Άρθρο 20 Ένδικα μέσα Ο.Τ.Α.

1. Οι Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και τα πάσης φύσεως νομικά πρόσωπα αυτών μπορούν να μην ασκήσουν ή να παραιτηθούν από ήδη ασκηθέντα ένδικα μέσα κατά αποφάσεων, με τις οποίες διατάσσεται η παραμονή ή η επάνοδος εργαζομένων στην εργασία τους, εφόσον οι ως άνω εργαζόμενοι έχουν παραιτηθεί από οποιαδήποτε χρηματική αξίωση κατά των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών, με απόφαση του καθ’ ύλην αρμόδιου οργάνου τους και κατά παρέκκλιση των άρθρων 72 και 176 του ν. 3852/2010. Στην περίπτωση αυτή, η απόφαση περί της παραίτησης από τα ένδικα μέσα, η οποία πρέπει να αναφέρεται ειδικώς στην ύπαρξη πιστώσεων στον προϋπολογισμό του φορέα για την κάλυψη της δαπάνης που προκύπτει από την άμεση συμμόρφωση προς τη δικαστική απόφαση, λαμβάνεται ύστερα από γνωμοδότηση δικηγόρου και του προϊσταμένου της οικονομικής υπηρεσίας του φορέα.
2. Αποφάσεις περί μη άσκησης ή περί παραίτησης από ένδικο μέσο στις περιπτώσεις του πρώτου εδαφίου της προηγούμενης παραγράφου, που εκδόθηκαν ως την έναρξη ισχύος του παρόντος, θεωρούνται ως προς όλες τις συνέπειές τους, νόμιμες.
3. Αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και των πάσης φύσεως νομικών προσώπων αυτών περί υποβολής προσφυγών σε διοικητικές αρχές, άσκηση, μη άσκηση ή παραίτηση από οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή μέσο, δικαστικό ή εξώδικο συμβιβασμό ή κατάργηση δίκης δεν εμπίπτουν στον υποχρεωτικό έλεγχο νομιμότητας του άρθρου 225 παρ. 1 του ν. 3852/2010 (Α’ 87).

  • 3 Σεπτεμβρίου 2016, 21:52 | Λεωνίδας

    Το σωστό θα ήταν να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο κ όσοι συνεχίζουν κ εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις στα ασφαλιστικά ταμεια. Είναι άδικο για όλους αυτούς που εργάζονται τόσα χρόνια εκεί και παράγουν πραγματικό έργο να ζουν στην αβεβαιότητα

  • 3 Σεπτεμβρίου 2016, 21:01 | Γεωργία

    Να νομιμοποιήθουν και τα παιδιά που δουλεύουν στο ικα με δικαστικές αποφάσεις!!! Βγάζουν δουλειά κανονικά με πλήρες ωράριο!! Να αποχωρήσουν επιτέλους οι παλιοί που δεν εξυπηρετούν εκτός και είσαι γνωστός! Δεν είναι μόνο τα παιδιά του Οεαδ και τα παιδιά του ικα έχουν τα ίδια δικαιώματα!! Νομιμοποίηση ΤΩΡΑ!!!!

  • 3 Σεπτεμβρίου 2016, 21:38 | Νίk

    Αυτό είναι πολύ θετικό για τα άτομα που εργάζονται τόσα χρόνια σαν κανονικοί υπάλληλοι και έχουν κερδίσει την Πρώτη δική για μονιμοποίηση.

    Κύριε υπουργέ μαζί με τους ΟΤΑ βάλτε και τα άτομα που δουλεύουν στο ΙΚΑ και έχουν θετική πρωτόδικη απόφαση.

    Είναι κρίμα να γίνει κάτι μόνο για άτομα που δουλεύουν στους ΟΤΑ και όχι σε άλλες υπηρεσίες που έχουν ακριβώς την ίδια δικαστική απόφαση.

    Προεκλογικά είχατε αναγνωρίσει την αδικία σε βάρος μας που γινόταν τόσα χρόνια απο τις προηγούμενες κυβερνήσεις Και τις διώξεις που είχαμε δεχθεί απο τον προηγούμενη υπουργό Δικαιοσύνης.

  • 3 Σεπτεμβρίου 2016, 21:02 | Βασιλικη

    Το άρθρο θα πρέπει να συμπεριλάβει κ τα πρώην stage που συνεχίζουν να εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις σε ασφαλιστικά ταμεία!

