Άρθρο 40 – Υποχρέωση απασχόλησης εκπαιδευτή

1. Δεν επιτρέπεται η διοργάνωση ή διεξαγωγή οποιουδήποτε προγράμματος σωματικής άσκησης και εκγύμνασης, άθλησης για όλους, μαζικού, σχολικού, εργασιακού αθλητισμού, πρακτικής γιόγκα, αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας ή δραστηριότητας αθλητικής αναψυχής χωρίς την παρουσία προπονητή του αντίστοιχου αθλήματος ή εκπαιδευτή της αντίστοιχης ειδικότητας, ανάλογα με την περίπτωση.
2. Δεν επιτρέπεται η ανάθεση ή η ανάληψη και άσκηση καθηκόντων εκπαιδευτή από φυσικό πρόσωπο που δεν είναι εγγεγραμμένο στο υπο-μητρώο εκπαιδευτών της παρ. 1 του άρθρου 29, ακόμη κι αν το πρόσωπο αυτό κατέχει τα επαγγελματικά προσόντα του άρθρου 38.

  • 2 Δεκεμβρίου 2018, 20:06 | Μκχαλης Τσουκιας

    Η διαταξη αυτη σς συνδιασμο με τα προηγουμενο αρθρα που αφορουν τους εκαπιδευτες θα δημιουργησουν σοβαρωτατα λειτουργικα προβληματα στις επιχειρησεις που ασχολουνται εδω και 40 χρονια, χωρις προβληματα και με επιτυχια στον χωρο των υπαιθριων δραστηριοτητων Αναψυχης.
    Ο ορος Αθλητικη Αναψυχη δεν υπαρχει στην παγκοσμια αγορα και ενοιολογικα δεν στεκει, ακομα και οι φορολογικοι κωδικοι ειναι διαφορετικοι : Αθλητισμος ΚΑΔ 94.1, Αναψυχη 95.1.
    Οι ανθρωποι που εργαζονται σε αυτον τον επαγγελματικο τομεα παραδοσιακα ονομαζονται συνοδοι / οδηγοι και τα τελευταια χρονια, μετα απο ερευνες σς ςυρωπαικο επιπεδο χρησιμοποιοθμε τον ορο Εμψυχωτες Υπαιθριων Δραστηριοτητων, εχει δε δημιουργηθει πανευρωπαικο εκπαιδευτιμο προγραμμα επιπεδου EQF 5.
    Αντι το Ελληνικο Κρατος να αξιοποιησοι αυτη την εμπειρια και να σπρωξει την Ελλαδα στην πρωτοπορια, ενσωματονοντας την διεθνη πρακτικη και εμπειρια, μας γυριζει 30 χρονια πισω ανακατευοντας τον Αθλητιαμο με την Τουρισμο / Αναψυχη.
    Το αντικειμενο των προπονητες και εκπαιδευτων στον Αθλητισμο ειναι σαφες και μεγαλο και δεν εχει αναγκη επεκτασεων σε τομεις στους οποιους δεν εχει καμμια γνωση και εξειδικευση και στην καλυτερη των περιτωσεων θα καταλειξει ενα ειδος «αγορανομικου υπευθυνου» σε περιπτωση ατυχηματος.
    Πρεπει να αποσυρθει απο το νομοσχεδιο καθε αναφορα και συσχετιση με τις υπαιθριες δραστηριοτητες που αυθαιρετα και εναντια στην διεθνη πρακτικη βαφτιζονται Αθλητικη Αναψυχη.

  • 30 Νοεμβρίου 2018, 10:15 | Ιωάννης Παπαβραμίδης

    Με το άρθρο αυτό ευτελίζονται τα δικαιώματα των αποφοίτων ΣΕΦΑΑ πανελλαδικώς, αιτούμαστε άμεση τροποποίηση και επανεξέταση του άρθρου με σκοπό τον ξεκάθαρο διαχωρισμό δικαιωμάτων αποφοίτων ΣΕΦΑΑ ή άλλης ανώτατης τριτοβάθμιας σχολής και αποφοίτων δημοσίου ή ιδιωτικού ινστιτούτου αθλητισμού (Ι.Ε.Κ).

  • 26 Νοεμβρίου 2018, 18:31 | Χρήστος Λάμπρης

    Σύμφωνα με τους ορισμούς που έχετε σε άλλο άρθρο, όπου έχετε συμπεριλάβει και τις δραστηριότητες αναψυχής στο δικό σας νομοσχέδιο (δηλαδή τα canyoning, rafting, trekking, κανό, καγιάκ θαλάσσης, κλπ), κατά παρέκκλιση κάθε διεθνούς πρακτικής και λογικής, θα πρέπει να έχουμε προπονητή σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας, όπου θα ξεκινάει ένα γκρουπάκι τουριστών να κάνει κάποια τέτοια δραστηριότητα, ο οποίος θα επιβλέπει τι; Ποιος απο τους πελάτες θα κάνει σωστά προθέρμανση πριν την δραστηριότητα; Ποιος θα κερδίσει στον αγώνα αναψυχής; Και πως θα μετρήσουμε την απόλαυση ενός τουρίστα για να δούμε ποιος κέρδισε; Με αναψυχόμετρο; Σοβαρευτείτε