Άρθρο 11 – Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας

Τα Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες:
α. Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.).
β. Τα Περιφερειακά Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας (ΠΕ.Σ.Ο.Π.Π.).
γ. Τα Τοπικά Επιχειρησιακά Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.).

  • 13 Ιανουαρίου 2020, 09:00 | ΠΑΓΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Σημαντική παράλειψη στο προτεινόμενο σχέδιο είναι η παντελής έλλειψη χρησιμοποίησης και αναφοράς στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και των υπηρεσιών. Δεν νοείται φυσική καταστροφή εντός των διοικητικών ορίων ενός φορέα, χωρίς την εμπλοκή, την ενημέρωση και συμβολή του.

  • 11 Ιανουαρίου 2020, 18:26 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΡΥΚΟΚΙΔΗΣ

    Τα Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας σε όλα τα επίπεδα, σπάνια συνεδριάζουν και λειτουργούν όπως προβλέπεται.Οι λόγοι είναι πολλοί ( μικρά χρονικά περιθώρια, αδυναμία παρουσίας αρκετών μελών, τεχνικοί λόγοι κλπ. Συνήθως γίνονται τηλεφωνικές συνεννοήσεις και επικοινωνίες. Το ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να υπάρχει επαρκής, έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση η οποία θα διαχέεται ταυτόχρονα σε όλους. Είναι σημαντικό για την συλλογή των πληροφοριών να υπάρχει ο «σύνδεσμος» με ονοματεπώνυμο Πολιτικής Προστασίας σε κάθε Φορέα ώστε ο συντονιστής να αντλεί γρήγορα τις πληροφορίες και να τις μεταδίδει σε όλους με κάποιο τρόπο ο οποίος μπορεί να καθοριστεί. Ήδη ετοιμάζουμε στην υπηρεσία μας διαδικτυακή ειδική πλατφόρμα μέσα από την οποία θα πρέπει να ενημερώνουν όλοι οι φορείς που εμπλέκονται και αυτόματα θα ενημερώνονται όλοι. Απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει αυτό είναι η αποδοχή από τους φορείς η καθιέρωση της λειτουργίας αυτής και η υποχρεωτική συμμετοχή τους. Αυτό μπορεί να λυθεί νομοθετικά μόνο.

  • 11 Ιανουαρίου 2020, 14:30 | Πολίτης

    ΕΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ . ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΦΕΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ

  • 5 Ιανουαρίου 2020, 10:30 | Konstantina Perrou

    Εφόσον το συγκεκριμένο άρθρο εντάσσεται στο Κεφάλαιο Β’ «Επιχειρησιακές Δομές και Υποστηρικτικές Υπηρεσίες του Εθνικού Μηχανισμού» κι αφού στο άρθρο 12 παρ.1 του παρόντος αναφέρεται ότι το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας είναι το ανώτατο επιχειρησιακά όργανο…..
    Γιατί μόνο τα Τοπικά Συντονιστικά Όργανα ονομάζονται Τοπικά Επιχειρησιακά;

  • 3 Ιανουαρίου 2020, 17:04 | ΑΝΔΡΕΑΣ

    Εκ πειρας θελω να αναφερω οτι στα μεγαλα συμβαντα(πυρκαγιες,σεισμοι,πλημμυρες,αεροπορικα ατυχηματα κλ.)δεν υπαρχει συντονισμος ολων των εμπλεκομενων φορεων.Ενω υπαρχει επαρκης δυναμη να καλυψει το συμβαν,ειναι απων ο συντονιστης.Αρα ας δωσουμε βαση στην οργανωση και την διαχειριση εκτακτων αναγκων,καθως επισης και στα μετρα προληψης και εκπαιδευσης.