  • 3 Σεπτεμβρίου 2016, 14:47 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΙΝΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΕΙΑ

  • 3 Σεπτεμβρίου 2016, 10:48 | ΘΟΔΩΡΗΣ

    Έχει παρατηρηθεί και το εξής φαινόμενο:συμβασιούχοι ίδιας ειδικότητας σε ΝΠΔΔ να δικάζουν την αγωγή τους σε δυο διαφορετικές μέρες και οι της δεύτερης μέρας να μετατρέπονται σε Αορίστου Χρόνου ενώ οι της πρώτης μέρας (παρόλο που είναι και «χρονικά «πιο παλιοί να χάνουν το δικαστήριο. Άλλοι πάλι να φτάνουν μέχρι την «πηγή» και το δικαστήριο των Αθηνών λ.χ., να κρίνει ότι είναι αναρμόδιο για να δικάσει παραπέμποντας σε δίκη στη Θεσσαλονίκη παρόλο που είχαν προσκομιστεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα,οδηγώντας αυτούς τους συμβασιούχους να ασκήσουν έφεση για να αποδείξουν τα αυτονόητα.Όλα αυτά πρέπει να εξαλειφθούν με αυτό το νόμο για να αποκατασταθούν οι ισορροπίες.

  • 3 Σεπτεμβρίου 2016, 02:04 | ΑΛΙΚΗ

    Είναι απορίας άξιον γιατί δεν περνάει από το μυαλό κάποιων αυτό που επιθυμούν ή επιδιώκουν για τους stage και τις συμβάσεις έργου στον ΟΑΕΔ και οπουδήποτε στο Δημόσιο -που καταστρατήγησαν βεβαίως την έννοια της αξιοκρατίας στην Ελλάδα – γιατί τάχα δεν πρέπει να ισχύσει και για την Κοινωφελή εργασία. ΄
    Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν παρέχουν εργασία στο Δημόσιο τι είναι εκείνο που τους διακρίνει από τους stage και τους συμβασιούχους έργου; Αίφνης και αυτοί κάποια μέρα μπορεί να καταφύγουν στα δικαστήρια με αγωγές κτλ. Δικηγόρους θα βρουν σίγουρα να τους υπερασπιστούν στον αγώνα ΤΟΝ ΩΡΑΙΟ ΤΟΝ ΕΝΤΙΜΟ. Τελικά μήπως πρέπει να καταργήσουμε το ΑΣΕΠ και να εφεύρουμε ή να βαφτίσουμε νέους τρόπους κλειστών διαδικασιών και όχι ανοιχτών διαγωνισμών, μονιμοποίησης εκ του πλαγίου στο δημόσιο, νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα για όλους και θα αποφεύγαμε τρόπον τινά και τη δικηγορική δαπάνη.

  • 3 Σεπτεμβρίου 2016, 01:49 | Δάφνη K.

    Επιτέλους να έρθει η δικαίωση!! Τα πρώην stage εργάζονταν και πρόσφεραν έργο.Κέρδισαν δικαστήρια ,επέστρεψαν στη δουλειά.Έχουν εμπειρία και προσφέρουν στον οργανισμό τα μέγιστα.Ως δημόσιος υπάλληλος πιστεύω πως θα ήταν χρήσιμο οτι ισχύει στους ΟΤΑ να ισχύσει και για τα άτομα που με αποφάσεις δικαστηρίων και ύστερα από πολλά χρόνια προσμονής κατάφεραν να επιστρέψουν στις δουλειές τους. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ!!!!!!

  • 2 Σεπτεμβρίου 2016, 23:35 | Δέσποινα

    STAGE Στους ΟΤΑ -STAGE και στον ΟΑΕΔ.Πάει να δοθεί λύση από τον αρμόδιο υπουργό μόνο για όσους απασχολήθηκαν στους ΟΤΑ . . .Μη ξεχνάτε κύριε υπουργέ ότι ήμασταν stage από το 2004 και ότι κερδίσαμε πρωτόδικες αποφάσεις και επιστρέψαμε,έχουμε πολυετή εμπειρία και γνώσεις στα περισσότερα καθήκοντα του ΟΑΕΔ ενός φορέα που ζητάει προσωπικό.Γιατί δε δίνεται μια πιο δίκαια λύση αφού είστε πρόθυμος να αποκαταστήσετε τους εργαζόμενους-stage ? Όταν πάμε να διορθώσουμε μία αδικία ,δίνουμε λύση σε όλους και όχι σε μία μερίδα ατόμων μόνο ! Γιατί να έχει τη δυνατότητα ο εργαζόμενος στους ΟΤΑ και όχι εγώ στον ΟΑΕΔ ?

