Άρθρο 28 Εξορθολογισμός βαθμολογίου Αξιωματικών προερχομένων από τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων – Τροποποιήσεις του Π.Δ. 81/2012 (Α’ 139)

 

1. Η περίπτωση ζ της παραγράφου 2 του άρθρου 3 του Π.Δ. 81/2012 (Α’139) αντικαθίσταται ως εξής:
« ζ) Για τους Αξιωματικούς που προέρχονται από τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, ο βαθμός του Υποπλοιάρχου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., εφόσον είναι απόφοιτοι Ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης Πανεπιστημιακού Τομέα, ή Ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης Τεχνολογικού Τομέα, ή Κέντρου Ανώτερης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Κ.ΑΤΕ.Ε.), ή Τεχνολογικού Επαγγελματικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.), ή Α.Ε.Ν. Δεν εξομοιώνονται με τους ανωτέρω, οι Αξιωματικοί Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. απόφοιτοι της Σχολής Λιμενοφυλάκων, κάτοχοι απολυτηρίου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ή τίτλου σπουδών μεταδευτεροβάθμιας μη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Για τους Αξιωματικούς που προέρχονται από τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και δεν εμπίπτουν στο πρώτο εδάφιο της παρούσας περίπτωσης, ο βαθμός του Ανθυποπλοιάρχου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. .».

2. Η παράγραφος 2 του άρθρου 7 του Π.Δ. 81/2012 (Α’139) αντικαθίσταται ως εξής:
«Οι Αξιωματικοί Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. προερχόμενοι από τη Σχολή Λιμενοφυλάκων, απόφοιτοι Ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης Πανεπιστημιακού Τομέα, ή Ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης Τεχνολογικού Τομέα, ή Κέντρου Ανώτερης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Κ.ΑΤΕ.Ε.), ή Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.), ή Α.Ε.Ν., προάγονται εφόσον συμπληρώσουν τέσσερα έτη στον βαθμό του Σημαιοφόρου, ή είκοσι εννέα συνολικά έτη υπηρεσίας και εφόσον συμπληρώσουν πέντε έτη στον βαθμό του Ανθυποπλοιάρχου, ή τριάντα τέσσερα συνολικά έτη υπηρεσίας.».

3. Στο άρθρο 8 του Π.Δ. 81/2012 (Α’139) προστίθεται παράγραφος 4 ως εξής:
«4. Οι Αξιωματικοί Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. προερχόμενοι από τη Σχολή Λιμενοφυλάκων, οι οποίοι δεν εμπίπτουν στις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 7 του παρόντος διατάγματος, προάγονται στον βαθμό του Ανθυποπλοιάρχου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., εφόσον συμπληρώσουν πέντε έτη στον βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. ή τριάντα συνολικά έτη υπηρεσίας.».

4. Η παράγραφος 10 του άρθρου 37 του Π.Δ. 81/2012 όπως ισχύει (Α’139) αντικαθίσταται ως εξής:
«10. Σημαιοφόροι ή Ανθυποπλοίαρχοι ή Υποπλοίαρχοι Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που προέρχονται από τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και έχουν υποβάλει αίτηση αποστρατείας, εφόσον από το σύνολο των ουσιαστικών τους προσόντων χαρακτηρίζονται ως «λίαν καλός» ή «καλός», θεωρούνται ως «ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους», προάγονται, με προεδρικό διάταγμα, στον επόμενο εν ενεργεία βαθμό, τιθέμενοι εκτός οργανικών θέσεων, και αποστρατεύονται με τη συμπλήρωση ενός (1) μηνός από την προαγωγή τους.».

 • 25 Φεβρουαρίου 2020, 21:01 | ΦΩΤΙΟΣ

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!! ΜΠΡΑΒΟ ΓΙς ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ!!

 • 25 Φεβρουαρίου 2020, 21:25 | ΦΩΤΙΟΣ

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ!

 • 24 Φεβρουαρίου 2020, 20:45 | Χρύσα

  Πολύ σωστή και δίκαιη κίνηση η οποία εξορθολογίζει την αδικία που δημιουργήθηκε με το τελευταίο μισθολόγιο των ενστόλων.

