ΜΕΡΟΣ Γ΄ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Άρθρο 47 Αποστρατευτικός βαθμός εθελοντών μακράς θητείας – Τροποποίηση παρ. 4 και 6 άρθρου 13 ν. 1848/1989

Στο άρθρο 13 του ν. 1848/1989 (Α΄ 112) επέρχονται οι εξής αλλαγές: α) στο πρώτο εδάφιο της παρ. 4 η λέξη «ανθυπολοχαγού» αντικαθίσταται από τη λέξη «Υπολοχαγού», β) στο δεύτερο εδάφιο της παρ. 6 η λέξη «υπολοχαγού» αντικαθίσταται από τη λέξη «Λοχαγού», η λέξη «ανθυπολοχαγού» αντικαθίσταται από τη λέξη «Υπολοχαγού» και το άρθρο 13 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 13
1. Οι διατάξεις του ν. 1513/1985 (ΦΕΚ 12) εφαρμόζονται αναλόγως και για το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία. Όπου στον παραπάνω νόμο αναφέρονται οι όροι Στρατός Ξηράς, κανονισμοί και βαθμοί υπαξιωματικού, νοούνται και οι άλλοι κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων, οι αντίστοιχοι κανονισμοί και βαθμοί υπαξιωματικών.
2. Ο αριθμός των οπλιτών πενταετούς υποχρέωσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 2.500 και 1760 για το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία αντίστοιχα. Ο αριθμός των κατατασσομένων κάθε έτος καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.
3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, που εκδίδεται μετά από πρόταση του Αρχηγού του αντίστοιχου Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων, μπορεί να αυξάνεται ο αριθμός των οπλιτών με πενταετή υποχρέωση κάθε κλάδου.
4. Μετά τη λήξη της πενταετούς υποχρέωσής τους όσοι επιθυμούν μπορούν, ύστερα από αίτησή τους, να αξιολογηθούν και να επιλεγούν για περαιτέρω παραμονή στις Ένοπλες Δυνάμεις με τον βαθμό που φέρουν ως Εθελοντές Μακράς Θητείας (Ε.Μ.Θ.) μέχρι τη συμπλήρωση 35ετούς συντάξιμης υπηρεσίας και εξελίσσονται βαθμολογικά μέχρι τον βαθμό του Υπολοχαγού και των αντιστοίχων των άλλων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι προϋποθέσεις, τα κριτήρια, η διαδικασία επιλογής και ένταξής τους στην κατηγορία των Ε.Μ.Θ. καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, που εκδίδεται μετά από πρόταση του αρμόδιου κατά Κλάδο Ανωτάτου Συμβουλίου. Η ένταξή τους πραγματοποιείται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ύστερα από πρόταση των αρμόδιων Συμβουλίων Κρίσεων. Μέχρι την έναρξη ισχύος των προβλεπόμενων στο δεύτερο εδάφιο της παρούσας παραγράφου υπουργικών αποφάσεων, όσοι εθελοντές πενταετούς υπηρεσίας υπέβαλαν αίτηση ένταξής τους στο θεσμό των Ε.Μ.Θ. συνεχίζουν να διέπονται από τις προϊσχύουσες διατάξεις.
5. Οι διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου εφαρμόζονται αναλογικά και για τις εθελόντριες του ν. 705/1977 (ΦΕΚ 279), που το επιθυμούν. Όσες από αυτές συμπλήρωσαν ήδη ή θα συμπληρώσουν στο μέλλον πενταετή υπηρεσία θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση παραμονής εντός δύο μηνών από την έναρξη της ισχύος του παρόντος νόμου ή από την ημερομηνία συμπληρώσεως της πενταετούς υπηρεσίας αναλόγως με την περίπτωση. Όσες δεν υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου εξακολουθούν να διέπονται από τις ρυθμίσεις του ν. 705/1977.
6. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, καθορίζονται τα θέματα ιεραρχίας και προαγωγών, οι καταστάσεις, οι προϋποθέσεις μισθολογικής προαγωγής τα ασφαλιστικά ταμεία, οι κρατήσεις και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των παραγράφων 4 και 5 του άρθρου αυτού. Κατά παρέκκλιση των προβλεπομένων στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 4 ως προς τον καταληκτικό βαθμό, με όμοιο προεδρικό διάταγμα καθορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις για την απονομή αποστρατευτικού βαθμού Λοχαγού και αντιστοίχων των άλλων κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων σε Εθελοντές και Εθελόντριες Μακράς Θητείας (Ε.Μ.Θ.) βαθμού Υπολοχαγού, που τίθενται σε αποστρατεία.
7. Ο αριθμός των οργανικών θέσεων των εθελοντών – εθελοντριών μακράς θητείας σε κάθε Κλάδο καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κατόπιν εισηγήσεως του οικείου Ανωτάτου Συμβουλίου, ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας.
8. Για τους ανθυπασπιστές υφίστανται ξεχωριστές οργανικές θέσεις, ενώ για τους υπαξιωματικούς εθελοντές και εθελόντριες μακράς θητείας είναι κοινές, υπολογισμένες στο βαθμό του Αρχιλοχία, Αρχικελευστή και Αρχισμηνία αντίστοιχα.
9. Η κατανομή, συγχώνευση ή μεταφορά των οργανικών θέσεων εντός κάθε κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων κατά όπλο, σώμα ή γενική ειδικότητα ενεργείται με απόφαση του Αρχηγού του οικείου Γενικού Επιτελείου μετά από εισήγηση του οικείου Ανωτάτου Συμβουλίου.
10. Οι υπηρετούντες κατά τη δημοσίευση του παρόντος εθελοντές και εθελόντριες μακράς θητείας καλύπτουν θέσεις που θα καθορισθούν σύμφωνα με την παράγραφο 7 του παρόντος.».

