Άρθρο 157 – Τοποθετήσεις των εξερχόμενων από τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

1. Οι Πυροσβέστες μετά την αποφοίτησή τους από την οικεία Σχολή τοποθετούνται για τρία (3) χρόνια σε Υπηρεσίες και Σταθμούς της Αττικής. Με τη συμπλήρωση του χρόνου αυτού δύνανται να υπηρετούν και σε Υπηρεσίες και Σταθμούς της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Θεσσαλονίκης, καθώς και σε Υπηρεσίες της νησιωτικής χώρας. Μετά την παρέλευση πενταετίας, εφαρμόζονται οι διατάξεις περί μεταθέσεων του παρόντος.
2. Οι Αρχιπυροσβέστες, οι οποίοι αποφοιτούν από την οικεία Σχολή, τοποθετούνται σε κενές θέσεις των Υπηρεσιών του Νομού από τον οποίο προήλθαν. Οι υπεράριθμοι, εφόσον υπάρχουν, τοποθετούνται σε κενές οργανικές θέσεις άλλων Υπηρεσιών με βάση το συνολικό αριθμό των μορίων τους.
3. Οι εξερχόμενοι από τη Σχολή Αξιωματικών τοποθετούνται για δύο (2) έτη σε Υπηρεσίες και Σταθμούς της Αττικής. Ακολούθως, μετατίθενται υποχρεωτικά σύμφωνα με την παρακάτω διαδικασία: Με απόφαση του Αρχηγού, που εκδίδεται εντός δεκαημέρου από την συνεδρίαση του Συμβουλίου για τις τακτικές μεταθέσεις Αξιωματικών, καθορίζεται, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες, ο αριθμός των κενών οργανικών θέσεων, που δεν καλύφθηκαν από αρχαιότερους Ανθυποπυραγούς, Υποπυραγούς και Πυραγούς. Οι ως άνω υπάλληλοι λαμβάνουν γνώση της απόφασης με μέριμνα της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής, όπου επιλέγουν κατά προτεραιότητα με βάση τα παρακάτω κριτήρια: α) οι υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν δηλώσει ως νομό συμφερόντων τους κενό που πρόκειται να καλυφθεί, β) οι γονείς δυο (2) τέκνων, γ) οι γονείς ενός (1) τέκνου, δ) οι έγγαμοι, ε) οι άγαμοι. Μεταξύ υπαλλήλων οι οποίοι ανήκουν στην ίδια από τις ως άνω κατηγορία λαμβάνεται υποχρεωτικά υπόψη η σειρά αποφοίτησης.

  • 12 Ιανουαρίου 2020, 21:38 | Δημήτριος Μπ.

    Οι τοποθετήσεις των εξερχομένων από την Πυροσβεστική Ακαδημία θα πρέπει να λογίζονται ως μεταθέσεις και να λαμβάνονται τα μόρια του άρθρου 158.
    Οι εξερχόμενοι Αρχιπυροσβέστες η όποιοι είναι υπεράριθμοι, εφόσον υπάρχουν, τοποθετούνται σε κενές οργανικές θέσεις άλλων Υπηρεσιών με βάση το
    συνολικό αριθμό των μορίων τους χωρίς να ορίζεται το μέγιστο χρονικό διάστημα που θα υπηρετήσουν και εάν μετά θα εφαρμόζονται οι διατάξεις περί μεταθέσεων .
    Δεν διευκρινίζεται εάν στην έννοια «εξερχόμενοι από την σχολή Αξιωματικών» λογίζονται οι Πυρονόμοι της σχολής μετεκπαίδευσης και οι Πυραγοί της αντίστοιχης σχολής.

  • 12 Ιανουαρίου 2020, 19:51 | Ανδρεόπουλος Παναγιώτης

    Άρθρο 157 παρ. 1 : τα 3 έτη να γίνουν 2 και η 5ετία να γίνει 3ετία.
    Άρθρο 157 παρ. 2 : να καταργηθεί εφόσον δεν χρειάζεται η Σχολή Αρχιπυροσβεστών με το νέο βαθμολόγιο που απαιτείται για την ισόνομη λειτουργία του Σώματος.