 • 24 Φεβρουαρίου 2020, 17:49 | ΚΟΛΛΙΑΣ Η.

  Ως ένας από τους Λ/Φ που δικαιώθηκε από αυτή τη διάταξη αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω πρώτα πρώτα τον Υπουργό μας αλλά και όσους από την ΠΟΕΠΛΣ δούλεψαν για αυτή.

 • 24 Φεβρουαρίου 2020, 17:42 | χρυσανθη

  Κάθε οριζόντια ευεργετική διάταξη τυγχάνει πλήρους αποδοχής. ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!

 • 24 Φεβρουαρίου 2020, 17:34 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ

  Ενα μεγάλο ευχαριστούμε σε όλους όσους εργάστηκαν για να καρποφορήσει αυτό το δίκαιο αίτημα των χαμηλόβαθμων που δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους.

 • 24 Φεβρουαρίου 2020, 17:43 | Kαμενίδης Κ.

  Επιτέλους εμείς οι Λ/Φ βρήκαμε στο πρόσωπο του Υπουργού μας ένα πραγματικό φίλο που έσκυψε στα προβλήματά μας ευχαριστούμε.

 • 24 Φεβρουαρίου 2020, 17:12 | Βλαχάκης Μαρίνος

  Το πιο δίκαιο αίτημα που πήρε σάρκα και οστά με τη Ν.Δ. ΚΑΙ τον ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ.

 • 24 Φεβρουαρίου 2020, 16:25 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  Εύγε σε όλους αισθάνομαι υπηρεσιακή και ηθική δικαίωση πολλά μπράβο.

 • 24 Φεβρουαρίου 2020, 15:37 | Γιώργος

  Στην αιτιολογική έκθεση της ως άνω διάταξης αναφέρεται ότι με τη χορήγηση βαθμών για τον εξορθολογισμό των διατάξεων που αφορούν στη βαθμολογική εξέλιξη των Αξιωματικών προερχόμενων από την Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ .
  Αυτό είναι ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ γιατί είναι γνωστό ότι η βαθμολογική προαγωγή επιφέρει και ταυτόχρονη μισθολογική προαγωγή με συνέπεια την περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση του Ελληνικού Δημοσίου .

 • 24 Φεβρουαρίου 2020, 15:14 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  Ο ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ.
  ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΕΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΣΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ.
  ΕΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚ Σ.Δ.Λ/Φ Η ΟΙ ΕΚ Σ.Δ.ΥΛ.Σ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ (ΕΑΝ ΟΧΙ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ).
  ΕΞΑΛΛΟΥ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΑΘΜΟ (Π.Χ. 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΣΤΟΥ Λ/Φ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΡΟΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΑΘΜΩΝ.
  ΙΣΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΘΕΙ Ο ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚ Σ.Δ.Λ/Φ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚ ΣΔΥΛΣ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΥ.
  ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ/ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΩΝ.
  ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ/ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΣΩ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΤΑΓΕΙ ΩΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ Η ΩΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΜΕΙΦΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΕΠΟΥΝ.
  ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΣΩ ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΤΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ:
  ΕΝΑΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΕΚ ΣΔΣΛΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ Λ.Σ. ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΘΕΙ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΟΤΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΕΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3,4,5 Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΣΕ ΒΑΘΜΟ Η ΝΕΟΤΕΡΟΣ ΚΑΤΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΚ Σ.Δ.Λ/Φ ΚΑΙ ΕΚ ΣΔΥΛΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ.

 • 24 Φεβρουαρίου 2020, 09:36 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

  Στελέχη που αποφοιτούν από την ίδια παραγωγική Σχολή, θα πρέπει να αποστρατεύονται με τον ίδιο βαθμό.ΙΣΟΤΗΤΑΑΑΑΑΑΑ