  • 2 Σεπτεμβρίου 2016, 22:26 | Ομάδα 36 καθηγητών Φ. Αγωγής ΟΠΑΝΔΑ

    “ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ”

    Είμαστε μια από τις ομάδες των συμβασιούχων, 36 καθηγητών φυσικής αγωγής,του δήμου Αθηναίων που προσφύγαμε στη δικαιοσύνη. Το δικαίωμα που αποκτούν οι Δήμοι με το καινούριο νομοσχέδιο να μετατρέπουν τις συμβάσεις όσων κέρδισαν πρωτόδικα σε αορίστου χρόνου δεν διορθώνει τις αδικίες που έχουν γίνει εις βάρος άλλων συμβασιούχων από αρνητικές αποφάσεις δικαστών υποκινούμενες από προηγούμενη κυβέρνηση η οποία την συγκεκριμένη περίοδο (2013) ήθελε να συρρικνώσει το Δημόσιο.
    Δραματικό παράδειγμα η περίπτωση μας όπου με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις από το 2001 έως το 2010 και έως το 2014 με ασφαλιστικά μέτρα (αορίστου χρόνου), το δικαστήριο πρωτόδικα μας έκρινε αρνητικά, ενώ θετικές αποφάσεις πήραν συνάδελφοι μας με ΜΙΑ και ΔΥΟ συμβάσεις (2009 και 2010 μόνο). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μονιμοποιηθούν οι συνάδελφοι αυτοί με πολύ μικρότερο χρόνο υπηρεσίας στο Δήμο από εμάς που εξωθηθήκαμε στην ανεργία μετά από 14 χρόνια προσφοράς. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει μια ΔΙΚΑΙΗ λύση και στο δικό μας πρόβλημα;