  • 11 Ιανουαρίου 2020, 18:17 | 83ή σειρά Δοκίμων Πυροσβεστών

    Οι δόκιμοι πυροσβέστες της 83ής εκπαιδευτικής σειράς , με έδρα την Πυροσβεστική Ακαδημία (παράρτημα ΠτολεμαΪδας ) , έπειτα απο ενδελεχή έλεχγο του νομοσχεδίου (Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, Αναδιάρθρωση της ΓΓΠΠ, Αναβάθμιση Εθελοντισμού Πολιτικής Προστασίας, Αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις) και πάντοτε με γνώμωνα την ορθή λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος προτείνουν τις εξής διορθώσεις / αναθεώρησεις άρθρων αυτού .

    2.Άρθρο 157.
    Αναφέρεται με αρκετή σαφήνεια οτι οι νεοορκισμένοι συνάδελφοι απο την σχολή πυροσβεστών τοποθετούνται άμεσα σε σταθμούς της Αθήνας για 3 έτη ,κατι που ανακοινώνεται ενα μήνα πριν την ορκομοσία κάποιων συναδέλφων χωρίς να γνωρίζουν εαν αυτο θα ισχύσει για αυτούς ή για την επόμενη σειρά που θα εισαχθεί μετα την ψήφιση του νομοσχεδίου.Αξίζει να σημειωθεί επιπλέον οτι θα μπορούσε να γίνει μια πιο ισοσταθμισμένη κατανομή των συναδέλφων σε όλες τις περιοχές τις Ελλάδας που βρίσκονται οι περιφεριακές έδρες καθώς και εκει παρατηρούνται πολλές ελλείψεις και για την διευκόλυνση κάποιων συναδέλφων που η έδρα τους μπορεί να βρίσκεται και 800 χιλιόμετρα μακριά απο την Αθήνα.Διευκρινίζω οτι δεν ζητάμε να πηγαίνουν στα σπίτια τους οι συνάδελφοι αλλα τουλάχιστον εφόσον υπάρχουν και ανάγκες να δίνεται η δυνατότητα να πηγαίνουν και σε σταθμούς της ΔΙ.Π.ΥΝ Θεσσαλονίκης με την έξοδο τους απο την σχολή.

  • 11 Ιανουαρίου 2020, 18:01 | Νίκος Δ

    Κατά την γνώμη ,η τοποθέτηση των απόφοιτων της Σχολής Ανθυποπυραγών σε σταθμούς της Αττικής μπορεί να δεχτεί βελτίωση. Υπάρχουν και άλλες μεγάλες πόλεις ανά την επικράτεια όπως η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα στις οποίες μπορούν να αποκτήσουν ανάλογη εμπειρία και μάλιστα ευρισκόμενοι κοντινότερα στον νομό συμφερόντων τους. Εξάλλου, ως Δόκιμοι ασκούν έτσι και αλλιώς την πρακτική τους σε σταθμούς της Αττικής και αποκτούν έτσι κάποια εικόνα.

  • 11 Ιανουαρίου 2020, 17:52 | Νίκος Δ

    Κατά την γνώμη μου,η τοποθέτηση των απόφοιτων της Σχολής Ανθυποπυραγών σε σταθμούς της Αττικής για δύο χρόνια μπορεί να δεχτεί βελτίωση. Υπάρχουν και άλλες μεγάλες πόλεις ανά την επικράτεια όπως η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα στις οποίες μπορούν να αποκτήσουν ανάλογη εμπειρία και μάλιστα ευρισκόμενοι κοντινότερα στον νομό συμφερόντων τους. Εξάλλου, ως Δόκιμοι ασκούν έτσι και αλλιώς την πρακτική τους σε σταθμούς της Αττικής και αποκτούν έτσι μια κάποια εικόνα.

