Άρθρο 09 Πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου

1. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι μη εκτελεστικό μέλος.
2. Σε περίπτωση που το διοικητικό συμβούλιο κατά παρέκκλιση της παραγράφου 1 διορίσει ως πρόεδρο εκ των εκτελεστικών μελών του διοικητικού συμβουλίου, το διοικητικό συμβούλιο διορίζει αντιπρόεδρο εκ των μη εκτελεστικών μελών.

 • 21 Μαρτίου 2020, 15:01 | Αντώνης Σβορώνος

  Η διατύπωση του άρθρου είναι απαράδεκτη. Η πρώτη παράγραφος δεν επιτρέπει την παρέκκλιση που συνιστά την δεύτερη παράγραφο.

  Είναι υπερβολική παρέμβαση στο τρόπο διοίκησης της εταιρίας η υποχρέωση να υπάρχει μη εκτελεστικός πρόεδρος και δεν αντιλαμβάνομαι ποια ανάγκη εξυπηρετείται…

  Όσον αφορά την δεύτερη παράγραφο το ΔΣ εκλέγει Πρόεδρο και τον Αναπληρωτή του (Αντιπρόεδρο). Δεν είναι λογικό αν ο Πρόεδρος είναι εκτελεστικό μέλος ο αναπληρωτής του να μην είναι και αυτός εκτελεστικό, τότε πως αναπληρώνει;

  Επίσης πουθενά στο νομοσχέδιο δεν ορίζεται τι γίνεται με τα υφιστάμενα σήμερα ΔΣ???

  Ο Πρόεδρος του ΔΣ έχει σημαντικές ευθύνες έναντι ασφαλιστικών οργανισμών, φορολογικών αρχών κλπ δεν γίνεται να είναι μη εκτελεστικό μέλος σε μικρές εταιρίες τουλάχιστον.

Σχολιάστε

Πριν υποβάλλετε το σχόλιο σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Όροι Συμμετοχής

 1. Φροντίστε να διατυπώνετε προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που σχετίζονται άμεσα με το υπό διαβούλευση ζήτημα. Προφανώς κάθε ζήτημα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλά ο δημόσιος διάλογος διευκολύνεται με στοχευμένες και συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις.
 2. Φροντίστε να διατυπώνετε τις προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις με τρόπο σύντομο και περιεκτικό.
 3. Προσπαθήστε να τεκμηριώνετε αυτά που γράφετε με αναφορές, παραπομπές σε άλλα κείμενα, υλικό ή συνδέσμους με αντίστοιχο περιεχόμενο, εκτός αν η χρήση τους είναι καταχρηστική και στην περίπτωση αυτή θα αφαιρούνται.
 4. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που υποβάλετε δεν προσβάλλει δικαιώματα άλλων προσώπων.
 5. Είναι γόνιμο να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά είναι σημαντικό για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του διαλόγου να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις με άλλους συμμετέχοντες.
 6. Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. Επίσης δε θα δημοσιεύονται σχόλια τα οποία παραπέμπουν σε άλλους δικτυακούς τόπους για λόγους διαφήμισης, δημοσιότητας ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό που κρίνεται από το OpenGov.gr ως καταχρηστικός.
 7. Οι προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που υποβάλετε υπόκεινται σε έλεγχο ως προς την τήρηση των παρόντων όρων χρήσης και συμμετοχής.
 8. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη χρήση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για ενημερωτικούς λόγους σχετικούς με τους στόχους του OpenGov.gr.
 9. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη διάθεση των προτάσεων, σχολίων ή ερωτήσεων που υποβάλετε με την άδεια «Creative Commons».