  • 2 Σεπτεμβρίου 2016, 21:37 | Νίκος Χρυσικός

    H διοικητική αυτοτέλεια των ΟΤΑ, ήτοι το δικαίωμα τους να ρυθμίζουν και να διευθύνουν στα πλαίσια του νόμου με δική τους ευθύνη και προς όφελος των δημοτών τους, τις δημόσιες τοπικές υποθέσεις εκτιμώντας το δημοτικό συμφέρον σε κάθε περίπτωση, κατοχυρώνεται από το άρθρο 102 Σ, και τα σχετικώς οριζόμενα στον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας που κυρώθηκε με το ν. 1850/89 και στο άρθρο 1 του ν. 3463/2006 (Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων). Συνεπώς η διάταξη κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αν και κατά την άποψή μου και υπό τις ισχύουσες ρυθμίσεις του Καλλικράτη (αρθ. 72 και 176) τα αρμόδια όργανα των ΟΤΑ μπορούν ελεύθερα να αποφασίσουν την μη άσκηση ενδίκων μέσων σε τέτοιες υποθέσεις. και τούτο διότι η μόνη περίπτωση κατά την οποία η εξάντληση των ενδίκων μέσων φαίνεται να είναι υποχρεωτική είναι η οριζόμενη με την εξαιρετική διάταξη του άρθρου 72 § 2 για τους ΟΤΑ α΄βαθμού και αντίστοιχη ομοίου περιεχομένου διάταξη του άρθρου 176 περ. ζ΄για τους ΟΤΑ β΄βαθμού του ν. 3852/2010, («Προκειμένου για μισθολογικές απαιτήσεις κάθε μορφής, περιλαμβανομένων και των επιδομάτων, δεν είναι δυνατή η παραίτηση από την άσκηση των ενδίκων μέσων, ο δικαστικός ή εξώδικος συμβιβασμός και η κατάργηση δίκης εκτός από τις περιπτώσεις που το νομικό ζήτημα έχει κριθεί με απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου»). Είναι προφανές ότι οι περιπτώσεις στη ρύθμιση των οποίων αποσκοπεί η ρύθμιση της νέας διάταξης,
    κατά την έννοια της υφιστάμενης ρύθμισης, δεν έχουν, ούτως ή άλλως, ως αντικείμενο «μισθολογικές απαιτήσεις ή απαιτήσεις μισθών, επιδομάτων, αποζημιώσεων και γενικά μισθολογικών παροχών οποιασδήποτε μορφής» , αλλά τη νομική φύση και ταυτότητα της επίδικης έννομης σχέσης. Η αναγνώριση μιας εριζόμενης κατά τη νομική φύση της σχέσεως εργασίας ως ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δεν αποτελεί «μισθολογική διαφορά» κατά την έννοια των περιπτώσεων των άρθρων 72 παρ. 2 και 176 περ. ζ΄, οι δε περαιτέρω (και αυτομάτως επερχόμενες) έννομες συνέπειες του χαρακτηρισμού δεν αποκτούν αυτοτελή νομική σημασία. Στο μέτρο λοιπόν που με μία δικαστική απόφαση αναγνωρίζεται μόνον η νομική μορφή της σχέσεως εργασίας που συνδέει εργαζόμενο με ΟΤΑ χωρίς να επιδικάζει διαφορές αποδοχών, έχω την γνώμη δεν είναι «υποχρεωτική» η εξάντληση των ενδίκων μέσων. Με τη «νέα» διάταξη για να είναι δυνατή η παραίτηση απο τα ένδικα μέσα πρέπει να συντρέξουν και οι ειδικότερες προϋποθέσεις που τίθενται με αυτή, δηλαδή: α) η προηγούμενη παραίτηση των απασχολουμένων από τις «παρεπόμενες» χρηματικές απαιτήσεις (αξιώσεις αναδρομικών αποδοχών) και β) η διαπίστωση της ύπαρξης πιστώσεων στον προϋπολογισμό του φορέα για την κάλυψη της (μελλοντικής) δαπάνης που προκύπτει από την άμεση συμμόρφωση προς τη δικαστική απόφαση, η οποία μνημονεύεται στην απόφαση παραίτησης και λαμβάνεται ύστερα από απλή (και όχι απαραίτητα σύμφωνη) γνωμοδότηση δικηγόρου και του προϊσταμένου της οικονομικής υπηρεσίας του φορέα.
    Κατά την άποψή μου η νέα διάταξη θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να έχει ευρύτερο πεδίο εφαρμογής δηλαδή να παρέχει στους ΟΤΑ υπό τις ίδιες προϋποθέσεις, τη δυνατότητα να παραιτούνται από τα ένδικα μέσα και στις περιπτώσεις μισθολογικών αξιώσεων, που σε πολλές περιπτώσεις διαιωνίζονται δίχως σοβαρό λόγο, λόγω της υποχρεωτικής εξάντλησης των ενδίκων μέσων, επιβαρύνοντας τους φορείς με τόκους υπερημερίας και δικαστικές δαπάνες. Θα συμφωνούσα συνεπώς με την πρόταση του σχολίου του συναδέλφου Μιχάλη Ράσσα, να προστεθεί επιπλέον εδάφιο στην παράγραφο 1, ως εξής: «Με τους ίδιους όρους και τις ίδιες προϋποθέσεις επιτρέπεται η μη άσκηση ενδίκων μέσων ή η παραίτηση από ήδη ασκηθέντα ένδικα μέσα κατά δικαστικών αποφάσεων που επιδικάζουν ή αναγνωρίζουν μισθολογικές διαφορές στο προσωπικό των ΟΤΑ».
    Νικόλαος Δ. Χρυσικός
    Δικηγόρος Θεσσαλονίκης
    Προϊστάμενος Δ/νσης Νομικής Υποστήριξης / Νομικός Σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης

  • 2 Σεπτεμβρίου 2016, 20:04 | Αναστάσιος Π.

    Κυριε υπουργε οφειλω να σας συνγχαρω για το αρθρο αυτο μιας και επιτελους θα επιλυθεί ενα προβλημα το οποιο εσεις κληρονομισατε και δεν δημιουργησατε! Μια κυβερνηση της αριστερας οφειλει να εχει σε πρωτο πλανο τα εργασιακα θεματα…!Μπραβο και καλη συνέχεια στο δυσκολο έργο σας .