  • 11 Ιανουαρίου 2020, 16:46 | panos

    πι αστυφυλακες μεχρι προτινως μετα τα 2 ετη μπορουσαν να κανουν
    αιτηση για μεταθεση στον τοπο συμφεροντων τους
    εμεις που εχουμε ακομα περισσοτερες αναγκες ειναι παρα πολλα
    τα 5 υποχρεωτικα ετη χωρις δικαιωμα μεταθεσεις
    ας γινει συνολικα 3 χρονια στην αθηνα..η 2 συν ενα σε νησι

  • 11 Ιανουαρίου 2020, 13:03 | Ηλίας Δ.

    2.Άρθρο 157.
    Αναφέρεται με αρκετή σαφήνεια οτι οι νεοορκισμένοι συνάδελφοι απο την σχολή πυροσβεστών τοποθετούνται άμεσα σε σταθμούς της Αθήνας για 3 έτη κατι που ανακοινώνεται ενα μήνα πριν την ορκομοσία κάποιων συναδέλφων συμπεριλαμβανομένου και εμού χωρίς να γνωρίζουμε αν αυτο θα ισχύσει για εμάς ή για την επόμενη σειρά που θα εισαχθεί μετα την ψήφιση του νομοσχεδίου.Αξίζει να σημειωθεί επιπλέον οτι θα μπορούσε να γίνει μια πιο ισοσταθμισμένη κατανομή των συναδέλφων σε όλες τις περιοχές τις Ελλάδας που βρίσκονται οι περιφεριακές έδρες καθώς και εκει παρατηρούνται πολλές ελείψεις και για την διευκόλυνση κάποιων συναδέλφων που η έδρα τους μπορεί να βρίσκεται και 800 χιλιόμετρα μακριά απο την Αθήνα.Το βασικό αντεπιχείρημα στα παραπάνω είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πυρκαγιών ξεσπά στην κεντρική και νότια Ελλάδα εξάλλου γ αυτό έγινε η δημιουργία του ΜΕΤΠΕ το οποίο δημιούργησε πολλά κενά οχι μονο σε σταθμούς της αττικής αλλα και στην βόρεια ελλάδα η οποία με το παρών άρθρο δείχνει να υπονομεύεται καθώς η κάληψη των κενών που υπάρχουν υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί τα επόμενα 7-8 χρόνια στην καλύτερη περίπτωση και μέχρι τοτε θα είναι καταδικασμένη να λειτουργήσει με ελλείψεις.Διευκρινίζω οτι δεν ζητάμε να πηγαίνουν στα σπίτια τους οι συνάδελφοι αλλα τουλάχιστον εφόσον υπάρχουν και ανάγκες να δίνεται η δυνατότητα να πηγαίνουν και σε σταθμούς της ΔΙ.Π.ΥΝ Θεσσαλονίκης,Κομοτηνής και όπου αλλού παρατηρούνται ελλείψεις προσωπικου με την έξοδο τους απο την σχολή.

  • Να προσθέσετε στην παράγραφο
    1. ….Με τη συμπλήρωση του χρόνου αυτού δύνανται να υπηρετούν και σε Υπηρεσίες και Σταθμούς της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Θεσσαλονίκης ΕΦΌΣΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΧΑΙΌΤΕΡΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΙ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ ΟΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΎΝ ΝΑ ΠΑΝΕ….

  • 10 Ιανουαρίου 2020, 20:30 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    Ανάγκες υπάρχουν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα κ.α.) . Σίγουρα η Αττική έχει την περισσότερη δουλειά, όμως είναι υπερβολή να τοποθετηθούν όλοι οι απόφοιτοι στον Νομό Αττικής.

  • 10 Ιανουαρίου 2020, 15:43 |

    Παράγραφος 2- Διαγραφή της φράσης:
    «τοποθετούνται σε κενές θέσεις των Υπηρεσιών του Νομού από τον οποίο προήλθαν»

    και Διόρθωση της με υποχρεωτική υπηρεσία σε Υπηρεσίες και Σταθμούς της Αττική, όπως συμβαίνει με τους Αξιωματικούς και τους Πυροσβέστες. Δηλαδή να τροποποιηθεί η παράγραφος ως εξής:

    «2. Οι Αρχιπυροσβέστες, οι οποίοι αποφοιτούν από την οικεία Σχολή, τοποθετούνται για ένα (1) έτος σε Υπηρεσίες και Σταθμούς της Αττικής. Με τη συμπλήρωση του χρόνου αυτού εφαρμόζονται οι διατάξεις περί μεταθέσεων του παρόντος.

