Άρθρο 51: Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

1. Το Προεδρικό Διάταγμα 28 του 2014 (Α’ 48) με τίτλο «Μεταθέσεις υπεράριθμων εκπαιδευτικών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» καταργείται.

  • 24 Ιουνίου 2015, 12:57 | Ελένη

    Συμφωνώ και με τη συνάδελφο Ανατολή Τζιβανίδου (σχόλιο 23-6-2015) που εκφράζει την αναγκαιότητα να γίνεται ενιαία η εξέταση των κοινών ειδικοτήτων είτε για μετάθεση είτε για απόσπαση. Χρόνια παρατηρείται η μεγάλη αδικία:
    Α/θμιος π.χ. ΠΕ06 να παίρνει απόσπαση ή μετάθεση στον τόπο συμφερόντων του με π.χ. 50 μόρια και την ίδια χρονιά συνάδελφος Β/θμιας της ίδιας ειδικότητας με 120 μόρια, να αποκλείεται από το αντίστοιχο ΠΥΣΔΕ!
    Μπορεί πολύ εύκολα να αλλάξει ο νόμος αλλά είναι τόσα τα συγκρουόμενα συμφέροντα που τελικά δεν ξέρω αν θα το κάνετε κύριε υπουργέ. Τί εννοώ:
    ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΘΑ ΣΥΜΠΛΩΡΩΝΟΥΝ ΩΡΕΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΟΙ ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ κλπ

  • 24 Ιουνίου 2015, 10:08 | Matina

    η εγκύκλιος των μετάθεσεων στα Μουσικά Σχολεία για τους μουσικούς είναι πρόχειρη και δεν εξυπηρετεί την δίκαιη και αντικειμενική επιλογή των καθηγητών για τους παρακάτω λόγους:
    1. Για τις μεταθέσεις στα Μουσικά Σχολεία δεν έχει καθοριστεί από την εγκύκλιο μεταθέσεων καμία απολύτως μοριοδότηση για το κάθε Πανεπιστημιακό πτυχίο, πτυχίο Ωδείου που καταθέτει κάθε υποψήφιος, τα λοιπά προσόντα όπως οι επιστημονικές δημοσιευσεις, τα βραβεία σε Μουσικούς διαγωνισμούς, η συμμετοχή σε σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Όλα αυτά λοιπόν δεν μπορούν να δώσουν αντικειμενικά αποτελέσματα στις μεταθέσεις. Η εκγύκλιος όπως λειτουργεί τόσα χρόνια και με αυτά που ζητάει δίνει αυθαίρετη δύναμη επιλογής στην καλλιτεχνική επιτροπή η οποία αποφασίζει ποιος μετατίθεται και ποιος όχι. Είναι απαράδεκτο στην εποχή που ζούμε να ισχύει αυτός ο τριτοκοσμικός τρόπος επιλογής των υποψηφίων. Επίσης θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να συνυπολογίζονται όλα τα πρόσθετα προσόντα προς τα διδασκόμενα μαθήματα σε ένα μουσικό σχολείο και όχι μόνο αυτά που καλύπτουν την εκάστοτε οργανική θέση, διότι τα μουσικά σχολεία έχουν πολλά κενά κάθε χρόνο και η επιλογή καθηγητών που μπορούν να είναι ευέλικτοι προς τη διδασκαλία διαφόρων αντικειμένων θα ήταν προς όφελος των μαθητών όσο και του κράτους. Δυστυχώς αυτό γίνεται άτυπα και διδάσκονται μαθήματα από εκπαιδευτικούς που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις (π.χ. μάθημα «Διεύθυνση χορωδίας» είναι αυτό που διδάσκουν όλοι απλά για να συμπληρώσουν το ωράριό τους).
    2. Στα αποτελέσματα των μεταθέσεων δεν αναγράφονται πουθενά τα προσόντα όσων ικανοποιήθηκαν οι μεταθέσεις, ΟΥΤΕ τα μόρια τους. Δεν αναγράφεται καν εάν είναι ΠΕ ή ΤΕ μουσικής. Μπορεί η εγκύκλιος να μην έχει καθορίσει μόρια, όφειλα όμως να εκθέσουν τα προσόντα των εκπαιδευτικών που επιλέχθηκαν για τις μεταθέσεις.
    3. Στην ίδια εγκύκλιο στα προαπαιτούμενα προσόντα για την αποδοχή της αίτησης μετάθεσης στα Μουσικά Σχολεία υπάρχει η παρακάτω απαράδεκτη ασάφεια: «Τεκμηριωμένη ενασχόληση με το προς διδασκαλία μάθημα τουλάχιστον πέντε ετών”. Τι εννοείται ακριβώς με τον όρο «ενασχόληση» και πως αυτό μπορεί να τεκμηριωθεί για να γίνει αποδεκτό από την καλλιτεχνική επιτροπη. Θα σας απαντήσω: εάν εξαιρέσουμε την εθελοντική εργασία την οποία όλοι έχουμε προσφέρει κατα καιρούς σε οργανισμούς και όπου μας ζητήθηκε (και για την οποία δεν έχουμε σχεδόν πάντα κάποια τεκμηρίωση), η τεκμηριωμένη ενασχόληση μπορεί να προέλθει από την εργασία στα Μουσικά Σχολεία (στα οποία όμως δεν μας παίρνουν γιατί πρέπει από πριν να έχουμε αυτή την ενασχόληση) ή από τα ιδιωτικά Ωδεία της χώρας. Το συμπέρασμα είναι για άλλη μία φορά ότι οι μεταθέσεις στο Δημόσιο Σχολείο έχουν ως προαπαιτούμενο προσόν την εργασία στην ιδιωτική και μάλιστα στην αδιαβάθμητη ιδιωτική μουσική εκπαιδευση της χώρας. Αυτή η πρόταση είναι απολύτως αυθαίρετη και θα έπρεπε να καταργηθεί γιατί όλοι αποδεικνυουμε τόσο με τις σπουδές μας όσο και με τη γενικότερη δράση και την παιδαγωγική μας επάρκεια ότι έχουμε τα προσόντα για αυτές τις θέσεις. Μπορεί με αυτή την ασάφεια της εγκυκλίου να ακυρωθεί ένας κάτοχος Πανεπιστημιακού Πτυχίου και να προτιμηθεί κάποιος ο οποίος απλά έχει αυτή την τεκμηριωμένη ενασχόληση όπως η καλλιτεχνική επιτροπή την ορίζει κάθε φορά. Η ύπαρξη της καλλιτεχνικής επιτροπής κάνει από μόνο του μη αντικειμενικά τα κριτήρια επιλογής των μουσικών.

  • 24 Ιουνίου 2015, 08:32 | Ματίνα

    Σχετικά με τις μεταθέσεις των ειδικοτήτων μουσικής στα Μουσικά Σχολεία της χώρας απαιτείται να αλλάξει τώρα η απαράδεκτη εγκύκλιος. Για χρόνια ολόκληρα με τις ευλογίες των καλλιτεχνικών επιτροπών δεν έχουν καθοριστεί αντικειμενικά κριτήρια με θέσπιση και ορισμό μορίων για το σύνολο των προσόντων. Αντιθέτως επικρατεί η άποψη μιας επιτροπής η οποία βασιζόμενη σε ασάφειες της εγκυκλίου διορίζει αυτούς που θέλει. Η συγκεκριμένη εγκύκλιος εξυπηρετεί κυρίως συμφέροντα των ιδιωτικών ωδείων και πάντα ως κύριο μέλημα της είναι τα πτυχία των αδιαβάθμητων Ωδείων και όχι τα Πανεπιστημιακά. Αποτέλεσμα είναι ικανότατοι μουσικοί με πολυετής σπουδές τόσο στα Ωδεία της χώρας όσο και στο εξωτερικό να αποκλείονται από τις μεταθέσεις.
    Συγκεκριμένα:
    1. Στα αποτελέσματα των μεταθέσεων των μουσικών ειδικοτήτων δεν αναγράφεται πουθενά τα προσόντα όσων ικανοποιήθηκαν οι μεταθέσεις και τα αντίστοιχα μόριά τους. Δεν αναγράφεται καν εάν είναι ΠΕ ή ΤΕ.
    2. Πρωτοφανές για τις μεταθέσεις στα Μουσικά Σχολεία δεν έχει δοθεί καμία απολύτως διευκρίνηση στην εγκύκλιο για τη μοριοδότηση κάθε πτυχίου που καταθέτει κάθε υποψήφιος, τα λοιπά προσόντα όπως οι δημοσιευσεις, τα βραβεία σε Μουσικούς διαγωνισμούς, η συμμετοχή σε σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Όλα αυτά λοιπόν δεν μπορούν να δώσουν αντικειμενικά αποτελέσματα στις μεταθέσεις.
    3. Η εκγύκλιος όπως λειτουργεί τόσα χρόνια και με αυτά που ζητάει δίνει αυθαίρετη δύναμη επιλογής στην καλλιτεχνική επιτροπή η οποία αποφασίζει ποιος μετατίθεται και ποιος όχι.
    4. Στην εγκύκλιο ξεκάθαρα απαιτούνται προσόντα τα οποία έχουν αποκτηθεί στα Ελληνικά Ωδεία τα οποία είναι αδιαβάθηματα.
    4. Ως προαπαιτούμενα προσόντα για την αποδοχή της αίτησης μετάθεσης στα Μουσικά Σχολεία υπάρχει ως απαιτούμενο η παρακάτω ασάφεια: «Τεκμηριωμένη ενασχόληση με το προς διδασκαλία μάθημα τουλάχιστον πέντε ετών”. Τι εννοείται ακριβώς με τον όρο «ενασχόληση» και πως αυτό μπορεί να τεκμηριωθεί για να γίνει αποδεκτό από την καλλιτεχνική επιτροπη. Θα σας απαντήσω: εάν εξαιρέσουμε την εθελοντική εργασία την οποία όλοι έχουμε προσφέρει κατα καιρούς σε οργανισμούς και όπου μας ζητήθηκε (και για την οποία δεν έχουμε σχεδόν πάντα κάποια τεκμιρίωση), η τεκμηριωμένη ενασχόληση μπορεί να προέλθει από την εργασία στα Μουσικά Σχολεία (στα οποία όμως δεν μας παίρνουν γιατί πρέπει από πριν να έχουμε αυτή την ενασχόληση) ή από τα ιδιωτικά Ωδεία της χώρας. Το συμπέρασμα είναι για άλλη μία φορά ότι οι μεταθέσεις στο Δημόσιο Σχολείο έχουν ως προαπαιτούμενο προσόν την εργασία στην ιδιωτική και μάλιστα στην αδιαβάθμητη ιδιωτική μουσική εκπαιδευση της χώρας. Αυτή η πρόταση είναι απολύτως αυθαίρετη και θα έπρεπε να καταργηθεί γιατί όλοι αποδεικνυουμε τόσο με τις σπουδές μας όσο και με τη γενικότερη δράση και την παιδαγωγική μας επάρκεια ότι έχουμε τα προσόντα για αυτές τις θέσεις. Μπορεί με αυτή την ασάφεια της εγκυκλίου να ακυρωθεί ένας κάτοχος Πανεπιστημιακού Πτυχίου και να προτιμηθεί κάποιος ο οποίος απλά έχει αυτή την τεκμηριωμένη ενασχόληση όπως η καλλιτεχνική επιτροπή ορίζει.
    6. Η ύπαρξη της καλλιτεχνικής επιτροπής κάνει από μόνο του μη αντικειμενικά τα κριτήρια επιλογής των μουσικών και θα ήταν εύλογη η κατάργησή της.

