Άρθρο 53 – Ορισμοί

Για τους σκοπούς του παρόντος Μέρους ισχύουν οι ακόλουθοι ορισμοί :
(α) Ιδιωτικό γυμναστήριο : κάθε κλειστή ή ανοικτή εγκατάσταση, ειδικά διαμορφωμένη και με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμό, με κύριο σκοπό την παροχή υπηρεσιών σωματικής εκγύμνασης και άθλησης έναντι αμοιβής. Στην έννοια της σωματικής εκγύμνασης και άθλησης περιλαμβάνεται κάθε μέθοδος, πρακτική, τεχνική και πρόγραμμα ατομικής ή ομαδικής σωματικής άσκησης και γενικής ή ειδικής προπονητικής, που αποσκοπεί στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της ψυχοπνευματικής υγείας των εκγυμναζόμενων και τη μεγιστοποίηση της ικανότητας επίδοσης και απόδοσής τους σε κάποιο άθλημα, όπως ενδεικτικά προγράμματα ελεύθερης γυμναστικής, λειτουργικής προπόνησης με βάρη, ιμάντες, μπάλες και άλλα όργανα, πιλάτες (pilates),γυμναστική με τη χρήση μηχανημάτων δύναμης, υδραυλικής αντίστασης ή ηλεκτρικής μυϊκής διέγερσης, υδρογυμναστική, ειδικά προγράμματα σωματικής εκγύμνασης και ψυχαγωγίας για παιδιά και ηλικιωμένους, προγράμματα ειδικής φυσικής αγωγής για άτομα με αναπηρία, προγράμματα χορευτικής γυμναστικής.
(β) Ιδιωτική σχολή εκμάθησης αθλήματος: κάθε κλειστή ή ανοικτή εγκατάσταση, ειδικά διαμορφωμένη και με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμό, με κύριο σκοπό την εκμάθηση, έναντι αμοιβής, ενός ή περισσότερων αθλημάτων, αναγνωρισμένων ή μη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (Δ.Ο.Ε).

  • 2 Δεκεμβρίου 2018, 21:28 | ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ.
    Να επαναδιατυπωθεί το έδ. β, ώστε να αναφέρεται ΜΟΝΟ στα ΜΗ αναγνωρισμένα από τη ΔΟΕ αθλήματα.

  • 2 Δεκεμβρίου 2018, 19:44 | ΣΑΒΒΑΣ ΔΙΑΚΟΝΙΚΟΛΑΣ

    • Είναι δυνατόν να νομιμοποιηθούν Ιδιωτικές επιχειρήσεις, ώστε να λειτουργούν σχολές εκμάθησης αθλημάτων αναγνωρισμένων από την ΔΟΕ?
    • Οι εγγυήσεις προστασίας του αθλητισμού και των αθλητικών Σωματείων, που προβλέπει το Σύνταγμα στο άρθρο 16 παρ. 9, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?
    • Η Κυβέρνηση θέτει υπό διωγμόν τον Ελληνικό Αθλητισμό και τους φορείς του, αφού είναι γνωστό ότι η εκμάθηση των Ολυμπιακών Αθλημάτων γίνεται μέσα από τις Ακαδημίες των Αθλητικών Σωματείων, και αποτελούν πηγή άντλησης ανθρώπινων και οικονομικών πόρων, απαραίτητων για την ανάπτυξη του Ελληνικού Αθλητισμού.
    • Όταν μάλιστα αυτό γίνεται την περίοδο που η Πολιτεία έχει μηδενίσει τις προβλεπόμενες από το Σύνταγμα επιχορηγήσεις των Αθλητικών Σωματείων, τότε αυτή η απόπειρα παίρνει τον χαρακτήρα συνειδητής διάλυσης του Ελληνικού Αθλητισμού.
    ΠΡΟΤΑΣΗ:
    Να επαναδιατυπωθεί το έδ. β, ώστε να αναφέρεται ΜΟΝΟ στα ΜΗ αναγνωρισμένα από τη ΔΟΕ αθλήματα.