 • 24 Φεβρουαρίου 2020, 09:49 | Νίκος

  Η χωρίς μέτρο χορήγηση βαθμών ως ‘’ ΔΩΡΩΝ ‘’ στο Λ.Σ κατά διαστήματα , προκαλεί διχόνοια στις τάξεις του Λ.Σ ακόμα και μεταξύ ίδιων σειρών , ατέρμονες δικαστικές διαμάχες ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΖΗΜΙΩΜΕΝΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ , απαξίωση των βαθμών και της ιεραρχίας του Λιμενικού Σώματος καθώς με αυτό το τρόπο σε λίγα χρόνια όλοι στο Λ.Σ θα φέρουν το βαθμό του Πλοιάρχου .
  Με την ως άνω διάταξη και με το πρόσχημα της πολυετούς παραμονής σε ορισμένους βαθμούς ,επιχειρείται ένας υποτιθέμενος ‘’ εξορθολογισμός ‘’ των διατάξεων που αφορούν στη βαθμολογική εξέλιξη των Αξιωματικών προερχόμενων από την Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων ενώ στην ουσία πραγματοποιείται σταδιακά μια ισοπέδωση της ιεραρχίας του Λιμενικού Σώματος .
  Εάν η πολυετής παραμονή σε κάποιους βαθμούς προκαλεί ΄΄πλήξη ‘’ σε Αξιωματικούς εκ’ Λ/Φ , Υπαξιωματικούς εκ’ Λ/Φ ή Λιμενοφύλακες , υπάρχει η λύση στον ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που ρυθμίζει τη λειτουργία του Λ.Σ και εφόσον έχουν διάθεση αυτοί που ‘’πλήττουν ‘’ , μπορούν να δώσουν εξετάσεις και να εισέλθουν στη σχολή Αξιωματικών του Λ.Σ.
  Επίσης, εάν η πολυετής παραμονή( 10 με 15 έτη που αναφέρει η αιτιολογική έκθεση) σε ορισμένους βαθμούς , προκαλεί ΄΄πλήξη ‘’ σε κάποιους ,υπάρχει επίσης η λύση να επιμεριστούν αυτά τα χρόνια σε όλους τους βαθμούς προσθέτοντας 2 χρόνια για παράδειγμα σε κάθε βαθμό, αρχής γενομένης από το βαθμό του Λ/Φ .

 • 23 Φεβρουαρίου 2020, 21:16 | ΗΛΙΑΣ

  Πολλά μπράβο στον Υπουργό γιαυτη του την πρωτοβουλία που μας γεμίζει ικανοποίηση.

 • 23 Φεβρουαρίου 2020, 21:34 | Χρυσάνθη

  Μια διάταξη δίκαιη και απαραίτητη για την απόδοση των Λ/Φ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Σχολιάστε

Πριν υποβάλλετε το σχόλιο σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Όροι Συμμετοχής

 1. Φροντίστε να διατυπώνετε προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που σχετίζονται άμεσα με το υπό διαβούλευση ζήτημα. Προφανώς κάθε ζήτημα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλά ο δημόσιος διάλογος διευκολύνεται με στοχευμένες και συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις.
 2. Φροντίστε να διατυπώνετε τις προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις με τρόπο σύντομο και περιεκτικό.
 3. Προσπαθήστε να τεκμηριώνετε αυτά που γράφετε με αναφορές, παραπομπές σε άλλα κείμενα, υλικό ή συνδέσμους με αντίστοιχο περιεχόμενο, εκτός αν η χρήση τους είναι καταχρηστική και στην περίπτωση αυτή θα αφαιρούνται.
 4. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που υποβάλετε δεν προσβάλλει δικαιώματα άλλων προσώπων.
 5. Είναι γόνιμο να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά είναι σημαντικό για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του διαλόγου να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις με άλλους συμμετέχοντες.
 6. Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. Επίσης δε θα δημοσιεύονται σχόλια τα οποία παραπέμπουν σε άλλους δικτυακούς τόπους για λόγους διαφήμισης, δημοσιότητας ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό που κρίνεται από το OpenGov.gr ως καταχρηστικός.
 7. Οι προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που υποβάλετε υπόκεινται σε έλεγχο ως προς την τήρηση των παρόντων όρων χρήσης και συμμετοχής.
 8. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη χρήση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για ενημερωτικούς λόγους σχετικούς με τους στόχους του OpenGov.gr.
 9. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη διάθεση των προτάσεων, σχολίων ή ερωτήσεων που υποβάλετε με την άδεια «Creative Commons».