    Παρακαλώ λοιπόν για τη δημιουργία μιας πιο δίκαιης και προσεχτικά μελετημένης εγκυκλίου μεταθέσεων στα Μουσικά σχολεία. Δεν είναι δυνατόν να καταθέτουμε ένα φάκελο εκατοντάδων σελίδων και στο τέλος να υπερισχύουν οι ασάφειες και οι γνωμοδοτήσεις μιας απολύτως υποκειμενικής καλλιτεχνικής επιτροπής.

  • 23 Ιουνίου 2015, 22:20 | Θεόφιλος

    Όσον αφορά τις μεταθέσεις – τοποθετήσεις πρέπει οι εκπ/κοί που έχουν αναπηρία 67% και άνω ή είναι γονείς παιδιών με αναπηρία 67% και άνω να υπάγονται σε ειδική κατηγορία και να τοποθετούνται κατά προτεραιότητα.

  • 23 Ιουνίου 2015, 20:42 | G. Anagnostopoylos

    Αιτούμαστε, να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις στα Πειραματικά ή να πάρουν 5ετή θητεία κατά προτεραιότητα στα σχολεία, που είχαν οργανική θέση πριν το 2011, όσοι είχαν οργανική θέση ως το 2011 στα Πειραματικά αφού είχαν επιλεγεί βάσει προσόντων Μεταπτυχιακά Διδακτορικά και α) διαφώνησαν με τον Νόμο Διαμαντοπούλου, β) είτε δεν αξιολογήθηκαν σκοπίμως, γ )είτε δεν υπέβαλλαν φάκελο αξιολόγησης, είτε δ) αν και κατέθεσαν φάκελο αξιολόγησης η αξιολόγησή τους «διεκόπη» παράνομα από την πρώην φασιστική ΔΕΠΠΣ, με παράνομη απόφαση της ΔΕΠΠΣ, – όπως έγινε με την δική μου περίπτωση – , είτε ε) αν και αξιολογήθηκαν για 5ετη θητεία παραιτήθηκαν μετά από «παράνομες πιέσεις, bullying» των Διευθυντών της φασιστικής δεξιάς εναντίον των δημοκρατικών… ενώ αυτοί που πήραν 5ετή θητεία με τον Νόμο Διαμαντοπούλου είχαν λιγότερα προσόντα από τους διωχθέντες…
    Παρατήρηση. Εφόσον με τον νέο νόμο καταργούνται τα «Πρότυπα Πειραματικά» και χωρίζονται σε «Πρότυπα» και Πειραματικά», ουσιαστικά καταργείται και η 5ετής θητεία, όσων εκπαιδευτικών, είχαν επιλεγεί για τα σχολεία αυτά – όπως είχε καταργηθεί η οργανική θέση όσων είχαν οργανική θέση ως το 2011 – και πρέπει να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις, όσοι εκπαιδευτικοί είχαν οργανική πριν το 2011 ή να πάρουν 5ετή θητεία κατά προτεραιότητα στα νέα «Πειραματικά», όσοι είχαν οργανική θέση σε αυτά, πριν το 2011.
    Λύση μπορεί να δώσει το άρθρο Άρθρο 14 του Νόμου 4327/15 “Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις”, αφού τροποποιηθεί ως εξής. Ιδρύεται ξεχωριστός πίνακας εκπαιδευτικών με αίτησή τους, με ευθύνη της ΔΕΠΠΣ σύμφωνα με το άρθρο Άρθρο 12, γ, του παρόντος νόμου, από τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούσαν με οργανική θέση στο Πειραματικά πριν τον νόμο 3966/2011 και για οποιοδήποτε λόγο χάσανε την οργανική τους θέση. Για κάθε κενό που προκύπτει στα Πειραματικά σχολεία προ6 20115, ηγούνται οι εκπαιδευτικοί αυτής της λίστας οι οποίο τοποθετούνται με δική τους αίτηση κατά προτίμηση στο Πειραματικό που υπηρετούσαν και μετά επιλέγονται οι εκπαιδευτικοί από την λίστα με τους αναπληρωτές των Πειραματικών και Προτύπων ή τους ωρομίσθιους των απλών σχολείων.

  • 23 Ιουνίου 2015, 14:04 | Ανατολή Τζιβανίδου

    Είμαι εκπαιδευτικός ΠΕ11 και έχω μεταταγεί από το ΠΥΣΔΕ όπου ήμουν πλεονάζουσα στο ίδιο ΠΥΣΠΕ. Για 12 ολόκληρα χρόνια δεν κατάφερα να πάρω μετάθεση ούτε αμοιβαία γιατί είχα χάσει την οργανική μου και αποσπάσεις πάντα μετά από πολλές ενστάσεις (άδεια άνευ αποδοχών ..).Συμφωνώ με την τοποθέτηση του συναδέλφου Αχιλλέα από τις 21-06 2015, ότι πρέπει να γίνεται ενιαία η εξέταση των κοινών ειδικοτήτων είτε για μετάθεση είτε για απόσπαση. Επίσης πιστεύω ότι τα μόρια συνυπηρέτησης θα πρέπει να προσμετρούνται σε όλες τις επιλογές μας όχι μόνο για την περιοχή εργασίας του συζύγου (κυρίως στην απόσπαση), γιατί ακόμη και 150 χιλιόμετρα διανύουμε καθημερινά για να βρεθούμε στο σπίτι και την οικογένειά μας. Επίσης το θεωρώ αδιανόητο να μην δικαιούνται σύζυγοι εκπαιδευτικοί στο ίδιο Υπουργείο δικαίωμα συνυπηρέτησης de Facto και να προηγούνται οι ένστολοι κλπ. Η μικρή μοριοδότηση δεν λύνει το πρόβλημα στις αποσπάσεις.

  • 23 Ιουνίου 2015, 01:12 | Μαρία

    Θα ήθελα να αναφερθώ στο θέμα της διαφορετικής μοριοδότησης που υπάρχει μεταξύ κοινών εκπαιδευτικών περιοχών στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης που δημιουργεί φοβερές ανισότητες στους εκπαιδευτικούς που μετατάχθηκαν από την Β/Θμια στην Α/θμια Εκπ/ση.Με ποια λογική δηλαδή το Δημοτικό σχολείο Βαρθολομιού Ηλείας, Τραγανού, Γαστούνης, Αρχ. Ολυμπίας που βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την έδρα του νομού δηλ. τον Πύργο μοριοδοτούνται με ένα μόριο,όσο και η έδρα του νομού!!!! Ενώ στην Β/θμια υπάρχει λογικά μια αύξουσα βαθμίδα που δίνει στον Πύργο 2 μόρια, στην Αμαλιάδα 3, στην Αρχ. Ολυμπία 4, στο Βαρθολομιό κ στο Τραγανό 5 και ούτω καθεξής. Τι παραλογισμός είναι αυτός που επικρατεί στην μοριοδότηση που ισχύει στην Α/θμια? Είναι δυνατόν το δημοτικό σχολείο Αρχ. Ολυμπίας που βρίσκεται δίπλα στο αντίστοιχο γυμνάσιο να μοριοδοτείται με 1 ΜΟΝΟ μόριο και το γυμνάσιο με 4 μόρια??? Επικρατούν διαφορετικές συνθήκες διαβίωσης στη συγκεκριμένη περιοχή μεταξύ Α/θμιων και Β/θμιων συναδέρφων? Και υπάρχουν και πολλά άλλα παραδείγματα και σε άλλες ηπειρωτικές κατά το πλείστον περιοχές. Με την εξομοίωση δε των μορίων μας με αυτά της Α/θμιας και δεδομένου ότι δεν έχουμε υπηρετήσει όλοι στις ΙΔΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, έχουμε χάσει πολλοί από μας μέχρι και 30 μόρια με αποτέλεσμα οι κόποι μας να εξανεμίζονται από μια απλά λογιστική πράξη και με συνέπεια την άδικη διαφοροποίηση της σειράς μας στους πίνακες βάσει των οποίων διεκδικούμε την τοποθέτησή μας στα σχολεία προτίμησής μας. Αφού πλέον με τον Καλλικράτη είναι κοινές οι εκπαιδευτικές περιοχές στην Α/θμια και στην Β/θμια θα πρέπει να υπάρξει επίσης και η ίδια μοριοδότηση των κοινών περιοχών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης για να αρθούν οι αδικίες που η διαφορετική μοριοδότηση έχει δημιουργήσει στις πέντε μη κοινές ειδικότητες των μεταταγμένων συναδέρφων ΠΕ05, 07, 08, 19-20, ΠΕ32, αφού συγκρίνονται μόνο μεταξύ τους ανά ειδικότητα στις τοποθετήσεις και ως ΝΕΕΣ ειδικότητες, μη προυπάρχουσες δεν αδικούν κανένα αλλά αδικούνται συγκρινόμενοι μόνο μεταξύ τους.Ενιαία μοριοδότηση σύμφωνα με τα πιο λογικά μόρια της Β/θμιας θα έλυνε το πρόβλημα με ακύρωση της καθόλα άδικης αλλαγής των μορίων τους που με κόπο απέκτησαν εργαζόμενοι για πολλά χρόνια στα σχολεία της Β/Θμιας, όπου τότε ανήκαν.