  • 10 Ιανουαρίου 2020, 12:13 | Α.Χ.

    Κατά τη γνώμη μου η υποχρεωτική παραμονή σε υπηρεσίες της Αθήνας για τους εξερχόμενους πυροσβέστες είναι απαραίτητη και αναγκαία! Όσον αφορά για τα επόμενα δύο χρόνια στην Θεσσαλονίκη θεωρώ ότι είναι λανθασμένη αυτή η πρόταση καθώς υπάρχουν αρκετοί πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τόπο συμφερόντων τον νόμο της Θεσσαλονίκης οι οποίοι υπηρετούν για πολλά χρόνια εκτός αυτού και περιμένουν να μετατεθούν εκεί και θεωρώ αδικία να υπηρετήσουν οι ανωτέρω πριν από αυτούς ή να τους διώξουν μετά το πέρας της εξαετίας αυτων.

  • 10 Ιανουαρίου 2020, 09:24 | Αλέξανδρος

    Με το άρθρο κατά την εφαρμογή του θα αποδυναμωθούν πλήρως τα υπόλοιπα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας (Πάτρα, Θεσσαλονίκη κλπ.), όπου ήδη υπάρχουν αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες και οι εξερχόμενοι των Σχολών μπορούν να αποκτήσουν επιχειρησιακή επάρκεια. Παράλληλα ο μέσος όρος ηλικίας των υπαλλήλων έχει ήδη αυξηθεί. Θα δημιουργηθεί ένα καθαρά Αθηνοκεντρικό σύστημα, ενώ επιπρόσθετα στις επαρχιακές υπηρεσίες θα τοποθετηθεί προσωπικό στην καλύτερη περίπτωση μετά την παρέλευση 5 ετών. Παράλληλα με το ισχύον καθεστώς που αφορά στις τάξεις των Υπηρεσιών (προεδρικά διατάγματα από 1970 έως 1985) υπάρχουν υπηρεσίες που εμφανίζονται με υπεράριθμο προσωπικό ενώ στην πραγματικότητα οι ανάγκες είναι πολλοί μεγαλύτερες. Επιπρόσθετα μέρος της πρακτική εκπαίδευσης πραγματοποιείται στην Αθήνα. Επισημαίνεται ότι στην παρούσα φάση και για τα επόμενα χρόνια οι προσλήψεις υστερούν κατά πολύ των αποστρατειών με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

  • 9 Ιανουαρίου 2020, 21:20 | ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    Οι εξερχόμενοι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία να τοποθετούνται και σε υπηρεσίες και σταθμούς της ΔΙ.ΠΥ.Ν. Θεσσαλονίκης

  • 9 Ιανουαρίου 2020, 18:05 | Νίκος

    Οι απόφοιτοι της σχολής Ανθυποπυραγων θα πρέπει να τοποθετούνται για εργασιακή εμπειρία και σε άλλες μεγάλες πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη.Και η Θεσσαλονίκη αποτελεί μεγάλο αστικό κέντρο που μπορούν να αποκτήσουν αντίστοιχη εμπειρία.

  • 9 Ιανουαρίου 2020, 15:18 | Γιώργος

    Θα επρεπε κατα τη γνώμη μου οι απόφοιτοι της σχολης πυροσβεστών να τοποθετούνται γαι εργασιακή εμπειρία και σε αλλες μεγαλες πόλεις στους κεντρικούς σταθμούς των νομων οπως Θεσσαλονίκη Πάτρα Ηράκλειο Χανιά οι οποιες εχουν πληθώρα συμβάντων εξισου με πολους σταθμούς της Αθήνας.