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:35 | ΝΙΚΟΣ

    Επιτέλους κάντε κάτι για τους ΕΠΟΠ τροποποίηση ηλικιακών Ορίων

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:50 | Αναστασία

    Ως Επαγγελματίας Οπλίτης ζητάω να συμπεριληφθεί εντός νομοσχεδίου προς επίλυση το συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών σύμφωνα με την επίσημη πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ.

    https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1165-epomeno-dynato-stoixima-pomens-vathmologiki-ekseliksi-monimopoiithenton-ypkskon-proelefsis-ep-op

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:42 | ΚΩΣΤΑΣ

    Αυτό το νομοσχέδιο ήταν η τελευταια ελπίδα μου για λυθεί το θέμα των ηλικιακών Ορίων των ΕΠΟΠ.Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο θεσμός των ΕΠΟΠ είναι ξεχασμένος και υποβαθμισμένος

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:16 | Χρήστος

    Παρακαλώ όπως καταργηθεί με τροπολογία το άρθρο 39 παρ. 2 του Ν.445/74 «Περί ιεραρχίας και προαγωγών Ανθυπασπιστών και Μονίμων και Εθελοντών Οπλιτών Ενόπλων Δυνάμεων» και συγκεκριμένα στο νδ 445/74 (Α΄160) να τροποποιηθεί ως εξής: «Οι Ανθυπασπιστές και Υπαξιωματικοί με τη συμπλήρωση του πεντηκοστού όγδοου (58ού) έτους της ηλικίας τους».