  • Με τις β΄αναθέσεις μειώνονται φαινομενικά τα κενά (λειτουργικά και οργανικά) των βασικών ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα να αδικούνται όχι μόνο οι τακτικοί (λιγότερες μεταθέσεις), αλλά και οι αδιόριστοι συνάδελφοι αυτών των ειδικοτήτων, διότι ‘λιγότερα’ κενά συνεπάγονται λιγότερους διορισμούς, εκτός αν αυτός είναι ο σκοπός.
    (Ως προς το θέμα της επιστημονικής και διδακτικής δεοντολογίας των β΄ αναθέσεων θα επανέλθω, με άλλο σχόλιο).

  • 22 Ιουνίου 2015, 21:13 | Δέσποινα

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

    Είμαι εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ 05 Γαλλικής Φιλολογίας. Για μια ακόμη χρονιά δεν έγιναν στον κλάδο μου μεταθέσεις με αποτέλεσμα για μια ακόμη χρονιά να βρίσκομαι εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τον μόνιμο τόπο κατοικίας μου με όλες τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται για τη ζωή μου. Τα δεδομένα των τελευταίων ετών από το 2009 και εφεξής όπου δεν γίνονται μεταθέσεις στον κλάδο μου, μας αποκλείουν από οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή που θα μπορούσε να μας βοηθήσει. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με το καθεστώς των υποχρεωτικών μετατάξεων που κάτω από θολές διαδικασίες μετακινήθηκαν στα αστικά κέντρα άτομα με πολύ χαμηλά μόρια τη στιγμή που πολλοί από εμάς έχουμε πάνω από 80, 90 και 100 μόρια και βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι σε απομακρυσμένα μέρη έχει οδηγήσει σε τεράστιες ανισορροπίες και αδικίες. Οι υποχρεωτικές μετατάξεις ήδη από την αρχική πρόσκληση (γιατί δεν επρόκειτο για συγκεκριμένη εγκύκλιο) του καλοκαιριού του 2013 ήταν θολή με τεράστιες ανακρίβειες και σκοτεινά σημεία δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση μια διαφανή διαδικασία άξια των κόπων μας και των αξιών που πρέπει να πρεσβεύει το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Θα ήταν δίκαιο και μια ένδειξη ότι στο κράτος μας υπάρχει τελικά ελπίδα για το δίκαιο και το σωστό, εάν ανακληθούν όλες και γίνει η διαδικασία εκ νέου με συγκεκριμένη εγκύκλιο που δίνει το δικαίωμα σε όλους μας να συμμετάσχουμε. Ελπίζοντας ότι θα αρθούν οι αδικίες που προκάλεσε η διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων και προσμένοντας με αγωνία την ικανοποίηση και στον κλάδο ΠΕ 05 Γαλλικής Φιλολογίας μεταθέσεων καθώς βρισκόμαστε πια σε απόγνωση.

  • 22 Ιουνίου 2015, 20:11 | Ελένη

    Θεωρώ δίκαιο τα κενά των μεταθέσεων σε νομούς που έχουν πολλούς πλεονάζοντες από συγκεκριμένες ειδικότητες να υπολογίζονται ως εξής:
    Π.χ. ειδικότητα ΠΕ06 στην Α’ Αθήνας:
    1. Υπολογίζονται υπεραριθμίες και εκπαιδευτικοί στη διάθεση της Β/θμιας
    2. Υπολογίζονται κενά ΠΕ06 στην αντίστοιχη πρωτοβάθμια.
    3. Από τα κενά της Α/θμιας Α’ Αθήνας να αφαιρέσουμε τους υπεράριμθμους και διαθεσίτες στη Β/θμια Α’ Αθήνας (κενα Α/θμιας-υπεράριθμοι και διαθεσίτες Β/θμιας Α’ Αθήνας)
    4. Τις υπόλοιπες θέσεις να τις δώσουμε για μεταθέσεις.

    ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ

    Σε περίπτωση που το θέμα αντιμετωπιστεί μονόπλευρα(δηλαδή αν κοιτάξουμε μόνο τα κενά της Α/θμιας και τα γεμίσουμε με μεταθέσεις) οι συνάδελφοι της Βθμιας θα αναγκαστούν σε υποχρεωτική απόσπαση εντός ή και εκτός περιφέρειας!
    Μερικοί ισχυρίζονται ότι «αυτοί είναι ήδη μέσα στην πόλη γιατί φωνάζουν;»
    Αν το θέμα δεν αντιμετωπιστεί με βάση την παραπάνω πρόταση θα φτάσουμε κύριε υπουργέ στο σημείο εμείς που είμαστε εντός πόλης να βγούμε εκτός, ώστε αυτοί που είναι εκτός να μπουν εντός!

    Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι ο τρόπος που γίνονται οι τοποθετήσεις μετά τις μεταθέσεις να έχει ΠΡΩΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΕΤΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ.
    Κι αυτό κύριε υπουργέ γιατί παρατηρείται ένα πολύ άδικο φαινόμενο που γίνεται εδώ και χρόνια. Θα φέρω ένα παράδειγμα:
    1. Ο Α διορίστηκε σε εποχή που υπήρχαν πολλά κενά στον κλάδο π.χ. ΠΕ06
    2. ως εκ τούτου μετά από λίγα χρόνια μετατέθηκε σε περιζήτητη περιοχή με π.χ. 50 μόρια.
    3. Λόγω έλλειψης οργανικών τέθηκε στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ.
    4. Στην περιζήτητη περιοχή όμως που πήρε μετάθεση παίρνει ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΟΡΙΟ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ.
    5. Από την άλλη ο Β διορίστηκε σε εποχή που δεν υπήρχαν πολλά κενά ΠΕ06 και υπηρέτησε ήθελε δεν ήθελε σε κάποιο νησί μαζεύοντας μόρια.
    6. Έρχεται λοιπόν η μέρα που έρχεται κι αυτός με μετάθεση στο ίδιο περιζήτητο ΠΥΣΔΕ.
    7. Λόγω του ότι έχει μαζέψει όμως ένα σκασμό μόρια στο νησί ο Β παίρνει πρώτος οργανική και ο Α μένει πάλι να περιμένει υπομονετικά τη σειρά του που φυσικά με αυτό το σύστημα ΔΕ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΠΟΤΕ!!(Ξέχωρα που ο Β δεν ξέρουμε αν ήταν όλα αυτά τα χρόνια στο νησί ή ήταν με απόσπαση σε κάποιο γραφείο και απλώς έπαιρνε τα μόρια…)

  • 22 Ιουνίου 2015, 17:34 | Τάσος

    Για να γίνει το σύστημα πιο ευέλικτο θα πρέπει να επεκταθούν οι αναθέσεις σε όλες τις ειδικότητες και αυτό να έχει επίπτωση στο σύστημα μεταθέσεων, τοποθετήσεων και κάλυψης ωποχρεωτικού ωραρίου. Υπάρχουν κλάδοι που ενω δεν διδάσκονται ούτε μια ώρα στο βασικό τους πτυχίο μαθήματα που τα έχουν α’ ανάθεση, παίρνουν μεταθέσεις και εξελίσονται υπηρεσιακά μια χαρά. Να γίνει και δω αυτό που ισχύει στην Ευρώπη, όπου οι διδάσκοντες έχουν 2 ΙΣΟΤΙΜΕΣ ειδικότητες, μια βασική και μια απο επιμόρφωση. Εδω έχουμε ήδη εκπαιδευτικούς με 2 πτυχία, αλλά μία μόνο βασική ανάθεση. Τόσο δύσκολο είναι, ή δεν μας ενδιαφέρει πια η Ευρώπη ;

  • 22 Ιουνίου 2015, 13:57 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β.

    Η νέα κυβέρνηση πρέπει να αποκαταστήσει τις όποιες αδικίες υφίστανται οι πολύτεκνες οικογένειες.
    Οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να τοποθετούνται και να μετατίθενται κατά προτεραιότητα και να μην κρίνονται υπεράριθμοι εφόσον έχουν και ένα προστατευόμενο τέκνο. Άλλωστε είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς ότι οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί είναι ελάχιστοι και συγχρόνως είναι άδικο πολύτεκνες οικογένειες να μοιράζονται σε δύο ή και περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα με τρομακτικό οικονομικό και οικογενειακό κόστος.

