Άρθρο 151:Υποβολή τιμοκατάλογων εκπαιδευτήριων

Τα κάθε είδους Φροντιστήρια, Ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, Ιδιωτικοί Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί υποχρεούνται να καταθέτουν σε ηλεκτρονική μορφή στη Δ/νση Παρατηρητηρίου Τιμών και Τιμοληψιών του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (email: ftsirog@e-prices.gr) το αργότερο μέχρι την 15η Ιουνίου εκάστου έτους τιμοκατάλογο των παρεχόμενων υπηρεσιών τους για το επόμενο έτος. Υπόδειγμα φόρμας υποβολής τιμοκαταλόγων θα υπάρχει στην ιστοσελίδα e-prices.gr.

  • 28 Σεπτεμβρίου 2012, 14:49 | Λευτέρης Κιοσές

    Επίσης προτείνεται η υλοποίηση Παρατηρητηρίου Εφοδιαστικής Αλυσίδας Οπωροκηπευτικών από το Υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε αντιστοιχία και με το Ισπανικό Παρατηρητήριο Τιμών Τροφίμων) του Υπουργείου Γεωργίας της Ισπανίας με σκοπό την παροχή αδιαμφισβήτητης πληροφορίας στην πολιτεία και στα μέλη/ενδιαφερόμενους της εφοδιαστικής αλυσίδας σε συνεχή και δομημένη μορφή, ώστε να εξυπηρετηθεί εν τέλει η λειτουργία της αγοράς και ο τελικός καταναλωτής.

  • 28 Σεπτεμβρίου 2012, 13:10 | Λευτέρης Κιοσές

    Επειδή δεν εντόπισα σε κάποιο άλλο άρθρο αναφορά στο παρατηρητήριο τιμών e-prices.gr για το λιανεμπόριο τροφίμων, θα ήθελα να αναφέρω πως πρόκειται για έναν εξαιρετικά χρήσιμο και αναγκαίο θεσμό, ο οποίος θα πρέπει να ενισχυθεί και να αναπτυχθεί στο άμεσο μέλλον. Συγκεκριμένα, προτείνεται να ενισχυθεί και να περιλαμβάνει περισσότερα σημεία πώλησης (ιδιαίτερα μικρά σημεία πώλησης όπως αρτοπωλεία, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, κλπ τα οποία και αποτελούν την πλειοψηφία σε αριθμό σημείων πώλησης στην αγορά).

  • 24 Σεπτεμβρίου 2012, 10:03 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗ

    Θα πρέπει ο κάθε ιδιοκτήτης φροντιστηρίου να παίρνει ατομικό του κωδικό από το Υπουργείο Ανάπτυξης και να αποστέλλει ο ίδιος στο Παρατηρητήριο Τιμών τον τιμοκατάλογο των παρεχόμενων υπηρεσιών για το φροντιστήριό του.
    Η αποστολή του τιμοκαταλόγου των παρεχόμενων υπηρεσιών για τα φροντιστήρια θα πρέπει να γίνεται μέχρι την 15η Αυγούστου και όχι την 15η Ιουνίου που δεν έχει διαμορφωθεί πλήρως ο τιμοκατάλογος τους.

  • 23 Σεπτεμβρίου 2012, 08:10 | Thomas

    Θα πρέπει να παρέχεται τρόπος συγκέντρωσης και δημοσιοποίησης της πληροφορίας αυτής στο ενδιαφερόμενο κοινό με τρόπο ώστε να γίνεται συγκριτική αναζήτηση και παρουσίαση.

  • 23 Σεπτεμβρίου 2012, 00:20 | ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

    Άρθρο 151: Μαζί με τις καταστάσεις θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό να στέλνουν και τις συμβάσεις μισθοδοσίας των καθηγητών που προσλαμβάνουν.. Π.Χ δεν μπορεί ένα φροντιστήριο να έχει καθηγητή με 2,55 ευρώ την ώρα και να χρεώνει τον μαθητή 12 ευρώ.. Για να ελέγξει το κράτος αυτήν την αισχροκέρδεια θα πρέπει να είναι υποχρεωτική η αναλυτική κατάσταση πληρωμής των καθηγητών.. Πόσοι και πόσα χρήματα πληρώνονται..
    ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

  • 21 Σεπτεμβρίου 2012, 12:51 | Paris

    Για ποιο λόγο στα εκπαιδευτήρια που αναφέρονται δεν περιλαμβανονται τα πάσης φύσεως ιδιωτικά σχολεία Α’θμιας και Β’θμιας εκπαιδευσης? Δεν πρέπει και αυτά να διαθέτουν εγκαίρως τις τιμές τους?

    Επίσης, είναι λογικό ο όποιος ενδιαφερόμενος να στέλνει τα απαιτούμενα στοιχεία σε κάποιο προσωποποιημένο email και όχι σε κάποιο γενικό που να αντιστοιχεί στην αρμόδια υπηρεσία/διεύθυνση?

    (τη Δ/νση Παρατηρητηρίου Τιμών και Τιμοληψιών του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (email: ftsirog@e-prices.gr))

    Πχ. αντί για το προαναφερόμενο email: ftsirog@e-prices.gr, κάποιο της μορφής dilosi-didaktrwn@e-prices.gr, το οποίο να έχει τους όποιους αρμόδιους παραλήπτες εντός του οργανισμού?