  • 2 Σεπτεμβρίου 2016, 20:44 | ΜΑΡΙΟΣ

    Όσοι δουλεύουνε απο πέρυση τον Μάιο στον Ο.Τ.Α στην υπηρεσία καθαριότητας και έγινε αυάοματη ανανέωση της συμβασή τους μέχρι τις 31/12/2016 μπορούν να γίνουν αορίστου χρόνου αν απευθυνθούν στα δηκαστήρια και δικαιωθούν??

  • 2 Σεπτεμβρίου 2016, 18:15 | Νατασα

    επιτελους δικαιωσηηηηηη!!!!!

  • 2 Σεπτεμβρίου 2016, 18:05 | ΙΓΝΑΤΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

    Επιτελους δικαιωση για τους ομηρους των Δημων που τοσα χρονια ζουν υπο το καθεστως αυτο

  • 2 Σεπτεμβρίου 2016, 17:55 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    ΕΛΠΙΖΩ ΜΕ ΤΟ ΩΣ ΑΝΩ ΑΡΘΡΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΚΑΠΟΤΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΕΙΤΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΤΕ ΟΣΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΔΙΚΙΑ ΛΟΓΩ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΕΦΕΣΗΣ. ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΝΑΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ Ν.Π.Δ.Δ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΔΙΚΩΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΨΥΧΟΘΡΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΟΜΗΡΙΑ, ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΖΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ Η΄ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2016, 16:08 | ΤΟΠΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 20
    ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ: Η προτεινόμενη ρύθμιση αποσκοπεί στη ουσιαστικοποίηση της εύρυθμης λειτουργίας των ΝΠΔΔ που λειτουργούν σχεδόν εξ ολοκλήρου από εργαζόμενους ΙΔΟΧ που εργάζονται κατόπιν σχετικής δικαστικής αποφάσεως με ασφαλιστικά μέτρα μέχρι και σήμερα και βρίσκονται υπό καθεστώς εκκρεμοδικίας.
    ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4:Όσοι βρίσκονται σε εκκρεμοδικία και συνεχίζουν να απασχολούνται έως σήμερα με ασφαλιστικά μέτρα , με τη ψήφιση του παρόντος νόμου,τα Διοικητικά Συμβούλια των ΝΠΔΔ θα προχωρούν σε δικαστικό συμβιβασμό. Και οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να παρέχουν την εργασία τους νόμιμα με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, ανεξαρτήτως της διαδικασίας που τηρήθηκε κατά την πρόσληψή τους.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2016, 13:10 | ΧΚ

    Τα παιδιά που είναι στον ΟΑΕΔ που επέστρεψαν μετά από χρόνια ομηρίας με τα προγράμματα stage πρέπει να μονιμοποιηθούν, γιατί έχουν την εμπειρία και τα προσόντα.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2016, 11:12 | peristasiaka ergazomenos IDOX

    Ειναι δυνατόν σχέδιο νόμου να μην συνοδεύεται από αριθμητικά στοιχεία ώστε να γνωρίζουμε πόσους συμβασιούχους και σε ποιούς δημους αφορά αυτή η ρύθμιση? Μήπως θέλουν να ανοίξουν καινούριο παράθυρο να βολεύονται τα εκάστοτε «δικά μας παιδια»? (δεν ρωταμε ποιά ήταν η αρχική συμβαση και αν υπηρχαν τα απαραίτητα στοιχεία της δημοσιότητας ή ηταν κλειστή απευθυνόμενη στους «πληροφορημένους» και συστημένους – ξέρουμε την απάντηση!!! – Θα ρωτήσουμε όμως αν αυτή η αρχική σύμβαση προέβλεπε δυνατότητα ανανέωσης ή καποιες κατηγορίες πολιτών ειναι υπεράνω του νόμου ώστε να αποδειχθεί ότι ο νόμος και τα κωλύματα ισχύουν μόνο για τους αφελείς )
    Επίσης εδώ μαθαίνουμε ότι υπάρχουν και εργαζόμενοι stage σε κρατικές υπηρεσίες ακόμη και τώρα. Στα στοιχεία της απογραφής του Δημοσίου γτ δεν εμφανίζονται. Αυτη η θολούρα (πάγια τακτική των κυβερνώντων πρώην και νυν) μόνο τα «κορόϊδα» που πάνε με ΑΣΕΠ και νομιμότητα δεν συμφέρει.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2016, 11:46 | Μιχάλης Ράσας