  • 22 Ιουνίου 2015, 12:25 | Ελευθέριος

    Ευχαριστούμε που μας δίνετε την ευκαιρία να σας ενημερώσουμε για μία αδικία που επιτελείται χρόνια εις βάρος των ειδικοτήτων:
    Χημικοί Μηχανικοί, Φυσικοί Ραδιοηλεκτρολόγοι, Νομικοί, Κοινωνιολόγοι.
    Ο λόγος είναι ότι τα ΠΥΣΔΕ ανά τη χώρα δίνουν οργανικά κενά μόνο σε Χημικούς, Φυσικούς, Οικονομολόγους αντίστοιχα, τη στιγμή που το βασικό μάθημα διδάσκεται σε Α ανάθεση και από τις δύο ανά περίπτωση ειδικότητες.
    Αυτή η αδικία ωθεί τις θιγόμενες ειδικότητες να καταφεύγουν σε δικηγόρους και δικαστήρια, δημιουργεί αναταραχή και συγκρούσεις στα σχολεία και υποβαθμίζει την ποιότητα της διδασκαλίας όταν προτιμούνται τρίτες ειδικότητες για να καλύψουν το μάθημα που έχει σε Α ανάθεση και ο Φυσικός Ραδιοηλεκτρολόγος (Φυσική) και ο Χημικός Μηχανικός (Χημεία) κλπ.
    Παρακαλούμε ενημερώστε ξεκάθαρα με εγκυκλίους , νόμους κλπ ότι οργανικά κενά μπορούν να καλυφθούν από όλες τις ειδικότητες που έχουν σε Α ανάθεση το μάθημα που δικαιολογεί την οργανική θέση.

    Με τιμή,

    Χημικός Μηχανικός,
    Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης.

  • 22 Ιουνίου 2015, 10:53 | ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΣ

    Στις τοποθετήσεις και μεταθέσεις των πολύτεκνων εκπαιδευτικών να τοποθετούνται και μετατίθενται κατά προτεραιότητα και να μην κρίνονται υπεράριθμοι εφόσον έχουν και ένα προστατευόμενο τέκνο.
    Για τον πολύτεκνο η κενή θέση μακριά από την οικογένεια είναι δώρο άδωρο αφού δεν θα μπορέσει ποτέ να πάει σε άλλη πόλη λόγω οικονομικών υποχρεώσεων και μεγάλων αναγκών που έχει η οικογένειά του.
    Αλλωστε και μέσα στο σύνταγμα η πολύτεκνη οικογένεια αντιμετωπίζεται ως ευπαθής ομάδα επίσης είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς ότι οι Πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί είναι ελάχιστοι, όπως και ότι το δημογραφικό είναι το υπ αριθμόν ένα Εθνικό μας θέμα.

  • 22 Ιουνίου 2015, 10:17 | ΔΗΜΗΤΡΑ

    Στις τοποθετήσεις και μεταθέσεις των πολύτεκνων εκπαιδευτικών να επανέλθει αυτό που ίσχυε προ Διαμαντοπούλου για τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς. Δηλ. να τοποθετούνται και μετατίθενται κατά προτεραιότητα και να μην κρίνονται υπεράριθμοι εφόσον έχουν και ένα προστατευόμενο τέκνο.
    Αλλωστε ειναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς ότι οι Πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί είναι ελάχιστοι, όπως και ότι το δημογραφικό είναι το υπ αριθμό ένα Εθνικό μας θέμα.

  • 22 Ιουνίου 2015, 07:10 | Μαρία

    Γιατί πρέπει να την πληρώνουν πάντα οι ειδικότητες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης; Γιατί είναι σαν να μην υπάρχουν; Γιατί σε κάποιες ειδικότητες (π.χ. μουσική) είναι άδεια όλη η Ελλάδα αλλά τα κενά είναι πάντα «λειτουργικά». Δεν θα έπρεπε κάποια στιγμή να ονομαστούν οργανικά; Πόσα χρόνια θα χρειαστούν ακόμα να περιμένουμε για να πάρουμε μια μετάθεση;

  • 21 Ιουνίου 2015, 22:34 | Μάνος Ελευθεριάδης

    Αξιότιμοι κύριοι,
    θερμή παράκληση να ξεκαθαρίσει το τοπίο ως προς τις ΚΟΙΝΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ μεταξύ διαφορετικών κλάδων. Σχολιάζεται, και δικαίως, από πολλούς σχολιαστές άλλωστε.
    α) Στα ΠΥΣΔΕ μαλώνουμε διαρκώς για το σε ποιον κλάδο θα δοθούν τα κενά, με υπομνήματα, αναφορές, ενστάσεις κτλ καθώς τα ΠΥΣΔΕ συνήθως από άγνοια δεν εφαρμόζουν την ίση κατανομή μεταξύ των ειδικοτήτων με κοινή ανάθεση, κάτι που γεννά αδικίες στην απόδοση οργανικών, θέσεων μεταθεσης, βελτιώσεων. Πρόταση : συνεξέταση ως προς τα μόρια των υποψήφιων για υπηρεσιακή μεταβολή που άνήκουν σε διαφορετικές ειδικότητες με κοινές αναθέσεις.
    β) Εντός σχολικής μονάδας, θα πρέπει να τηρείται η αρχαιότητα στην επιλογή μαθημάτων/ωρών, για τις κοινές αναθέσεις πάντα.

    Το θέμα εμφανίζεται πολύ συχνότερα απ΄ όσο νομίζουμε όλοι, και γεννά αδικίες.

    Ευχαριστώ

  • 21 Ιουνίου 2015, 19:59 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΝΤΕΛΑΚΗΣ

    σε μια εποχή που όλοι τα έχουν βάλλει με τους πολύτεκνους (βλέπετε οτι βάλλονται και με τις αποφάσεις των Δικαστών τώρα) πρέπει η Πολιτεία να πάρει αποφάσεις και να δούμε επιτέλους μέτρα κίνητρα (αφού χρήματα δεν υπάρχουν όπως μας λένε) τα οποία κάποιοι θα τα αρπάξουν (με την καλή την έννοια) με αποτέλεσμα και αυτοί να ωφεληθούν αλλά και η χώρα μας που τόσο έχει ανάγκη τις γεννήσεις νέων ψυχών.

    σε μια χώρα που οι Θάνατοι 59000 και οι γεννήσεις 39000 μέχρι 15/06/2015, άραγε τι να περιμένουμε;Ποιο είναι άραγε το μέλλον αυτής της χώρας ;
    στην Πορτογαλία πολύ πρόσφατα ο Δήμαρχος ενός εξαφανισμένου χωριού για να τονώσει τις γεννήσεις προσφέρει 5000 με τη γέννηση κάθε τέκνου!!!αν γίνει αυτό εδω στη χώρα μας και πάλι θα βρεθούν οι αντιρρησίες που θα πουν;MONO AYTOI ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ;ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ αγαπητοί συνέλληνες βρείτε τι θέλετε απο τον εαυτό σας, σταθμείστε τα πράγματα σκεπτόμενοι υγιώς και μην τα βάζετε με τους πολύτεκνους.

    Διορίζονται οι πολύτεκνοι στην εκπαίδευση (γιατί αυτοί να διορίζονται – εμεις τίποτε;) να καταργηθεί ο διορισμός τους και εγένετο….
    να μετατίθενται οι πολύτεκνοι κατα προτεραιότητα (γιατί αυτοί να μετατίθενται – εμεις περιμένουμε πολλά χρόνια)
    με τίποτα δεν ικανοποιούνται……………

    Στις τοποθετήσεις και μεταθέσεις των πολύτεκνων εκπαιδευτικών να επανέλθει το καθεστώς που ίσχυε προ Διαμαντοπούλου (να ήξερε μόνο πόσο κακό έκανε αυτή η κυρία και οι συνεργάτες της) για αυτούς, ώστε να τοποθετούνται και μετατίθενται κατά προτεραιότητα και να μην κρίνονται υπεράριθμοι εφόσον έχουν και ένα προστατευόμενο τέκνο.
    Οι Πολύτεκνοι είναι ελάχιστοι, χρειάζονται δημογραφικά κίνητρα τα οποία αποτελούν ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ.

    Γκουντελάκης Παν.
    γραμμ.συλλ.πολυτ.Λάρισας

  • 21 Ιουνίου 2015, 19:37 | Νίκος

    ΙΣΟΜΕΡΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΚΕΝΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΚΟΙΝΕΣ Α ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ.
    Να κατοχυρωθεί θεσμικά με ρητή αναφορά σέ άρθρο του νομοσχεδίου, ότι η αρχαιότητα στις τοποθετήσεις σε οργανικά κενά καθώς και στις κρίσεις υπεραριθμίας ισχύει ακόμη και μεταξύ διαφορετικών κλάδων που μοιράζονται κοινές αναθέσεις.

  • 21 Ιουνίου 2015, 19:24 | Stelios Pap

    Είμαι καθηγητής ΠΕ 04.02 και δεν πήρα μετάθεση στην πόλη συμφερόντων μου. Τυγχάνει να υπηρετώ με συνάδελφο Φυσικό ΠΕ 12.10 όπου θέλει κι αυτός μετάθεση σε γειτονική πόλη με τη δική μου. Πριν μερικές μέρες ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις και φυσικά δεν πήρε κανείς μετάθεση όπως αναφέρω στην αρχή. Παρατήρησα όμως ότι στην πόλη επιλογής του συναδέλφου ΠΕ 12.10 πήγαν 3 συνάδελφοί ΠΕ 04.01 και κανένας ΠΕ 12.10 παρόλο που έχουν τη Φυσική σε Α ανάθεση ως κοινή ανάθεση. Μάλιστα ο τελευταίος συνάδελφος ΠΕ 04.01 είχε λιγότερα μόρια μετάθεσης από τον ΠΕ 12.10. Είναι λογικά πράγματα αυτά; Ρε παιδιά κάποια στιγμή θα γίνει ΕΚΡΗΞΗ και καλό θα είναι να είστε μακριά εσείς που νομοθετείται. Είναι δύσκολο να νομοθετήσετε ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι να νομοθετήσετε ότι σε άρθρο του νομοσχεδίου, ότι η αρχαιότητα στις τοποθετήσεις σε οργανικά κενά καθώς και στις κρίσεις υπεραριθμίας ισχύει ακόμη και μεταξύ διαφορετικών κλάδων που μοιράζονται κοινές αναθέσεις.