  • 9 Ιανουαρίου 2020, 11:42 | Κατερίνα

    Στην παράγραφο 2 (Οι Αρχιπυροσβέστες, οι οποίοι αποφοιτούν από την οικεία Σχολή, τοποθετούνται σε κενές θέσεις των Υπηρεσιών του Νομού από τον οποίο προήλθαν. Οι υπεράριθμοι, εφόσον υπάρχουν, τοποθετούνται σε κενές οργανικές θέσεις άλλων Υπηρεσιών με βάση το συνολικό αριθμό των μορίων τους) όσοι πυροσβέστες είχαν δικαίωμα για μετάθεση στον νομό συμφερόντων τους και προκύψει στο μεταξύ να μπουν στη σχολή Αρχιπυροσβεστών, σύμφωνα με το άρθρο αυτό θα πρέπει να τοποθετηθούν πάλι στον Νομό όπου υπηρετούσαν, καθώς ξεκινάει να μετράει πάλι από την αρχή ο χρόνος υπηρεσίας τους στον Νομό αυτόν. Δεν θα έπρεπε να συμβεί αυτό, αλλά να μετρήσει ο χρόνος εκεί όπου υπηρετούσαν και να μπορούσαν να δηλώσουν τοποθέτηση όπου επιθυμούσαν σύμφωνα με τα κενά και τα μόριά τους.

  • 8 Ιανουαρίου 2020, 19:08 | Γιώργος

    Υπαρχουν και αλλες μεγαλες πόλεις που εξερχομενοι απο τις Πυροσβέστικες Σχολες οι υπάλληλοι μπορουν να τοποθετηθούν για εργασικη εμπειρία Θεσσαλονίκη Πατρα Χανια Ηράκλειο στις κεντρικές υπηρεσίες των νομών και εχουν και ποικίλα συμβάντων και περισσότερο απο κάποιους σταθμούς των Αθηνων δεν ειναι λογικο να συμβεί αυτό μετα απο 5 εξάμηνα Πυροσβεστικής εκπαίδευσης εκ των οποίων το ενα εξαμηνο στο τελος γίνεται στην Αθήνα εκ των πραγμάτων βαση νομοθεσίας.Ας αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες σπουδες και οχι ο χρόνος της σχολης σε 8 εξάμηνα (άρθρο 39 παράγραφος 13 του σχεδίου)ειναι υπερβολικά μεγαλο χρονικο διάστημα για σχολή Πυροσβεστών Πρέπει να γίνουν περισσότερες προσλήψεις διοτη με μαθηματική ακρίβεια σε 10 χρόνια οι αποστρατείες που θα προκύψουν απο τις σειρές 1998 1999 2000 θα ειναι περίπου 3500 και τοτε θα υπαρχει μεγαλο πρόβλημα με 100 προσλήψεις το χρονο η πυραμίδα δεν κλείνει.

  • 8 Ιανουαρίου 2020, 14:07 | pha

    Οι εξερχόμενοι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία να τοποθετούνται και σε υπηρεσίες
    και σταθμούς της ΔΙ.ΠΥ.Ν. Θεσσαλονίκης .

  • 7 Ιανουαρίου 2020, 21:29 | Α.Λ.

    Άρθρο 157 §
    Οι γονείς τριών, τεσσάρων κλπ τέκνων αποκλείονται; Αποκλείεται να αποφοιτήσει αξιωματικός αυτής της κατηγορίας; Και αν δεν υπάρχει κάποιος νέος αξιωματικός με πολλά παιδιά, σίγουρα θα υπάρξει αξιωματικός εκ πυρονόμων.

  • 7 Ιανουαρίου 2020, 21:40 | Α.Λ.

    Άρθρο 157 §1
    Την τοποθέτηση σε για τρια έτη σε υπηρεσίες Αττικής, το καταλαβαίνω. Επίσης, μετά την τριετία σε Υπηρεσίες νησιωτικής χώρας το καταλαβαίνω.
    Την εκτέλεση υπηρεσίας σε Υπηρεσίες της ΔΙΠΥΝ Θεσσαλονίκης μετά την τριετία και έως τα πέντε έτη, δεν την καταλαβαίνω. Ίσως να υπάρχει κάτι, που άλλες μεγάλες πόλεις δεν έχουν. Συγγνώμη κι’όλας αλλα με προσβάλει ως πυροσβέστη άλλης Υπηρεσίας.