    Είναι φρόνιμο να ρυθμισθεί η μεταχείριση των παρεπόμενων αξιώσεων, δηλαδή των αποδοχών, που συχνά διαιωνίζονται δίχως σοβαρό λόγο, επειδή τα αιρετά μέλη των συλλογικών οργάνων αισθάνονται την υποχρέωση να εξαντλούν τα ένδικα μέσα. Προτείνω, επομένως, να προστεθεί επιπλέον εδάφιο στην παράγραφο 1, ως εξής: «Με τους ίδιους όρους και τις ίδιες προϋποθέσεις επιτρέπεται η μη άσκηση ενδίκων μέσων ή η παραίτηση από ήδη ασκηθέντα ένδικα μέσα κατά δικαστικών αποφάσεων που επιδικάζουν ή αναγνωρίζουν μισθολογικές διαφορές στο προσωπικό των ΟΤΑ».

  • 2 Σεπτεμβρίου 2016, 10:20 | ΚΩΣΤΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

    ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΕ ΠΟΣΟ ΖΗΛΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΧΩΡΟ ΟΠΩΣ Ο ΟΑΕΔ, ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΝΕΟ ΑΙΜΑ. ΓΝΩΡΙΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ 24 ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΝ ΜΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΟΑΕΔ Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ Ο ΟΑΕΔ, ΑΦΟΥ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ Π.Ε., ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ.Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΑΕΔ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΜΕΙΖΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2016, 10:41 | Θωμάς Βολιώτης

    Αποφάσισα να σχολιάσω όντας προβληματισμένος, όχι για την δικαίωση των εργαζομένων στους ΟΤΑ, η οποία σαφώς και με βρίσκει σύμφωνο, αλλά για την συνέχιση της αδικίας ως προς τους εργαζόμενους σε ΙΚΑ & ΟΑΕΔ, οι οποίοι χρόνια τώρα συνεχίζουν να εργάζονται υπό καθεστώς ομηρίας.. Άμεση δικαίωση όλων!!!

  • 2 Σεπτεμβρίου 2016, 10:35 | ΣΚ

    Επιτελους μονιμοποιηση σττα παιδια πρωην stage στον οαεδ διαθετουν εμπειρια προσοντα κ δεν επιβαρυνουν τον προυπλογισμο .δικαιωση τωρα

  • 2 Σεπτεμβρίου 2016, 10:38 | ΜΑΡΙΑ

    Θα μπορούσε να γίνεται αναφορά στο άρθρο 20 ότι η παράσταση του Ελληνικού Δημοσίου στα Εφετεία δεν αποτελεί κώλυμα στην άρση των ήδη ασκηθέντων ένδικων μέσων.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2016, 09:54 | ΜΑΡΙΑ

    Θα μπορούσε να γίνεται αναφορά στο άρθρο 8 ότι η παράσταση του Ελληνικού Δημοσίου στα Εφετεία δεν αποτελεί κώλυμα στην άρση των ήδη ασκηθέντων ένδικων μέσων.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2016, 08:32 | georgegal

    σε περιπτωση δε που τολμησει καποιος να περασει μονομερωσ κατι για τον οαεδ σε ασχετο νομοσχεδιο που ειναι εξαιρετικα απιθανο. θα καει το θεμα για ολουσ και ξερω τι λεω.. να γινει ρυθμιση για ολους ,με δικαστικες αποφασεις στο στενο δημοσιο. αλλιωσ θα γινουν τα νομιμα.. και ξεορυν οι υπευθυνοι οτι υπαρχουν τα μεσα γι αυτο.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2016, 08:15 | georgegal

    το νομοσχεδιο αυτο αφορα μονο τουσ δημους.. δνε μπορει να ληφθει αποφαση αι τον οαεδ διοτι ανηκει στο στενο δημοσιο. το θεμα ειναι οτια σε αλλο νομοσχεδιο πρεπει να περασει ρυθμιση συνολικα για τουσ συμβασιουχους που εχουν κερδισει δικαστηρια.και στο στο στενο δημοσιο τομεα. αν επειχειρεθει σε νομοσχεδιο ασχετο να γινει κατι για τουσ δημους το στε θα το ακυρωσει ως αντισυνταγματικο.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2016, 07:01 | ALEXANDRA