    Δεν καταλαβαίνεται ότι κάποια στιγμή αντί ο κόσμος να μαζευτεί σε καμιά πλατεία θα μαζευτεί στο υπουργείο; Να μη γράψω τι έγινε στη Θεσσαλονίκη με τα κενά Χημείας και Βιολογίας υπέρ των ΠΕ 04.01 ή με τος ΠΕ 12.08 που έχουμε κοινή Α ανέθεησ τη Χημεία γιατί θα με πείτε ότι λειτουργώ συντεχνιακά! ΕΛΕΟΣ, απλοποιήστε τις διαδικασίες γιατί η υπομονή όλων μας τελειώνει.

  • 21 Ιουνίου 2015, 19:02 | Αρβανίτη Βιβή

    Όσον αφορά τις αμοιβαίες μεταθέσεις, θα έπρεπε να δίνεται η δυνατότητα για αμοιβαία μετάθεση και σε εκπαιδευτικούς που δεν κατέχουν οργανική θέση. Από τις μεταθέσεις αυτές δεν θα προκύψει κανένα κόστος προς την υπηρεσία καθώς παραμένει σταθερός ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα τελούν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ και θα δώσει μια ανάσα στους εκπαιδευτικούς, κυρίως ειδικοτήτων που διδάσκουν μονόωρα μαθήματα, γεγονός που δεν τους δικαιολογεί οργανική θέση σε κάποιες περιπτώσεις.

  • 21 Ιουνίου 2015, 18:46 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Στις μεταθέσεις και τοποθετήσεις των πολύτεκνων εκπαιδευτικών να επανέλθει το καθεστώς που ίσχυε προ Διαμαντοπούλου για αυτούς, ώστε να τοποθετούνται και μετατίθενται κατά προτεραιότητα και να μην κρίνονται υπεράριθμοικαι να τρέχουν σε πολλά σχολεία αφήνοντας πολλά φορές μόνα τα παιδιά τους ακόμη και αν είναι άρρωστα.ΔΩΣΤΕ ΚΙΝΗΤΡΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Ο ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠ ΑΡΙΘΜΟΝ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,αλλιώς ας ξεχάσουμε ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ,ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ,,ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ,ΝΕΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.

  • 21 Ιουνίου 2015, 18:46 | Αχιλλέας

    ΙΣΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΟΥ
    1) ΙΔΙΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ μεταξύ ειδικοτήτων => ΙΔΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ/ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ/ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ανα ειδικότητα
    2) ΙΔΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια => Διεκδίκηση των ΙΔΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ/ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ είτε αυτές βρίσκονται στην Πρωτοβάθμια είτε στην Δευτεροβάθμια.
    Βέβαια για να γίνει το 2ο θα πρέπει να έχουμε κοινά μόρια συνθηκών διαβίωσης σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια.

  • 21 Ιουνίου 2015, 18:13 | Σταύρος

    Νομίζω μόνο κάποιος με ένοχο τρόπο δεν θα συμφωνούσε στην μία και μοναδική δίκαια πρόταση σχετικά με τις κοινές Α αναθέσεις: ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ Α ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ (χωρίς διακρίσεις και παραπομπές)ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΙΣΟΜΕΡΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΚΕΝΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΚΟΙΝΕΣ Α ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ.
    Αλλιώς με τις αλλαγές κάθε λίγο των μαθημάτων και ωρών διδασκαλίας και με τους διευθυντές χωρίς σαφείς οδηγίες για κενά και πλεονάσματα, μπορεί να δούμε υπεράριθμο και τον ιδρυτή κάποιου σχολείου και λίγο πριν την αποχώρηση από την ενεργό δράση να τον καμαρώνουμε να ψάχνει σπίτι σε άγνωστες γι αυτόν περιοχές, όχι για τα παιδιά του αλλά για τον ίδιο. Συμφωνώ απόλυτα και με τον Παπαδόπουλο Κώστα, τον Αργύρη τον Τάσο αλλά και τους άλλους που ακολούθησαν και συντάσσονται με την μοναδική δίκαια πρόταση.
    Υ.Γ. Και βέβαια έγκαιρη αποστολή από πλευράς υπουργείου στα σχολεία,της όποιας εγκυκλίου που θα αποκαθιστά τα πράγματα, πριν αρχίσουν να λαλούν τα «όργανα» του Σεπτέμβρη.

  • 21 Ιουνίου 2015, 17:22 | Παναγιώτης

    Επιτέλους να μπει ένα τέλος στην αδικία και στην εξυπηρέτηση συμφερόντων που παρατηρούνται στη διαδικασία ανακοίνωσης κενών τα οποία δίνονται σε μία (την πολυπληθή πάντα)ειδικότητα ενώ υπάρχουν και άλλες με ίδια Α ανάθεση. Πιο συχνά παραδείγματα είναι:
    1) κοινωνιολόγοι ΠΕ10 με νομικούς ΠΕ13 και οικονομολόγους ΠΕ09.
    2) φυσικοί με φυσικούς ραδιοηλεκτρολογους
    3) χημικοί με χημικούς μηχανικούς

    όλες οι παραπάνω ειδικοτητες μπορούν να διεκδικήσουν ίδια κενά στην κατηγορία τους αφού έχουν κοινή Α ανάθεση αλλά τα ΠΥΣΔΕ δεν το τηρούν και το αποτέλεσμα είναι να έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους οι εκπαιδευτικοί και να επηρεάζεται το κλίμα στις σχολικές μοναδες.

  • 21 Ιουνίου 2015, 16:45 | Μάγδα

    Ερώτημα α) Με αφορμή τις επικείμενες τοποθετήσεις των συναδέλφων καθώς και τις κρίσεις υπεραρίθμων : Στις 26/08/2015, η βουλευτής ΑΝΕΛ Χρυσοβελώνη έθεσε ένα καίριο ερώτημα στην Βουλή στον προκάτοχο σας περί πλασματικής αύξησης των υπεραρίθμων εκπαιδευτικών λόγω εσφαλμένης ερμηνείας του νόμου και ουσιαστική αμφισβήτηση της αρχαιότητας που εκπορεύεται από το ΠΔ 50/1996.

    Πρόταση : Να κατοχυρωθεί θεσμικά με ρητή αναφορά σέ άρθρο του νομοσχεδίου, ότι η αρχαιότητα στις τοποθετήσεις σε οργανικά κενά καθώς και στις κρίσεις υπεραριθμίας ισχύει ακόμη και μεταξύ διαφορετικών κλάδων που μοιράζονται κοινές αναθέσεις.

    Ερώτημα β) Πόσος χρόνος και πόσα μόρια μετάθεσης θα πρέπει να συγκεντρώσει κάποιος για να επιστρέψει στο σπίτι του; Τι νόημα έχει να κρατάς έναν άνθρωπο σε μία περιοχή ΄΄στα χαρτιά΄΄ με οργανική τοποθέτηση και να τον αποσπάς τα τελευταία 10 χρόνια ανελλιπώς;;

    Πρόταση : ΕΠΙΠΛΕΟΝ της διαδικασίας που ισχύει- η οποία σαφώς και χρήζει άμεσων βελτιώσεων – να ορίσετε ένα ανώτατο όριο μορίων μετάθεσης και όλοι μόλις το ξεπεράσουν να έχουν την δυνατότητα να μετατίθενται αυτοδίκαια στην περιοχή που επιλέγουν.

  • 21 Ιουνίου 2015, 16:28 | Smaro

    Πρέπει οι διαβητικοί(ινσουλινοεξαρτώμενοι και ινσουλινοθεραπευόμενοι) εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευτικοί που έχουν διαβητικά παιδιά να εντάσσονται σε ειδική κατηγορία μετάθεσης.

  • 21 Ιουνίου 2015, 15:41 | Διαμαντής Κυριμης

    Όσον αφορά τις μεταθέσεις – οριστικές τοποθετήσεις: να δοθούν οργανικές θέσεις, στα λειτουργικά κενά που καλύπτουν, σε όσους βρίσκονται στη διάθεση των ΠΥΣΔΕ. Για όσους βρίσκονται στη διάθεση των ΠΥΣΔΕ έχει καταλυθεί η αρχή της ισονομίας καθώς: α. έχασαν την οργανική τους χωρίς δική τους υπαιτιότητα (μετατέθηκαν χωρίς να υπάρχει οργανικό κενό). β. με τη συγχώνευση περιοχών μετάθεσης κινδυνεύουν να τοποθετηθούν σε σχολείο που βρίσκεται πολύ πιο μακρυά από την προηγούμενη οργανική τους. γ. δεν έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση για υποδιευθυντές και υπεύθυνοι τομέων γεγονός που τους στερεί την υπαλληλική τους εξέλιξη.

  • 21 Ιουνίου 2015, 15:11 | Τάκης

    Νομίζω η πρόταση να ισχύει η αρχαιότητα στις μεταθέσεις και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών απο κλάδους που έχουν κοινές αναθέσεις είναι πολυ θετική. Αν και η πρόταση δεν με βολεύει και πολύ ως νομικό με λίγα σχετικά χρόνια υπηρεσίας, τουλάχιστον θα ξέρω τι έχω να αντιμετωπίσω και να κάνω τους υπολογισμούς μου. Αυτή τη στιγμή εξαρτώμαι απο εγκυκλίους, γνωριμίες και πολύ τύχη. Με τέτοιες προυποθέσεις, όταν δεν ξέρω που θα είμαι του χρόνου, είναι αδύνατο να αποδώσω στο σχολείο.

