Άρθρο 07 – Έδρα της εταιρείας

1. Η εταιρεία έχει την έδρα της στο δήμο που αναφέρεται στο καταστατικό της. Ο δήμος αυτός πρέπει να βρίσκεται στην Ελλάδα.

2. Η ελληνική ανώνυμη εταιρεία μπορεί να ιδρύει υποκαταστήματα, πρακτορεία ή άλλες μορφές δευτερεύουσας εγκατάστασης σε άλλους τόπους της Ελλάδας ή της αλλοδαπής.

 • 24 Μάϊου 2018, 10:46 | Βασιλική

  Πρέπει να προβλεφθεί ρητά ως υποχρεωτική η δημοσίευση της Διεύθυνσης των Γραφείων της έδρας με υποβολή σχετικού πρακτικού Δ.Σ.

 • 22 Μάϊου 2018, 11:47 | Οδυσσέας

  Η εγκυρότητα της ακριβής ταχυδρομικής αλλά και ηλεκτρονικής διεύθυνσης μιας ΑΕ πρέπει να διασφαλίζονται από το καταστατικό της. Θα πρέπει στο άρθρο της έδρας να αναφέρεται η υποχρέωση της ΑΕ, μέσω του ΔΣ, να ενημερώνει το ΓΕΜΗ με τα παραπάνω στοιχεία, ώστε οποιαδήποτε επίδοση εγγράφων, φυσική ή ηλεκτρονική, να θεωρείται έγκυρη. Θα πρέπει οι υπηρεσίες ΓΕΜΗ και η εποπτεύουσα αρχή να επικοινωνούν έγκυρα με τις εταιρείες μέσω της εφαρμογής του ΓΕΜΗ, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.

 • Προτείνουμε η έδρα να αναφέρεται συγκεκριμένα σε Δήμο, οδό, αριθμό και όροφο για να αποφεύγονται καταστάσεις όπου ψάχνει κανείς να βρει την ακριβή έδρα μιας εταιρείας σε έγγραφα όπως το καταστατικό ή ακόμα και στην πραγματικότητα χωροταξικά και να γίνεται εκμετάλλευση ακόμα και εικονικής έδρας ή παράνομων υποκαταστημάτων γειτονικά της πραγματικής. Πχ Γενικές Συνελεύσεις που έγιναν στον 4ο όροφο ενώ η έδρα ήταν στον 3ο ή αυτοψία στην έδρα ενώ δεν υπάρχει ούτε κουδούνι ούτε καμία ταμπέλα στην είσοδο ή τους ορόφους και ας έχει δώσει το καλώς έχειν η Περιφέρεια και η εφορία όσον αφορά την επιβεβαίωση της έδρας.

Σχολιάστε

Πριν υποβάλλετε το σχόλιο σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Όροι Συμμετοχής

 1. Φροντίστε να διατυπώνετε προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που σχετίζονται άμεσα με το υπό διαβούλευση ζήτημα. Προφανώς κάθε ζήτημα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλά ο δημόσιος διάλογος διευκολύνεται με στοχευμένες και συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις.
 2. Φροντίστε να διατυπώνετε τις προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις με τρόπο σύντομο και περιεκτικό.
 3. Προσπαθήστε να τεκμηριώνετε αυτά που γράφετε με αναφορές, παραπομπές σε άλλα κείμενα, υλικό ή συνδέσμους με αντίστοιχο περιεχόμενο, εκτός αν η χρήση τους είναι καταχρηστική και στην περίπτωση αυτή θα αφαιρούνται.
 4. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που υποβάλετε δεν προσβάλλει δικαιώματα άλλων προσώπων.
 5. Είναι γόνιμο να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά είναι σημαντικό για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του διαλόγου να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις με άλλους συμμετέχοντες.
 6. Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. Επίσης δε θα δημοσιεύονται σχόλια τα οποία παραπέμπουν σε άλλους δικτυακούς τόπους για λόγους διαφήμισης, δημοσιότητας ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό που κρίνεται από το OpenGov.gr ως καταχρηστικός.
 7. Οι προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που υποβάλετε υπόκεινται σε έλεγχο ως προς την τήρηση των παρόντων όρων χρήσης και συμμετοχής.
 8. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη χρήση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για ενημερωτικούς λόγους σχετικούς με τους στόχους του OpenGov.gr.
 9. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη διάθεση των προτάσεων, σχολίων ή ερωτήσεων που υποβάλετε με την άδεια «Creative Commons».