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:59 | P.A

    Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προς την σωστή κατεύθυνση, όμως ο βαθμός του υπολοχαγού πρέπει να δίνεται στα 32 χρόνια υπηρεσίας ώστε να αξίζει κάτι. Όσων αναφορά το θέμα των ΕΠΟΠ πιστεύω ότι πρέπει να καταργηθεί το ηλικιακό όριο και να γίνει 35 χρόνια υπηρεσίας +5 πολεμικα. Και να φτάνουν μέχρι το βαθμό του ανθυπασπιστή. Συνάδελφοι μην κάνετε καινούργια αντιγραφή επικόλληση σας υποτιμά. Όσων αναφορά συναδέλφους ασσυ μην ξεχνάτε ότι μπήκατε στο στρατό με απολυτήριο γυμνασίου και σας μόρφωσε ο στρατός, οι εμθ και οι ΕΠΟΠ έχουν ποίο πολλές σπουδες.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:56 | Φωτης

    Με τη φορά που έχετε πάρει στο υπουργείο βλέπω τους εμθ να τους εξομοιώνεται με τους ΑΣΣΥ.Σκεφτομαι τα νέα παιδιά που μπαίνουν με πανελλήνιες και κάθονται τρία χρόνια σε μια σχολή υπαξιωματικών για να έχουν σχεδόν ίδια εξέλιξη με κάποιους άλλους!!!

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:24 | Αθανάσιος Πουπουζας

    Παρακαλώ να επιλυθεί το συνταξιοδοτικο των επαγγελματιών οπλιτών όπως έγινε και για τους ΕΜΘ

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:59 | Νίκος

    Ως Επαγγελματίας Οπλίτης ζητάω να συμπεριληφθεί εντός νομοσχεδίου προς επίλυση το συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών σύμφωνα με την επίσημη πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ.
    https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1165-epomeno-dynato-stoixima-pomens-vathmologiki-ekseliksi-monimopoiithenton-ypkskon-proelefsis-ep-op

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:17 | Αλέξανδρος

    Ως Υπαξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων προερχόμενος από τον θεσμό του Επαγγελματία Οπλίτη ζητάω να συμπεριληφθεί εντός νομοσχεδίου προς επίλυση το συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών σύμφωνα με την επίσημη πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ.https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1165-epomeno-dynato-stoixima-pomens-vathmologiki-ekseliksi-monimopoiithenton-ypkskon-proelefsis-ep-op

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:34 | ΑΘΑΝΑΣΙΑ

    ζητάω να συμπεριληφθεί εντός νομοσχεδίου προς επίλυση το συνταξιοδοτικό και βαθμολογικό των Επαγγελματιών Οπλιτών σύμφωνα με την επίσημη πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:19 | Αθανάσιος Πουπουζας

    Επιθυμώ την επίλυση του συνταξιοδοτικου προβλήματος των επαγγελματιών οπλιτών

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:01 | Γιάννης

    Ως Επαγγελματίας Οπλίτης ζητάω να συμπεριληφθεί εντός νομοσχεδίου προς επίλυση το συνταξιοδοτικό και βαθμολογικό των Επαγγελματιών Οπλιτών. κατάργηση του Ν.445/74, που δεν αναφερόταν πουθενά στην προκήρυξη των ΕΠΟΠ και έγραφε 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας!!

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:41 | Γιάννης

    Ως επαγγελματίας οπλίτης επιθυμώ την λυση του συνταξιοδοτικού προβληματος συμφωνα με το αντίστοιχο των ΕΜΘ.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:04 | Π.Κ.

    ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΑΣΣΥ ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ 1996 ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝ ΒΑΘΜΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΟΥ ΕΙΣΗΧΘΗΣΑΝ (ΜΕ ν. 3883/2010) ,ΣΕ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΜΘ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ 2 ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΣΑ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΣ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΩΝ ΝΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΟΣΑ ΠΡΟΕΒΛΕΠΑΝ ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ. Υ.Γ. ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΑΣΣΥ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΝΟΜΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ? ΚΑΙ Ο ΕΜΠΕΓΜΟΣ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:08 | MIMIS

    ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΉ ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΜΘ..ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΊΔΕΤΑΙ ΛΎΣΗ ΣΤΟ ΕΠΊ ΔΕΚΑΕΤΊΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΈΛΦΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΜΘ..ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΩΘΕΙ 15ΕΤΗΠΡΙΝ…ΣΤΑ 31 ΈΤΗ ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΙ.. Ο ΘΕΣΜΌΣ ΤΩΝ ΕΜΘ ΣΕ 10 ΧΡΌΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΦΊΣΤΑΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΈΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΏΣΕΙ ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΜΘ 35ΕΤΙΑ…

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:56 | Γιώργος Χαριτου

    Οι προερχόμενοι από ΕΜΘ προάγονται σε υπολοχαγο και οι ΕΥ από ΑΣΣΥ επίσης υπολοχαγοι καταληκτικό βαθμό. Επιπρόσθετα οι ΕΥ από ΕΜΘ επίσης προάγονται έως υπολοχαγοι. Γιατί όχι καταληκτικός βαθμός αντίστοιχα όπως με τους ΑΣΣΥ πχ το βαθμό του αρχιλοχία; Καταλαβαινει η πελατειακή πολιτική, διότι περί αυτού πρόκειται εν όψη εκλογών, ότι απαξιώνονται αξιωματικοι με ο,τι αυτό συνεπάγεται. Μέγιστη ντροπη στο βωμό της κάλπης.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:57 | Τσουκαλίδης Νικόλαος

    Ως Επαγγελματίας Οπλίτης ζητάω να συμπεριληφθεί εντός νομοσχεδίου προς επίλυση το συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών σύμφωνα με την επίσημη πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ.
    https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1165-epomeno-dynato-stoixima-pomens-vathmologiki-ekseliksi-monimopoiithenton-ypkskon-proelefsis-ep-op

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:10 | Θοδωρής

    Ως Επαγγελματίας Οπλίτης ζητάω να συμπεριληφθεί εντός νομοσχεδίου προς επίλυση το συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών σύμφωνα με την επίσημη πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ.

    https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1165-epomeno-dynato-stoixima-pomens-vathmologiki-ekseliksi-monimopoiithenton-ypkskon-proelefsis-ep-op

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:32 | Συμεών

    Ως επαγγελματίας οπλίτης, ζητώ το δικαίωμα να μπορώ να συνταξιοδοτηθώ από την εργασία μου με πλήρη σύνταξη.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:20 | Θοδωρής

    Ως Επαγγελματίας Οπλίτης ζητάω να συμπεριληφθεί εντός νομοσχεδίου προς επίλυση το συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών σύμφωνα με την επίσημη πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ.

    https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1165-epomeno-dynato-stoixima-pomens-vathmologiki-ekseliksi-monimopoiithenton-ypkskon-proelefsis-ep-op

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:49 | Γ.Λ.

    Ως Εθελοντής Μακράς Θητείας, θεωρώ ότι το άρθρο κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Ο επιπλέον καταληκτικός και αποστρατευτικός βαθμός, δεν εξομοιώνει τους ΕΜΘ με τις Εθελόντριες, αλλά κλείνει την ψαλίδα περισσότερο. Δυστυχώς όμως και σε αυτή τη ρύθμιση απουσιάζει η επιβράβευση των ΕΜΘ πτυχιούχων ΑΕΙ όπως αντίστοιχα συμβαίνει στους ΑΣΣΥ πτυχιούχους ΑΕΙ. Πρέπει να προβλεφθεί ένας επιπλέον καταληκτικός βαθμός για τους ΕΜΘ πτυχιούχους ΑΕΙ σε σχέση με τους ΕΜΘ μη πτυχιούχους ΑΕΙ. Αυτή δεν είναι μια εμφύλια τοποθέτηση, αλλά θα είναι η έμπρακτη επιβράβευση όσων μόχθησαν περισσότερο και πιστοποιήθηκαν από Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Άλλωστε την ίδια ακριβώς πρακτική και σωστά κατά τη γνώμη μου, ακολουθεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τους συναδέλφους ΑΣΣΥ πτυχιούχους ΑΕΙ σε σχέση με τους ΑΣΣΥ μη πτυχιούχους ΑΕΙ. Το πτυχίο ΑΕΙ δεν είναι κάτι που πρέπει να επιβραβεύεται ανάλογα με την προέλευση του κατόχου του. Ισονομία και δικαιοσύνη για όλους τους ΑΕΙ ΑΣΣΥ, ΕΜΘ και ΕΠΟΠ. Ένας επιπλέον αποστρατευτικός βαθμός για όλους χωρίς εξαιρέσεις. Το πτυχίο ΑΕΙ δίνει την υπεραξία και όχι η προέλευση του κατόχου του.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:29 | Εμμανουήλ