  • 21 Ιουνίου 2015, 12:51 | Μανώλης

    Στις τοποθετήσεις και μεταθέσεις των πολύτεκνων εκπαιδευτικών να επανέλθει το καθεστώς που ίσχυε προ Διαμαντοπούλου για αυτούς, ώστε να τοποθετούνται και μετατίθενται κατά προτεραιότητα και να μην κρίνονται υπεράριθμοι εφόσον έχουν και ένα προστατευόμενο τέκνο.
    Οι Πολύτεκνοι είναι ελάχιστοι και χρειάζονται δημογραφικά κίνητρα, γιατί το δημογραφικό είναι το υπ αριθμό ένα Εθνικό μας θέμα…

  • 21 Ιουνίου 2015, 12:50 | effie consta

    Αξιοτιμε κυριε Υπουργε και Υφυπουργε, οι μεταθεσεις και οι οριστικες τοποθετησεις των δυο τελευταιων ετων σε Δευτεροβαθμια και Πρωτοβαθμια εγιναν χωρις να λαμβανουν υποψη τους μεταταχθεντες. Πιστευω θα πρεπει να ληφθει μεριμνα ωστε να αποδοθει δικαιοσυνη στο εν λογω ζητημα εφοσον δεν ηταν υπαιτιοτητσ των συναδελφων η ολη διαδικασια. Δεν πρεπει να ανακληθουν οι μεταταξεις αλλα να βρεθει μια δικαιη λυση για ολους τους εμπλεκομενους, οπως π χ. Να προηγηθουν στις μεταθεσεις οι συναδελφοι της πρωτοβαθμιας και αν υπαρχουν κενα να καλυφθουν με τους μεταταχθεντες αφου υπολογιστουν τα εννομα μορια τος
    υς.

  • 21 Ιουνίου 2015, 09:04 | Ανδρέας

    Θα ήθελα να αναφέρω ότι στα περισσότερα Πύσδε δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις κοινές Α αναθέσεις διαφορετικών ειδικοτήτων και όταν υπολογίζουν τα κενά κάποιες ειδικότητες αδικούνται. Είναι συχνό φαινόμενο κενά π.χ Χημείας να τα δίνουν μόνο σε Χημικούς και όχι σε Χημικούς Μηχανικούς, κενά Φυσικής να τα δίνουν μόνο σε Φυσικούς και όχι σε Φυσικούς Ραδιοηλεκτρολόγους, κενά Πολιτικής Οικονομίας να τα δίνουν μόνο σε Οικονομολόγους και όχι σε Νομικούς και Κοινωνιολόγους και λοιπές τόσες περιπτώσεις. Έχουμε παραπονεθεί με ενστάσεις αλλά τα Πύσδε για κάποιους λόγους (θέλω να πιστεύω άγνοιας και όχι συμφερόντων) δεν αντιμετωπίζουν ισότιμα τις ειδικότητες που από αποφάσεις και εγκυκλίους έχουν κοινες αναθέσεις.
    Σκεφτείτε και το οικονομικό κόστος όταν αντί να δίνονται ώρες σε ειδικότητες που το δικαιούνται, προσλαμβάνεται επιπλέον προσωπικό για να καλύψει αυτά τα κενά.

  • 21 Ιουνίου 2015, 08:52 | Ελένη

    Tο άρθρο 4 του Π.Δ. 50/96 και το άρθρο 7 του Ν. 3848/2010 δεν
    καλύπτουν την περίπτωση ειδικοτήτων με κοινές Α αναθέσεις. Με βάση ποιο κανόνα θα δίνονται τα κενά σε αυτές τις ειδικότητες; Η φετινή
    εγκύκλιος όπως και οι προηγούμενες αναφέρουν ότι τα κενά κατανέμονται ισομερώς σε όλους τους κλάδους με κοινές Α αναθέσεις.
    Αυτό όμως δεν υλοποιείται από τα πιο πολλά ΠΥΣΔΕ με αποτέλεσμα η μία ή η άλλη ειδικότητα να θεωρεί τον εαυτόν της αδικημένη ανάλογα με το ΠΥΣΔΕ.Το ίδιο συμβαίνει και στις κρίσεις υπεραριθμίας , αλλά ακόμη
    και στη προτεραιότητα επιλογής μαθημάτων κοινής Α ανάθεσης σε μία σχολική μονάδα.
    Αυτό συνέβη σε πολλές ειδικότητες όπως Φυσικοί Ραδιοηλεκτρολόγοι με Φυσικούς όπου έχουν κοινή Α ανάθεση την Φυσική, Χημικοί Μηχανικοί με Χημικούς που έχουν κοινή Α ανάθεση τη Χημεία,Κοινωνιολόγοι με Νομικούς κλπ.Δεν είναι δίκαιο και αξιοκρατικό να υπάρχει διάκριση ανάμεσα σε ειδικότητες που έχουν κοινές Α αναθέσεις.
    Δίκαιη πιστεύω λύση είναι η ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ στη σχολική μονάδα και οι μονάδες μετάθεσης στα κενά, όπου θα έλυνε οριστικά και δίκαια όλες τις στρεβλώσεις του παρελθόντος.

  • 21 Ιουνίου 2015, 07:27 | Ηλίας

    Με βάση τις εγκυκλίους κενών πλεονασμάτων που βγαίνουν κάθε
    έτος Μάιο-Ιούνιο ένα σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στην περίπτωση ειδικοτήτων με κοινές Α αναθέσεις. Η φετινή εγκύκλιος όπως και οι προηγούμενες αναφέρουν ότι τα κενά κατανέμονται ισομερώς σε όλους τους κλάδους με κοινές Α αναθέσεις. Αυτό όμως δεν υλοποιείται από τα πιο πολλά ΠΥΣΔΕ και το ίδιο συμβαίνει και στις κρίσεις υπεραριθμίας , αλλά ακόμη και στη προτεραιότητα επιλογής μαθημάτων κοινής Α ανάθεσης σε μία σχολική μονάδα
    Στην περίπτωση κοινών αναθέσεων θα πρέπει να ακολουθείται η ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ στη σχολική μονάδα ενώ στην περίπτωση μεταθέσεων θα πρέπει να γίνεται ΣΥΝΕΞΕΤΑΣΗ με βάση τα μόρια – μονάδες μετάθεσης στα κενά που υπάρχουν.

  • 21 Ιουνίου 2015, 00:13 | Στέφανος

    Διαβάζοντας το σχόλιο του Παπαδόπουλου Κωνσταντίνου, θεωρώ ότι τα ερωτήματα του είναι καίρια και πρέπει να απαντηθούν. Τα τελευταία χρόνια με τις αλλαγές – καταργήσεις μαθημάτων (κατάργηση τεχνολογίας, εισαγωγή project, συγχώνευση πολιτικής παιδειάς – οικονομίας κλπ) πολλές ειδικότητες μοιράζονται μαθήματα και η κατανομή των ωρών γίνεται με μη διαφανή κριτήρια ελλείψει σαφών οδηγιών από το Υπουργείο, με αποτέλεσμα το κάθε ΠΥΣΔΕ να ενεργεί από αυθαίρετα εώς πονηρά υπέρ κάποιων ειδικοτήτων. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται πλασματικές υπεραριθμίες. Επιπλέον, οι ώρες των Project (παλιά τεχνολογία) δεν προσμετρώνται πουθενά! ή αυθαίρετα προσμετρώνται στην ειδικότητα που το έκανε την προηγούμενη χρονιά.

  • 20 Ιουνίου 2015, 22:33 | Ζαχαρης Κωνσταντινος

    Θεωρώ ότι είναι ντροπή να μη δίνονται μεταθεσεις σε καρκινοπαθεις εκπαιδευτικούς και σε αυτούς που εχουν καρκινοπαθη παιδιά.
    Απο τη στιγμή που δίνονται αποσπασεις κατα προτεραιότητα εχω την πεποίθηση ότι αυτές οι μεταθεσεις πού αφορούν πράγματι περιορισμένο αριθμό ατόμων δεν πρόκειται να επηρεασουν πουθενά.

  • 20 Ιουνίου 2015, 22:19 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

    Για την περίπτωση των κοινών Α αναθέσεων καταθέτω τα εξής:Τα ΠΥΣΔΕ ζητούν από τις σχολικές μονάδες να συμπληρώσουν τους πίνακες Α. Εκεί αρχίζει το πρόβλημα καθώς οι περισσότεροι διευθυντές σχολείων, είτε από άγνοια είτε για λόγους που όλοι φανταζόμαστε ευνοούν τη μία ή την άλλη ειδικότητα. Στη συνέχεια τα ΠΥΣΔΕ, αφού λάβουν τους πίνακες Α χωρίς κανένα έλεγχο για το αν εφαρμόζεται ορθά ο νόμος (ισοκατανομή των κενών στις κοινές Α αναθέσεις) τα στέλνουν στο υπουργείο και αυτό με τη σειρά του, πάλι χωρίς κανένα έλεγχο για το αν τα ΠΥΣΔΕ κάνουν σωστά τη δουλειά τους, βγάζει πχ τις μεταθέσεις. Σημειώνω ότι φέτος υπήρχαν ειδικότητες όπου δεν εφαρμόστηκε καθόλου η ισοκατανομή σε κάποια ΠΥΣΔΕ με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι (ιδίως του κλάδου ΠΕ10) να είναι έτοιμοι να προσφύγουν ομαδικά στα διοικητικά δικαστήρια καθώς ζημιώθηκαν υπηρεσιακά (το υπουργείο στις ενστάσεις πάντα απαντά το περιβόητο και υποκριτικό «δεν υπήρχε οργανικό κενό στην περιοχή που ζητήσατε»). Η μόνη λύση είναι ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ και ΣΥΝΕΞΕΤΑΣΗ με βάση τα πραγματικά μόρια μετάθεσης των εκπαιδευτικών με κοινές Α αναθέσεις. Για τη σχολική μονάδα συμφωνώ με τον κύριο Παπαδόπουλο ότι στην προτεραιότητα επιλογής μαθημάτων κοινής Α ανάθεσης πρέπει να ισχύει η ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ.