  • 2 Δεκεμβρίου 2018, 18:45 | Βαγγέλης Τζελάτης

    Δεν πρέπει να παραχωρηθούν αρμοδιότητες των οργανωμένων Φορέων (Ομοσπονδίες – Σωματεία) για κάθε αναγνωρισμένο από την ΔΟΕ άθλημα σε Ιδιωτικούς Φορείς.γιατί πολλά μπορούν να συμβούν σε βάρος του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού και το Φίλαθλο πνεύμα. Δεν μπορεί να υπάρξει αθλητικός έλεγχος της δουλειάς του Ιδιώτη από κανέναν Φορέα.

  • 2 Δεκεμβρίου 2018, 17:57 | Νίκος Τσιοφύλας

    Υποτίθεται πως ο ερασιτεχνικός αθλητισμός προστατεύεται από την πολιτεία και καλλιεργείται-προάγεται μέσω των ομοσπονδιών κάθε αθλήματος. Πως είναι δυνατόν να γίνει επιχειρηματική δραστηριότητα το αγαθό του αθλητισμού; Ειδικά για τα ολυμπιακά αθλήματα οι αθλητικές ομοσπονδίες είναι οι μόνες κατάλληλες για να τα αναπτύξουν και οι όποιες οικονομικές εισφορές από τους αθλούμενους προς αυτές είναι το μόνο όπλο για να συνεχίσουν να είναι βιώσιμες. Τυχόν παραχώρηση του δικαιώματος εκμάθησης αθλημάτων σε ιδιώτες θα αποτελέσει την ταφόπλακα του Ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού. Ειδικά στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που υπάρχουν στις μέρες μας, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός χρειάζεται προστασία και υποστήριξη και όχι ξεπούλημα και απαξίωση. Μόνο οι αντίστοιχες ομοσπονδίες θα πρέπει να έχουν δικαίωμα να καλλιεργούν τα αναγνωρισμένα από την ΔΟΕ αθλήματα.

  • 2 Δεκεμβρίου 2018, 13:54 | Νικος

    Ειναι δυνατόν να νομιμοποιηθούν ιδιωτικές επιχειρήσεις ώστε να λειτουργούν σχολές εκμάθησης αθλημάτων αναγνωρισμένων απο τη ΔΟΕ; Τοτε ποια η διαφορα απο τον Οργανωμένο Σωματειακο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ; Και πως ειναι δυνατόν να επιτρέπεται σε μια τετοια σχολή εκμάθησης του αθλήματος του Στίβου για παράδειγμα να επιτρέπεται να πουλάει στα μέλη της σκευάσματα ή συμπληρώματα διατροφής που να εχουν εγκριθεί απο τον ΕΟΦ´´ οταν ειναι γνωστό πως κατι τέτοιο δεν διασφαλίζει οτι στη σύνθεση του σκευάσματος δεν περιέχονται απαγορευμένες ουσίες απο την WADA;( άρθρο 74 παρ.3)

    Άραγε εδω κρύβεται άγνοια ή σκοπιμότητα;;

    Σε κάθε περίπτωση οι σχολές εκμάθησης των Ολυμπιακών αθλημάτων στην Ελληνική θεσμική και καταστατική πραγματικότητα δεν μπορούν να λειτουργούν παρά μόνο στις Ακαδημίες των Αναγνωρισμένων Αθλητικών Σωματείων. Δείτε λίγο πιο σοβαρά το θεμα

  • 1 Δεκεμβρίου 2018, 20:26 | ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    Αν ισχύσει το εν λόγω άρθρο ως έχει θα νομιμοποιήσει ιδιωτικές επιχειρήσεις ώστε να λειτουργούν ως σχολές εκμάθησης αθλημάτων, θέτοντας σε διωγμό το κύτταρο του αθλητισμού στη χώρα μας το αθλητικό σωματείο.
    Ο νομοθέτης φαίνεται ότι παραβλέπει τον παιδαγωγικό ρόλο του αθλητισμού αφού επιτρέπει σε ιδιώτες επιχειρηματίες που στόχο θα έχουν το κέρδος να διδάξουν ολυμπιακά αθλήματα. Είναι δυνατό να συνυπάρξει το κέρδος με τις αξίες του ολυμπισμού και πόσο αυτό δύναται να διασφαλιστεί από μια επιχείρηση;
    Να επαναδιατυπωθεί το άρθρο και να αφορά τα μη ολυμπιακά αθλήματα.