  • 7 Ιανουαρίου 2020, 17:03 | ΕΤ

    Κατά τα τρία έτη για τους πυροσβέστες και τα δύο για τους αξιωματικούς να προστεθεί μαζί με την Αττική η πόλη της Θεσσαλονίκης.

  • 7 Ιανουαρίου 2020, 14:00 | Βαγγελης

    Βαζετε στο ιδιο καθεστως τους αξιωματικους απο πυροσβεστες και τους αξιωματικους απο πολιτες! Οι πρωτοι και εμπειρια διαθετουν και εκτελουν κανονικα υπηρεσιες στην Αθηνα για 3 χρονια που διαρκει η σχολη.Αρα δεν χρειαζεται η παραμονη 2 χρονια στην Αθηνα για απόκτηση εμπειριας. Θα μπορουσε να προστεθει εξαιρεση για αυτην την κατηγορια προσωπικου .

  • 7 Ιανουαρίου 2020, 11:03 | Σπύρος Αργυρόπουλος

    Η παρ. 1 υπάρχει Χρόνια τώρα στον ΚΕΥΠΣ (για 2 έτη). Ουδέποτε έχει εφαρμοστεί. Ελπίζω τώρα. Ισως 3 χρόνια να είναι πολλά αλλά νομίζω σωστό να αποκτάται εμπειρία.

  • 6 Ιανουαρίου 2020, 17:54 | Ολγα

    Ελλαδα δεν ειναι μονο η Αθηνα οι εξερχομενοιαπο τις Σχολες μπορουν να μετατεθουν για αποκτηση εμπειριας και σε αλλες μεγαλες πολεις που εχουν εξισου αρκετη δουλεια και λιγο πρωσοπικο οι οποιες γνωριζετε ποιες ειναι.

  • 3 Ιανουαρίου 2020, 20:37 | Εφη

    Σύμφωνα με το άρθρο 157 είναι υπερβολικό το χρονικό διάστημα που απαιτείται για διαμονή σε αθηνα. Ας προστεθούν στο σχέδιο και άλλες πόλεις όπως Θεσσαλονίκη ή Λάρισα. Αν θέλουν να πάνε Αθήνα για να αποκτήσουν εμπειρία οι πυροσβέστες ας αναβαθμίσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της σχολής στην Πτολεμαϊδα.

  • 3 Ιανουαρίου 2020, 20:38 | Αναστάσης

    Κατά την γνώμη μου ο υποχρεωτικός διορισμός -μετά το πέρας της εκπαίδευσης- για 3 χρόνια στην Αθήνα δεν είναι μια καλή λύση γα να αποκτήσουν οι δόκιμοι εμπειρία καθώς υπάρχουν και άλλες μεγάλες πόλεις με πολλά συμβάντα. Επίσης θεωρώ ότι η εκπαίδευση των πυροσβεστών πρέπει να μείνει ως έχει (5 εξάμηνα στην σχολή της Πτολεμαΐδας).

  • 3 Ιανουαρίου 2020, 16:05 | ΑΝΔΡΕΑΣ

    Το Πυροσβεστικο Σωμα πρεπει να δωσει μεγαλη βαση στην εκπαιδευση των δοκιμων πυροσβεστων τοσο κατα την διαρκεια φοιτησης στη σχολη αλλα και μετα την εξοδο τους,συμμετεχοντας σε ασκησεις και σεμιναρια.Δεν αρκει η τοποθετησης τους σε μεγαλα αστικα κεντρα μετα την αποφοιτησης τους.Εκτος απο την εμπειρια την οποια αποκτα βεβαιως με τα χρονια,πρεπει να εχει και τις γνωσεις ωστε να μπορεσει να αντεπεξελθει στην σημερικη απαιτητικη κοινωνια.

  • 2 Ιανουαρίου 2020, 22:16 | SD

    Στην παράγραφο 3 για τους Ανθυποπυραγούς, θα μπορούσε να προστεθεί ότι δεν θα τοποθετούνται σε Κλιμάκια ως Προϊστάμενοι.