  • 20 Ιουνίου 2015, 22:07 | Μαρία

    Συμφωνώ με το κ. Παπαδόπουλο: είμαι ειδικότητας ΠΕ12.05 Ηλεκτρολόγος
    Μηχανικός ΑΕΙ και δεν πήρα μετάθεση στη Β θεσσαλονίκης ενώ
    3 συνάδελφοι Ηλεκτρολόγοι ΤΕΙ ΠΕ17.03 πήραν και μάλιστα ο ένας
    μόνο με 49 μόρια !!!
    Συμφωνώ με όλα όσα λέι ο συνάδελφος σαν λύση για διαφορετικές
    ειδικότητες με κοινές Α αναθέσεις για τη σχολική μονάδα (έτσι και αλλιώς εμείς στα ΕΠΑΛ εφαρμόζαμε την αρχαιότητα δεν ξέρω για τα ΓΕΛ)
    και γαι τα κενά με τα μόρια μετάθεσης με συνεξέταση.

  • 20 Ιουνίου 2015, 22:05 | Κώστας

    Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
    Αξιότιμες Κυρίες και Κύριοι,
    αναφέρομαι σ΄ένα πρόβλημα: που σχετίζεται με την ΜΗ μετάθεσή μου στο Νομό της επιθυμίας μου λόγω της ΜΗ πρόβλεψης της φετινής εγκυκλίου της πασίγνωστης ΠΛΕΟΝ περίπτωσης ειδικοτήτων με κοινές Α αναθέσεις!!!
    ΉΔΗ όμως με κάλυψε ΠΛΗΡΩΣ το ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ του Συναδέλφου Παπαδόπουλου Κωνσταντίνου: «20 Ιουνίου 2015, 15:04 | Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος »
    Μετά από χρόνια ταλαιπωρίας με ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ και η Λύση που προτείνει ο συγκεκριμένος συνάδελφος στο σχόλιο του σχετικά με τα κενά, τις υπεραριθμίες, επιλογή μαθημάτων, των ειδικοτήτων με κοινές Α’ Αναθέσεις!!!

    Μία, ΔΙΚΑΙΑ και μοναδική ΠΛΕΟΝ λύση υπάρχει:
    η ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ στη σχολική μονάδα και οι μονάδες μετάθεσης (συνεξέταση) στα κενά, όπου θα έλυνε οριστικά και δίκαια όλες τις στρεβλώσεις του παρελθόντος.

    Σας ευχαριστώ.-

  • 20 Ιουνίου 2015, 21:58 | Τάσος Ορφανίδης

    Απίστευτο μπάχαλο με τις μεταθέσεις, τοποθεήσεις και καλύψεις του υποχρεωτικού ωραρίου. Είμαι Ηλεκτρολόγος απο μετάθεση (πέρσι) και τοποθετημένος σε δυο σχολεία. Στο ένα (ΕΠΑΛ) έχω κοινές αναθέσεις με Ηλεκτρολόγο και στο άλλο (γυμνάσιο) κοινές αναθέσεις με Γεωπόνο. Στο ΕΠΑΛ μοιραζόμαστε τα κοινά μαθήματα 50-50 και στο γυμνάσιο προηγείται ο Γεωπόνονος, ως αρχαιότερος. Τελικά τι ισχύει ; Τόσο δύσκολο είναι να οριστεί ένα κριτήριο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί απο κανένα ; Το πιό δίκαιο θα ήταν τα μαθήματα α’ ανάθεσης να μοιράζονται με βάση τη αρχαιότητα. Με τον ίδιο τρόπο να γίνονται και οι μεταθέσεις και οι καλύψεις κενών οργανικών θέσεων. Μια πρόταση που θα έλυνε πολλά προβλήματα και θα καταργούσε εγκυκλίους, ρυθμίσεις και ένα σωρό διευκρινιστικές απαντήσεις. Αν δεν μπορεί να λυθεί αυτό μπορούμε να ελπίζουμε σε λύση δυσκολότερων ζητημάτων ;

  • 20 Ιουνίου 2015, 20:41 | Αργύρης

    Έχει δίκιο ο συνάδελφος πιο πάνω (http://www.opengov.gr/ypepth/?c=26415) που αναφέρθηκε σε κλάδους με κοινές αναθέσεις μαθημάτων….αλλά στην τελείως διαφορετική αντιμετώπιση τους στις υπηρεσιακές τους μεταβολές.

    Η ασάφεια και η ΑΔΙΚΗ κατανομή οργανικών, μεταθέσεων κλπ μεταξύ ειδικοτήτων που έχουν τις ΚΟΙΝΕΣ αναθέσεις είναι απίστευτο πως τόσα χρόνια συνεχίζονται!

    ΠΕ12 με ΠΕ17 πχ. ίδιες αναθέσεις. Διαφορετικός αριθμός κενών ανα περιοχή. Διαφορετικές προλήψεις. Διαφορετικές οργανικές.
    Απλά και μόνο με βάση το αν ο εκάστοτε διευθυντής είναι τους ενός κλάδου ή του άλλου.

    Αλλά τα ίδια και σε μαθήματα την Γενικών Λυκείων.

    Ακόμη και όταν γράφει το υπουργείο για ισοκατανομή ωρών μεταξύ ειδικοτήτων στα κενά που στέλνει το κάθε σχολείο αυτό δεν τηρείται…και τα ΠΥΣΔΕ στέλνουν ότι συμφέρει τους δικούς τους τελικά στον Πίνακα Γ.

    Ας λυθεί επιτέλους το θέμα.

    ΊΔΙΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ μεταξύ ειδικοτήτων? => ΙΔΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ/ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ/ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ανα ειδικότητα

  • 20 Ιουνίου 2015, 15:10 | Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος

    Με βάση τις εγκυκλίους κενών πλεονασμάτων που βγαίνουν κάθε
    έτος Μάιο-Ιούνιο, όπως και η φετινή 77679/E2/15/05/2015, τα κενά
    ανά περιοχή μετάθεσης υπολογίζονται με βάση του άρθρο 4 του Π.Δ. 50/96 και το άρθρου 7 του Ν. 3848/2010 . Ούτε Το Π.Δ. όμως ούτε ο νόμος 3848
    καλύπτει την περίπτωση ειδικοτήτων με κοινές Α αναθέσεις. Με βάση ποιο κανόνα δηλαδή θα δίνονται τα κενά σε αυτές τις ειδικότητες; Η φετινή
    εγκύκλιος όπως και οι προηγούμενες αναφέρουν ότι τα κενά κατανέμονται ισομερώς σε όλους τους κλάδους με κοινές Α αναθέσεις. Αυτό όμως δεν
    υλοποιείται από τα πιο πολλά ΠΥΣΔΕ με αποτέλεσμα η μία ή η άλλη
    ειδικότητα να θεωρεί τον εαυτόν της αδικημένη ανάλογα με το ΠΥΣΔΕ.
    Το ίδιο συμβαίνει και στις κρίσεις υπεραριθμίας , αλλά ακόμη
    και στη προτεραιότητα επιλογής μαθημάτων κοινής Α ανάθεσης σε μία σχολική μονάδα. Αυτό συνέβη ιδιαίτερα σε ειδικότητες όπως
    κοινωνιολόγοι ΠΕ10 (που ανήκω)με νομικούς ΠΕ13 και οικονομολόγους ΠΕ09 που ορίστηκε να έχουμε κοινή Α ανάθεση την πολιτική οικονομία που έχει
    αρκετές ώρες στην Α και Β Λυκείου.
    Μία λύση θα ήταν (είναι νομίζω και πάγια πρόταση του συνδικαλιστικού
    κινήματος και των τεχνικών ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ με τις πολλές κοινές Α αναθέσεις) η ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ στη σχολική μονάδα και οι μονάδες μετάθεσης (συνεξέταση )στα κενά, όπου θα έλυνε οριστικά και δίκαια όλες τις στρεβλώσεις του παρελθόντος.