    Ως Επαγγελματίας Οπλίτης ζητάω να συμπεριληφθεί εντός νομοσχεδίου προς επίλυση το συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών σύμφωνα με την επίσημη πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ.
    https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1165-epomeno-dynato-stoixima-pomens-vathmologiki-ekseliksi-monimopoiithenton-ypkskon-proelefsis-ep-op

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:57 | Θοδωρής

    6 Δεκεμβρίου 2022, 13:23 | Δημήτρης Μόνιμος ΣύνδεσμοςΩς Επαγγελματίας Οπλίτης ζητάω να συμπεριληφθεί εντός νομοσχεδίου προς επίλυση το συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών σύμφωνα με την επίσημη πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ.
    https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1165-epomeno-dynato-stoixima-pomens-vathmologiki-ekseliksi-monimopoiithenton-ypkskon-proelefsis-ep-opΑυτό είναι το σχόλιο μου!
    Όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει αντιγραφή.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:53 | Απόστολος Μπιλλιος

    Παρακαλώ να δοθεί άμεσα λύση στο συνταξιοδοτικό πρόβλημα του κόσμου των ΕΠΟΠ όπου και ανήκω,δίκαιη και βιώσιμη.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:10 | Βασιλης Ντ.

    Ελπίζω να δοθεί ο βαθμός του Υπολοχαγού και αντιστοίχων στα 32 έτη υπηρεσίας και να ρυθμιστεί ανάλογα και η μισθολογική αποκατάσταση με την μεταφορά στο β μισθολογικό κλιμάκιο για να έχει νόημα η όλη διαδικασία.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:06 | ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

    Να δοθεί λύση του προβλήματος της πρόωρης αποστρατείας των Επαγγελματιών Οπλιτών καταργώντας τις διατάξεις του αναχρονιστικού Ν.445/74, που αφορούν τα ηλικιακά όρια.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:16 | Γεώργιος Μαντζουνεας

    Ως επαγγελματίας οπλίτης επιθυμώ την λυση του συνταξιοδοτικού προβληματος συμφωνα με το αντίστοιχο των ΕΜΘ.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:04 | Σπύρος Ρούσσινος

    Συγχαρητήρια για την πολιτική απόφαση και εξορθολογισμό του βαθμολογικού και η οικονομική τακτοποίηση στο Β κλιμάκιο δίνει το αίσθημα δικαίου σε όλους και όλες τους ΕΜΘ γεγονός δε ότι στις επικείμενες εκλογές όποτε και αν είναι θα υπάρξει θετικό αντίκτυπο από τους ΕΜΘ και τις οικογένειες τους.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:44 | Nikos

    Μόνιμος ΣύνδεσμοςΩς Επαγγελματίας Οπλίτης ζητάω να συμπεριληφθεί εντός νομοσχεδίου προς επίλυση το συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών σύμφωνα με την επίσημη πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:23 | Δημήτρης

    Ως Επαγγελματίας Οπλίτης ζητάω να συμπεριληφθεί εντός νομοσχεδίου προς επίλυση το συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών σύμφωνα με την επίσημη πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ.
    https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1165-epomeno-dynato-stoixima-pomens-vathmologiki-ekseliksi-monimopoiithenton-ypkskon-proelefsis-ep-op