  • 2 Ιανουαρίου 2020, 22:29 | Νίκος

    Όσων αφορά την τοποθέτηση των εξερχομένων δοκίμων Ανθυποπυραγων, υπάρχουν δόκιμοι οι οποίοι προέρχονται από τις τάξεις του πυροσβεστικού Σώματος. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι ασκούν καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας κατά τις υπηρεσίες τους εντός και εκτός της Σχολής Ανθυποπυραγων με πλήρη καθήκοντα, καθώς επίσης έχουν τοποθετηθεί εκτός του νόμου συμφερόντων τους. Θεωρώ άδικο προς τους συγκεκριμένους υπαλλήλους να ασκηθεί ότι και για τους συναδέλφους οι οποίοι προέρχονται απευθείας από το σύστημα των πανελληνίων και δεν διαθέτουν προηγούμενη εμπειρία και δεν έχουν αναλάβει πλήρη καθήκοντα. Θα πρέπει να υπαρξει ένας διαχωρισμός των υπαλλήλων αυτών από τους συναδέλφους τους.

  • 2 Ιανουαρίου 2020, 21:18 | Δημητρης

    Στην Σχολη Ανθυποπυραγων φοιτουν και υπάλληλοι προερχομενοι απο το Πυροσβεστικο σωμα. Οι εν λογο υπαλληλοι εκτελουν καθηκοντα αξιωματικου υπηρεσιας κατα τα σαββατοκύριακα τα 3 χρονια των σπουδων τους (σε αντιθεση με τους ιδιωτες σπουδαστες) . οι περισσοτετοι απ’αυτους εχουν 10 χρονια υπηρεσιας οταν αποφοιτουν απο την σχολη.Θα επρεπε να υπαρχει μια διαφοροποιηση για αυτην την κατηγορια ως προς την τοποθετηση 2 χρονια στον νομο Αττικης, διοτι το συγκεκριμενο προσωπικο διαθετει πολυετη εμπειρια και θα μπορουσε να καλυψει κενα σε νευραλγικες υπηρεσιες.

  • 2 Ιανουαρίου 2020, 20:41 | Νικηφόρος

    Θεωρώ υπερβολή τον διορισμό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στην Αθήνα. Προτείνω να προστεθούν και άλλες πόλεις στο σχέδιο αυτό ή να μειωθεί το χρονικό διάστημα αυτού.

  • 2 Ιανουαρίου 2020, 10:55 | Χρήστος

    Η λέξη τοποθέτηση πρέπει να βγει και ανά αντικατασταθεί με τη λέξη μετάθεση όπως και στην αστυνομία, δηλ που υπάρχει αξιοκρατία δεν μπορώ να καταλάβω Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα είπαμε να γίνει ένας κανονισμός αξιοκρατικός με μόρια, που θα υπάρχει μια δικαιοσύνη και μια επιλογή μαζεύω μόρια πάω δηλ σε απομακρυσμένα νησιά η παραμεθόριο για να πάω εκεί που θέλω ανάλογα με τις ανάγκες.. εδώ καταργούμε την αρχή τις ισότητας μεταξύ ισόβαθμων υπαλλήλων, δίνουμε μόρια όχι σε όλους αλλά σε αυτούς που βγαίνουν τώρα από την σχολή συγνώμη αλλά το νομοσχέδιο είναι κομματικό και μόνο…πάλι τα ίδια δηλ καμία διάφορα βγάζουμε έναν καινούργιο νόμο αλλά χειρότερο από τον παλιό μόνο για να δείξουμε κάποια αλλαγή και μετά θα τον τροποποιούμε με τα δικαστήρια που θα γίνουν για να κερδηθεί το αυτονόητο….

  • 31 Δεκεμβρίου 2019, 08:36 | Άννα

    Κατά τη γνώμη μου δεν είναι σωστό όλοι οι αποφοιτήσανες από τη Σχολή Πυροσβεστών να πάνε μόνο στην Αθήνα για 3 ολόκληρα χρόνια. Συμφωνώ ότι θα πρέπει να αποκτήσουν εμπειρία, αλλά γιατί μόνο στην Αθήνα; Στην Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να υπάρχουν πυροσβέστες για την αντιμετώπιση κρίσεων; Ή και σε άλλες μεγάλες πόλεις;