  • 1 Δεκεμβρίου 2018, 08:51 | Παναγιώτης Δημάκος

    Είναι δυνατόν να νομιμοποιηθούν ιδιωτικές επιχειρήσεις ώστε να λειτουργούν σχολές εκμάθησης αθλημάτων αναγνωρισμένων από τη ΔΟΕ?
    Τότε ποια είναι η διαφορά από τον οργανωμένο Σωματειακό Αθλητισμό?
    Και πως είναι δυνατόν να επιτρέπεται σε μια τέτοια σχολή εκμάθησης του αθλήματος του Στίβου, για παράδειγμα, να επιτρέπεται να πωλεί στα μέλη της βιταμίνες, σκευάσματα και συμπληρώματα διατροφής «που έχουν εγκριθεί από τον Ε.Ο.Φ.» όταν είναι πασίγνωστο ότι η έγκριση του Ε.Ο.Φ., δεν διασφαλίζει ότι στη σύνθεση του σκευάσματος δεν περιέχεται απαγορευμένες από την WADA ουσίες ? (άρθρο 74 παρ. 3).
    Τι αποκρύπτουν αυτές οι ρυθμίσεις? ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΓΝΟΙΑ?
    Σε κάθε περίπτωση Σχολές εκμάθησης του Στίβου και των άλλων Ολυμπιακών Αθλημάτων, στην Ελληνική θεσμική και καταστατική πραγματικότητα, δεν μπορούν να λειτουργούν παρά μόνο στις Ακαδημίες των αναγνωρισμένων Αθλητικών Σωματείων.

  • 1 Δεκεμβρίου 2018, 08:22 | Παναγιώτης Δημάκος

    • Είναι δυνατόν να νομιμοποιηθούν Ιδιωτικές επιχειρήσεις, ώστε να λειτουργούν σχολές εκμάθησης αθλημάτων αναγνωρισμένων από την ΔΟΕ?
    • Οι εγγυήσεις προστασίας του αθλητισμού και των αθλητικών Σωματείων, που προβλέπει το Σύνταγμα στο άρθρο 16 παρ. 9, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?
    • Η Κυβέρνηση θέτει υπό διωγμό τον Ελληνικό Αθλητισμό και τους φορείς του, αφού είναι γνωστό ότι η εκμάθηση των Ολυμπιακών Αθλημάτων γίνεται μέσα από τις Ακαδημίες των Αθλητικών Σωματείων, και αποτελούν πηγή άντλησης ανθρώπινων και οικονομικών πόρων, απαραίτητων για την ανάπτυξη του Ελληνικού Αθλητισμού.
    • Όταν μάλιστα αυτό γίνεται την περίοδο που η Πολιτεία έχει μηδενίσει τις προβλεπόμενες από το Σύνταγμα επιχορηγήσεις των Αθλητικών Σωματείων, τότε αυτή η απόπειρα παίρνει τον χαρακτήρα συνειδητής διάλυσης του Ελληνικού Αθλητισμού.

    ΠΡΌΤΑΣΗ:

    Να επαναδιατυπωθεί το έδ. β, ώστε να αναφέρεται ΜΟΝΟ στα ΜΗ αναγνωρισμένα από τη ΔΟΕ αθλήματα.

  • 30 Νοεμβρίου 2018, 22:04 | ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΥΣΙΑΣ

    Το εδάφιο β΄του άρθρου 53ειναι σε λάθος κατεύθυνση.Θα ¨διαλύσει¨τις αθλητικές Ομοσπονδίες και κατ΄επέκταση τον Ελληνικό Αθλητισμό.
    Υπεύθυνες για την ανάπτυξη των αναγνωρισμένων από την Δ.Ο.Ε. αθλημάτων είναι οι αθλητικές Ομοσπονδίες μέσω των ενεργών σωματείων που έχουν στην δύναμη τους.

  • 30 Νοεμβρίου 2018, 18:43 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ

    Πλήρης εμπορευματοποίηση της μοναδικής διεξόδου των παιδιών. Επιδιώκεται η απομάκρυνση της νεολαίας από χώρους όπως τα σωματεία που παρά τα όποια προβλήματα, παραμένουν ανεξάρτητα αυτοδιοίκητα κοινωνικά κύτταρα που εμπνέουν αξίες συλλογικότητας κι αλληλεγγύης.
    Πρέπει οπωσδήποτε να αναθεωρηθεί η ίδρυση τέτοιων επιχειρήσεων, που θα οδηγήσει τα παιδιά σε χώρους που θα συνδέουν τον αθλητισμό με κατανάλωση παντός είδους προϊόντων από ρούχα μέχρι σκευάσματα διατροφής. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και η εκμάθηση των αθλημάτων πρέπει να απευθύνεται σε όλους κι όχι να στοχεύει σε καταναλωτικό κοινό.