    Είναι αναγκαίο να συμπεριληφθούν στο συγκεκριμένο άρθρο οι συμβασιούχοι (πρώην STAGE)στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.Θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει δικαιοσύνη για τα άτομα αυτά που προσφέρουν επί δέκα χρόνια τις υπηρεσίες τους σε θέσεις πρώτης γραμμής και στελεχώνουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο τμήματα και υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.Είναι άνθρωποι με προσόντα και εργασιακή εμπειρία.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2016, 06:05 | Eirini kalogeraki

    Σωστό το άρθρο 20 αλλα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν επεκτείνεται στον ευρύτερο δημοσιο τομέα και συγκεκριμένα στον ΟΑΕΔ με τόση μέγαλη έλλειψη προσωπικού και αριθμό συναλλασομένων.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2016, 00:11 | Ιωαννης

    Πραγματικά άδικο αλλάτ ι άλλο να περιμένει κανείς όταν οι (δημοκρατικές κυβερνήσεις) μας κρατούσαν τόσα χρόνια σε ομηρεία τόσα χρόνια άτομα αναγκαία.και τώρα ξαφνικά τους πετούν έξω .
    Αυτό είναι μάθημα πραγματικής δημοκρατίας!!!!
    Να ντρέπεστε!
    Άλλα τα λέξη ντροπή δεν την γνωρίζουν καν !

  • 1 Σεπτεμβρίου 2016, 22:25 | kt

    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗ Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΙΚΑ ΟΑΕΔ ΜΕ ΒΑΣΗ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ

  • 1 Σεπτεμβρίου 2016, 22:05 | ΟΧΡ

    ΠΟΙΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ;ΑΣ ΙΣΧΥΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΕΥΝΟΪΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ (ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ,ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ…),ΕΝΩ ΟΙ ΙΔΙΟΙ,ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2016, 21:56 | Αμαλια Μπακου

    Πιστευω πως τα παιδια που δουλευουν στον οαεδ που ηταν ορωην stage πρεπει να μονιμοποιηθουν επειτα απο τοσα χρονια ομηριας διαθετουν κ την εμπειρια κ τα προσοντα κ δεν επιβαρυνουν τον προυπολογισμο

  • 1 Σεπτεμβρίου 2016, 21:03 | Ν.Λ.

    Τα παιδιά που είναι στον ΟΑΕΔ που επέστρεψαν μετά από χρόνια ομηρίας με τα προγράμματα stage πρέπει να μονιμοποιηθούν, γιατί έχουν την εμπειρία και τα προσόντα.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2016, 21:27 | Τσουκας Αντωνης

    Επιτελους μονιμοποιηση σττα παιδια πρωην stage στον οαεδ διαθετουν εμπειρια προσοντα κ δεν επιβαρυνουν τον προυπλογισμο .δικαιωση τωρα

  • 1 Σεπτεμβρίου 2016, 21:12 | Kostas

    Πιστευω πως αυτα τα παιδια πρεπει να μονιμοποιηθουνεπειτα απο τοσα χρονια ομηρια διαθετουν κ τα προσοντα κ την εμπειρια κ δεν επιβαρυνουν τον προυπολογισμο .ειναι αδικο επιτελους ας μπει μια σειρα επιτελους!στον οαεδ ειναι σε ομηρια απο το 2004 ατομα με προσοντα εμπειρια.μονιμοποιηση τωρα!!!!

  • 1 Σεπτεμβρίου 2016, 20:10 | Σιγμαφι

    Πολύ σωστό με εφαρμογή στην καθημερινότητα αφού σε υπηρεσίες όπως ο ΟΑΕΔ η επιστροφή ατόμων που είχαν απολυθεί λόγω λήξης των stage επέφερε ικανοποιητικό αποτέλεσμα στην ταχύτερη και σωστότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Πάντα όμως με κριτήρια για το καλό του Οργανισμού

  • 1 Σεπτεμβρίου 2016, 20:13 | Τανια

    Οπωσδηποτε μονιμοποιηση των παιδιων με προγραμμα stage στον ΟΑΕΔ φτανει η ομηρια κ η κοροιδια διαθετουν εμπειρια προσοντα κ δεν επιβαρυνουν τον προυπολογισμο

  • 1 Σεπτεμβρίου 2016, 20:09 | Elena

    Τα παιδια που δουλευουν στον οαεδ επειτα απο τοσα χρονια ομηριας με εμπερια κ προσοντα πρεπει να μονιμοποιηθουν επιτελους δικαιοσυνη σ αυτη τη χωρα