  • Σχετικά με τις αμοιβαίες μεταθέσεις των εκπαιδευτικών θα ήθελα να θίξω ένα ζήτημα που δεν έχει κανένα απολύτως δημοσιονομικό κόστος και θα έλυνε τα προβλήματα πολλών δασκάλων και καθηγητών και των οικογενειών τους. Το είχα επισημάνει και στις προηγούμενες διοικήσεις, καμία όμως δεν έδωσε τη δέουσα προσοχή, ενώ είναι κάτι πολύ απλό και χωρίς κανένα κόστος για το δημόσιο.
    Στην εγκύκλιο για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών που βγαίνει κάθε χρόνο, αναφέρεται το εξής: «Δεν δικαιούνται αμοιβαίας μετάθεσης οι χαρακτηριζόμενοι ως υπεράριθμοι(παρ. 4 άρθρο 10 του Π.Δ. 50/1996 όπως προστέθηκε με την παρ. 2 του άρθρο 9 του 100/1997),καθώς και όσοι δεν έχουν τοποθετηθεί οργανικά σε σχολική μονάδα.»
    Θεωρώ ότι είναι άδικο και παράλογο όσοι έχουν τοποθετηθεί οργανικά σε σχολική μονάδα και χαρακτηρίζονται ως υπεράριθμοι να μην έχουν δικαίωμα να κάνουν αμοιβαία μετάθεση με κάποιον άλλο συνάδελφό τους. Ιδιαίτερα δε στην περίπτωση όπου και οι 2 είναι υπεράριθμοι για ποιο λόγο θα πρέπει να παραμένουν 2 άτομα υπεράριθμοι σε μια περιοχή που δεν επιθυμούν ενώ μπορούν να ανταλλάξουν μεταξύ τους; Ας είναι υπεράριθμοι στην περιοχή όπου έχουν την οικογένειά τους και όχι κάπου που τα έξοδα θα είναι δυσβάστακτα και θα διαλύονται οι οικογένειες πραγματικά χωρίς λόγο.
    Επειδή έκανα και τις προηγούμενες χρονιές, όπως θα κάνω και φέτος με την ελπίδα λόγω αλλαγής κυβέρνησης να αλλάξει κάτι προς το θετικό και τη λογική, αίτηση αμοιβαίας μετάθεσης με κάποιον συνάδελφό μου και έχουν απορριφθεί, θα σας παρακαλούσα να δώσετε τη δέουσα προσοχή και αν είναι δυνατόν να αλλάξει αυτή η καθαρά γραφειοκρατική αγκύλωση που επικρατεί και από φέτος κιόλας να δείξετε την πολιτική βούληση να αλλάξει αυτό το παράλογο καθεστώς που δε μας επιτρέπει να είμαστε κοντά στις οικογένειές μας, δίνοντας οδηγίες στο ΚΥΣΔΕ και στο ΚΥΣΠΕ να παρακάμψουν αυτό τον παραλογισμό από φέτος κιόλας και να το νομοθετήσετε ώστε από εδώ και στο εξής να μην ισχύει αυτός ο παράλογος και χωρίς κανένα πρακτικό νόημα περιορισμός.

  • 20 Ιουνίου 2015, 12:44 | Δήμητρα

    Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών.Στις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών εξακολουθεί να ισχύει οι πολύτεκνοι να εντάσσονται στην ειδική κατηγορία και να προηγούνται των εκπαιδευτικών που είναι στον πίνακα με μοριοδότηση. Μήπως θα πρέπει να μπεί περιορισμός στην χρήση της πολυτεκνίας??? Το χρησιμοποίησαν και διορίστηκαν, γιατί θα πρέπει να το χρησιμοποιούν και να το ξαναχρησιμοποιούν όποτε και όταν θέλουν για μετάθεση, παίρνοντας τις θέσεις αυτών που είναι στον πίνακα με μόρια????

  • 20 Ιουνίου 2015, 00:34 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    Κύριε υπουργέ – κύριε υφυπουργέ , είμαι εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕΟ1 , έγγαμος με 2 παιδιά. Διορίστηκα με τον ΑΣΕΠ και όπως όλοι σχεδόν οι εκπαιδευτικοί γύρισα την Ελλάδα για να μαζέψω μόρια , προκειμένου να έλθω στον τόπο της μόνιμης κατοικίας . Όμως επί κυβερνήσεως Καραμανλή δόθηκε η δυνατότητα σε πολύτεκνους να διοριστούν απευθείας στον τόπο κατοικίας τους , χωρίς μάλιστα να υπάρχουν οργανικές. Στην ειδικότητα ΠΕ01 έγιναν οι μαζικότεροι διορισμοί πολυτέκνων.Έτσι δεν υπάρχουν πλέον θέσεις για εμάς που χρόνια γυρνάμε την Ελλάδα. Τι θα γίνει με εμάς; Μαζεύουμε μόρια χωρίς καμία αξία. Προτείνω όσοι έχουν 2 παιδιά τουλάχιστον και έχουν υπηρετήσει ένα εύλογο διάστημα μακριά από τον τόπο τους (10 έστω χρόνια) να πάρουν μετάθεση κατά προτεραιότητα στον τόπο κατοικίας τους, ώστε να αρθεί η αδικία αυτή.

  • 19 Ιουνίου 2015, 18:46 | Περδικάτσης Διονύσιος

    θα ήθελα και εγώ να προσθέσω ένα συλλογισμό μου και ένα ερώτημα.

    Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι μετατίθενται σε κάποιο καινούργιο ΠΥΣΔΕ σύμφωνα με τα ισχύοντα μπαίνουν στον ίδιο πίνακα με αυτούς οι οποίοι βρίσκονται ήδη στο ΠΥΣΔΕ και ζητούν βελτίωση οργανικής θέσης. ‘Εχουμε λοιπόν μία σαφέστατη αδικία σε βάρος αυτών που ζητούν βελτίωση μια και όπως είναι λογικό συνήθως παίρνουν λιγότερα μόρια στα σχολεία που υπηρετούν από αυτούς που έρχονται με μετάθεση.

    Δεν θα ήταν δικαιότερο να εξετάζονται πρώτα οι βελτιώσεις των εκαπιδευτικών που υπηρετούν ήδη στο εκάστοτε ΠΥΣΔΕ και ‘επειτα αυτών οι οποίοι έρχονται από μετάθεση;

  • Αξιότιμοι κ.Υπουργοί,
    1. ίσως είναι καιρός να σκεφθούμε τον εξορθολογισμό των μορίων της κάθε μεταθετικής περιοχής, και τη διαμόρφωσή του με βάση την απόσταση μεταξύ οργανικής και εδρας (τόπου στον οποίο ο εκπαιδευτικός είναι δημότης). Για παράδειγμα το ‘δυσπρόσιτο'(με τη γενική έννοια) νησί για κάποιον, μπορεί να είναι ο μόνιμος τόπος κατοικίας(εντοπιότητας) για κάποιον άλλο.
    Αρα αν σήμερα έχει 10 μόρια, αυτά να είναι 2 η 3 για τον εντόπιο, και από κει και πέρα να αυξάνονται σε σχέση με την απόσταση, και σε συνδυασμό με τον ελάχιστο αριθμό των μέσων που χρειάζεται κάποιος να αλλάξει γαι να φτάσει. Εννοείται ότι και η έδρα οποιουδήποτε Νομού θα μπορούσε να έχει, όχι 1-2μόρια για όλους, αλλά αναλογικά περισσότερα για τους απομεμακρυσμένους (των άλλων νομών).
    Προφανώς θα υπάρχουν και άλλες παράμετροι που θα μπορούσαν να συνεκτιμηθούν (π.χ. ύπαρξη οργανωμένης μονάδας υγείας σε ακτίνα 20 Km)τους οποίους δεν έχω σκεφτεί.
    Με λίγη καλή θέληση θα μπορούσε να βρεθεί ένας δίκαιος αλγόριθμος για όλους.
    2. είναι νόμιμη η εξώθηση σε αίτηση για μισθολογική τοποθέτηση, σε νεοπροσληφθείσα συνάδελφο που δήλωσε (αγαθώς -για να μην πω ‘αφελώς’- και καλοπροαιρέτως διακειμένης μεν, σε δυσχερή θέση ευρισκομένης δε -βρισκόταν σε κατάσταση λοχείας-) (και προ προσωρινής της τοποθέτησης) ότι θα λάβει άδεια ανατροφής, με το πρόσχημα (από τη Διεύθυνση) ότι αυτό γίνεται για να «μην χάσει τα μόρια άλλος συνάδελφος ο οποίος θα υπηρετήσει»; (Αναφέρομαι σε Νομό με μεγάλο εύρος περιοχών και μορίων.) Η σχετική νομοθεσία δεν θα πρέπει να είναι κοινή σε όλα τα ΠΥΣΔΕ; Αν όχι, η συγκεκριμένη συνάδελφος αδικήθηκε σε σχέση με συναδέλφους άλλων ΠΥΣΔΕ, κατά την σε πανελλαδικό επίπεδο σύγκρισης μορίων για τις μεταθέσεις.
    Παρακαλώ, όπως επιληφθήτε του θέματος της κοινής νομοθεσίας για όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

    Ευχαριστώ

  • 18 Ιουνίου 2015, 19:19 | Δημήτρης

    Τι θα κάνουν αν επιστρέψουν στη δευτεροβάθμια? Πως θα καλυφτούν τα κενά που θα αφήσουν στην πρωτοβάθμια?

  • 18 Ιουνίου 2015, 16:46 | Κωνσταντίνος

    Κύριε Κουράκη γιατί δεν ανγνωρίζετε πλήρως την προυπηρεσία του ΟΑΕΔ, στους μόνιμους εκπαιδευτικούς, και για μεταθέσεις και αποσπάσεις; Μια προσθήκη σε κάποιο άρθρο είναι.
    Εσείς ο ίδιος είχατε κάνει ερώτηση στην Βουλή για το άδικο του θέματος αυτού, θέλετε να σας θυμίσω την ημερομηνία της ερώτησή σας 19/09/2011. Τώρα θα κριθείτε αν είστε συνεπής.

  • 18 Ιουνίου 2015, 16:36 | Καλλιόπη Καζάκη

    Όσον αφορά τις μεταθέσεις – οριστικές τοποθετήσεις:
    να δοθούν οργανικές θέσεις, στα λειτουργικά κενά που καλύπτουν, σε όσους βρίσκονται στη διάθεση των ΠΥΣΔΕ.
    Για όσους βρίσκονται στη διάθεση των ΠΥΣΔΕ έχει καταλυθεί η αρχή της ισονομίας καθώς:
    α. έχασαν την οργανική τους χωρίς δική τους υπαιτιότητα (μετατέθηκαν χωρίς να υπάρχει οργανικό κενό).
    β. με τη συγχώνευση περιοχών μετάθεσης κινδυνεύουν να τοποθετηθούν σε σχολείο που βρίσκεται πολύ πιο μακρυά από την προηγούμενη οργανική τους.
    γ. δεν έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση για υποδιευθυντές και υπεύθυνοι τομέων γεγονός που τους στερεί την υπαλληλική τους εξέλιξη.