον «έρωτα της ζωής του». Άρα δεν το δήλωσε τυχαία. Η δήλωσή του εξυπηρετούσε κάποιο σκοπό. Δεν είχε όμως σκοπό να «φάει τη θέση» του εκπαιδευτικού που ήταν σε υψηλότερη θέση στον πίνακα. Ενδιαφέρει αυτή η πληροφορία το νόμο; Ας σοβαρευτούμε λιγάκι!

    ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΑ ΙΣΑ ΔΙΚΑΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΣΙΑΣ ΣΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

    Απαράδεκτο εμείς οι αναπληρωτές να μην έχουμε ίσα δικαιώματα με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς. Είμαστε εκπαιδευτικοί 2ης κατηγορίας; Απαράδεκτο να μην έχουμε τα ίδια δικαιώματα με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς σε θέματα αδειών. Απαράδεκτο να έχουμε μόνο 2 μήνες άδεια μητρότητας χωρίς καν να προσμετρείται ως χρόνος προϋπηρεσίας.
    Απαράδεκτο να μην έχουμε τα ίσα δικαιώματα στις αποσπάσεις (πχ, συζύγων σταρτιωτικών, αμοιβαίες ανταλλαγές). Για πόσο ακόμη Θα είναι η ζωή μας μια βαλίτσα; Κάθε 9 μήνες να μένουμε σε άλλη πόλη.