  • 30 Νοεμβρίου 2018, 18:34 | ΜΑΡΚΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ

    ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ΑΘΛΗΜΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΕ
    ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΣΕΦΦΑ (ΠΡΩΗΝ ΤΕΦΦΑ ΚΑΙ ΕΑΣΑ) ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

  • 30 Νοεμβρίου 2018, 08:17 | Θεοδωρα Κουτουκη

    Διαμαρτυρόμαστε για το νομοσχέδιο και απαιτούμε να προστατευθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός απο την εμπορευματοποίηση και εκμετάλευση των Α.Α.Ε. Επίσης με διαφανείς διαδικασίες η πολιτεία να αξιοποιεί κάθε θεσμικό και κοινωνικό οργανωτικό παράγοντα με αντικείμενικά κριτήρια.

    Γ. Γραμματέας
    Γ.Σ. Κέρκυρας 2018

  • 30 Νοεμβρίου 2018, 08:39 | Θ. Κουτουκη

    Διαμαρτυρόμαστε για το νομοσχέδιο και απαιτούμε να προστατευφθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός απο την εμπορευματοποίηση και εκμετάλευση των Α.Α.Ε. Επίσης με διαφανείς διαδικασίες η πολιτεία να αξιοποιεί κάθε θεσμικό και κοινωνικό οργανωτικό παράγοντα με αντικειμενικά κριτήρια.

    Γ.Γραμματέας
    Γ.Σ. Κέρκυρας 2018

  • 29 Νοεμβρίου 2018, 21:52 | Λιούμπας Ιωάννης

    Ιδιωτική σχολή εκμάθησης αθλήματος με κύριο σκοπό την εκμάθηση, έναντι αμοιβής, ενός ή περισσότερων αθλημάτων, αναγνωρισμένων ή μη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (Δ.Ο.Ε) ? Κάκιστη η θέση σας αυτήν. Τον ρόλο αυτόν πρέπει να τον έχουν τα αθλητικά σωματεία

  • 29 Νοεμβρίου 2018, 16:20 | Στέφανος Ποφάντης

    Αρ.53 (β) Ιδιωτική σχολή εκμάθησης αθλήματος: κάθε κλειστή ή ανοικτή εγκατάσταση, ειδικά διαμορφωμένη και με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμό, με κύριο σκοπό την εκμάθηση, έναντι αμοιβής, ενός ή περισσότερων αθλημάτων, αναγνωρισμένων ή μη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (Δ.Ο.Ε).

    Η διάταξη είναι αντισυνταγματική.

    Οδηγεί σε εμπορευματοποίηση του αθλητικού ιδεώδους και μετατροπή ενός κοινωνικού αγαθού σε αντικείμενο οικονομικής δραστηριότητας με σκοπό το κέρδος χωρίς καμία ασφαλιστική δικλείδα κατά παράβαση του άρθρου 16, 9 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο ο αθλητισμός τίθεται υπό την κρατική προστασία λόγω της σπουδαίας, ηθικής, κοινωνικής και παιδαγωγικής του σημασίας.

    Η άθληση ανήκει στο φάσμα των δραστηριοτήτων που προστατεύει το άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος, που οδηγούν σε ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας μέσω της συμμετοχής στα κοινωνικά τεκταινόμενα. Η διοίκηση οφείλει να προβαίνει σε ενέργειες που αποβλέπουν σε τέτοια λειτουργία του αθλητισμού που θα εκπληρώνει τον κοινωνικό σκοπό του, προστατεύοντας τα υποκείμενα του δικαιώματος.

    Ο αθλητισμός για χιλιάδες χρόνια ταυτίζεται με υγεία, αρετές και εξανθρωπισμό. Τώρα, εφόσον ισχύσει αυτή η διάταξη θα ταυτιστεί από το πρωταρχικό στάδιο της ανάπτυξής του, με οικονομικά κίνητρα και στόχους.