  • 1 Σεπτεμβρίου 2016, 20:44 | Ανδρεας

    Τα παιδια που είναι τοσα χρονια με stage στον ΟΑΕΔ.Αναγκαιο να μονιμοποηθουν επειτα απο τοσα χρονια ομηριας διαθετουν εμπειρια και προσοντα

  • 1 Σεπτεμβρίου 2016, 20:09 | giannhs

    Πιστευω πως τα παιδια που δουλεουν στον οαεδ κ που ηταν πρωην stage πρεπει να μονιμοποιηθουν επειτα απο τοσα χρονια εργασιας διοτι διαθετουν εμπερια κ δεν επιβαρυνουν τον προυπολογισμο.κ στην τελικη το αξιζουν

  • 1 Σεπτεμβρίου 2016, 20:01 | Τανια

    Οπωσδηποτε μονιμοποιηση των παιδιων με προγραμμα stage φτανει η ομηρια κ η κοροιδια διαθετουν εμπειρια προσοντα κ δεν επιβαρυνουν τον προυπολογισμο

  • 1 Σεπτεμβρίου 2016, 20:47 | Ανδρεας

    Αναγκαιο να μονιμοποηθουν επειτα απο τοσα χρονια ομηριας διαθετουν εμπειρια και προσοντα

  • 1 Σεπτεμβρίου 2016, 20:50 | Elena

    Πιστευω πως αυτα τα παιδια πρεπει να μονιμοποιηθουνεπειτα απο τοσα χρονια ομηρια διαθετουν κ τα προσοντα κ την εμπειρια κ δεν επιβαρυνουν τον προυπολογισμο .ειναι αδικο επιτελους ας μπει μια σειρα επιτελους

  • 1 Σεπτεμβρίου 2016, 20:04 | ΒΑΡΒΑΡΑ

    Ελπιζω με το αρθρο 20 να δικαιωθουν οι υπαλληλοι των stage..που εχουν δωσει και την ψυχη τους για να δουλευουν οι υπηρεσιες με το πιο σωστο λειτουργικο τροπο ειδικα οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ, που ξερουμε τι προβληματα αντιμετωπιζει αυτος ο οργανισμος καθως υπαρχει έλλειψη προσωπικου.Διαθετουν πολυετη υπηρεσιακη εμπειρια.Διαχειριζονται ολα τα θεματα-προβληματα με ευκολια.Αυτοι οι υπάλληλοι οπως και όλοι οι υπαλληλοι στον ευρυτερο τομεα πρεπει να δικαωθουν να ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ διοτι δεν βαραινουν τον κρατικο προυπολισμό.Ελπιζω να Υπαρξει συντομα δικαιωση.ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ

  • 1 Σεπτεμβρίου 2016, 19:15 | Nick Ridis

    Το σύνταγμα μιλάει για ισότητα και ισονομια, για ποιο λόγο λοιπόν να υπάρχει διαχωρισμός; ποιο είναι το κριτήριο να ευνοείται μία μερίδα εργαζομένων και να αποκλείονται κάποιοι άλλοι;αφού είναι το ίδιο καθεστώς. Το άρθρο πρέπει να ισχύσει για όλους τους εργαζομένους που είναι όμηροι σε ένα ατέρμονο παιχνίδι μεταξύ των κυβερνήσεων εδώ και τόσα χρόνια. Δικαίωση για όλους τώρα και όχι μόνο για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2016, 19:10 | Δημητριος

    Επιτέλους δικαιοσύνη!να ισχυσει και για τους εργαζομεμενους στον ΟΑΕΔ πρωην STAGE,που εχουν επιστρεψει στην υπηρεσIα τους με πρωτοδικη αποφαση δικαστηριου και ο ΟΑΕΔ εκανε εφεση εναντιον αυτης.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2016, 18:25 | κν

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΗΡΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΑΕΩΝ .ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΣΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ

  • 1 Σεπτεμβρίου 2016, 18:35 | κκ

    ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 20 ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΥΓΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΟΙΛΟΙ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΜΕ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 2004

  • 1 Σεπτεμβρίου 2016, 18:30 | ντινα

    ΕΙΜΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΕΧΟΥΝ ΧΥΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΥΔΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ.
    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ – ΕΙΤΕ ΩΣ SRAGE ΕΙΤΕ ΩΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ – ΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΩΣ «ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ» ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ.
    ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΌΨΗ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 20 ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.