    Αυτό είναι το σχόλιο μου!
    Όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει αντιγραφή.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:39 | ΕΜΘ

    Δεν μας ενδιαφέρουν οι βαθμοί, δώστε μας αυτά που δικαιούμαστε. Σε όλα τελευταίοι, όσον αφορά τις πληρωμές και πρώτοι στη λάντζα (πολιτική προστασία).
    Δώστε το 6,67 για την 3ετια.
    Κάθε μέρα και ένας συνάδελφος «φεύγει» από άγχος και στρες.
    Ξέρουμε πως δεν μας θέλετε, δώστε κίνητρα να φύγουμε με αξιοπρέπεια και όχι στο φέρετρο.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:03 | Σ. Τ

    Ως επαγγελματίας οπλίτης επιθυμώ την λυση του συνταξιοδοτικού προβληματος συμφωνα με το αντίστοιχο των ΕΜΘ.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 12:04 | Τσιμπλιαρακη.Κ

    Παρακαλω πολυ για τις ενεργειες σας που αφορουν την επιλυση του προβλημστος ηλιακων οριων για την συνταξιοδοτηση των υπαξιωματικων των ενοπλων δυναμεων!

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 12:42 | Κωνσταντίνος Στάθης

    Ως επαγγελματίας οπλίτης αιτουμαι να συμπεριληφθεί εντός του Νομοσχεδιου η επίλυση το συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών οπλιτων συμφωνα με τις προτάσεις των ενώσεων.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 12:04 | Κωνσταντίνος Στάθης

    Ως επαγγελματίας οπλίτης αιτουμαι να συμπεριληφθεί εντός του Νομοσχεδιουπρος επίλυση το συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών οπλιτων συμφωνα με την επίσημη πρόταση των ενώσεων.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 12:10 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

    Ως Επαγγελματίας Οπλίτης ζητάω να συμπεριληφθεί εντός νομοσχεδίου προς επίλυση το συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών σύμφωνα με την επίσημη πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ.Ας δωθει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ λύση με την αποστρατεία των Επαγγελματιών Οπλιτών καταργώντας τα ηλικιακα όρια. Πρέπει να συμβαδισουμε με τα προαπαιτουμενα για να πάρουμε σύνταξη.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 12:35 | Γιωργος

    Να δοθεί λύση του προβλήματος της πρόωρης αποστρατείας των Επαγγελματιών Οπλιτών καταργώντας τις διατάξεις του αναχρονιστικό Ν.445/74, που αφορούν τα ηλικιακα όρια.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 12:07 | Παπαδόπουλος Δημήτρης

    Ως Επαγγελματίας Οπλίτης ζητάω να συμπεριληφθεί εντός νομοσχεδίου προς επίλυση το συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών σύμφωνα με την επίσημη πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ.
    https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1165-epomeno-dynato-stoixima-pomens-vathmologiki-ekseliksi-monimopoiithenton-ypkskon-proelefsis-ep-op

    Αυτό είναι το σχόλιο μου!
    Όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει αντιγραφή.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 12:43 | Μάνος

    Ως Επαγγελματίας Οπλίτης ζητάω να συμπεριληφθεί εντός νομοσχεδίου προς επίλυση το συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών σύμφωνα με την επίσημη πρόταση της ΠΟΜΕΝ.και συμπεριλαμβάνεται και τα ένσημα προ κατάταξης.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 11:57 | Θοδωρης

    Ως Επαγγελματίας Οπλίτης ζητάω να συμπεριληφθεί εντός νομοσχεδίου προς επίλυση το συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών σύμφωνα με την επίσημη πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 11:06 | Παπαδόπουλος Χρήστος