    Η παιδαγωγική και ηθική διάσταση του αθλητισμού αποκτά ουσία με την εκμάθηση των αθλημάτων που πραγματοποιείται σε ερασιτεχνικό επίπεδο από μη κερδοσκοπικά αθλητικά σωματεία που κινούνται σε εθελοντική βάση, και συνδυάζοντας τη διοικητική αυτοτέλεια με την υπαγωγή στην ανώτατη εποπτεία του Κράτους, διασφαλίζουν υγιή ανεξάρτητο ερασιτεχνικό αθλητισμό ενώ συντηρούν τους δημοτικούς αθλητικούς χώρους.

    Η εκμάθηση αθλημάτων και η ανάδειξη σε αυτά αποτελεί δικαίωμα και ανάγκη ιδιαίτερα των παιδιών. Η διάταξη νομιμοποιεί την εκμετάλλευση της ανάγκης αυτής με σκοπό το κέρδος. Καταστρατηγείται ο ήδη υπάρχων και διατηρούμενος διαχωρισμός επαγγελματικού και ερασιτεχνικού χαρακτήρα στον αθλητισμό, εισάγοντας το επαγγελματικό στοιχείο από το πρώιμο και πρωταρχικό στάδιο της εκμάθησης που συνδέεται άρρηκτα με την ανηλικότητα και καθιστώντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των παιδιών και των νέων στην άθληση, αντικείμενο εμπορικής συναλλαγής με σκοπό το κέρδος.

    Καταργεί στην πράξη τον σκοπό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για «συστηματική καλλιέργεια, διάδοση και εμπέδωση στην κοινωνική συνείδηση του αθλητικού πνεύματος και των αξιών του Ολυμπισμού και η διάδοσή τους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με κάθε πρόσφορο μέσο», και το έργο της στο πλαίσιο της συνταγματικής υποχρέωσης για την προστασία, εποπτεία και στήριξη του αθλητισμού.

    Η εφαρμογή των διατάξεων θα επιφέρει εμπλοκή ερασιτεχνικού αθλητισμού και οικονομικών συμφερόντων, δημιουργώντας περιβάλλον αγοράς και αθέμιτου ανταγωνισμού με συνέπεια τη συρρίκνωση και διάλυση των αθλητικών σωματείων και καθιστώντας το αθλητικό ιδεώδες και φίλαθλο πνεύμα αντικείμενο εμπορικής δραστηριότητας, εκτός αν οι συντάκτες θεωρούν ότι η εκμάθηση οποιουδήποτε αθλήματος δύναται να μην τα περιλαμβάνει (το αθλητικό ιδεώδες και φίλαθλο πνεύμα)!

  • 29 Νοεμβρίου 2018, 15:25 | Στέφανος Ποφάντης

    Αρ.53 (β) Ιδιωτική σχολή εκμάθησης αθλήματος: κάθε κλειστή ή ανοικτή εγκατάσταση, ειδικά διαμορφωμένη και με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμό, με κύριο σκοπό την εκμάθηση, έναντι αμοιβής, ενός ή περισσότερων αθλημάτων, αναγνωρισμένων ή μη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (Δ.Ο.Ε).

    Η διάταξη είναι αντισυνταγματική.
    Οδηγεί σε εμπορευματοποίηση του αθλητικού ιδεώδους και μετατροπή ενός κοινωνικού αγαθού σε αντικείμενο οικονομικής δραστηριότητας με σκοπό το κέρδος χωρίς καμία ασφαλιστική δικλείδα κατά παράβαση του άρθρου 16, 9 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο ο αθλητισμός τίθεται υπό την κρατική προστασία λόγω της σπουδαίας, ηθικής, κοινωνικής και παιδαγωγικής του σημασίας.
    Η άθληση ανήκει στο φάσμα των δραστηριοτήτων που προστατεύει το άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος, που οδηγούν σε ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας μέσω της συμμετοχής στα κοινωνικά τεκταινόμενα. Η διοίκηση οφείλει να προβαίνει σε ενέργειες που αποβλέπουν σε τέτοια λειτουργία του αθλητισμού που θα εκπληρώνει τον κοινωνικό σκοπό του, προστατεύοντας τα υποκείμενα του δικαιώματος.
    Ο αθλητισμός για χιλιάδες χρόνια ταυτίζεται με υγεία, αρετές και εξανθρωπισμό. Τώρα, εφόσον ισχύσει αυτή η διάταξη θα ταυτιστεί από το πρωταρχικό στάδιο της ανάπτυξής του, με οικονομικά κίνητρα και στόχους.
    Η παιδαγωγική και ηθική διάσταση του αθλητισμού αποκτά ουσία με την εκμάθηση των αθλημάτων που πραγματοποιείται σε ερασιτεχνικό επίπεδο από μη κερδοσκοπικά αθλητικά σωματεία που κινούνται σε εθελοντική βάση, και συνδυάζοντας τη διοικητική αυτοτέλεια με την υπαγωγή στην ανώτατη εποπτεία του Κράτους, διασφαλίζουν υγιή ανεξάρτητο ερασιτεχνικό αθλητισμό ενώ συντηρούν τους δημοτικούς αθλητικούς χώρους.
    Η εκμάθηση αθλημάτων και η ανάδειξη σε αυτά αποτελεί δικαίωμα και ανάγκη ιδιαίτερα των παιδιών. Η διάταξη νομιμοποιεί την εκμετάλλευση της ανάγκης αυτής με σκοπό το κέρδος. Καταστρατηγείται ο ήδη υπάρχων και διατηρούμενος διαχωρισμός επαγγελματικού και ερασιτεχνικού χαρακτήρα στον αθλητισμό, εισάγοντας το επαγγελματικό στοιχείο από το πρώιμο και πρωταρχικό στάδιο της εκμάθησης που συνδέεται άρρηκτα με την ανηλικότητα και καθιστώντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των παιδιών και των νέων στην άθληση, αντικείμενο εμπορικής συναλλαγής με σκοπό το κέρδος.
    Καταργεί στην πράξη τον σκοπό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για «συστηματική καλλιέργεια, διάδοση και εμπέδωση στην κοινωνική συνείδηση του αθλητικού πνεύματος και των αξιών του Ολυμπισμού και η διάδοσή τους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με κάθε πρόσφορο μέσο», και το έργο της στο πλαίσιο της συνταγματικής υποχρέωσης για την προστασία, εποπτεία και στήριξη του αθλητισμού.
    Η θεσμοθέτηση κερδοσκοπικών επιχειρήσεων για εκμάθηση των αθλημάτων θα επιφέρει εμπλοκή ερασιτεχνικού αθλητισμού και οικονομικών συμφερόντων και θα δημιουργήσει περιβάλλον αγοράς και αθέμιτου ανταγωνισμού με συνέπεια τη συρρίκνωση και διάλυση των αθλητικών σωματείων, καθιστώντας το αθλητικό ιδεώδες και φίλαθλο πνεύμα αντικείμενο εμπορικής δραστηριότητας, εκτός αν οι συντάκτες θεωρούν ότι η εκμάθηση οποιουδήποτε αθλήματος δύναται να μην τα περιλαμβάνει (το αθλητικό ιδεώδες και φίλαθλο πνεύμα)!

  • 29 Νοεμβρίου 2018, 11:45 | ΒΑΡΥΤΙΜΙΔΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

    Είναι δυνατόν να νομιμοποιηθούν ιδιωτικές επιχειρήσεις ώστε να λειτουργούν σχολές εκμάθησης αθλημάτων αναγνωρισμένων από τη ΔΟΕ ?
    Ποια είναι η διαφορά από τον οργανωμένο Σωματειακό Αθλητισμό ?

  • 28 Νοεμβρίου 2018, 17:11 | ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

    …..ηλεκτρικής μυϊκής διέγερσης;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Χωρίς ιατρικό παραπεμπτικό;
    Ποιος θα την εφαρμόσει;

  • 28 Νοεμβρίου 2018, 15:21 | Τσιρακίδου Αικατερίνη

    Δηλαδή, θα περιορίζεται ο χώρος μιας εγκατάστασης, από τα ερασιτεχνικά σωματεία και θα διατεθούν, ¨τα φιλέτα¨, μάλλον, σε Ιδιώτες, Εταιρίες, σούπερ μάρκετ, σχολές security, κέντρα αδυνατίσματος, και άλλα διάφορα.

    Προσοχή, να μη γίνουν, εμπορικά κέντρα, τα Εθνικά Γυμναστήρια !