    Ως Επαγγελματίας Οπλίτης αιτούμαι να συμπεριληφθεί εντός νομοσχεδίου προς επίλυση το συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών σύμφωνα με την επίσημη πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ καθώς και μία επίσημη απάντηση ως προς τον λόγο που δεν συμπεριλαμβάνεται στο παρόν νομοσχέδιο

    https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1165-epomeno-dynato-stoixima-pomens-vathmologiki-ekseliksi-monimopoiithenton-ypkskon-proelefsis-ep-op

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 11:24 | Αστέριος Ζουριάκας

    Ως Επαγγελματίας Οπλίτης ζητάω να συμπεριληφθεί εντός νομοσχεδίου προς επίλυση το συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών σύμφωνα με την επίσημη πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ.
    https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1165-epomeno-dynato-stoixima-pomens-vathmologiki-ekseliksi-monimopoiithenton-ypkskon-proelefsis-ep-op

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 11:13 | Ιωάννα Παπακωνσταντίνου

    Ως Επαγγελματίας Οπλίτης ζητάω να συμπεριληφθεί εντός νομοσχεδίου προς επίλυση το συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών σύμφωνα με την επίσημη πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 11:17 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΡΑΓΓΟΥΔΗΣ

    Ως Επαγγελματίας Οπλίτης ζητάω να συμπεριληφθεί εντός νομοσχεδίου προς επίλυση το συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών σύμφωνα με την επίσημη πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 11:58 | Βασίλειος Τ.

    Ως Επαγγελματίας Οπλίτης ζητάω να συμπεριληφθεί εντός νομοσχεδίου προς επίλυση το συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών σύμφωνα με την επίσημη πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ.
    https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1165-epomeno-dynato-stoixima-pomens-vathmologiki-ekseliksi-monimopoiithenton-ypkskon-proelefsis-ep-op

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 11:40 | ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

    Παρακαλώ πολύ όπως μεριμνήσετε και για την εξέλιξη και σταδιοδρομία των Επαγγελματιών Οπλιτών(ΕΠ.ΟΠ.) καθώς είναι ένας πανομοιότυπος θεσμός πρώτον και δεύτερον είναι ένα σημαντικό θέμα που αφορά και προβληματίζει μεγάλο μέρος των ΕΠ.ΟΠ.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 11:29 | Σπυρος τογγιαλιδης

    Ως Επαγγελματίας Οπλίτης ζητάω να συμπεριληφθεί εντός νομοσχεδίου προς επίλυση το συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών σύμφωνα με την επίσημη πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ.
    https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1165-epomeno-dynato-stoixima-pomens-vathmologiki-ekseliksi-monimopoiithenton-ypkskon-proelefsis-ep-op

    Αυτό είναι το σχόλιο μου!
    Όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει αντιγραφή.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 11:12 | Αλέξανδρος

    Καλημέρα σας. Ελπίζω να δοθεί ο βαθμός του Υπολοχαγού και αντιστοίχων στα 32 έτη υπηρεσίας και να ρυθμιστεί ανάλογα και η μισθολογική αποκατάσταση με την μεταφορά στο β μισθολογικό κλιμάκιο για να έχει νόημα η όλη διαδικασία.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 11:05 | Γιωργος

    Ως Επαγγελματίας Οπλίτης ζητάω να συμπεριληφθεί εντός νομοσχεδίου προς επίλυση το συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών σύμφωνα με την επίσημη πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ.
    https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1165-epomeno-dynato-stoixima-pomens-vathmologiki-ekseliksi-monimopoiithenton-ypkskon-proelefsis-ep-op

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 11:15 | Δευκαλίων

    Λοιπόν παιδιά για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα των ΕΜΘ….πρόκειται για παιδιά του κομματικού σωλήνα και θα φτάσουν ψηλά….όπως και οι ΕΠΟΠ αργότερα…Σε βάρος βέβαια όλων όσων μόχθησαν να μπούν με την αξία τους μέσω πανελληνίων… Προτείνεται λοιπόν να φθάνουν μέχρι το βαθμό του ταξιάρχου!!!